Προς το περιεχόμενο

ram 4gb kai blepei 3gb...

kavalinas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Το PAE ΔΕΝ χρειαζεται για τα 4gb. Χρειαζεται για παραπανω και ακομα και τοτε μπορει να χρησιμοποιηθει απο ειδικες serveroειδεις εφαρμογες οι οποιες εχουν σχεδιαστει να το αξιοποιουν.

Η ολη υποθεση με τα windows XP και τα 3 gb δεν ειναι καινουρια.

Κοιταξτε και αυτο:

http://support.microsoft.com/default...b;en-us;888137

Οπως καταλαβαινετε, αποφευγουν λιγο πολυ να δωσουν καθαρη απαντηση για το αν τη μνημη δεν τη βλεπει καθολου η προκειται απλως για reporting error.

Παντως /pae, /3gb και λοιπα switches boot.ini που υπαρχουν δεν λυνουν το προβλημα. Δημιουργουν αλλα μονο

http://www.microsoft.com/whdc/system...AE/PAEdrv.mspx

Μόνο μέσω /PAE switch ώστε να κάνεις 36bit memory addressing. Αυτό κανονικά είναι για συστήματα με παραπάνω των 4gb ram. Και πάλι το πιο πιθανό είναι να έχεις κολλήματα και προβλήματα. Πέρνα σε 64bit λειτουργικό και άσε τις.. αλχημίες με το boot.ini κατά την γνώμη μου.

Χμμμ.... τα ίδια δεν λέμε;

Δημοσ.

Candyman® έχεις κι εσύ δίκιο... :D

Παιδιά νομίζω πως έληξε το θέμα! Τα Windows XP SP2 βλέπουν έως ΚΑΙ 4GB.

Case Closed.

Dismissed.

:D

Δημοσ.

Kalitera na kleisei to 8ema autos pou to anoi3e. No offence,

alla as mas pei o kavalinas ti ekane kai pos mporei na sxetizetai to

8ema me ti virtual mem...

eimai poli periergos :-D

Δημοσ.

πριν το κλείσετε, απαντήστε μου σε κάτι:

Όπως ανέφερα πιο πάνω, στη μητρική μου 4x1GB δεν παίζουν. Τώρα έχω 2x1GΒ και παίζουν μια χαρά και dual channel. Αν πάρω 2x512MB και τα βάλω μαζί τους η συνολική μνήμη θα ανέβει στα 3GB. Θα την βλέπουν κανονικά τα ΧΡ, αυτό το συμπέρανα από την κουβέντα. Θα παίξουν dual channel σε συνδυασμό με τα ήδη υπάρχοντα 2GB ?

Δημοσ.

Όπως ανέφερα πιο πάνω, στη μητρική μου 4x1GB δεν παίζουν. Τώρα έχω 2x1GΒ και παίζουν μια χαρά και dual channel. Αν πάρω 2x512MB και τα βάλω μαζί τους η συνολική μνήμη θα ανέβει στα 3GB. Θα την βλέπουν κανονικά τα ΧΡ, αυτό το συμπέρανα από την κουβέντα. Θα παίξουν dual channel σε συνδυασμό με τα ήδη υπάρχοντα 2GB ?

Μήπως θα ήταν καλύτερα να πάρεις 1χ1gb? Μπορεί να βγάλει πρόβλημα με τα διαφορετικά μεγέθη. Ή μπορεί η δικιά μου Asus A8n Sli να ήταν απλά ένα τούβλο με καλώδια που δεν έβγαζε άκρη με τις rams μου..

Δημοσ.

Φίλε μου αυτή τη στιγμή έχω στο σύστημά μου Windows XP SP2 και 3GB που παίζουν Dual Channel άψογα.Η Virtual Memory που έχω ορίσει είναι 1024ΜΒ (min\max) και το σύστημα (φτου!φτου!) παίζει πάρα πολύ καλά.

Η συνολική μνήμη του υπολογιστή είναι 4GB (μαζί με το swap file).

Το configuration είναι 2x1GB και 2x512MB

;)

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους.

Λοιπον τα πραγματα εχουν ως εξης :

Τα windows xp 32bit μπορουν να δουν μεγιστο εως και 4gb ram.

Τωρα το θεμα ειναι τι μητρικη εχετε. Υπαρχουν καποιες μητρικες οι οποιες οταν τοποθετηθουν 4 Χ 1 gb εμφανιζει οτι εχεις 3,2 gb. Στην πραγματικοτητα ομως τα windows xp 32bit αν βαλεις ειτε 2 χ 2gb ειτε 4 x 1gb και στις 2 περιπτωσεις ανεξαρτητα οτι η μητρικη σου εμφανιζει οτι βλεπει 3,2gb, δουλευουν και εκμεταλλευονται πληρως και τα 4gb οταν αυτα ζητηθουν απο καποια εφαρμογη / εφαρμογες.

Αυτο που αναφερθηκε απο καποιον εδω οτι πρεπει να απενεργοποιησεις το pagefile για να σου δει τα 4gb δεν ειναι σωστο.

