Προς το περιεχόμενο

samsung 226bw

kavalinas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

το συγκεκριμένο άρθρο (δε γνωρίζω την αξιοπιστία του αλλά φαίνεται καλή πηγή) το είχα διαβάσει πριν 2-3 μέρες και κάπου αναφέρει ότι οι διαφορές μεταξύ των πανελ ειναι ασήμαντες και σε διαφορετικές παραμέτρους υπερτερεί είτε το ένα πάνελ είτε το άλλο. οπότε ο ψυχολογικός παράγοντας μάλλον παίζει το ρόλο του.

κι εγώ με την on board κάρτα γραφικών φοβάμαι για προβλήματα αν και απο την εταιρεία της mobo λένε ότι υποστηρίζει την ανάλυση.. και δεν την θέλω για παιχνίδια αλλά τουλάχιστον ταινίες να μπορώ να δω άνετα.

clairvoyant τι ακριβώς σε χάλασε όταν έβλεπες την ταινία?

και με τι κάρτα γραφικών?

• Απαντ. 407
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Λοιπόν, το σύστημα μου είναι το εξής: Asus P5B Premium Vista, Intel C2D 6750, 2GB DDR2-800, Albatron 8800GTX 768MB.

Αυτή είναι η 2η οθόνη TFT που χρησιμοποιώ - η 1η ήταν αυτή του φορητού μου. Ο λόγος που στεναχωρήθηκα πολύ, επαναλαμβάνω, είναι το tearing. Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει, αλλά ακόμη και στη (θεωρητικά) πολύ χειρότερη οθόνη του φορητού μου (3ετίας παρακαλώ), tearing δεν έβλεπα, ή εβλεπα πολύ λίγο. Βέβαια στην οθόνη του φορητού είχα άλλα προβλήματα (όταν κινούταν απότομα η κάμερα για παράδειγμα, θόλωνε η εικόνα).

Όσον αφορά το DVD, παρατήρησα αυτό ακριβώς το φαινόμενο: μια ανεπαίσθητη "θολούρα" στις πολύ γρήγορες σκηνές. Τώρα, μπορεί αυτό να είναι χαρακτηριστικό όλων των οθονών TFT και εγώ απλά να είμαι υπερβολικός στην κριτική μου. Πάντως την ίδια ακριβώς θολούρα παρατήρω (προς απογοήτευση μου) και στην τηλεόραση μου (Sony Bravia 40X2000) την οποία επίσης πολλοί θεωρούν κορυφαία (ενώ εγώ θεωρώ κακή αγορά, καθώς πρακτικά δεν μπορώ να δω ποδόσφαιρο χωρίς να πονέσουν τα μάτια μου - για τον ίδιο ακριβώς λόγο: όταν κινείται η κάμερα δεξιά-αριστερά, θολώνουν τα πάντα).

Οπότε, συνοψίζοντας, απλά εγώ θεωρούσα υπεύθυνο όλων των "κακών" που ανέφερα (θολούρα και tearing) το χρόνο απόκρισης, και όταν αγόραζα τη Samsung των 2ms υπέθετα πως το πρόβλημα θα λυνόταν. Τελικά έκανα λάθος - είτε γιατί τα μάτια μου είναι υπερβολικά ευαίσθητα, ή γιατί απλά έτσι είναι όλες οι TFT για την ώρα.

Πάντως, για να τα λέμε όλα, η οθόνη είναι πολύ ξεκούραστη, με πολύ καλή ευκρίνεια και υπέροχα χρώματα (ακόμη και χωρίς ίχνος calibration στην περίπτωση μου).

Δημοσ.
Λοιπόν, το σύστημα μου είναι το εξής: Asus P5B Premium Vista, Intel C2D 6750, 2GB DDR2-800, Albatron 8800GTX 768MB.

Αυτή είναι η 2η οθόνη TFT που χρησιμοποιώ - η 1η ήταν αυτή του φορητού μου. Ο λόγος που στεναχωρήθηκα πολύ, επαναλαμβάνω, είναι το tearing. Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει, αλλά ακόμη και στη (θεωρητικά) πολύ χειρότερη οθόνη του φορητού μου (3ετίας παρακαλώ), tearing δεν έβλεπα, ή εβλεπα πολύ λίγο. Βέβαια στην οθόνη του φορητού είχα άλλα προβλήματα (όταν κινούταν απότομα η κάμερα για παράδειγμα, θόλωνε η εικόνα).

Όσον αφορά το DVD, παρατήρησα αυτό ακριβώς το φαινόμενο: μια ανεπαίσθητη "θολούρα" στις πολύ γρήγορες σκηνές. Τώρα, μπορεί αυτό να είναι χαρακτηριστικό όλων των οθονών TFT και εγώ απλά να είμαι υπερβολικός στην κριτική μου. Πάντως την ίδια ακριβώς θολούρα παρατήρω (προς απογοήτευση μου) και στην τηλεόραση μου (Sony Bravia 40X2000) την οποία επίσης πολλοί θεωρούν κορυφαία (ενώ εγώ θεωρώ κακή αγορά, καθώς πρακτικά δεν μπορώ να δω ποδόσφαιρο χωρίς να πονέσουν τα μάτια μου - για τον ίδιο ακριβώς λόγο: όταν κινείται η κάμερα δεξιά-αριστερά, θολώνουν τα πάντα).

