kx5 Δημοσ. 17 Μαΐου 2007 Δημοσ. 17 Μαΐου 2007 Λοιπόν... Έχουμε ένα αρχαίο 486/25 laptop της compaq με ένα pcmcia slot. Τρέχει τα windows 3.1 ειδική έκδοση για την compaq με πολλά προγράμματα και καλούδια όπως: ελληνικές γραμματοσειρές, Tabworks, drivers, εφαρμογές της lotus, compaq diagnostic (κάτι σαν το Sandra) και πολλά χρήσιμα προγράμματα. Επίσης στο δίσκο διαθέτει ένα ξεχωριστό recovery partition. Τοποθέτησα το σκληρό δίσκο σε άλλο υπολογιστή και έκανα backup όλα τα partition με το acronis. Έτσι είμαι ελεύθερος να πειραματιστώ χωρίς να φοβάμαι καταστροφή των δεδομένων. Εδώ και δύο μέρες προσπαθώ να τον σετάρω σε δίκτυο. Δυστυχώς win3.1 και δίκτυο δεν τα πάνε καλά με αποτέλεσμα να μη μπορώ να εγκαταστήσω την pcmcia κάρτα δικτύου. Οι drivers της κάρτας έχουν οδηγίες για εγκατάσταση μόνο σε WFW 3.1-3.11. Πράγματι σε δεύτερο φορητό που έχω εγκατεστημένα WFW 3.11 η κάρτα δουλεύει κανονικά. Θα μπορούσα να εγκαταστήσω WFW στον compaq αλλά δε θέλω να χαθεί η "μαμά" προεγκατεστημένη έκδοση των win3.1 με όλα τα extra. -Υπάρχει δυνατότητα να εγκατασταθεί πακέτο network υποστήριξης στα win3.1? -Μπορούν να περαστούν WFW πάνω από την ήδη υπάρχουσα εγκατάσταση χωρίς να χαθούν προγράμματα/drivers? Κανένας "παλιός" που να γνωρίζει? :???:
alkisg Δημοσ. 17 Μαΐου 2007 Δημοσ. 17 Μαΐου 2007 Γίνεται και στα 3.1, αλλά πραγματικά πάει καιρός, δύσκολο να θυμηθούμε λεπτομέρειες... μάλλον στο google θα βρεις την άκρη. Θα χρειαστείς και browser, έτσι δεν είναι; Η τελευταία έκδοση αν θυμάμαι καλά είναι ο IE 5.01, που είναι αρκετά σύγχρονος... Μπορείς να τον βρεις σε ένα site που έχει browser archives (google με αυτές τις δύο λέξεις). Το λέω γιατί η εγκατάσταση του ΙΕ βάζει διάφορα απαραίτητα στα 3.1 που δεν υπάρχουν εξ' αρχής (ενώ στα 3.11 υπάρχουν): tcp/ip stack κτλ. Οπότε αν βάλεις IE και μετά τον driver της κάρτας δικτύου, ίσως παίξει...
kx5 Δημοσ. 17 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2007 alkisg εδώ και δύο μέρες έχω λιώσει με το google. Βρήκα πολλά χρήσιμα πράγματα για το συγκεκριμένο φορητό αλλά δε βρήκα κάτι συγκεκριμένο που να περιγράφει εγκατάσταση δικτύου σε 3.1. Μακάρι ο ΙΕ 5.01 να βοηθήσει. Θα προσπαθήσω να τον βρω.
parsifal Δημοσ. 17 Μαΐου 2007 Δημοσ. 17 Μαΐου 2007 kx5, στο ψάξιμό σου πιθανόν να το εντόπισες. Αν όχι, εδώ ένα αρκετά καλό F.A.Q: http://www.logicalsky.com/Windows31_FAQ.htm#_Hlk447884450
kx5 Δημοσ. 17 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2007 kx5, στο ψάξιμό σου πιθανόν να το εντόπισες. Αν όχι, εδώ ένα αρκετά καλό F.A.Q: http://www.logicalsky.com/Windows31_FAQ.htm#_Hlk447884450 Από τα πρώτα που βρήκα αλλά είχε dead link για τον ΙΕ οπότε δεν ασχολήθηκα. Ακόμη το ψάχνω. Πάμε για ξενύχτι απόψε... :neutral:
alkisg Δημοσ. 17 Μαΐου 2007 Δημοσ. 17 Μαΐου 2007 Το παραπάνω link για IE5.01 είναι για windows NT, δεν κάνει. Για 3.1 εδώ: http://browsers.evolt.org/?ie/16bit/5.01
alkisg Δημοσ. 17 Μαΐου 2007 Δημοσ. 17 Μαΐου 2007 Άσχετο: γιατί δεν του βάζεις windows 95; Από επεξεργαστή καλά είναι, αν μπορείς να του βάλεις και 16 RAM θα παίζει πολύ καλύτερα (και πολύ περισσότερες εφαρμογές) από τα 3.1...
