Προς το περιεχόμενο

samsung 226bw

kavalinas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

sorry φίλε αν γίνομαι κουραστικός... δλδ και το e-shop με C πάνελ είναι οι οθόνες του?

Η Σλοβακια δεν έβγαζε μόνο S panel?

Τα C μοντέλα δε διαφέρουν δλδ πουθενά με τα S αφού φτάξεις τα χρώματα? Ούτε δλδ σε input lag?

• Απαντ. 407
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
sorry φίλε αν γίνομαι κουραστικός... δλδ και το e-shop με C πάνελ είναι οι οθόνες του?

Η Σλοβακια δεν έβγαζε μόνο S panel?

Τα C μοντέλα δε διαφέρουν δλδ πουθενά με τα S αφού φτάξεις τα χρώματα? Ούτε δλδ σε input lag?

Απ' οτι ξέρω S panel είναι δύσκολο ως αδύνατο να βρείς. Όλα τα μοντέλα σε πλαίσιο και eshop είναι απο Σλοβακία και η Samsung θα σταματήσει την παραγωγή του 226BW σύντομα (226CW, 2223BW), άρα ξέχνα τα S... Και οι αντικαταστάτες βγαίνουν με διάφορα πάνελ λόγω ζήτησης, δεν υπάρχει σίγουρη αγορά.

Δεν ξέρω αν υπήρχε προγραμματισμός να βγαίνουν μόνο με S panel στη Σλοβακία, πάντως δεν βγαίνουν και με αποδείξεις!!!

Για το input lag δε μπορώ να είμαι σίγουρος, πάντως με λίγες ρυθμίσεις τα χρώματα είναι μια χαρά στα C. Εξάλλου τα ονομαστικά χαρακτηριστικά και των δύο πάνελ είναι ακριβώς ίδια (5ms, με overdrive στα 2ms, 6bit color->8bit με κυκλωμα βελτίωσης, TN film κλπ). Στη δικιά μου μόνο η μπλέ απόχρωση με ενόχλησε και τη διόρθωσα πανεύκολα με τις συμβουλές αυτού του άρθρου

http://andrewswihart.net/blog/review-samsung-226bw-lcd-c-panel

και είμαι πολύ ευχαριστημένος που πήρα καλή 22' με 285 ευρώπουλα!

Εdit: Παίζω Civ4, Stalker, γράφω κείμενα και βλέπω ταινίες και το μονιτορ είναι άψογο (για ΤΝ, ετσι?). Ακόμα και οι γωνίες θέασης δεν είναι καθόλου άσχημες, έχω δει πολύ, μα πολύ χειρότερα 22'' μόνιτορ και μόνο ένα καλύτερο (ΕΙΖΟ!)

Δημοσ.

Εγώ έχω με S panel η οθόνη είναι καταπληκτική οφείλω να ομολογήσω.

Τα profiles που δίνονται στην σελίδα είναι και για S panel η μονο για C panel ??

Δημοσ.
Εγώ έχω με S panel η οθόνη είναι καταπληκτική οφείλω να ομολογήσω.

Τα profiles που δίνονται στην σελίδα είναι και για S panel η μονο για C panel ??

Για C, κυρίως για να εξουδετερώνουν τη ροπή προς το μπλέ που είναι και το μόνο μειονέκτημα του πάνελ, τουλάχιστον απο οσο μπορώ να δώ...

Δημοσ.
πλαίσιο δε γνωρίζουν μου είπαν...

ξέρουμε γενικά, αν οι παραλαβές απο τον Ιανουάριο 2008 κ μετα αν είνα μόνο με καλό πάνελ? δλδ οι οθόνες παραγωγής 2008 είναι μόνο με καλο πάνελ?

@Chaos3X: H οθόνη σου που έχει S Panel... απο που την πήρες?

Από Πλαίσιο Ψυχικού την πήρα αλλά έβαλα τον πολητή να την κάνει βίδες. Εκείνος αρνήθηκε λέγοντάς μου ότι κάτι τέτοιο δεν το καλύπτει η εγγύηση κι έτσι πήρα εγώ την ευθύνη. Αφού αφαίρεσα το κάλυμα πάλι δεν έβγαλα άκρη οπότε την αγόρασα και του είπα ότι αν δεν μείνω ικανοποιημένος θα του την φέρω πίσω!

