Προς το περιεχόμενο

samsung 226bw

kavalinas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 407
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εμένα δε μου έχει βγάλει τέτοια προβλήματα.Το μόνο που μου κάνει και με μπερδεύει είναι ότι δε μου δίνει δυνατότητα να επιλέξω 16:10 ανάλυση μικρότερη της native (πχ 1280χ800).Κανείς καμιά ιδέα;

Δημοσ.
Kαλο θα ηταν να γραφουν εδω μόνο οσοι εχουν Samsung 226BW ή οσοι γνωριζουν σχετικα με αυτη την οθονη γιατι εμεις που την εχουμε ενδιαφερομαστε ουσιαστικα γιαυτη και οχι για τον π...

Εβγαλα τα 2 προγραμματακια που ειχε στο dvd της γιατι νομιζω οτι προκαλουσαν προβληματα(καποιες φορες τα παιχνιδια παγωναν ξαφνικα και επρεπε να κλεισω το ρευμα για να ξεκολησω). Υπαρχει αλλος κατοχος BW με παρομοια εμπειρια?

Κοιτα να δεις πιστευω οτι σ' αυτο το θεμα τουλαχιστον εχω βοηθησει καποια ατομα,γτ εχω την οθονη κι εχω ψαξει πολυ γι αγυτην.Πιστευω οτι ηταν ενα πολυ καλο θεμα, και εγινε καλη κουβεντα,μεχρι που ηρθες εσυ και εγινε για τον π.... Ας με διαψευσει καποιος παρακαλω! (εκτος απο σενα,ατομα που παρακολουθουν το θεμα αυτο). :devil:

Δημοσ.

Παιδιά τι διαφορά υπάρχει αν ο Scaler-MCU είναι genesis ή mstar?Επίσης γιατί σε μερικές στο κρυφό μενού έχει τις επιλογές HDCP Hotplug,Hotplug time ενώ σε κάποιες όχι?Τι σημαίνουν αυτές οι επιλογες?

Ευχαριστώ

Δημοσ.
Κοιτα να δεις πιστευω οτι σ' αυτο το θεμα τουλαχιστον εχω βοηθησει καποια ατομα,γτ εχω την οθονη κι εχω ψαξει πολυ γι αγυτην.Πιστευω οτι ηταν ενα πολυ καλο θεμα, και εγινε καλη κουβεντα,μεχρι που ηρθες εσυ και εγινε για τον π.... Ας με διαψευσει καποιος παρακαλω! (εκτος απο σενα,ατομα που παρακολουθουν το θεμα αυτο). :devil:

Eγω εκανα συγκεκριμενα σημαντικα ερωτηματα που εμειναν απελπιστικα αναπαντητα.

"Για τον π... " ειναι αυτα που λες εσυ.

Δημοσ.

Γειά σας παίδες.

Είμαι κι εγώ ένας ευτυχισμένος(?) κάτοχος μιάς 226BW με s panel (τσεκαρισμένο απ'τον 9ψήφιο αριθμό του κρυφού μενού).

Ως εδώ καλά, τώρα ξεκινάναι οι πίκρες:

1) Στα FPS και πιο συγκεκριμένα στα UT3 και Bioshock μου εμφανίζονται διπλά είδωλα (όσο χαμηλώνω την ανάλυση τείνουν να εξαφανιστούν αλλά ακόμα υπάρχουν έστω και στο βάθος και είναι άκρως απογοητευτικό.

2) Πάλι στα συγκεκριμένα παιχνίδια σε όλες τις αναλύσεις που έχω δοκιμάσει μου βγάζει στην δεξιά κατακόρυφο και στην κάτω οριζόντια πλευρά της οθόνης αντίστοιχα πολλύχρωμα artifacts πάχους 1cm (σέ ολη την πλευρα). Επίσης άκρως απογοητευτικό.

Εδώ πρέπει να αναφέρω ότι τα παραπάνω προβλήματα εμφανίζονται ΜΟΝΟ κατα την διάρκεια του παιχνιδιού και όχι στα μενού των παιχνιδιών ούτε και σε desktop λειτουργίες.

Άλλα games όπως NBA Live 08 και PES2008 δουλεύουν απρόσκοπτα...

3) Το Magic Tune που προσφέρεται με το συνοδευτικό cd της οθόνης όταν το έκανα εγκατάσταση μου έβγαζε συνεχώς το μήνυμα "Your computer does not support Magic Tune" και δεν μπορούσα να κάνω καμιά επιλογή σύν ότι με πετούσε κάθε τρείς και λίγο από οποιαδήποτε εφαρμογή και να έτρεχα βγάζοντας μου το ίδιο μην. Το έκανα uninstall και ησύχασα.

Να σημείωσω ότι δεν έχω κάνει callibrate της οθόνης και απλά έχω παίξει λίγο μόνο με την φωτεινότητα και την αντίθεση.

Έχω κάνει install τους drivers της οθόνης απ'το cd κανονικά.

