afentiko7 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 το ar δειχνει σκηνοθεσια... μαλιστα ναι βεβαίως. Στα νουάρ που ο σκηνοθέτης θέλει να δείξει τις αντιδράσεις προσώπων, γιατί εχει επιλεχτεί το 1.33:1. (ασε τις σειρές της τηλεόρασης) Η γιατί επέλεξαν το 2.7:1 στο "πως κατακτήθηκε η δυση"? ετσι τυχαία?
Exoskeletor Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 αν μιλάμε για το 1 εκατομμυριοστό της σκηνοθεσίας τότε συμφωνώ
NemeSis1990 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Αντικειμενικά μιλώντας: ΜΟΝΟ Ο ΤΖΟΚΕΡ ΑΞΙΖΕ! Αν αυτές τις 2 ώρες έδειχνε ληστείες και καταστροφές του joker και καθόλου batman θα έπαιρνε καμιά 10ρια όσκαρ χαλαρά... Επίσης συνολικά η πρώτη ταινία είναι καλύτερή. Ίσως αν έβλεπα την ταινία σε bluray να άλλαζα γνώμη
Exoskeletor Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Αντικειμενικά μιλώντας: ΜΟΝΟ Ο ΤΖΟΚΕΡ ΑΞΙΖΕ! Αν αυτές τις 2 ώρες έδειχνε ληστείες και καταστροφές του joker και καθόλου batman θα έπαιρνε καμιά 10ρια όσκαρ χαλαρά... Επίσης συνολικά η πρώτη ταινία είναι καλύτερή. Ίσως αν έβλεπα την ταινία σε bluray να άλλαζα γνώμη αν 2 ωρες εδειχνε τον joker σε ληστειες τοτε δεν θα σου αρεσε.. δε νομιζω να ηταν η φατσα του ο λογος που σου αρεσε αλλα ολη η προσωπικοτητα του
NemeSis1990 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 αν 2 ωρες εδειχνε τον joker σε ληστειες τοτε δεν θα σου αρεσε.. δε νομιζω να ηταν η φατσα του ο λογος που σου αρεσε αλλα ολη η προσωπικοτητα του Ληστείες αλλά και τον βιο του ή την ιδεολογία του.
BaLsAmoMenos Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Η αληθεια ειναι οτι και εγω καποιες στιγμες, την δευτερη φορα που την εβλεπα, αδιαφορουσα λιγο για την ταινια και απλα περιμενα να εμφανιστει ο Joker.
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Τώρα τι θεωρώ εγώ ρεαλιστικό τέλος? το τέλος του vantage point (οι τρομοκράτες προσπάθησαν να αποφύγουν το κοριτσακι), αλλά όχι το τελος του deception (ο βλάκας δεν πήρε τα μύρια και πήγε και τα φτιαξε με την καλή του).Ηθοποιία? Το τέλος του Vantage Point;!! Είναι ακριβώς η ταινία που χρησιμοποιώ για να υποστηρίξω το επιχείρημα ότι οι Αμερικάνοι δεν ξέρουν τι τους γίνεται! Δηλαδή είναι ρεαλιστικό οι ίδιο άνθρωποι που σκότωσαν χιλιάδες ανθρώπους, ανάμεσα τους και δεκάδες παιδάκια, να αποκτούν ξαφνικά συνείδηση και να καταστρέφουν το σχέδιο τους για ένα τυχαίο κοριτσάκι που ούτε γνωρίζουν ούτε τίποτα; Έλα παναγιά μου... Αντικειμενικά μιλώντας: God? Is that you?
Nodoordonotthereisnotry Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Yes my son, why so serious?
Exoskeletor Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Yes my son, why so serious? uncle, let's put a smile in his fucking face
Moderators Praetorian Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Moderators Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Πρέπει να έχω ήδη πει την άποψη μoυ για την ταινία, επιγραμματικά. Το πρώτο πράγμα που ήξερα όταν έφυγα από τον Κιν/φο ήταν ότι ήταν η καλύτερη Hero movie που είχα δει τα τελευταία χρόνια 4-5 (ναι αυτό περιλαμβάνει και την προηγούμενη ταινία, που απλά το Dark Knight την ξεπερνά σε όλα). Το δεύτερο πράγμα ήταν το πόσο ευχάριστα ζαλισμένος ήμουν από τους διαλόγους. Νομίζω ότι δόθηκε σκόπιμα και όχι άδικα έμφαση στο τι θα πει ο κάθε ένας, τι θα απαντήσει, πόσο χιούμορ θα έχει ή κρύβει κάθε πρόταση, πόσο συμβολισμό. Ίσως βέβαια απλά να δόθηκε η δέουσα προσοχή και όχι κάτα παραπάνω, αλλά μετά από κάτι αχαρακτήριστες action hero ταινίες (ναι ναι Hulk, Iron Man, Indy 4 ...) με σενάρια καρμπόν και διαλόγους μάπα, εμένα να μου φάνηκε υπερβαλουσα ποιος ξέρει... (...)ΜΟΝΟ Ο ΤΖΟΚΕΡ ΑΞΙΖΕ!