ninos30 Δημοσ. 18 Μαΐου 2007 Δημοσ. 18 Μαΐου 2007 Παντού έχει. Συνηθως την max ανάλυση την βγάζουν μόνο στην DVI θύρα. πχ αν σηκώνει 1366*768 (720p HDTV) μπορεί να στην δίνει μόνο σε αυτήν. Ένας άλλος παράγοντας είναι το Interlace το οποίο σχεδόν δεν υπάρχει στην DVI-I/D κλπ. Με λίγα λόγια αν μια LCD-TV είναι HDTV (ειδικά 1080) θα το βγάλει μόνο στην HDMI ή στην DVI θύρα (καθαρά ψηφιακές). Δεν πρόκειται να στο δώσει στην D-SUB (δεν γίνεται). Εξαιρείται η component σύνδεση (αναλογική αλλά με ξεχωριστά κανάλια για το RGB) η οποία δίνει 720p όχι όμως 1080 P/I. Μην μπούμε σε τεχνικές λεπτομέριες τώρα (υπάρχει πάντα το wikipedia).
FarCry Δημοσ. 18 Μαΐου 2007 Δημοσ. 18 Μαΐου 2007 Nai alla autos katarxin de milise gia analiseis kai deuteron eipe gia tainies pou katebazei DivX. De ti xrisimopoiei os tileorasi na blepei kanalia. Den exei interlace
ninos30 Δημοσ. 18 Μαΐου 2007 Δημοσ. 18 Μαΐου 2007 Φιλε Νino,Oπως ειπα, η tft οθονη μου(το monitor του pc) εχει μονο d-sub. Παμε λοιπον μονο στη TV αφου με το monitor δε κανουμε κατι, αν καταλαβα καλα. Να ξαναπω την κατασταση: Εχω ενα pc που το συνδεω με την lcd tv μου μεσω d-sub για να εχω βλεπω κατευθειαν τα DivX που κατεβαζω. (Υπαρχει και το HDMI, αλλα οπως εχω καταλαβει μετα απο συζητησεις σε forums, δε προσφερει κατι οποτε δε το χρησιμοποιω). Προασφατα θυμηθηκα εναν ανταπτορα dvi σε d-sub που μου ειχε ερθει με μια παλιοτερη καρτα. Δηλαδη να συνδεσω τη τηλεοραση μου στη λευκη dvi υποδοχη του pc(αντι για τη μπλε d-sub) μεσω αυτου του ανταπτορα. Ελπιζω να εγινε αυτη τη φορα απολυτως σαφης. FarCry, lcd και tft τηλεορασεις ειναι το ιδιο. Τι θα πεi flip a coin? Koροιδευεις? Στο προηγούμενο post σου γράφεις πως η LCD-TV σου έχει και D-SUB και DVI. Αν ΝΑΙ τότε σύνδεσε την TV με την DVI υποδοχή της κάρτας σου. Αν ΟΧΙ (και έχει μόνο D-SUB) τότε ΟΠΩΣ και να την συνδέσεις ΕΙΝΑΙ ακριβώς το ίδιο (με ή χωρίς αντάπτορα στην VGA). Ξέρεις τι έιναι HDMI και ποιος σου είπε πως είναι άχρηστο; Είναι μια καθαρά ψηφιακή έξοδο ΕΦΑΜΙΛΗ σε ποιότητα με το DVI-I/D. Η διαφορά τους είναι ότι μεταφέρει εκτος του video ΚΑΙ τον ήχο. Άρα με ένα καλώδιο συνδέεις την TV με το DVD σου ΨΗΦΙΑΚΑ που σημαίνει μηδενικές απώλειες (και ειδικά στον ήχο είναι πολύ σημαντικό). HDMI όμως και PC δεν παίζει όμως (τουλαχιστον όχι ακόμα). ΑΥΤΑ. ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ
frappes Δημοσ. 18 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2007 Tora eite sindeseis tin TV me ti mple eite me tin aspri meso tou adaptora de paizei rolo afou i ipodoxi sti TV tha einai i mple. I ipodoxi tis TV paizei rolo oxi tou PC Ok, η υποδοχη της TV παιζει ρολο... αλλα τι ρολο? τι να κανω δηλαδη? ΗDMI? Nai alla autos katarxin de milise gia analiseis kai deuteron eipe gia tainies pou katebazei DivX. De ti xrisimopoiei gia tileorasi na blepei kanalia. Den exei interlaceΦυσικα και με ενδιαφερει η αναλυση και φυσικα και χρησιμοποιω την τηλεοραση για να βλεοω καναλια!Tι ειναι το interlace? 