godlike Δημοσ. 22 Μαΐου 2007 Δημοσ. 22 Μαΐου 2007 Και πάλι σε 2πύρηνο Intel (κ amd) το ίδιο κάνει.Αυτό που είπε και ο φίλος παραπάνω.Καθαρά θέμα μαρκετινγκ,θέλουν να μας πουλήσουν 2 pc σε ένα.Αλλά με χρήστες σαν κι εμένα θα έιχαν αποτύχει.Γιατί ούτε σε 42 " οθόνη παίζω παιχνίδια ούτε θέλω να κάνω render 3d, rip DVD , encoding video, Gaming , TV ,sound editing όλα την ίδια στιγμή. Για να χρησιμοποιούνται και οι 2 πυρήνες στο 100% πρέπει ο προγραμματιστής να χωρίσει το πρόγραμμα σε 2 threads ισάξιου workload.
ultraxmode Δημοσ. 22 Μαΐου 2007 Δημοσ. 22 Μαΐου 2007 Πράγμα το οποίο λίγεσ φορές το έχω δεί... Πεταμένα λεφτά κ για μένα.. σε κανα 2-3 χρόνια τα λέμε.. τώρα πάρτε ένα......θά λεγα...
george_o/c Δημοσ. 22 Μαΐου 2007 Δημοσ. 22 Μαΐου 2007 Ναι ρε παιδιά έτσι είναι. Οi multi core processors χρειάζονται σε λίγα άτομα, που ασχολούνται με συγκεκριμένες εφαρμογές που αξιοποιούν τη δύναμη των επεξεργαστών. Ασφαλώς και δεν εγκρίνονται για home computing αφού με τα λεφτά του QX6800 αγοράζεις ένα πολύ αξιόλογο κουτί... με Core 2 Duo κτλ...
Spartacos Δημοσ. 22 Μαΐου 2007 Δημοσ. 22 Μαΐου 2007 8πυρινοι AMD ερχονται! software gia 2pyrinous pote tha erthei??:evil: :evil: :evil:
novice21 Δημοσ. 22 Μαΐου 2007 Δημοσ. 22 Μαΐου 2007 Και το marketing καλα κρατει.Εχουμε καταλαβει οτι στα συρταρια της Intel ,και της Amd,υπαρχουν σχεδια Cpu's,για 20 χρονια μπροστα?.Απλα τα βγαζουν ενα ενα σιγα σιγα, μεχρι να παψει η ζητηση.Μολις ενα μοντελο αρχιζει και καθεται,τοτε ΤΣΟΥΠ !!!,να το νεο μοντελο,και τρεχουμε ολοι να το αποκτησουμε.Μας εχουν βαλει σε βαθυ λουκι.Αυτοι ομως κανουν την δουλεια τους,εμεις τι κανουμε.Εγω προσωπικα για να φτασω προοδευτικα,στα 3GHZ, ξεκινωντας απο τον Spectrum 48kbs,εχω φαει ενα σπιτι σε κοστος.Και να σκεφτειτε οτι οι τιμες πριν λιγα χρονια,δεν ηταν αυτες που ειναι σημερα. Θυμαμαι χαρακτηριστικα,οταν πρωτοβγηκαν τα Cd recorder, με ταχυτητα εγγραφης 2,ειχαν 700.000 δραχμες!!!!!!!. Ευτυχως εβαλα μυαλο εστω και λιγο αργα,και σταματησα τις λαλακιες.Θα μεινω στα 3GHZ, μεχρι να ανατηλει ο ηλιος απ'το Δαφνι.Δεν τους ξαναδινω αλλο χρημα.ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ.
Powerfull Δημοσ. 22 Μαΐου 2007 Δημοσ. 22 Μαΐου 2007 Εγώ πάντως για desktop έχω ένα ωραιότατο semrpon 2800+ 754...