Οπότε, συνοψίζοντας, απλά εγώ θεωρούσα υπεύθυνο όλων των "κακών" που ανέφερα (θολούρα και tearing) το χρόνο απόκρισης, και όταν αγόραζα τη Samsung των 2ms υπέθετα πως το πρόβλημα θα λυνόταν. Τελικά έκανα λάθος - είτε γιατί τα μάτια μου είναι υπερβολικά ευαίσθητα, ή γιατί απλά έτσι είναι όλες οι TFT για την ώρα.

Πάντως, για να τα λέμε όλα, η οθόνη είναι πολύ ξεκούραστη, με πολύ καλή ευκρίνεια και υπέροχα χρώματα (ακόμη και χωρίς ίχνος calibration στην περίπτωση μου).

Ki emena mou kakofanike otan anagkastika na pao se TFT dioti den evriska CRT gia to neo mou PC. Ta pragmata exoune etsi akrivos, syn tin meiomeni eykrineia logo megalyterou kokkou kai ta kseplymena xromata (se sygkrisi me mia koryfaia Sony Trinitron pou exo sto grafeio).

Δημοσ.

ρε παιδια ηθελα να την παρω και με αυτα που διαβαζω με φοβησατε...Ειδικα αυτο για το προ και τα εργα...τι να κανω τωρα??θα ειναι s η να μην την παρω?

Δημοσ.

Εχω αγορασει εδω και 15 ημέρες την LG226 .Παιχνιδια παίζω στο ΧΒΟΧ360 που έχω συνδεσει πανω της και μπορω να πω ότι παιζει τελεια.Στο PC δεν παίζω παιχνιδια αλλα από ταινίες HD 720p που έχω δοκιμάσει παίζουν αψογα.

Δημοσ.

μπορει να απαντησει καποιος??Τι να κανω??Δηλαδη αν ειναι C h A τι θα γινει??Στισ εκθεσεις που την ειδα δν δειχνει ασχημα ουτε η c ούτε η a

Δημοσ.

ολα αυτα ειναι υπερβολες για ανθρωπους που το εχουν χομπυ το αντικειμενο και γουσταρουν να σκαλιζουν την καθε λεπτομερια

εαν απλα θες να αγορασεις μια καλη οθονη παρε την

εγω την παραγγειλα απο το Πλαισιο και οτι ειναι δεν με νοιαζει καθολου

σιγα τις διαφορες πια, και σιγα την βαρια χρηση που θα της κανω για να κλαιω μετα για το μη samsung panel

μπορει να απαντησει καποιος??Τι να κανω??Δηλαδη αν ειναι C h A τι θα γινει??Στισ εκθεσεις που την ειδα δν δειχνει ασχημα ουτε η c ούτε η a
  • Super Moderators
Δημοσ.

oles oi 22ares ths agoras (kai oi sygkekrimenes Samsung) exoun TN Panel...

apla oi sygkekrimenes Samsung exoun kapoies "versions" tou TN Panel pou tis onomazoun A C ktlp ktlp oi opoies omws pote den 3epernoun ta limitations tou TN Panel...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=5286 edw mporeis na deis ta diafora panels pou yparxoun TN/MVA/PVA/IPS/S-PVA/P-MVA/S-IPS ta meionekthmata tous kai ta pleonekthmata tous :)

Δημοσ.

@ThReSh

φίλε μου καλά τα λες για τις διάφορες τεχνολογίες των πανελ,

είναι μια πραγματικότητα που ισχύει οπουδήποτε μιλάμε για τεχνολογικά προιόντα παραγωγής,

δλδ διάφορες ποιότητες σε προιόντα της ίδιας κατηγορίας...

κάπου εκεί όμως εισβάλλει και η παράμετρος "κόστος",

δλδ (συνήθως) "ότι πληρώνεις παίρνεις", και "το καλό πληρώνεται"...

και για να αξιολογηθεί αν αξίζει τελικά να πάρεις αυτό που θα πληρώσεις υπάρχει και ο δείκτης "value for money"

Αν σου είναι εύκολο λοιπόν δώσε μερικά links με οθόνες αντιπροσωπευτικές

από κάθε τεχνολογία πανελ για να δούμε το κόστος τους σε αντιπαράθεση.

Επίσης, αν υπάρχει κάποια αντίστοιχη με τις 206/226BW σε πανελ άλλης τεχνολογίας

θα ήταν καλό να τη δούμε και να συγκρίνουμε άμεσα..

thanx

• Super Moderators
Δημοσ.

se 22 intses ola ta monitors olwn twn etairiwn einai me TN Panel...

twra gia 20-21 yparxoun kai TN kai PVA/MVA/IPS kai stis 24 kyriws MVA/PVA (kai mia TN so far) gia pio panw only PVA/MVA nomizw...

Δημοσ.

το Πλαισιο αυξησε την τιμη της 206ΒW απο 251 που ηταν η τιμη για αγορα απο το ηλεκτρονικο καταστημα πηγε 259

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...