1366X768 ειναι η αναλυση της TV(sony bravia) Nino, καλα τα εγκυκλοπαιδικα άλλα θα εκτιμηθει ιδιαιτερα αν μπορεσεις να με βοηθησεις περισσοτερο τι να κανω στη περιπτωση μου. Ξέρεις τι έιναι HDMI και ποιος σου είπε πως είναι άχρηστο; Είναι μια καθαρά ψηφιακή έξοδο ΕΦΑΜΙΛΗ σε ποιότητα με το DVI-I/D. Η διαφορά τους είναι ότι μεταφέρει εκτος του video ΚΑΙ τον ήχο. Άρα με ένα καλώδιο συνδέεις την TV με το DVD σου ΨΗΦΙΑΚΑ που σημαίνει μηδενικές απώλειες (και ειδικά στον ήχο είναι πολύ σημαντικό). HDMI όμως και PC δεν παίζει όμως E αφου κι εσυ παραδεχεσαι οτι δε παιζει, αρα ειναι οντως αχρηστο(γιαυτο που μιλαω).Σημ. Οταν ειπα οτι η τηλεοραση εχει και dvi εννοουσα φυσικα οτι εχει hdmi το οποιο συνδεεται στο dvi. Υπαρχουν τηλεορασεις που να εχουν dvi?
FarCry Δημοσ. 18 Μαΐου 2007 Δημοσ. 18 Μαΐου 2007 To HDMI exei problimata me EMI. Ekei iperexei i optiki ina. Kai iparxoun idi kartes grafikon me HDMI input sapphire x1600 pro agp 8x with hdmi support
frappes Δημοσ. 18 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2007 Aρα λοιπον το συμπερασμα ειναι οτι ο ανταπτορας δε προσφερει κατι στη ποιοτητα.
ninos30 Δημοσ. 18 Μαΐου 2007 Δημοσ. 18 Μαΐου 2007 To HDMI exei problimata me EMI. Ekei iperexei i optiki ina. Kai iparxoun idi kartes grafikon me HDMI input Συμφωνώ με όλα αυτά που λες. Αν κάποιος θέλει την καλύτερη δυνατή ποιότητα θα συνδέσει με οπτική ίνα στον αυτόνομο πολυκάναλο και να "ακούσει καλύτερα". Αυτό που είπα πριν ήταν για τον μέσο χρήστη που δεν επενδύει και πάρα πολλά στο home-cinema και θέλει να συνδέσει την TV με το DVD του. Στην ουσία το HDMI είναι ο ψηφιακός αντικαταστάστης του SCART. Για την κάρτα που λες το ξέρω ότι υπάρχει αλλά δεν είναι διαδεδομένο (γι' αυτό γράφω όχι ακόμα). Δεν έχει έρθει όμως ακόμα Ελλάδα και επειδή κι ο ίδιος δεν έχει, δεν ήθελα να μπλέξω ΚΙ ΑΛΛΟ τα ήδη μπλεγμένα πράγματα...
frappes Δημοσ. 18 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2007 Θα ξεμπλεχτουν πολυ ευκολα τα πραγματα αν σταματησουν τα γενικα εγκυκλοπαιδικα και ασχοληθειτε ειδικα στο θεμα μου !! Προσωπικα το DVD player το ξεφορτωθηκα, ειναι περιττο απ τη στιγμη που συνδεσεις το pc με την lcd.
ninos30 Δημοσ. 18 Μαΐου 2007 Δημοσ. 18 Μαΐου 2007 Aρα λοιπον το συμπερασμα ειναι οτι ο ανταπτορας δε προσφερει κατι στη ποιοτητα. Όπως αναφέρει κάποιος και σε προηγούμενο post ο αντάπτορας υπάρχει για να σου προσφέρει συμβατότητα "προς τα πίσω". πχ η δικιά μου κάρτα έχει 2 DVI εξόδους (GeCube X1950XTX). Αν είχα την δικιά σου οθόνη τι θα έκανα; Θα έπρεπε να την πετάξω και να πάρω καινούρια; Χρησιμοποιώ λοιπόν τον αντάπτορα και είμαι εντάξει.
