littlelouievegos Δημοσ. 20 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2008 Οντος τι να λεει που μπαινω 3 χρονια στο imdb και καμια αλλη ταινια δεν το εχει κανει αυτο Αυτο που λεει ο φιλος ισχυει αν ειναι οριακα μπροστα σε βαθμολογια πρωτο το Dark Knight και επειδη ακομη ειναι σχετικα μικρο το δειγμα και ο κοσμος ειναι εκστασιασμενος και βαζει αβερτα 10αρια. Στατιστικα οσο μεγαλωνει ενα δειγμα τοσο παγιωνεται η "κυριαρχια" του και ειναι σχεδον αδυνατο να αλλαξει αυτο σε σχεση με τις αλλες ταινιες. Εξ ου και το οτι χρειαζεται χρονος για να φανει αυτο. Παντως οπως πολυ σωστα ειπες ειναι σπανιο αν οχι ανυπαρκτο φαινομενο μια ταινια να περναει στην πρωτη θεση ετσι ευκολα και σιγουρα δειχνει την στατιστικη ταση της πρωτιας να αρχιζει να γινεται ολο και πιο λογικη.
Nodoordonotthereisnotry Δημοσ. 20 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2008 Αυτο που λεει ο φιλος ισχυει αν ειναι οριακα μπροστα σε βαθμολογια πρωτο το Dark Knight και επειδη ακομη ειναι σχετικα μικρο το δειγμα και ο κοσμος ειναι εκστασιασμενος και βαζει αβερτα 10αρια. Στατιστικα οσο μεγαλωνει ενα δειγμα τοσο παγιωνεται η "κυριαρχια" του και ειναι σχεδον αδυνατο να αλλαξει αυτο σε σχεση με τις αλλες ταινιες. Εξ ου και το οτι χρειαζεται χρονος για να φανει αυτο. Παντως οπως πολυ σωστα ειπες ειναι σπανιο αν οχι ανυπαρκτο φαινομενο μια ταινια να περναει στην πρωτη θεση ετσι ευκολα και σιγουρα δειχνει την στατιστικη ταση της πρωτιας να αρχιζει να γινεται ολο και πιο λογικη. Ξέρει από στατιστική ο φίλος, γι'αυτό γελούσα πριν. Εντός θέματος λοιπόν.
littlelouievegos Δημοσ. 20 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2008 Ξέρει από στατιστική ο φίλος, γι'αυτό γελούσα πριν. Εντός θέματος λοιπόν. Ναι οκ δεν ειπα και κατι τρομερο.. Απλη λογικη ειναι.. End of spam..
Tracer27 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2008 Παιδιά τι μπορώ να πώ στους φίλους μου για την εν λόγω ταινία καθώς δεν θέλουν να την δούν επειδή δεν τους κάνει "κλικ" γενικά και επειδή το trailer δεν τους ενθουσίασε...και δεν λεέι να πάω μόνος
Exoskeletor Δημοσ. 20 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2008 Παιδιά τι μπορώ να πώ στους φίλους μου για την εν λόγω ταινία καθώς δεν θέλουν να την δούν επειδή δεν τους κάνει "κλικ" γενικά και επειδή το trailer δεν τους ενθουσίασε...και δεν λεέι να πάω μόνος στ@@ σου, θα τους παρακαλαμε κιολας εγω ημουν ετοιμος να παω μονος και στην τελευταια στιγμη βρηκα καποιον. πηγαινε απολαυσε την ταινια και μην κολλας σε λεπτομερειες
Tracer27 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2008 Βασικά έχεις δίκιο Exoskeletor...Νομίζω πως αρκετά ασχολήθηκα...Στο κάτω κάτω ούτε ανάγκη τους έχω για να δώ την ταινία αλλά ουτε μπορώ να τους πείσω για το ότι η ταινία ειναι εξαιρετική...thanks
KaizerSoze Δημοσ. 21 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2008 Ξεκιναω λεγωντας πως μολις γυρισα και πως αν δεν τα γραψω τωρα θα τα ξεχασω, οποτε σορρυ αν γραψω κατι που εχει ξαναγραφτει Η ταινια σαν ταινια σπερνει!! Ο Νολαν και σκηνοθετικα και σεναριακα κανει τεραστιες μαγκιες(πχ φερνει τον Μπατμαν πιο κοντα στο Γκοθαμ και σε ρεαλισμο χωρις Μπατσπηλια και χωρις Wayne Mansion), εξερευνα πτυχες του ηρωα πολυ δυσκολες που κατα την γνωμη μου επρεπε να εξερευνυθουν(πχ η σχεση του με τον Τζοκερ, η "νομιμοτητα" του vigillante, η συνεπειες της αυτοδικιας) ΑΝ ΚΑΙ (ενσταση #1) και για τα παραπανω αλλα και για αλλα πιστευω οτι βιαστηκε να τα ριξει στο παιχνιδι, ειναι για πιο μετα στην Βatman Mythology αν και καπου καταλαβαινω, σου λεει "ποσες θα κανω?10 ταινιες?