Προς το περιεχόμενο

Aνταπτορας dvi σε d-sub

frappes

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν 3 χρονια που ειχα παρει μια καρτα ATI 9600XT, υπηρχε στο κουτι και ενας adaptor που απο την μια πλευρα τον βαζεις στο ασπρο dvi της καρτας και απ την αλλη υπαρχει η γνωστη μπλε υποδοχη(d-sub) για το monitor.

Δοκιμασα και πραγματι γινεται η συνδεση στο dvi και εχω εικονα.

Οποτε δημιουργειται το ερωτημα, να συνδεω ετσι το monitor (για pc ή tv) ή να συνεχισω να το συνδεω κατευθειαν στη μπλε υποδοχη :confused:

Με το ματι δε βλεπω/δε μπορω να πω με σιγουρια αν υπαρχει ποιοτικη διαφορα στην εικονα.

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Kαι γιατι να κανω μια περιττη μετατροπη αν δεν ειναι να κερδισω σε ποιοτητα??

Η θυρα dvi που εχουν σχεδον ολες οι καρτες, σε τι χρησιμευει, αληθεια?

Δημοσ.

Αν η κάρτα σου σηκωνε πανω απο 1600χ1280 θα έβλεπες την διαφορα.

Δημοσ.

Ο μετατροπέας χρησιμεύει π.χ αν αγοράσεις μια κάρτα γραφικών και έχει δύο εξόδους dvi και η οθόνη σου δέν έχει είσοδο dvi,για να μην αναγκαστείς να αγοράσεις νέα οθόνη.Συμβατότητα προς τα πίσω δηλαδη!

Δημοσ.
Ο μετατροπέας χρησιμεύει π.χ αν αγοράσεις μια κάρτα γραφικών και έχει δύο εξόδους dvi και η οθόνη σου δέν έχει είσοδο dvi,για να μην αναγκαστείς να αγοράσεις νέα οθόνη.Συμβατότητα προς τα πίσω δηλαδη!

Αυτη ειναι η μονη χρησιμοτητα δηλαδη? Εαν η καρτα μου δεν εχει τη μπλε θυρα για την οθονη?! Υπαρχουν καρτες που δεν εχουν τετοια θυρα?

Αν η κάρτα σου σηκωνε πανω απο 1600χ1280 θα έβλεπες την διαφορα.

Δεν ειπα οτι η καρτα μου δε σηκωνει τετοια αναλυση.

Βασικα εχω την XFX 7800GS EXTREME EDITION η οποια εχει αναλυση 2048x1536

Η οθονη μου ομως δεν υποστηριζει τετοια αναλυση, συγκεκριμενα εαν παω control panel-display-settings στη μπαρα screen resolution παει μεχρι 1280x1024...αρα δε παει παραπανω οτι καρτα κι αν εχω, σωστα?

Δεν εχω δοκιμασει ακομα τον ανταπτορα σε αυτη τη καρτα(τον δοκιμασα μονο σε μια Αti9250).

Στο link αυτο δειχνει συνδεση στη θυρα dvi προφανως με ανταπτορα σαν αυτον που λεω! Αρα να υποθεσω οτι αυτη ειναι η συνιστωμενη συνδεση?

• Moderators
Δημοσ.
Αυτη ειναι η μονη χρησιμοτητα δηλαδη? Εαν η καρτα μου δεν εχει τη μπλε θυρα για την οθονη?! Υπαρχουν καρτες που δεν εχουν τετοια θυρα?

Βεβαιοτατα!

Η Χ1800ΧΤ μου (κατασκευη Νοεμβριος 2005, 30% καλυτερη απο 7600GT και ισαξια με Χ1950pro), εχει 2DVI και ειχε μεσα 2 μετατροπεις απο DVI σε D-sub, και επειδη η οθονη μου εχει συνδεση DVI και D-sub σε πληροφορώ πως με το d-sub ειναι σαφως χειροτερη η εικονα...

Δημοσ.

Eixa diabasei ena review mias othonis palia kai nomizo elege oti otan ebazes to DVI su gkrizare tis rithmiseis ton xromaton tis othonis. Mporei kai na thimamai lathos. Pantos an deis kai reviews DVI me D-15 einai sxedon ta idia se apodoseis

http://www.anandtech.com/displays/showdoc.aspx?i=2072&p=8

http://www.anandtech.com/displays/showdoc.aspx?i=2055&p=8

http://www.anandtech.com/displays/showdoc.aspx?i=2024&p=8

• Moderators
Δημοσ.

Εγω δεν βλεπω κατι γκριζαρισμενο...

Οπως βλεπεις ειναι οντως με το DVI συνδεδεμενη (εξου και το DIGITAL)...

post-32637-129062946868_thumb.jpg

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...