Chaos Inc. Δημοσ. 14 Μαΐου 2007 Δημοσ. 14 Μαΐου 2007 Γεια σε ολους Μετα το τελευταιο format ο υπολογιστης εχει την εξης συμπεριφορα:Οταν κανω εκκινηση η επανεκκινηση εκει που τα windows μπαινουν κανονικα και με βγαζουν στην επιφανεια εργασιας ξαφνικα μαυριζει η οθονη σαν να κανει refresh και μετα ολα ειναι ενταξει.Δεν το αποδιδω στην οθονη αλλα ισως στην καρτα γραφικων (ΑΤΙ 1800ΧL).Εχω εγκαταστησει τον Catalyst 7.4.Η αληθεια ειναι οτι πειραζοντας τις ρυθμισεις του ισως κατι να εκανα λαθος ;;;Εχει κανεις να προτεινει καποια πιο παλια καλυτερη εκδοση του. Περιμενω τις αποψεις σας. Ευχαριστω
Fotis_Greece Δημοσ. 14 Μαΐου 2007 Δημοσ. 14 Μαΐου 2007 To ιδιο παθαινω και εγω μολις εβαλα την X1950Pro σε AGP. Συν του οτι οταν κανω επανεκκινηση μαυριζει εντελως η οθονη. Πρεπει να κανω shutdown
pusher Δημοσ. 14 Μαΐου 2007 Δημοσ. 14 Μαΐου 2007 Το ίδιο κι εδώ με κάρτα γραφικών την ASUS ATI RADEON EAX700PRO και τον Catalyst 7.2 (όχι βέβαια μόνο με αυτή την έκδοση Catalyst). Η οθόνη παραμένει μαύρη για λίγα δευτερόλεπτα μετά την εκκίνηση και μετά λειτουργεί πάλι κανονικά. Προφανώς και είναι θέμα κάρτας γραφικών και κατά τη γνώμη μου οδηγών. Πάντως δε με ενοχλεί ιδιαίτερα...
Dragonlordcv2002 Δημοσ. 14 Μαΐου 2007 Δημοσ. 14 Μαΐου 2007 Τουλαχιστον στην εκκινηση και πριν μπουμε στην επιφανεια εργασιας οι catalyst ελεγχουν τα settings (agp/pcixpress mode, fast wrirtes etc) αφτο ειναι φυσιολογικο. Τωρα στο shutdown δεν ειναι καθολου φυσιολογικο οποτε αρχικη προταση ειναι να δοκιμασεις τους drivers απο το συνοδευτικο cd της καρτας σου ή να δοκιμασεις καποια παλιοτερη εκδοση. Ελπιζω να βοηθησα.
Chaos Inc. Δημοσ. 14 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2007 Σαφως και βοηθησες και σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις .Στο shut down δεν εχω προβλημα παρα μονο οταν κανω start η restart.Θα δοκιμασω τους drivers του συνοδευτικου cd και θα σου πω.
Marcos_Aurilius Δημοσ. 14 Μαΐου 2007 Δημοσ. 14 Μαΐου 2007 Κι εμένα το κάνει αυτό, αλλά είναι το ATI Tray tools (external utility) που κάνει apply τα o/c settings...
MY80- Δημοσ. 14 Μαΐου 2007 Δημοσ. 14 Μαΐου 2007 To fainomeno pou anaferete einai fysiologikotato se ati kartes
pusher Δημοσ. 14 Μαΐου 2007 Δημοσ. 14 Μαΐου 2007 Κι εμένα το κάνει αυτό, αλλά είναι το ATI Tray tools (external utility) που κάνει apply τα o/c settings... Εγώ δε χρησιμοποιώ τίποτα ανεπίσημο. Χρησιμοποιώ τα ATI Catalyst Software Suite, ASUS Enhanced Display Driver και ASUS SmartDoctor. Αν δεν είναι το Catalyst Software Suite που προκαλεί το "φαινόμενο" θα είναι κάποιο από τ' άλλα δύο λογικά.
sa3rdna Δημοσ. 14 Μαΐου 2007 Δημοσ. 14 Μαΐου 2007 μιας και αναφέρεστε στους catalyst να ρωτήσω κι εγώ κάτι? το overclock μέσα από το control center σας δουλεύει? εμένα όποτε το δοκιμάσω αρχίζει να αναβοσβήνει η οθόνη με αποτέλεσμα να μην μπορώ να κάνω overclock την κάρτα. να σημειώσω ότι το κάνει μόνο στους 7.x και όχι στους 6.x αλλά μου φαίνεται λίγο κουλό το γεγονός. και τέλος να πώ ότι δεν οφείλεται στο overclock γιατί ξέρω σίγουρα ότι η κάρτα τραβάει πολύ πάνω ενώ εγώ δοκιμάζω να την ανεβάζω μόνο 10mhz και εμφανίζονται τα παραπάνω συμπτώματα. ακούω προτάσεις λοιπόν.
Fotis_Greece Δημοσ. 15 Μαΐου 2007 Δημοσ. 15 Μαΐου 2007 Και μενα ρε παιδια τι να φταιει που σβηνει η οθονη μολις κανει restart ο υπολογιστης, μιλαμε μολις παει να ξεκινησει τοτε που τσεκαρει την μνημη το bios,οποτε δεν ειναι θεμα catalyst εδω. Και το κακο ειναι οτι δεν επανερχεται οσο και να περιμενω. Πρεπει να κατησω το κουμπι πατημενο να κανει shutdown. Εχω καταργησει πλεον το restart και το σβηνω εντελως και το ανοιγω μετα απο μερικα δευτερολεπτα. Και μην μου πειτε για τροφοδοτικο, 650 watt Seasonic εβαλα γιατι νομιζα οτι εφταιγε το παλιο.
Dragonlordcv2002 Δημοσ. 15 Μαΐου 2007 Δημοσ. 15 Μαΐου 2007 Γενικοτερα και εγω που εχω δοκιμασει μεσα απο τους οδηγους της ATi να κανω o/c δεν καταφερα τπτ. Κατεφηγα σε αλλα προγραμματα για να το καταφερω. Μαλλον ειναι κακος προγραμματισμος.... Για συμπτωματα που εχει το pc σου Fotis_Greece, αν δεν το χεις κανει ειδη, ειναι να δοκιμασεις την καρτα σε ενα αλλο pc να δεις αν θα κανει τα ιδια. Δοκιμασε να κατεβασεις και το aperture size μεσα απο το bios στα 128 ή 64 MB και να απενεργοποιησεις το Fast Writes. Το τελευταιο με μια R9700pro μου εμφανιζε παρομοια προβληματα. Ελπιζω να εισαι τυχερος και να ναι μονο αυτο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.