Προς το περιεχόμενο

4 ερωτήσεις για το OOo


g1annis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1) Μετά την αναβάθμιση του Ubuntu από 6.10 σε 7.04 χάθηκαν όλες οι λέξεις που είχα στο λεξικό. Επειδή γράφω συνήθως κείμενο με αρκετή τεχνική κι επιστημονική ορολογία είναι τεράστιο το πλήθος των λέξεων που πρέπει να "διορθώνω" ή να "παραβλέπω" σε κάθε εργασία. Πως γίνεται να μη ξαναχαθεί το λεξικό μου? Σε ποιό λεξικό πρέπει να αποθηκεύω τις νέες μου λέξεις (standar.dic, ubuntu.dic ή soffice.dic)?

 

2) Πως μπορώ να δω και να επέμβω στον κώδικα που γράφεται όταν πληκτρολογώ μορφοποιώ κλπ ένα κείμενο? Αυτό το θέλω για το παρακάτω-->

 

μου έχουν εμφανιστεί 2 bugs νομίζω από τότε που αναβάθμισα:

 

3) Θέλω στο κείμενο, σε ορισμένες παραθέσεις από τη βιβλιογραφία, να κάνω πχ γκρι το bgcolor. Πατάω λοιπόν το κουμπί "χρώμα φόντου" το οποίο έχω βάλει στα κουμπιά που εμφανίζονται στην εργαλειοθήκη. Εκεί έπρενα να "open a toolbar where you can click a background color for a paragraph. The color is applied to the background of the current paragraph or the selected paragraphs." Για κακή μου τύχη όμως, το toolbar δεν ανοίγει οπότε δεν υπάρχει δυνατότητα να αλλάξω χρώμα!!! Όχι μόνο δεν ανοίγει, αλλά δε δείχνει να αντιδρά καν το pc (δεν αναβοσβήνει το κόκκινο φωτάκι του κουτιού καν). Το αντιμετωπίζει κάποιος άλλος αυτό το πρόβλημα? Μήπως είναι bug ελληνικό, από κάποιο σβήσιμο κάποιου < ή / κλπ κατά τη μετάφραση της εφαρμογής? Μπορεί να το δοκιμάσει κάποιος και να μου πει?

 

4) Όταν έχω ένα οποιοδήποτε έγγραφο ανοιχτό (doc, odt, pps κλπ) και θέλω να κλείσω το έγγραφο χωρις να κλείσω το OOo, πατάω το κουμπάκι x (αυτό που κλείνει το έγγραφο), που βρίσκεται κάτω από το μεγάλο κουμπί X (που κλείνει όλο το παράθυρο). Τότε κλείνει το OOo και εμφανίζεται ένα μικρό παράθυρο (στο οποίο μπορώ να πατήσω μόνο "ΟΚ") που λέει ότι το ΟΟο τερματίστηκε απρόσμενα και ότι την επόμενη φορά που θα το επανεκκινήσω, το έγγραφο που χάθηκε θα ανακτηθεί!!! Πατάω ΟΚ και ανοίγει ξανά το ΟΟο. Μπορεί επίσης να το δοκιμάσει κάποιος με ένα pps ας πούμε και να μου πει?

 

Έχω κάνει την ερώτησή μου για τα 2 τελευταία και στο OOo forum αλλά μάλλον δεν είναι δυνατό να με βοηθήσουν, μιας και τα μηνύματα σφάλματος εξάγονται στα ελληνικά, οπότε αν τα μεταφράσω, δε θα είναι πανομοιότυπα με εκείνα των logs και συμπεράσματα δε θα βγουν. Οπότε γράφω κι εδώ.

 

Σας ευχαριστώ πολύ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από το forum του OOo με παραπέμψανε στην παρακάτω λύση

http://www.oooforum.org/forum/viewtopic.phtml?t=57104

 

Με λίγα λόγια, να απεγκαταστήσω την Ubuntu έκδοση του ΟΟο 2.2, να κατεβάσω και να εγκαταστήσω την κανονική από το site του ΟΟο. Έτσι όμως δε θα χάσω την ελληνική διόρθωση? Κι επίσης όλα τα updates? Και αν κάνω αναβάθμιση σε 5 μήνες που βγαίνει η νέα έκδοση ubuntu τι θα γίνει?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...