Αργότερα βρήκα το link για το κρυφό μενού και είμαι οκ τώρα.

Πάντως να αναφέρω ότι διάβασα ότι δεν αρκεί να αφαιρέσεις το πίσω μέρος μόνο, πρέπει να αφαιρέσεις και το μεταλικό προστατευτικό του πάνελ. Όταν την είχα ανοίξει εγώ δεν το γνώριζα. Anyway, τέλος καλό, όλα καλά (για μένα τουλάχιστον).

ΥΓ: Νομίζω ότι όλα τα μόνιτορ που είναι από Σλαβακία είναι S.

ΥΓ2: Το δικό μου μόνιτορ είναι κατακευασμένο Νοέμβριο του 2007 και το αγόρασα Ιανουάριο και φυσικά είναι made in Slovakia.

Δημοσ.
Πάντως να αναφέρω ότι διάβασα ότι δεν αρκεί να αφαιρέσεις το πίσω μέρος μόνο, πρέπει να αφαιρέσεις και το μεταλικό προστατευτικό του πάνελ. Όταν την είχα ανοίξει εγώ δεν το γνώριζα. Anyway, τέλος καλό, όλα καλά (για μένα τουλάχιστον).

ΥΓ: Νομίζω ότι όλα τα μόνιτορ που είναι από Σλαβακία είναι S.

ΥΓ2: Το δικό μου μόνιτορ είναι κατακευασμένο Νοέμβριο του 2007 και το αγόρασα Ιανουάριο και φυσικά είναι made in Slovakia.

Δε χρειάζεται να αφαιρέσεις το μεταλλικό προστατευτικό του πάνελ, απλώς το ανασηκώνεις λίγο για να δεις το αυτοκόλλητο.

Δεν είναι όλα τα μονιτορ απο Σλοβακία S!!! Το 80% περίπου είναι C και το 20% Α και S.

Άλλοι δύο φίλοι που τους είπα να πάρουν (παραλάβανε σήμερα) έχουν C made in Slovakia, January 2008. Τα έλεγξα μόλις σήμερα το μεσημέρι, οι ίδιοι είναι ικανοποιημένοι με τα στρέμματα της οθόνης και την καθαρή απεικόνιση...

Είναι λόττο το S panel, όποιος θέλει σιγουρια στρέφεται σε άλλο κατασκευαστή (μικρότερο) ή σε ακριβότερη λύση (πχ ΕΙΖΟ). Πάντως επαναλαμβάνω ότι και το C panel με τα custom χρωματικά προφίλ είναι μιά χαρά...

Δημοσ.

Εχω την s-panel εδω και κανα μηνα, αλλα επειδη περασε απο τα χερια μου μια c-panel, μπορω να σας πω απο πρωτο χερι, οτι σε εργοστασιακες ρυθμισεις μπορεις να ξεχωρισεις κατευθειαν οπτικα το c-panel, χωρις να εχεις να δει απαραιτητα s-panel πριν!

Οποτε προτεινω να πατε να δειτε απο κοντα την οθονη απο το καταστημα που θελετε, τωρα αν αυτη στο ραφι ειναι ιδια με αυτη στο κουτι, δεν μπορω να το ξερω!

ΑΛΛΑ πρεπει να τονισω κατηγοριματικα οτι μετα απο ρυθμισεις και το c-panel ειναι μια παρα πολυ καλη οθονη, το αν ειναι ισαξια της s δεν μπορω να σας το πω γιατι την κρατησα μωλις για μια μερα, παντως πρεπει να ειναι καλυτερη απο πολλες αλλες μαρκες, ειναι η πρωτη μου lcd ομως και δεν μπορω να ειμαι ο καταλληλοτερος κριτης!

Παντως ειναι φοβερη οθονη!:-)

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Πήρα τις τελευταίες μέρες την 226bw. Πέρα από το backlight bleeding που είναι φανερό και στις 4 πλευρές, αν εξαιρέθούν οι γωνίες (αλήθεια πόσο backlight bleeding είναι φυσιολογικό; ), αλλά μπορώ να το δεχτώ, η οθόνη από τη μέση και κάτω είναι αρκετά πιο φωτεινή από το πάνω μέρος. Εμένα με ενοχλεί φυσικά αυτό, αλλά δεν ξέρω αν είναι κάτι που δικαιολογεί επιστροφή της οθόνης και αλλαγή...