(...): Θεωρώ πως αυτό είναι μια κοινή παρανόηση παρά μια ... αντικειμενική άποψη. Κατα την γνώμη μου, στην συγκεκριμένη ταινία, όλοι πήραν ακριβώς το χρόνο που έπρεπε να τους αναλογεί και ούτε λεπτό παραπάνω. Ακόμα και οι σκηνές δράσεις και οι... υπερβολές (που δεν θα μπορούσαν να λείπουν φυσικά από Batman movie) Το Dark Knight είναι μια Batman ταινία, αλλά το (εξαιρετικό) σενάριο της σαφώς και εστιάζει στον Τζόκερ, την ιδαίτερη μορφή κακού/εγκλήματος που αυτός αντιπροσωπεύει και το πως τελικά από αδιάφορος στους πάντες (και ιδιαίτερα στο Batman) κατορθώνει να τους "τεντώσει" (ορολογία στρατού -λυπάμαι, αλλά τα παράπονα στη μαμά πατρίδα) όλους. Υπό μια έννοια είναι και ο νικητής σε πολλά επίπεδα σε αυτή την ταινία. Κάποιους τους κάνει να δουν ποιοι πραγματικά είναι, κάποιους τους τραβάει στη σκοτεινή τους πλευρά. Κατι που είναι πιο έντονο και δραματικο/τραγικό στην περίπτωση του Dent/TwoFace -o οποίος είναι επίσης βασικοτατο πρόσωπο στην ιστορία. Κάτι έξυπνο που βρήκα στην ταινία είναι ότι ενώ ο τίτλος Dark Knight άμεσα μας έφερνε σχεδόν φυσιολογικά την εικόνα του (cool) Batman στο μυαλό μας (τουλάχιστο στο δικό μου), η όλη υπόθεση της ουσιαστικά σου εξηγεί γιατί αυτό που αβίαστα θεωρησες αρχικά cool και συνυφασμένο με το Batman, στην ουσία είναι η... αναπόφευκτη πτώση* του Batman. Και είναι τραγική η διαπίστωση του ότι δεν μπορεί να είναι τίποτα άλλο από αυτό. (Γι' αυτό και πέφτει η συγκεκριμενη ατάκα από τον Gordon στο τέλος, γι' αυτό και το τέλος έχει αυτό τον μελαγχολικό χαρακτήρα). Και επιπλέον μου άρεσε που o τίτλος έδωσε αφορμές για κάποια "λεκτικά" παιχνίδια στους διαλόγους. Πχ χιλιοακούμε για White Knight -που αποδίδεται στον Dent, οποίος αργότερα γίνεται Dark, αλλά πρέπει να παραμένει White για τον κόσμο- και για Dark Night (που είναι και το συνηθες χρονικό πεδίο δράσης του Batman). Βρήκα πολύ καλό το side story με τον υπάλληλο που θα αποκάλυπτε την ταυτότητα του Batman. Εδωσε αφορμή για κάποιο καλό χιούμορ, και μέχρι το κλείσιμο της ιστορίας, το είχες στο μυαλό σου ότι αυτός ο τύπος μπορεί να προκαλέσει κάπου παρακάτω προβλήματα. Επίσης ήταν ιδοφυές πως πέρασαν το sonar-αλα-ECHELON σύστημα με τα κινητά, από τη σκηνή στην Κίνα, στην σκηνή που ο Wayne παθαίνει το αμοκ και το ενεργοποιεί για όλα τα κινητά στην Γκοθαμ για να βρει τον Τζόκερ, προξενώντας την έντονη αντίδραση του ... Freeman που βρίσκει στο τέλος τρόπο βέβαια να φύγει ήσυχος. Έξοχο.- Και τέλος για ακόμα μια φορά η μουσική επένδυση ήταν εξαιρετική. Παντού. Πρόσεθετε ακριβώς τις σωστές δόσεις από ό,τι χρειαζόταν για να ενισχυθεί η κάθε σκηνή.
KaizerSoze Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 Μετα απο τοσο καιρο την ειδα ξανα... ΕΠΑΘΑ ΠΛΑΚΑ. Εχωντας ξεπερασει το αρχικο μου μουδιασμα-εξελιξη, νοημα, μοτιβα και σκηνες ολοκληρες ηταν οπως τα ειχα διαβασει αρα εχασα το surprise effect που ειχα στην πρωτη-μπορω να πω οτι ειναι ΕΠΙΚΟ. Πραγματικα αυτη η αισθηση οτι "ρε γαμωτο τα εχω ηδη διαβασει αυτα" επισκιασε μια φοβερη ταινια που επιασε αψογα το νοημα και το πνευμα τοσο του Μπατμαν οσο και του Τζοκερ οσο και του Χαρβευ Ντεντ, δηλαδη των σημαντικοτερων ισως χαρακτηρων της μυθολογιας. Και καπακια...ο Χιθ Λετζερ ειναι ο Τζοκερ.
freedubus Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 Kαθυστερημένος όπως πάντα την πρωτοείδα χτές για να εγκαινιάσω τη νέα fullHD τηλεόραση της φίλης μου. και έχω να δηλώσω ΤΙ ΤΑΙΝΙΑΡΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ;;;
Moderators Gi0 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 Moderators Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 Kαθυστερημένος όπως πάντα την πρωτοείδα χτές για να εγκαινιάσω τη νέα fullHD τηλεόραση της φίλης μου.και έχω να δηλώσω ΤΙ ΤΑΙΝΙΑΡΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ;;; Εγω απορω πως αντεξες να μην την δεις τοσο καιρο...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 Kαθυστερημένος όπως πάντα την πρωτοείδα χτές WTF?!?! (οεο)
Francisco Goya Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 Το κορυφαίο στοιχείο της ταινίας είναι ότι ο Ledger ξέφυγε από τη σύγκριση με τον Nicholson. Αυτό ήταν μεγάλο επίτευγμα και δεν το περίμενα σε τέτοιο βαθμό ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα