joskem Δημοσ. 16 Μαΐου 2007 Δημοσ. 16 Μαΐου 2007 Καλησπέρα, Θα ήθελα κάποιες πληροφορίες για διδακτορικά (Αγγλία), είτε από προσωπική σας εμπειρία είτε από ότι έχετε ακούσει, είτε από κάποιον γνωστό σας. Συγκεκριμένα, ενδιαφέρομαι για PhD σε θέμα σχετικό με τηλεπικοινωνίες. Θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής : 1) Έχω αρκετά υψηλό βαθμό (ωστόσο προφανώς θα μου γίνει conditional offer μιας και δεν εχω τελειώσει ακόμα τις σπουδές μου). Οπότε οι πιθανότητες να πάρω υποτροφία είναι μεγάλες. Τι υποτροφίες μπορώ να πάρω? Και με απλά λόγια, πιστεύετε ότι με τα χρήματα τις υποτροφίας θα μπορώ να ζήσω εκεί (εννοώ χρήματα για πληρωμή εστίας, φαί , ζωή κτλ)?? 2)Υπάρχει περίπτωση να πάρω πλήρη υποτροφία (ολα τζάμπα) ή για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να έχω τελειώσει τις σπουδές μου στην Ελλάδα και όχι να μου γίνει conditional offer? 3) Προκειμένου να πάρω μια τέτοια υποτροφία και να βρω σε εστία, πότε πιστεύετε ότι πρέπει να κάνω την αίτηση? Αυτό το Νοέμβρη είναι καλά? (Θα πάω του χρόνου το Σεπτέμβρη Αγγλία) Ευχαριστώ πολύ
Icecut Δημοσ. 17 Μαΐου 2007 Δημοσ. 17 Μαΐου 2007 Αυτά που θα ήθελα να σε ρωτήσω μπορεί να είναι λεπτομέρειες όμως μόνο έτσι θα μπορέσω να σε βοηθήσω:Τι σχολη τελειώνεις,τι βαθμό υπολογίζεις να βγάλεις,έχεις κάνει διπλωματική με κάποιον καθηγητή,αν ναι το θέμα της διπλωματικής σου σκοπέυεις να το συνεχίσεις σαν διδακτορικό ή θα είναι κάτι άσχετο?ο καθηγητής σου έχει γνωριμίες με πανεπιστήμια του εξωτερικόυ ώστε να μπορέσει να σε στείλει συστημένο η θα πρέπει να ψάξεις μόνος σου?Τέλος μπορείς να μιλήσεις με κάποιον καθηγητη απο τμήμα πανεπιστήμιο τομέα που σε ενδιαφέρει να δείς τι γίνεται αν δεν έχει γνωριμίες ο καθηγητής σου?Γενικότερα να ξέρεις οτι τα διδακτορικά εξω πληρώνονται ενώ μπορείς να πάς σε συνέντευξη για phd με έξοδα πληρωμένα απο κάποια εταιρεία η το ίδιο το πανεπιστήμιο αλλα θέλει ψάξιμο.Τέσπα,απάντησε στα παραπάνω κ βλέπουμε,εγω πάντως Ελλάδα έμεινα!
joskem Δημοσ. 17 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2007 Τελειώνω Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς - ΕΜΠ. Για τα 4 πρώτα χρόνια υπολογίζω βαθμό κοντά στο 8,7 (θα κάνω την αίτηση όταν μόλις θα έχω αρχίσει το 5ο έτος). Έχω αρχίσει διπλωματική (εδώ και κανά 2 μήνες), θα συνεχίσω το ίδιο θέμα και στο PhD και ο καθηγητής μου ξέρει αρκετά καλά ένα καθηγητή μέλος ΔΕΠ στο πανεπιστήμιο της Αγγλίας που κυρίως με ενδιαφέρει.. Πώς πρέπει να κυνηγήσω κάποια υποτροφία? Γιατί για 4 χρόνια που κράτά το διδακτορικο δε γίνεται να τα πληρώσω. Αν υπάρχει δυνατότητα για πλήρη υποτροφία είμαι μέσα
Icecut Δημοσ. 18 Μαΐου 2007 Δημοσ. 18 Μαΐου 2007 Αν βγάλεις 8.5 είναι πολύ κρίμα να πάς κάπου χωρίς υποτροφία.Εγώ τουλάχιστον δε θα πήγαινα.Φαντάζομαι οτι αφού είσαι τόσο καλός φοιτητής ο καθηγήτης σου θα θέλει σα τρελλός να σε κρατήσει εδώ τουλάχιστον για όσο μπορεί,δεν υπάρχουνε και πολλοί τόσο καλοί φοιτητές και ήδη το επίπεδο των εγχώριων διδακτορικών έχει πέσει κατα πολύ αφού όλοι οι καλοί φεύγουνε.Εγώ θα σου πρότεινα αρχικά μήπως μείνεις μέσα και παίρνεις απο κανένα πρόγραμμα κανένα 1500ευρώ πάντα σε συννενόηση με τον καθηγητή σου,αν δε παίζει κάτι τέτοιο πές του ανοιχτά οτι θα ήθελες να δουλέψεις κάποια χρόνια έξω να δείς τις προθέσεις του.Αν είναι αρνητικός για μένα το καλύτερο,εφόσον δε χρωστάς και μαθήματα είναι να πάς ενα τρίμηνο έξω με da vinci σε κάποιο πολύ καλό πανεπιστήμιο της Βρετανίας να ξεδιπλώσεις το ταλέντο σου να σου κάνουνε την πρόταση για διδακτορικό με υποτροφία ή πάνω σε κάποιο πρόγραμμα που θα πληρώνεσαι και να μην έχεις ανάγκη κανέναν.Είναι αλλίως να σε έχουνε δει να δουλέυεις ή να πηγαίνεις συστημένος απο το να πηγαίνεις ολομόναχος στα ψαχτά!Αυτά απο εμένα αν θες κάτι άλλο εδώ ειμαστε...
antreaslam Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 το πρόβλημα της ελλάδας είναι ότι δεν μπορούν να σου πουν στάνταρ ότι θα πληρώνεσαι τόσα! φίλος μου,τελείωσε το ίδιο τμήμα με εσένα,είναι μάντσεστερ τώρα,τελειώνει το διδακτορικό του,παίρνει περίπου 1000 λίρες το μήνα(=1500 ευρώ),ενώ είχε πάρει και 2-3 υποτροφίες από κάτι ιδρύματα εδώ,κανά 3000 η καθε μία. πτυχίο πρέπει να έβγαλε κάπου στο 9,ή 9+κάτι. Δεν υπήρχε εδώ η δυνατότητα πληρωμής (του απαντησαν ότι μόνο υπό προυποθέσεις,αν έρθουν "δουλειές",κλπ)! επίσης,τον δέχτηκε κ το εδιμβούργο,αλλά με πολύ λιγότερα χρήματα...αυτά από εμένα...
silverthan Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 Κάποιοι διδακτορικοί εδώ γίνονται warden στις εστίες και πληρώνονται με αυτό το τρόπο. Δηλαδή δεν πληρώνουν νοίκι/δίδακτρα μόνο ότι φάνε ότι πιούνε... (και ότι αρπάξει ο...) Βασικά δεν ξέρω κανέναν να πληρώνει δίδακτρα σε διδακτορικό. Μπορείς να κάνεις αιτήσεις σε πολλά πανεπιστήμια (που σε ενδιαφέρουν), και όπου σε πάρουνε με υποτροφία, πας... Πλήρης υποτροφία σημαίνει ότι πληρώνεσαι κιόλας.
insomniaK Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 Για την Αγγλία, δεν μπορώ να μιλήσω για διδακτορικό, δεν έχω εμπειρία. Γενικά όμως μεταφέρω την εμπειρία μου: 1. να έχεις στο νου σου πως είσαι ο πιο παραγωγικός κρίκος της επιστημονικής ιεραρχίας. 2. Πουλάς ότι πολυτιμότερο διαθέτεις, το μυαλό σου, στην πιο παραγωγική του ηλικία και εσύ ορίζεις πως και για ποιο λόγο. 3. Τα χρήματα της υποτροφίας/συμβολαίου ή δεν ξέρω τι, δεν είναι για να επιβιώσεις με στερήσεις (αλλά με τίτλο υποψηφίου διδάκτορα), αλλά να ζεις αξιοπρεπώς. 4. Να κάνεις αιτήσεις όπου θεωρείς ότι είναι καλό για εσένα και πάντα μα πάντα να θυμάσαι πως σε περίπτωση συνέντευξης, συζήτησης κλπ, είναι αμφίδρομη επικοινωνία. Π.χ. Αν διαπιστώσεις πως δε γουστάρεις, για φ,χ,ψ λόγους, να συνεργαστείς με τον υπεύθυνο, απλά να αρνηθείς τη θέση ή να ξεκαθαρίσεις τι ποσό θες για να κάνεις τη δουλειά που σου ζητούν κτλ. 5. Να ελέγχεις τα παρελκόμενα, στέγαση, σίτιση, πρόσβαση σε βιβλιοθήκες, χορήγηση υπολογιστή, γραφείο κλπ, είναι 3+ χρόνια από τη ζωή σου στα οποία θα επικεντρωθείς σε ένα και μόνο θέμα και πρέπει το περιβάλλον εργασίας σου να σου προσφέρει την ελάχιστη ευχαρίστηση ύπαρξης σε αυτό. Αυτά τα λίγα.
Phat Δημοσ. 29 Μαΐου 2007 Δημοσ. 29 Μαΐου 2007 Καλησπέρα, Θα ήθελα κάποιες πληροφορίες για διδακτορικά (Αγγλία), είτε από προσωπική σας εμπειρία είτε από ότι έχετε ακούσει, είτε από κάποιον γνωστό σας. Συγκεκριμένα, ενδιαφέρομαι για PhD σε θέμα σχετικό με τηλεπικοινωνίες. Θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής : 1) Έχω αρκετά υψηλό βαθμό (ωστόσο προφανώς θα μου γίνει conditional offer μιας και δεν εχω τελειώσει ακόμα τις σπουδές μου). Οπότε οι πιθανότητες να πάρω υποτροφία είναι μεγάλες. Τι υποτροφίες μπορώ να πάρω? Και με απλά λόγια, πιστεύετε ότι με τα χρήματα τις υποτροφίας θα μπορώ να ζήσω εκεί (εννοώ χρήματα για πληρωμή εστίας, φαί , ζωή κτλ)?? 2)Υπάρχει περίπτωση να πάρω πλήρη υποτροφία (ολα τζάμπα) ή για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να έχω τελειώσει τις σπουδές μου στην Ελλάδα και όχι να μου γίνει conditional offer? 3) Προκειμένου να πάρω μια τέτοια υποτροφία και να βρω σε εστία, πότε πιστεύετε ότι πρέπει να κάνω την αίτηση? Αυτό το Νοέμβρη είναι καλά? (Θα πάω του χρόνου το Σεπτέμβρη Αγγλία) Ευχαριστώ πολύ 1) Εάν τρως-κοιμάσαι-κινείσαι μόνο μέσα στην σχολή ίσως και να σε φτάσει. Εάν όμως μένεις Λονδίνο δεν νομίζω να σε καλύψει εκτός και αν όπως είπα δεν βγαίνεις από το campus που είναι αδύνατον γιατί το Λονδίνο τα σπάει. Εκτός Λονδίνου ναι και πάλι εάν είσαι campus full-time. Εγώ μένω Λονδίνο έχω υποτροφία από το London School of Economics και καλύπτει μόνο τα δίδακτρα μου και την εστία και νομίζω είναι μια χαρά... 2) Δεν χρειάζεται να έχεις τελειώσεις τις σπουδές για να πάρεις πλήρη υποτροφία αρκεί να βγάλεις τον βαθμό που θα σου ζητηθεί στην con offer. 3) Πριν τον Δεκέμβρη καλύτερα. Ναι Νοέμβρης είναι οκ. Εάν δεν σε καλύπτει η υποτροφία μπορείς να πάρεις φοιτητικό δάνειο http://www.slc.co.uk . Είναι πολύ καλή φάση εφόσον αρχίζεις να ξεπληρώνεις μόνο όταν βρεις δουλειά και μόνο όταν αυτή η δουλειά ανταποκρίνεται στις ανάγκες του δανείου(να μπορείς να πληρώσεις τις δώσεις).
sotirisl Δημοσ. 29 Μαΐου 2007 Δημοσ. 29 Μαΐου 2007 1) Εάν τρως-κοιμάσαι-κινείσαι μόνο μέσα στην σχολή ίσως και να σε φτάσει. Εάν όμως μένεις Λονδίνο δεν νομίζω να σε καλύψει εκτός και αν όπως είπα δεν βγαίνεις από το campus που είναι αδύνατον γιατί το Λονδίνο τα σπάει. Εκτός Λονδίνου ναι και πάλι εάν είσαι campus full-time. Εγώ μένω Λονδίνο έχω υποτροφία από το London School of Economics και καλύπτει μόνο τα δίδακτρα μου και την εστία και νομίζω είναι μια χαρά... PhD ή κάτι άλλο κάνεις στο LSE?
Phat Δημοσ. 30 Μαΐου 2007 Δημοσ. 30 Μαΐου 2007 PhD ή κάτι άλλο κάνεις στο LSE? MRes/PhD Poli-Sci. Πρώτα τελειώνεις Master σε 2 χρόνια και μετά 3ο και 4ο χρόνο PhD. Για PhD είμαι πάντως.
joskem Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Να ρωτήσω και κάτι άλλο μιλώντας πάντα για διδακτορικό στην Αγγλία. Πώς γίνεται η επιλογή του καθηγητή που θα επιβλέπει το διδακτορικό σου? Τον επιλέγεις εσύ? Σε επιλέγει αυτός? Γίνεται στην τύχη?? Και σε περίπτωση που τον επιλέγεις εσύ (που μάλλον μου φαίνεται πιο λογικό) πώς ξέρεις ποιος είναι και τι είδους άνθρωπος (από πλευράς γνώσεων αλλά και από πλευράς χαρακτήρα) θα σου προκύψει?
vatraxopedila Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 ποιο πιθανο μου φαινεται να σε επιλεγει αυτοσ
joskem Δημοσ. 2 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2007 Φανταζόμουν μήπως είναι κάτι στυλ όπως επιλέγουμε εμείς εδώ τον καθηγητή για τη διπλωματική..Ξέρει όμως κανείς σίγουρα?
Phat Δημοσ. 2 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2007 Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Να ρωτήσω και κάτι άλλο μιλώντας πάντα για διδακτορικό στην Αγγλία. Πώς γίνεται η επιλογή του καθηγητή που θα επιβλέπει το διδακτορικό σου? Τον επιλέγεις εσύ? Σε επιλέγει αυτός? Γίνεται στην τύχη?? Και σε περίπτωση που τον επιλέγεις εσύ (που μάλλον μου φαίνεται πιο λογικό) πώς ξέρεις ποιος είναι και τι είδους άνθρωπος (από πλευράς γνώσεων αλλά και από πλευράς χαρακτήρα) θα σου προκύψει? Ξέρω βασικά για εδώ που είμαι ότι σε επιλέγει αυτός - 7 άτομα παίρνουν. Εάν πας σε τίποτα Imperial δεν νομίζω ότι θα σου τύχει κάποιος μέτριος καθηγητής και άνθρωπος αλλά βιογραφικά καθώς και προσωπική επαφή είναι διαθέσιμα. Τι θα ήθελες να ξέρεις που ένα βιογραφικό ή μια συζήτηση μεταξύ σας δεν μπορεί να σου δώσει; EDIT: Για όποια σχολή σκέφτεσαι μπορείς απλά να ρωτήσεις εκεί και θα σου απαντήσουν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.