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

καλησπερα παιδια μολισ χθες πηρα και γω την 206bw και διαβασα εδω για τα s πανελ κλπ.το προβλημα μοθ ειναι οτι δεν μπορω να καταλαβω τι πανελ εχωειδα απο πισω το ταμπελακι δεν εχει τπτ πχ το s η το a οπωσ στο παραδειγμα.μπηκα και στο κρυφο μενου αλλα ουτε εκει εχει τπτ ενω εχει ολεσ τισ επιλογεσ στο τελοσπου γραφει εκεινουσ τουσ κωδικουσ δεν εχει τπτ σε μενα δεν λεει δηλαδη panel info.μηπωσ ξερει κανενασ τον τροπο να μαθω τι ειναι τελοσ παντων????

Δημοσ.

καπου στη μεση του thread υπαρχει η λυση για το προβλημα σου.

Υπαρχει κατηγοριοποιηση αναλογα με τον κωδικο που αναγραφεται κατω απο το panel info.

Τι σου γραφει?

Απο που την αγορασες?

Δημοσ.
καλησπερα παιδια μολισ χθες πηρα και γω την 206bw και διαβασα εδω για τα s πανελ κλπ.το προβλημα μοθ ειναι οτι δεν μπορω να καταλαβω τι πανελ εχωειδα απο πισω το ταμπελακι δεν εχει τπτ πχ το s η το a οπωσ στο παραδειγμα.μπηκα και στο κρυφο μενου αλλα ουτε εκει εχει τπτ ενω εχει ολεσ τισ επιλογεσ στο τελοσπου γραφει εκεινουσ τουσ κωδικουσ δεν εχει τπτ σε μενα δεν λεει δηλαδη panel info.μηπωσ ξερει κανενασ τον τροπο να μαθω τι ειναι τελοσ παντων????

http://www.bcchardware.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4259&Itemid=40

Δημοσ.

λοιπον παιδια δεν γραφει πουθενα τι πανελειναι ουτε στο κρυφο μενου ουτε στο ταμπελακι την πηρα απο τον κοτσοβολο και ειναι made in romania με οτι σημαινει αυτο.το μονο που θελω βασικα δεν με ενδιαφερει τι πανελ εχει ειναι να ρυθμισω καλα τα χρωματα και την φωτινωτητα τησ η οποια μου φεναιται οτι ειναι αρκετα μεγαλη και ειναι σαν να τα δειχνει ολα υπερφωτισμενα.υπαρχει κανενα απλο προγραμματακι που να μπορω να κανω αυτη την δουλεια?κατα τα αλλα η οθονη ειναι αρκετα καλη και μου αρεσε.

Δημοσ.
Μια ερωτηση. Εχω ενα παλαιο pc, το οποιο θα αντικαταστησω σε κανα 6μηνο μιας και τελευταια το εχω κυριως για internet. Αν αγορασω την παρπανω οθονη που εχω βαλει στο ματι εδω και καιρο, θα δουλευει στο τωρινο pc? Mιλαμε για athlon 1600+ με καρτα γραφικων geforce2 mx 400 . Θα βλεπω εικονα λετε ή θα εχω προβλημα? Ενοηται πως μολις αλαξω Pc θα χρησιμοποιηθει η οθονη στο νεο pc...

Φιλε ειμαι στη ιδια κατασταση με σενα. Εχω παλιο pc με καρτα geforce2 mx 400 και πριν λιγες μερες αγορασα την samsung 226bw...την συνδεσα και ολα καλα!!!!

την οθονη την χρησιμοποιω αποκλειστικα για dvd,internet... και καθολου games..

θελω να σε ρωτησω, αν παρω μια αλλη καρτα(φθηνη και να εχει DVI) θα δω καποια διαφορα στην ποιοτητα της εικονας? αν δηλ. την συνδεσω ψηφιακα θα δω διαφορα στην ποιοτητα της εικονας ενος DVD?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...