kx5 Δημοσ. 17 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2007 Α μπράβο ρε alkisg. Έψαχνα ΙΕ5 για τα 3.1 και δε τον έβρισκα. Με win95 ίσως να σέρνεται. Είναι στα 25MHz με 4MB ram και 170ΜΒ HDD. Λογικά δεν πρέπει να έχω ούτε τον ελάχιστο αποθηκευτικό χώρο. Άλλα το κυριότερο δε θέλω να χαλάσω την αρχική εγκατάσταση. Σκέφτομαι να περάσω από πάνω τα WFW. Ίσως να γίνει upgrade και όχι εγκατάσταση από την αρχή.
parsifal Δημοσ. 17 Μαΐου 2007 Δημοσ. 17 Μαΐου 2007 Εν έτει 1993 (μπορεί και 94, δε θυμάμαι ακριβώς) έτρεχα τα WfW 3.11 σε Am386DX-40MHz και 4MB RAM. Καμμία πτώση ταχύτητας σε σχέση με τα 3.1. Έτσι από περιέργεια: Τί εφαρμογές περίπου σκέφτεσαι να τρέχεις στο λαπτοπάκι...;
alkisg Δημοσ. 17 Μαΐου 2007 Δημοσ. 17 Μαΐου 2007 > Σκέφτομαι να περάσω από πάνω τα WFW. Ίσως να γίνει upgrade και όχι εγκατάσταση από την αρχή. Αν θυμάμαι καλά, τότε παίζανε δυο διαφορετικές εκδόσεις, μία clean install και μία upgrade. Τσέκαρέ το, και αν ισχύει, σιγουρέψου ότι έχεις την upgrade version... > Με win95 ίσως να σέρνεται. Είναι στα 25MHz με 4MB ram και 170ΜΒ HDD. Λογικά δεν πρέπει να έχω ούτε τον ελάχιστο αποθηκευτικό χώρο. Τα 25MHz δεν είναι πρόβλημα, ούτε ο 170MB HDD (έχω εγκαταστήσει win95 σε 40Mb δίσκο). Τα 4Mb RAM όμως θα το κάνουν να σέρνεται, δεν αξίζει ούτε καν να το δοκιμάσεις...
kx5 Δημοσ. 17 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2007 Το συγκεκριμένο επειδή είναι πολύ μικρό και σχετικά καλό για την εποχή του (Compaq Contura Aero 4/25) σκέφτομαι να το χρησιμοποιήσω με ορισμένα εργαλεία που διαθέτουν σειριακή σύνδεση (πχ το πολύμετρο μου, OBD, κτλ). Του έφτιαξα τροφοδοτικό (δεν είχε) και θα του βάλω NιMH μπαταρίες. Θέλω όμως να έχει απαραίτητα δίκτυο και να μπαίνει internet. Τα 3.11 μπαίνουν άνετα. Εδώ τα τρέχω σε 386 laptop. Αλλά δε θέλω να σβηστουν τα προγράμματα που έχει μέσα ο compaq. Είναι σχεδόν αδύνατο να βρεθούν. Αν θυμάμαι καλά, τότε παίζανε δυο διαφορετικές εκδόσεις, μία clean install και μία upgrade. Τσέκαρέ το, και αν ισχύει, σιγουρέψου ότι έχεις την upgrade version... Τα 25MHz δεν είναι πρόβλημα, ούτε ο 170MB HDD (έχω εγκαταστήσει win95 σε 40Mb δίσκο). Τα 4Mb RAM όμως θα το κάνουν να σέρνεται, δεν αξίζει ούτε καν να το δοκιμάσεις... Δυστυχώς δεν έχω την upgrade έκδοση. Τα 4ΜΒ είναι γενικά πρόβλημα, αλλά δεν πρόκειται να το αναβαθμίσω (στο ebay ζητάνε 80$ για module μνήμης).
parsifal Δημοσ. 17 Μαΐου 2007 Δημοσ. 17 Μαΐου 2007 Α, πολύ ενδιαφέρον! Αν θες και browsing όμως, να προετοιμάζεσαι για πάρα, μα πάρα πολλούς συμβιβασμούς...
kx5 Δημοσ. 17 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2007 Α, πολύ ενδιαφέρον! Αν θες και browsing όμως, να προετοιμάζεσαι για πάρα, μα πάρα πολλούς συμβιβασμούς... Με ΙΕ5 ναι αλλά υπάρχουν και άλλοι browsers. Κάτσε πρώτα να δουλέψει το δίκτυο και για τα άλλα βλέπουμε...
manosmod Δημοσ. 17 Μαΐου 2007 Δημοσ. 17 Μαΐου 2007 αν θελεις ΙΕ5 υπαρχει στο cd office 2000 που σιγουρα μπορεις να βρεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.