tmjuju Δημοσ. 22 Μαΐου 2007 Δημοσ. 22 Μαΐου 2007 Megala Logia diabasa se auto to thread! Arxika apla va 8imisw oti kai h Intel exei platform avtistoixh tou AMD4x4 kai legete IntelV8. Sthv ousia kai oi duo etairies basistikav sta server-cpu toy. H AMD stous opteron kai h Intel stous Xeon. Apla auth h katigoria 2S (2sockets) toso kairo legotav Workstation kai oxi Enthusiast. Workstation exei avagkes gia paradeigma akoma kai evas aplos Arxitektovas 'h Diakosmiths sthv epoxh mas. Na mhv mhlisoume gia DTP ;h pio e3eidikeumeva programmata.... Duteron, gia tous filtatous programatistes edw, pou leve oti me eva Loop govatizeis ka8e epe3ergasth.... Xrovia twra uparxouv programatistes pou doulebouv se multiprocessor systems... Apo epoxh VAX me 4cpus (kai thv epilogh --paralel trhs Vax C gia opoiov 8umate).... Pistepste me otav mia routiva kolaei to PC sas suvi8os dev ftaiei to hardware, alla o programatisths. Otav o programatisths exei pragamatika megales avagges prepei va metabei se alla systhmata kai texvikes. Telos, dystyxos avoikw sthv katigoria pou exouv avaggh multicore/multicpu/multigpu systhmata... opte pistepste me orismevoi apo emas dev ava8ematizouv alla pragamatika xerovtai me tous veous epe3ergastes. Wel;come to the brave new world!
Sadman Δημοσ. 23 Μαΐου 2007 Δημοσ. 23 Μαΐου 2007 egw dn to pira ......... Alla dn mou aresei kiolas AMD leii(dn tous goustarw katholou)(INTEL 4EVER_) An eina i na parw megalo epeksergasti tha eperna Intel sigoura pali.
Dark_son20 Δημοσ. 23 Μαΐου 2007 Δημοσ. 23 Μαΐου 2007 den einai kakia re apo 15 eos 20 theorite fisiologiko meta legete alios
sa3rdna Δημοσ. 23 Μαΐου 2007 Δημοσ. 23 Μαΐου 2007 egw dn to pira .........Alla dn mou aresei kiolas AMD leii(dn tous goustarw katholou)(INTEL 4EVER_) An eina i na parw megalo epeksergasti tha eperna Intel sigoura pali. τι θέλει να πει ο ποιητής?
Slammer Δημοσ. 23 Μαΐου 2007 Δημοσ. 23 Μαΐου 2007 Φαντάζομαι ότι απο εδω και πέρα θα το ξεφτυλισουν με τους πολυ-πυρηνους και απο ένα σημείο και πέρα θα είναι θέμα μαρκετινγκ. Εντάξει με τους 2, η διαφορά είναι εμφανής, γιατί πάντα υπάρχει απόθεμα ισχύος και το λειτουργικό ξελαφρώνει σημαντικά, όμως στους 4 η βελτίωση δεν θα είναι ανάλογη λόγω του overhead, που σιγά-σιγά θα αρχίσει να μετράει. Αντίστοιχα αν πάμε στους 8 το οφελος από τους 4 θα είναι ακόμα πιο μακρυά από το 2x, κοκ. Νομίζω ότι μεγαλύτερη αξία, αντί να φιάχνουν ομογενή τσιπ με πολλούς πυρήνες (πχ 8 ίδιοι), θα έχει να δούμε ετερογενείς επεξεργαστές με πυρήνες εξειδικευμένους για συγκεκριμένες εργασίες. πχ. Επεξεργαστής με 4 πυρήνες γενικής χρήσης (Core 2 ή K10) και 4 GPU στο ίδιο τσιπ, ή 6CPU+2GPU, ανάλογα τη χρήση... Νομίζω ότι αυτές οι μέρες δεν είναι πολύ μακρυά, και η AMD σε αυτό θελει να χρησιμοποιήσει την ATI μακροπρόθεσμα (γι αυτό κι εδωσε τόσα πολλά λεφτα)
@topos Δημοσ. 23 Μαΐου 2007 Δημοσ. 23 Μαΐου 2007 den einai kakia re apo 15 eos 20 theorite fisiologikometa legete alios :mrgreen: Απλα εγραψες...
Alexandrosc2 Δημοσ. 23 Μαΐου 2007 Δημοσ. 23 Μαΐου 2007 Πιστεύω πως στο μέλλον θα δούμε πάρα πολλά τέτοια κολπάκια και λεκτικά τρικ που προσπαθούν να κοροϊδέψουν τους άσχετους και τους ξερόλες! Πάντως ελπίζω ότι σε λίγα χρόνια θα φτάσουμε σε αστρονομικές για την εποχή εκείνη ταχύτητες με τιμές λογικές. Αυτό βέβαια προϋποθέτει παιδεία για όλους... Ας ελπίσουμε η νέα γενιά να είναι καταρτισμένη και εξοικιωμένη με την τεχνολογία!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.