Και τέλος το σύστημά μου είναι το παρακάτω:

M/B: Asus P5W DH Deluxe

CPU: Intel Pentum E6850

GPU: X1950 PRO 256Mb

Ram: 2 x 1Gb Kingstone 667Mhz

(Αναφέρω μόνο τα πιο σημαντικά και "τρέχω" σε Windows XP)

Εσείς τι λέτε για όλα αυτά ρε παιδιά?

Επίσης αν γνωρίζει κανείς σας τρόπο να καλιμπράρω το μόνιτορ ή έστω τις ΙΔΑΝΙΚΕΣ ρυθμίσεις για το τελευταίο είναι ευπρόσδεκτος.

Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων...

Δημοσ.

Εγώ στο σαφώς πιο απαιτητικό crysis δεν έχω δεί ψεγάδι...Έχω μια σκέψη οτι μπορεί να φταίνει οι drivers που έχεις περάσει.Κάντους uninstall και ξαναδές λίγο.

Δημοσ.
Λοιπον μιας και πηρα και 'γω την 226bw και ειδα οτι ολα ηταν μπλε ειπα να το ψαξω λιγο.

Κατεληξα σε μια λυση που ισω να βοηθησει κι αλλους.

Βρηκα ενα προγραμματακι που διορθωνει το προβλημα.

Το ανεβασα εδω.

Αυτο που εκανα ηταν να κανω reset τα χρωματα και το brightness του μονιτορ και

μετα να τρεξω το αρχειο.

Σου δινει 3 επιλογες για gamma correction των τριων βασικων χρωματων.

Εβαλα στο κοκκινο 2,20

στο πρασινο 2,20 και

στο μπλε 1,75.

Νομιζα οτι πηρα αλλο μονιτορ.Τα χρωματα εγιναν απλα υπεροχα.

Το brightness το εχω βαλει(απο το μενου της οθονης) στο 46

και το contrast στο 70.

Να πω επισης οτι το δουλευω με το ICM Profile της μανας του και οχι με τα "διορθωτικα" που

κυκλοφορουν.

Δοκιμαστε το(αν θελετε) και πειτε εντυπωσεις.

Υ.Γ. Το αρχειο το σκαναρα με NOD32 και ειναι καθαρο.

Tι εννοείς "διορθοτικά" φίλε μου, επίσης το ICM Profile της μανας του τι είναι?

Δημοσ.

Τα artifacts βρήκα τρόπο να τα εξαφανίσω (απ'το bioshok τουλάχιστον) με το να απενεγοποιήσω το v-sync και τα διπλά είδωλα με το να απενεργοποιήσω shader models. Στο UT3 πάλι απενεργοποιώ το v-sync αλλά τα artifacts δεν φεύγουν, όσο για τα διπλά είδωλα, δεν έχει υπάρχει κάποια ρύθμιση για τα shader models. Οπότε εκεί τα προβλήματα παραμένουν.

Είναι σωστό αυτό ρε παιδιά? Με το PC που έχω γιατί να μην μπορώ να έχω το v-sync on? Όσο για τα shader models ξέρω ότι η κάρτα μου υποστηρίζει shader model 3.0 οπότε άντε να το δεκτώ.

Λέτε να υπάρχει καμία περίπτωση να φταίει η οθόνη?

Σημείωση: Τα παιχνίδια λειτουργούν χωρίς το παραμικρό "σπάσιμο" σε όλες τις αναλύσεις (μέχρι 1680χ1050) και όλα τα settings στο High.

Δημοσ.

lol, Άστα φίλε μου, άστα!

Τελικά τίποτα ρυθμίσεις ενδεδειγμένες για το εν λόγω μόνιτορ παίζουν ή ο καθένας βασίζεται στα μάτια του?

Επίσης κάτι Magic Color, VGA και χύστα μέσα που έχει το'χει ψάξει κανείς να μας πεί αν αξίζουν?

Δημοσ.

Εγω μονο το magictune εχω βαλει. Αρχικα ειχα βαλει και ενα αλλο προγραμμα που σε οδηγουσε να βρεις τα βελτιστα αλλα το ακυρωσα μιας και δεν κερδισα κατι.

Δημοσ.

Επαναφέρω την ερώτηση μήπως βρεθεί κάποιος και μου λύσει τις απορίες:

Πια η διαφορά αν ο Scaler-MCU είναι genesis ή mstar?Επίσης γιατί σε μερικές στο κρυφό μενού έχει τις επιλογές HDCP Hotplug,Hotplug time ενώ σε κάποιες όχι?Τι σημαίνουν αυτές οι επιλογες?

Κάποιος θα ξέρει...δεν μπορεί:)

Δημοσ.

Ξέρει κανείς πόσο απέχει το κάτω μέρος της οθόνης από την επιφάνεια στην οποία είναι τοποθετημένη ή αν ρυθμίζεται η οθόνη σε ύψος; Ευχαριστώ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...