Προς το περιεχόμενο

Skliros diskos gia tigani???

jimakos_tool

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

O skliros mou einai western 250gb kai doulevei panta stous 50 Celciou.

o allos(seagate) pou exei kai to leitourgiko(vista) einai stous 46 celciou.

Mhpws o prwtos einai sta prothira gia kapsimo?i oi 50c einai kali thermokrasia?

Δημοσ.

βασικά δεν είναι καθόλου τραγική η θερμοκρασία που έχεις.εξάλλου μόνο 4 βαθμοί χωρίζουν τον έναν από τον άλλο.Αν και οι 2 είναι εσωτερικοί δοκίμασε να τους βάλεις σε μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ τους (όχι για να γίνει από τηγάνι τοστιέρα πάντως) για να παίρνουν λίγο αέρα και αν μπορείς να βάλεις κανένα ανεμιστηράκι να τους δροσίζει. Πάντως δεν θεωρώ ψηλές τις θερμοκρασίες σου.

Δημοσ.

Βάζεις ένα 12άρι ανεμιστηράκι - υποθέτω δεν έχεις με τα 50άρια που μας λες - στην πρόσοψη και καθάρισες.

Δημοσ.

Αρκετά μεγάλες θερμοκρασίες για δίσκους. Πρέπει να φτιάξεις μάλλον πιο σωστά την υποδομή σου: Ευρύχωρο κουτί με θέσεις για τουλάχιστον δύο 12άρηδες ανεμιστήρες (έναν μπροστά να βάζει και έναν πίσω να βγάζει αέρα) και συμμάζεμα των καλωδίων.

Επίσης, ένα τριμηνιαίο καλό καθάρισμα της σκόνης πάντα βοηθάει...

Δημοσ.

Re file parsifal mipws ypervalis ligo. OLOI oi skliroi diskoi se aytes tis thermokrasies paizoyn 40-50 vathmoys kelsioy na min pw gia kati raptor diskoys ekei na deis se ti thermokrasies ftanoyn logo twn 10.000 rpm poy exoyn.

Δημοσ.

eixa kati chettah pou pianane 65-68 :)

ekeines htan anysixitikes thermokrasies, to 50ari den einai tpt tragiko

profanos kai den einai 40, alla apo to na kaneis to pc sou kompresser (apo ton thorivo) kalytera mia 50ara vathmoi ston disko

giati kala ta anemistirakia kai ola ayta, alla ego kai sthn cpu ama mporousa de tha evaza, polys thorivos (pane oi palies epoxes, pou ton thorivo ton ekane to floppy :P)

Δημοσ.
Re file parsifal mipws ypervalis ligo. OLOI oi skliroi diskoi se aytes tis thermokrasies paizoyn 40-50 vathmoys kelsioy na min pw gia kati raptor diskoys ekei na deis se ti thermokrasies ftanoyn logo twn 10.000 rpm poy exoyn.

Όχι, δε νομίζω ότι υπερβάλλω, και θα σου πω γιατί. Έχω δει πολλάκις σε διάφορα PC, αλλά και στα δικά μου PC, ίδιας κλάσης δίσκους να παίζουν σε φόρτο μέχρι 42-43β C. Άρα, αν αποκλείσουμε υπερβολικές θερμοκρασίες δωματίου και ελαττωματικά κομμάτια, το πρόβλημα νομίζω ότι οφείλεται στην ambient θερμοκρασία του κουτιού...

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, στο PC2 της υπογραφής μου (που δεν είναι και κάτι ιδιαίτερο σε θέμα ψύξης: στενόχωρο+παλιό noname mini tower, ένας 8άρης μπροστά ένας πίσω) από HDD Health έχω:

W.D: 33β C

Seagate: 40β C

Δημοσ.

Ki epeidi esi etixe na exeis xamiles thermokrasies paei na pei oti einai kai to swstotero??? To oti oi skliroi diskoi einai ftiagmenoi na doylevoyn kanonika mexri kai roys 50-55 vathmoys kelsioy soy leei tipota? Esi eisai enas apo toys ligoys poy toy doylevoyn oi diskoi stis thermokrasies 30-40 vathmoys. Kai milas se idle katastasi twn diskwn h' se full load????

Δημοσ.
Ki epeidi esi etixe na exeis xamiles thermokrasies paei na pei oti einai kai to swstotero???

Όχι. Επειδή η μακροζωΐα και αξιοπιστία των ηλεκτρονικών εξαρτημάτων αυξάνεται όταν δουλεύουν χαμηλότερα από τα άνω επιτρεπτά όρια, γι'αυτό οι χαμηλές θερμοκρασίες είναι το σωστότερο.

To oti oi skliroi diskoi einai ftiagmenoi na doylevoyn kanonika mexri kai roys 50-55 vathmoys kelsioy soy leei tipota?

Ναι. Μου λέει να δεις το προηγούμενο σχόλιό μου.

Esi eisai enas apo toys ligoys poy toy doylevoyn oi diskoi stis thermokrasies 30-40 vathmoys. Kai milas se idle katastasi twn diskwn h' se full load????

Προφανώς idle. Θεώρησα ότι idle ήταν και οι θερμοκρασίες που έδωσε ο jimakos_tool. Σε φόρτο οι δικοί μου συμπεριφέρονται ως εξής: ο W.D. ανεβαίνει στους 40 και ο Seagate στους 44.

Δημοσ.

Να παραθέσω τις δικές μου εμπειρίες. Ένας seagate 300άρης με temp που άγγιζε τους 58c φαινόταν να λειτουργεί οριακά... Πχ κοληματάκια, και διάφορα άλλα ανησυχητικά σημάδια. http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.806158 με αυτήν έπεσε κατά 15temp και φυσικά χωρίς θόρυβο... Οι υπόλοιποι πιάνουν 40-45. Αλλά τώρα που πρόσθεσα ακόμα έναν και μειώθηκε ο αέρας τους πιάνουν 44-49 temp. Ένας sumsung 120άρης εντελώς παλαβός δίσκος πιάνει 31-35 temp!

Για του raptor δεν έχω κοιτάξει ακόμα πόσο πιάνουν γιατί είναι σε raid και βαριέμαι...

Δεν ξέρω, αν δεν βλέπεις τίποτα περίεργο στην λειτουργία του δίσκου αστον έτσι. Αλλά καλό είναι να έχεις κάποιο/α fan να τους χτυπάει.

Δημοσ.

Το κουτί το δικό μου δεν έχει κανένα ανεμιστήρα και θέλω να βάλω ένα όσο πιο αθόρυβο γίνεται για τους δίσκους.

Είχα 42,44 σε 2 δίσκους και αυτές τις μέρες πήγα 48,50.

Το ερώτημα είναι που θα στηρίξω πχ. ένα 12αρι να χτυπάει τους δίσκους ?

Μου λέτε αν έχει και νόημα κάτι τέτοιο γιατί δεν έχω βάλει ποτέ ανεμιστήρα πρόσθετο. A, δεν θέλω να δώσω 20-25ε για κάθε δίσκο ούτε να το φορτώσω με θόρυβο.

Πάντα δούλευα με του τροφοδοτικού, cpu και τίποτα άλλο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...