Το pagefile θα πρεπει να εχει αρχικο μεγεθος (initial size) 1,5 φορα του συνολου της ram (φυσικης μνημης), και σαν maximum τιμη να εχει 3 φορες του συνολου της αρχικης τιμης - initial size.

Για παραδειγμα αν καποιος εχει 256 ram τοτε θα πρεπει να εχει pagefile με initial size 1,5 x 256 = 384 και μεγιστη τιμη 3 x 384 = 1152.

Υπαρχουν πολλες τεχνικες για την ρυθμιση του pagefile και καθε συστημα αναλογα την χρηση και τα προγραμματα που χρησιμοποιεις και αναλογα το μεγεθος της φυσικης μνημης (ram) που εχεις, πρεπει να ρυθμισεις το pagefile αναλογως ωστε να εχεις την μεγιστη εκμεταλλευση της μνημης, του επεξεργαστη και γενικα της "δυναμης" του υπολογιστη σου.

Μπορειτε να βρειτε περισσοτερες πληροφοριες και να σας λυθουν ολες οι αποριες τοσο για την μνημη οσο και για το pagefile στο παρακατω link Που εχω βρει και οποιοι το διαβασετε θα μαθετε πραγματα που ισως ποτε να μην τα εχετε ξαναδει :)

http://www.petri.co.il/pagefile_optimization.htm

Ευχομαι να βοηθησα κι'εγω λιγακι εδω.

Να αναφερω απλα οτι εγω στον υπολογιστη μου εχω 4 χ 1 gb ram και η μητρικη μου εμφανιζει οταν ξεκιναει ο υπολογιστης μου οτι εχω 3,2gb ram αλλα στην πραγματικοτητα τα windows xp 32bit που εχω δουλευουν με 4gb.

Αναφερω επισης τις τιμες που εχω στο Pagefile μου, μηπως και ενδιαφερεται καποιος εδω.

Λοιπον :

Στον υπολογιστη μου εχω 2 δισκους 120gb sata2.

Στον πρωτο δισκο εχω εγκαταστημενα τα windows xp 32bit. στον δισκο αυτο το pagefile μου εχει τις εξης τιμες :

Αρχικο μεγεθος : 2mb

Μεγιστο μεγεθος : 50mb

Εχω δημιουργησει ενα partition στον δευτερο δισκο στο οποιο εχω βαλει μονο το Pagefile. Η καλυτερη τεχνικη γενικοτερα ειναι να εχεις ενα πολυ μικρο pagefile στον δισκο που εχεις εγκατεστημενο το λειτουργικο σου και να εχεις ενα μεγαλυτερο Pagefile σε εναν ξεχωριστο δισκο (ΟΧΙ σε partition του ιδιου δισκου).

Ετσι λοιπον στον δευτερο δισκο , στο partition Που εχω μονο για το pagefile οι τιμες ειναι οι παρακατω :

Αρχικο μεγεθος : 4096mb

Μεγιστο μεγεθος : 4096mb

Ευχομαι να μην σας κουρασα :)

Καλο βραδυ

Δημοσ.
Φίλε μου αυτή τη στιγμή έχω στο σύστημά μου Windows XP SP2 και 3GB που παίζουν Dual Channel άψογα.Η Virtual Memory που έχω ορίσει είναι 1024ΜΒ (min\max) και το σύστημα (φτου!φτου!) παίζει πάρα πολύ καλά.

Η συνολική μνήμη του υπολογιστή είναι 4GB (μαζί με το swap file).

Το configuration είναι 2x1GB και 2x512MB

;)

Μάλιστα! Λέω να βασιστώ στη πρακτική εμπειρία του ultraxmode και να πειραματιστώ αντίστοιχα. Για να δουμε και που θα βγει.

Α! Έτσι για να συμβάλω λίγο στην κουβέντα, στα 2GB που είμαι τώρα έχω απενεργοποιήσει εντελώς το swap file και το μηχάνημα παέι σφαίρα*. Έχω την εντύπωση ότι από κάποια ποσότητα μνήμης και πάνω, το swap file καταντάει άχρηστο - αν κάνω λάθος διορθώστε με.

*ίσως να παίζει ρόλο ότι λειτουργικό και προγράμματα τρέχουν από 2x36.7 Raprtors σε stripping.

Δημοσ.

παίδες εγώ με mainboard Asus A8n Sli Deluxe ακόμα προσπαθώ να το πετύχω με αυτό το mainboard να δουν τα windows all version τα 4gb ram και βλέπει μόνο τα 2.5gb ram. Και τα εχω δοκιμάσει όλα από τα παραπάνω που λέτε!!! Και τα εχω παρατήσει πια.

Δημοσ.

loipon paidia dokimasa oti kai an brika den katafera na to ftiajo to problima. sto bios m blepei 4gb fusiki mnimi eno sta xp 3.2gb elpizo oti ta xreisimopoiei kai ta 4 gia na min pigainoun tsampa. euxaristo olous gia tin boitheia sas.

Δημοσ.

Έχω την εντύπωση ότι από κάποια ποσότητα μνήμης και πάνω, το swap file καταντάει άχρηστο - αν κάνω λάθος διορθώστε με.

Sta 4Gb einai axristo na exeis swap file.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...