Ριχτα απο τωρα γιατι αν κανω μονο 3 αντε 4 δεν θα προλαβω να τα πω". ο Λετζερ πατωντας στο σεναριο του Τζοναθαν Νολαν δινει τον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΖΟΚΕΡ και η απεικονηση του ειναι η αποκατασταση της μεγαλυτερης κινηματογραφικης αδικιας ολων των εποχων. Ευχαριστουμε Κριστοφερ και Τζοναθαν, ευχαριστουμε Χιθ και καλο ταξιδι. Ηταν τοσο καλος που η ταινια φαινοταν να "χανει" οταν δεν ειχε τον Τζοκερ μεσα. Επισης ειναι καταπληκτικη η παρουσια του Εκχαρτ που να πω δεν το περιμενα και η παρουσιαση του Χαρβευ Ντεντ,εναν απο τους λιγους ηρωες που κατ'εμε σαν καλος αξιζει περισσοτερο αποτι σαν κακος. ενσταση #2 Δεν σκοτωνεις ετσι τον Χαρβευ Ντεντ!!!Απλα δεν το κανεις!!!Οπως δεν σκοτωνεις τον Τζοκερ, τον Αλφρεντ, τον Ρα'ς, τον Ντικ Γκρευσον, την Σελινα Καιλ. ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ.Ειναι πολυ σημαντικος χαρακτηρας Επισης φοβερος ο Νολαν σε ΟΛΕΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΟΝ τις επιλογες οπου "παρεκκλινε" του κομιξικου κανονα. ΟΠως στο ΒΒ ετσι και στο TDK οπου δεν ακολουθησε τα κομικς, η "εναλλακτικη" του εδενε το ιδιο αν οχι και καλυτερα. Μπραβο του. Μαλιστα ο γιγαντας εκανε πολλες tribute σε κομικς και παλι οπως το multiple choice παρελθον του Τζοκερ, τον λοστο αλα Τζεησον Τοντ κτλ Και τωρα παμε στα μειον...δυο μεγαλα δυστυχως για μενα μειον. Ενα, το προχειρο και κουραστικο 1ο 45λεπτο με τις φαμιλιες, τις εταιριες κτλ που στην ουσια ηταν ενα plot device. Αφενως μπορουσε να γινει καλυτερα, αφετρερου καθολου και να γλυτωσουμε και κουραση. Νομιζω η επιλογη να γινει ετσι και να μεινει σαν plot device ηταν η πλεον αστοχη. Αφεταιρου...ρε γαμωτο, ηταν πιο character driven απο το ΒΒ. Kαι η μαλακια ειναι (εκτος απο το ασπρο που κολλαει) οτι την θεματικη κοντρα ΒvsJ και Bvs2Face την εχουμε εμπεδωσει απο τα κομικς. Ηταν σαν να ηξερα τι θα πουν οι χαρακτηρες παρακατω. Δεν παραπαονιεμαι, ηταν ολοσωστα ολα,η ταινια ειναι ΕΠΙΚΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ και σαφως πιο φιλοδοξη απο την πρωτη αλλα εχω την αισθηση πως ενω θα την αποθεωσουν ολοι και θα γινει χαμος, οι fan base ισως νοιωσει οτι "ρε γαμωτο, αυτα τα διαβαζουμε χρονια τωρα". Τουλαχιστον στο ΒΒ δεν ειχε τοσο "ανταλλαγη ψυχολογιας", ειχε πιο πολυ κεντρικη υποθεση αγνωστη φυσικα αφου δεν ειχε σχεση με τα κομικς και ετσι ειχαμε κατι να παιξουμε All in All 9/10(λογω του 1ου κομματιου καθοτι τα αλλα παραπονα ειναι προσωπικα και οχι καλλιτεχνικα) ΥΓ1. Αρχιζουν να ξεμενουν απο σημαντικες ιστοριες και χαρακτηρες ή μου φαινεται?Ειδαμε μεχρι στιγμης Year One, The Killing Joke, The Long Halloween, Οfficer Down. Κατι μου λεει οτι παμε για Νightwing και A Death in the Family στο επομενο και Τζεησον Τοντ κατευθειαν σε ταινια διαρκειας 3:30 ωρων,χαχα ΥΓ2. Παμε να βρουμε κανα reference σε comics Μετρησα The Long Halloween στην συναντηση των 3 στην ταρατσα, τον λοστο απο το A death in the family, οτι ο Joker δεν ειχε σαφες παρελθον οπως λεει στο The Killing Joke, αλλο?
