chill Δημοσ. 15 Μαΐου 2007 Δημοσ. 15 Μαΐου 2007 Χαιρετώ. Σε ένα δίμηνο max θέλω να φτιάξω ένα νέο συστηματάκι το οποίο ως κύριο στόχο θα έχει τις μέγιστες επιδόσεις στο gaming (όντας καμένος gamer) και έχω ξεκινήσει ήδη έρευνα αγοράς. Έχω καταλήξει στην συγκεκριμένη (http://www.skroutz.gr/products/list?keyphrase=Gigabyte+N680SLI-DQ6) θέλοντας chipset nforce i680 και δεδομένου ότι από τις mobo της gigabyte είμαι απόλυτα ευχαριστημένος 5 χρόνια που τις χρησιμοποιώ. Θα ήθελα λοιπόν την γνώμη σας για την mobo που θα στεγάσει το dream machine μου.
george_o/c Δημοσ. 15 Μαΐου 2007 Δημοσ. 15 Μαΐου 2007 2 μήνες πριν θα έλεγα ASUS Striker Extreme αλλά εδώ και λίγο καιρό που έχω διαβάσει κάμποσα review gia thn Gigabyte έχω εντυπωσιαστεί! Πράγματι φαίνεται πολύ καλό mobo, γεμάτο καινοτομίες (π.χ βλέπε 3 x PCI-Express 16x). Aν πάντως ήταν να αγοράσω dream machine θα περίμενα λίγο καιρό να δω και την αντιπρόταση της Amd τις νέες μνήμες ddr3 κτλ και μετά έχει ο θεός... Βασικά οι 3 PCI Express x 16 δεν νομίζω να χρησιμεύσουν και σε κανένα (Φαντάσου 2 8800GTX σε SLI + Physx Ageia) LOL!!! αλλά γενικά φαίνεται καλό mobo ειδικά το σύστημα ψύξης
chill Δημοσ. 15 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2007 Όταν σκάσουν οι ddr3 θα σκάσουν και οι gpu με ddr4 και ο κλασσικός φαύλος κύκλος των pc θα συνεχίζεται οπότε.......... . Εκτός αυτού οι προτάσεις της amd και ati δεν περιλαμβάνονται στον αγοραστικό μου χάρτη. Υπάρχει ήδη μια 8800gtx στο υπάρχων σύστημα μου η οποία θα φορεθεί στο νέο και αν και δεν προβλέπεται SLI επί της παρούσης ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει. Θα προτιμούσα να είχε 2 dim ddr2 και 2dim ddr3 αλλά ok δεν τρέχει και τίποτα δεδομένου ότι στο σύστημα που θα φτιάξω θα έχω 4gb ram ddr2.
george_o/c Δημοσ. 15 Μαΐου 2007 Δημοσ. 15 Μαΐου 2007 Κοίταξε για SLI δε νομίζω αφού έτσι και αλλιώς πάντα βγαίνει μία κάρτα νέας γεννιάς με επιδόσεις καλύτερες από δύο κορυφαίες σε SLI προηγούμενης γεννιάς. Πάντως h motherboard είναι πολύ καλή και μάλιστα σίγουρα θα δώσει ρέστα σε ότι αφορά overclocking... Αρκεί να συνοδεύεται και από ένα πολύ καλό επεξεργαστή (βλέπε Intel Core 2 Duo E6700 289e ή Intel Core 2 Quad Q6600 500e). Αυτά από εμένα Καλή επιτυχία στο στήσιμο tou DREAM MACHINE !!! :-d
chill Δημοσ. 15 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2007 Ευχαριστώ.Για core 2 duo E6700 πάω γιατί σίγουρα θα μου πέσει βαριά η μετάβαση από 1 επεξεργαστή σε 4 xD!!! Η διαφορά στην τιμή είναι αρκετά υψηλή όπως έγραψες και συ και δεδομένου ότι η mobo σηκώνει και quad επιφυλάσσομαι για το μέλλον. Μέχρι να φάει τα ψωμιά του ο Ε6700 εξάλλου μάλλον θα έχουν σκάσει και οκταπύρινοι........
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.