FarCry Δημοσ. 18 Μαΐου 2007 Δημοσ. 18 Μαΐου 2007 Δεν έχει έρθει όμως ακόμα Ελλάδα http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.510568 Itan pote dinaton?
ninos30 Δημοσ. 18 Μαΐου 2007 Δημοσ. 18 Μαΐου 2007 Όσο ζεις μαθαίνεις... Itan pote dinaton? Να μην χάσουμε και μας πουν και ψωρόβλαχους...
frappes Δημοσ. 18 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2007 Όπως αναφέρει κάποιος και σε προηγούμενο post ο αντάπτορας υπάρχει για να σου προσφέρει συμβατότητα "προς τα πίσω". πχ η δικιά μου κάρτα έχει 2 DVI εξόδους (GeCube X1950XTX). Αν είχα την δικιά σου οθόνη τι θα έκανα; Θα έπρεπε να την πετάξω και να πάρω καινούρια; Χρησιμοποιώ λοιπόν τον αντάπτορα και είμαι εντάξει. Ok καταλαβα... εξαλλου πριν 3 χρονια δεν υπηρχαν αυτα που εχουμε τωρα. Συμφωνεις οτι ο ανταπτορας δε θα μου προσφερει κατι στη ποιοτητα της εικονας? Δηλ. η καρτα σου δεν εχει την γνωστη μπλε υποδοχη για την οθονη? Και το monitor σου πως το συνδεεις? Αν είχα την δικιά σου οθόνη τι θα έκανα; Θα έπρεπε να την πετάξω και να πάρω καινούρια;Mα γιατι κοιτας την οθονη(της τηλεορασης) και δε κοιτας τα συνηθισμενα pc monitors?? Oλά εχουν d-sub!
ninos30 Δημοσ. 18 Μαΐου 2007 Δημοσ. 18 Μαΐου 2007 Ok καταλαβα... εξαλλου πριν 3 χρονια δεν υπηρχαν αυτα που εχουμε τωρα.Συμφωνεις οτι ο ανταπτορας δε θα μου προσφερει κατι στη ποιοτητα της εικονας? Δηλ. η καρτα σου δεν εχει την γνωστη μπλε υποδοχη για την οθονη? Και το monitor σου πως το συνδεεις? ΟΧΙ δεν θα σου προσφέρει. Η δικιά μου οθόνη έχει DVI-I και D-SUB υποδοχή. Η VGA μου έχει 2 DVI εξόδους. Έτσι με ένα καλώδιο DVI to DVI την συνδέω. ΕΠΙΣΗΣ στην δεύτερη DVI συνδέω συγχρόνως και την LCD-TV που έχω στο δωμάτιο μου για να την χρησιμοποιώ ως δεύτερο monitor ή για να βλέπω και εγώ τις ταινίες μου. Mε καλώδιο DVI to HDMI αυτήν την φορά (η TV έχει HDMI και D-SUB).
frappes Δημοσ. 18 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2007 Nino, για να μη μπερδευομαστε καλο ειναι οταν μιλας για οθονες να διευκρινιζεις αν μιλας για οθονη lcd τηλεορασης ή οθονη pc. Aν καταλαβα λες οτι συνδεεις το pc σου με την lcd μεσω καλωδιου hdmi to dvi? Μα ο ιδιος ειπες οτι δε "παιζει" τετοια συνδεση! (post#33) Exεις τηλεοραση με dvi υποδοχη?! Ποια ειναι αυτη η τηλεοραση? Αν καταλαβα, λες οτι η tv σου εχει : d-sub, hdmi, dvi ?....
madsc Δημοσ. 18 Μαΐου 2007 Δημοσ. 18 Μαΐου 2007 Νομίζω παραασχοληθήκαμε με το θέμα σου. Καιρός να ασχοληθείς εσύ λίγο με την συμπεριφορά σου αφού διαβάσεις τους κανόνες του forum, πριν ξαναποστάρεις. Αν σε κουράζει να διαβάζεις links + "εγκυκλοπαιδικά" & ψάχνεις για υπαλλήλους, στο Χρυσό Οδηγό, όχι εδώ. /sc
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.