KaizerSoze Δημοσ. 21 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2008 Πραγματικά έπος, το μόνο ψεγάδι που μπόρεσα να βρω ήταν μία έλλειψη continuity στο screenplay όπου σε κάποια φάση οι χαρακτήρες σχεδιάζουν να κάνουν κάτι και στη συνέχεια κάνουν ακριβώς το αντίθετο... Δεν ξέρω πως μπόρεσε να τους ξεφύγει κάτι τέτοιο, αν κάποιος άλλος που έχει δει την ταινία θέλει μπορώ να το αναφέρω για επιβεβάιωση (με spoiler πάντα), γιατί μπορεί να κάνω κι εγώ λάθος, είχα χαζέψει και με την ερμηνεία του ledger... Αν εννοεις ποιος πηγε που δεν ηταν λαθος. Καποιος εδωσε επιτηδες αναποδες ινφο
tonypapadovic Δημοσ. 21 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2008 Οντος τι να λεει που μπαινω 3 χρονια στο imdb και καμια αλλη ταινια δεν το εχει κανει αυτο Οκ, να στο θέσω αλλιώς τότε, όπως είδες 10/10 βάζω στην ταινία (λες και έχει σημασία αλλά λέμε τώρα), αλλά ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ προτιμώ να μην δίνω σημασία σε αυτό το ελλιπές στατιστικό στοιχείο. Αργότερα σαφώς και κάτι θα λέει και σε μένα ΚΑΙ αυτό καθώς τότε θα αποκτήσει την πραγματική του αξία.
Exoskeletor Δημοσ. 21 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2008 kaizer γιατι στο the killing joke δεν ειχε παρελθον συγκεκριμενο? τι σκατα αλλο κομικ διαβασα εγω?
KaizerSoze Δημοσ. 21 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2008 kaizer γιατι στο the killing joke δεν ειχε παρελθον συγκεκριμενο? τι σκατα αλλο κομικ διαβασα εγω? Oχι, σε καποια φαση λεει "δεν ειμαι σιγουρος αν εγινε ετσι, αν ειναι να εχω παρελθον προτιμω να ειναι multiple choice". Aυτο που διαβασες στο TKJ ειναι ΜΙΑ εκδοχη, η εκδοχη στο συγκεκριμενο κομικ οπως το σκεφτοταν εκεινη την στιγμη. Δεν θεωρειται official, θεωρειται unofficial απλα με μεγαλη αποδοχη.Κατι σαν την Πρωτομαγια. Θεωρητικα ειναι απεργια αλλα στην ουσια ειναι αργια. Ετσι και το συγκεκριμενο origin θεωρειται κανονας αλλα δεν σημαινει οτι ξεφευγεις αν δεν το ακολουθησεις
finch Δημοσ. 21 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2008 Μέχρι στιγμής το έχω δει 2 φορές και πάμε για τρίτη μέσα στη βδομάδα!!! Τρομερή ταινία!! Είναι μακράν η καλύτερη superhero ταινία και όχι μόνο αυτό. Είναι πολύ σκοτεινή και αρκετά απαισιόδοξη σε μερικά σημεία.Λίγες φορές συναντάς και τόσο καλές ερμηνείες σχεδόν από το όλο σύνολο των ηθοποιών με αποκορύφωμα τον joker και ευτυχώς δεν χρησιμοποίησαν πολλά cgi εφέ παρά μόνο σε μερικά σημεία το οποίο προσδίδει περισσότερη αληθοφάνεια στην ταινία. Όσον αφορά για την βαθμολογία στο imdb όντως είναι νωρίς για συμπεράσματα αλλά το γεγονός ότι έχει ήδη γύρω στις 50.000 ψήφους και είναι No1 πιστεύω κάτι λέει. Έχω και εγώ κάποια παράπονα όσον αφορά την εμφάνιση του twoface στην ταινία.Θα ήθελα να εμφανιζόταν περισσότερο σαν twoface στο τέλος καθώς είναι χαρακτήρας κλειδί στη ταινία και κρίμα που τον "φάγανε" .Ειρωνεία της τύχης που ο joker δεν πεθαίνει στη ταινία ενώ στην πραγματικότητα....Επίσης κάπου διάβασα σε μια συνέντευξη του Gary Oldman ότι ο βασικός κακός στο επόμενο batman θα είναι ο Riddler!! Η καλύτερη σκηνή της ταινίας για μένα είναι εκείνο το βουβό πλάνο με τον joker που βγάζει το κεφάλι του έξω από το περιπολικό....απλά ανατρίχιασα...
KaizerSoze Δημοσ. 21 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2008 Έχω και εγώ κάποια παράπονα όσον αφορά την εμφάνιση του twoface στην ταινία.Θα ήθελα να εμφανιζόταν περισσότερο σαν twoface στο τέλος καθώς είναι χαρακτήρας κλειδί στη ταινία και κρίμα που τον "φάγανε" .Ειρωνεία της τύχης που ο joker δεν πεθαίνει στη ταινία ενώ στην πραγματικότητα....Επίσης κάπου διάβασα σε μια συνέντευξη του Gary Oldman ότι ο βασικός κακός στο επόμενο batman θα είναι ο Riddler!! Να σου πω την αληθεια και σαν two-face η ολη δραματουργια εχει να κανει με το παρελθον του σαν ντεντ. Δεν ειναι τοσο τι εγινε, εχει να κανει με το τι ηταν και τι εγινε. Οσο για τον Γριφο ελπιζω να αργησουμε να τον δουμε. Ειναι πολυ "Β Εθνικη" κακος και περισσοτερο για αν χαριονται τα πιτσιρικια με τους γριφους. Ενας Ρομπιν, μια Κατγουμαν θα πρεπει να εχουν μεγαλυτερη σειρα προτεραιοτητας. Και κριμα που ο Νολαν δεν γουσταρει Πενγκουιν που κανει για "ντιλερ οπλων και προαγωγος"(αν και νομιζω πως το εξαντλησαμε το θεμα της Μαφιας). ο Riddler ειναι επιπεδου Poison Ivy, Κiller Croc, Ventriloguist κι ετσι. Ακομα και ο Clayface , ο Dr.Freeze(ΕΙΔΙΚΑ αυτος που εχει και το προσωπικο δραμα που τον παραλληλιζει με τον Μπρους) και κυριως ο Bane(του Κnightfall, οχι της παπαριας του Σουμαχερ) εχουν πιο ενδιαφερον
finch Δημοσ. 21 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2008 Να σου πω την αληθεια και σαν two-face η ολη δραματουργια εχει να κανει με το παρελθον του σαν ντεντ. Δεν ειναι τοσο τι εγινε, εχει να κανει με το τι ηταν και τι εγινε. Οσο για τον Γριφο ελπιζω να αργησουμε να τον δουμε. Ειναι πολυ "Β Εθνικη" κακος και περισσοτερο για αν χαριονται τα πιτσιρικια με τους γριφους. Ενας Ρομπιν, μια Κατγουμαν θα πρεπει να εχουν μεγαλυτερη σειρα προτεραιοτητας. Και κριμα που ο Νολαν δεν γουσταρει Πενγκουιν που κανει για "ντιλερ οπλων και προαγωγος"(αν και νομιζω πως το εξαντλησαμε το θεμα της Μαφιας). ο Riddler ειναι επιπεδου Poison Ivy, Κiller Croc, Ventriloguist κι ετσι. Ακομα και ο Clayface , ο Dr.Freeze(ΕΙΔΙΚΑ αυτος που εχει και το προσωπικο δραμα που τον παραλληλιζει με τον Μπρους) και κυριως ο Bane(του Κnightfall, οχι της παπαριας του Σουμαχερ) εχουν πιο ενδιαφερον Ναι συμφωνώ ότι παρουσιάστηκε πολύ καλά το παρελθόν του Dent εξού και η χαρακτηριστική ατάκα του στην ταινία που απλά τον στιγματίζει "You Either Die a Hero, or Live to Become the Villain", απλά θα ήθελα λίγο παραπάνω twoface μιας και τον κάνανε πολύ "σάπιο" :lol: μου θύμισε όπως και σε πολλούς άλλους the long halloween. Όσο για τον riddler ναι ίσως να είναι λίγο Β εθνική και υπάρχει πολύ υλικό για κακούς αλλά πιστεύω ότι πολύ δύσκολα θα εμφανιστεί κακός στο επίπεδο του joker (ερμηνείας,εμφάνισης κλπ,). Πιστεύω πιάσανε λίγο ταβάνι με τον Joker και πλέον οι προσδοκίες έχουν ανέβει επικίνδυνα. Επίσης δεν θα ήθελα να δω άλλον ηθοποιό σαν joker στο επόμενο,όπως έχω διαβάσει σε μερικά site.θα χάσει πολλούς πόντους για εμένα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα