SpY Δημοσ. 14 Μαΐου 2007 Δημοσ. 14 Μαΐου 2007 Το λέω με το σκεπτικό οτι αν πχ έπαιρνα ένα A3 καινούργιο και δεν ήμουν τόσο εμπειρος οδηγός θα το λυπόμουν να το γρατσουνισω, να το λακουβιάσω να το τρακάρω , να το παρατάω οπου ναναι να καβαλάω πεζοδρόμια να μου το γρατζουνίσουν άλλοι, να το πλένω καθε βδομάδα και και και. Δεν σου λεω θα πήγαινα να έπαιρνα ενα Lada και θα έλεγα στα @@ μου αλλα κατι πιο φτηνο
SGP Δημοσ. 14 Μαΐου 2007 Δημοσ. 14 Μαΐου 2007 Εγώ έχω καλή εμπειρία και από συμβατικά αυτόματα γενικά λόγω αμερικής αλλά και dsg με ένα golf gti. Προσωπικά μου αρέσει το χειροκίντητο κιβώτιο για λόγους συμμετοχής, αλλά από άποψη ευκολίας δεν υπάρχει σύγκριση. Με το dsg ιδίως το αυτοκίνητο ξεχνάς ότι έχει ταχύτητες, η μόνη στιγμή που με εκνευρίζει λίγο είναι στα κατεβάσματα (από τα αυτάκια), αργεί ίσως λίγο και "τσουλάει" λίγο περισσότερο από ότι θα ήθελα. Και στο παρκάρισμα λίγο, όπου ο συμπλέκτης είναι αρκετά χρήσιμος. Για καθημερινές μετακινήσεις δε συζητάω, είναι απίστευτα καλύτερο από χειροκίνητο. Στο θέμα πρώτο αυτοκίνητο φίλε μου εξαρτάται από σένα. Αν νομίζεις ότι δεν θα σε περιορίζει η σκέψη "που να το πάω τώρα, θα μου το γρατζουνίσουνε, κλέψουνε, κάψουνε κτλ" πάρε καινούριο. Προσωπικά όσο ήμουν νέος (αλλά και σήμερα μερικές φορές), θα μου άρεσε να είχα μία παπαριά που δε θα με έννοιζα ότι και να πάθαινε.
TonyMontana Δημοσ. 14 Μαΐου 2007 Δημοσ. 14 Μαΐου 2007 Εγώ έχω καλή εμπειρία και από συμβατικά αυτόματα γενικά λόγω αμερικής αλλά και dsg με ένα golf gti. Προσωπικά μου αρέσει το χειροκίντητο κιβώτιο για λόγους συμμετοχής, αλλά από άποψη ευκολίας δεν υπάρχει σύγκριση. Με το dsg ιδίως το αυτοκίνητο ξεχνάς ότι έχει ταχύτητες, η μόνη στιγμή που με εκνευρίζει λίγο είναι στα κατεβάσματα (από τα αυτάκια), αργεί ίσως λίγο και "τσουλάει" λίγο περισσότερο από ότι θα ήθελα. Και στο παρκάρισμα λίγο, όπου ο συμπλέκτης είναι αρκετά χρήσιμος. Για καθημερινές μετακινήσεις δε συζητάω, είναι απίστευτα καλύτερο από χειροκίνητο.Στο θέμα πρώτο αυτοκίνητο φίλε μου εξαρτάται από σένα. Αν νομίζεις ότι δεν θα σε περιορίζει η σκέψη "που να το πάω τώρα, θα μου το γρατζουνίσουνε, κλέψουνε, κάψουνε κτλ" πάρε καινούριο. Προσωπικά όσο ήμουν νέος (αλλά και σήμερα μερικές φορές), θα μου άρεσε να είχα μία παπαριά που δε θα με έννοιζα ότι και να πάθαινε. τα σωστά αυτόματα έχουν την τάση να κινούν λίγο το αυτοκίνητο αν δεν πατάς φρένο (γιαυτο και μερικά σταματούν ή κινούνται πολύ αργά και σε μικρή ανηφόρα) ...αυτό σημαίνει πως για παρκάρισμα είναι τέλεια! το μόνο που κάνεις είναι να ελέγχεις με το φρένο. αλλά ακόμα και σε περίπτωση ΜΕΓΑΛΗΣ ανηφόρας δεν υπάρχει ανάγκη να συμπλεκτάρεις - να σκίζεις το δίσκο και να κοπανάς μπρός πίσω αν είναι στενή η θέση. με το αυτόματο απλά αφήνεις το φρένο και πατάς το γκάζι -= χ α λ α ρ ή ζ ω ή =-
SpY Δημοσ. 14 Μαΐου 2007 Δημοσ. 14 Μαΐου 2007 Κακα τα ψέματα για μέσα στην πολή το αυτοματο είναι ιδανικό. Τωρα όσα αφορα την καθυστέρηση και τις προσπεράσεις δεν συγκρίνεται με τα απλά. Στο αυτοματο δεν μπορεισ να κατεβάσεις 4η απο 5η για την προσπεραση σου και γενικά δεν σε αφήνει να παίζεις με τις στροφες.
KWSN_Men Δημοσ. 14 Μαΐου 2007 Δημοσ. 14 Μαΐου 2007 Κακα τα ψέματα για μέσα στην πολή το αυτοματο είναι ιδανικό. Τωρα όσα αφορα την καθυστέρηση και τις προσπεράσεις δεν συγκρίνεται με τα απλά. Στο αυτοματο δεν μπορεισ να κατεβάσεις 4η απο 5η για την προσπεραση σου και γενικά δεν σε αφήνει να παίζεις με τις στροφες. Λέγεται kickdown.
Lucifer Δημοσ. 14 Μαΐου 2007 Δημοσ. 14 Μαΐου 2007 Ρε παιδιά, 3 σελίδες τώρα κοντράρετε αυτόματα-χειροκίνητο κιβώτιο λες και θα το πάρετε εσείς το αμάξι. Το παλικάρι είτε για καλό, είτε για κακό, θέλει αυτόματο. Δε θέλει κανονικό. Θέλει αυτόματο. Αυτό θα πάρει, ό,τι κ αν πείτε. Αυτόματο. Αυτόματο. Αυτόματο. Και εγώ γουστάρω να παίζω με το στροφόμετρο, αλλά το παλικάρι θέλει... ...τι θέλει? Όλοι μαζί: ΑΥΤΟΜΑΤΟ. Από αυτά που είπε λοιπόν, τα αυτόματα, πείτε τι ξέρετε αν ξέρετε και έχετε όρεξη.
pigos23 Δημοσ. 14 Μαΐου 2007 Δημοσ. 14 Μαΐου 2007 Ρε παιδιά, 3 σελίδες τώρα κοντράρετε αυτόματα-χειροκίνητο κιβώτιο λες και θα το πάρετε εσείς το αμάξι. Το παλικάρι είτε για καλό, είτε για κακό, θέλει αυτόματο. Δε θέλει κανονικό. Θέλει αυτόματο. Αυτό θα πάρει, ό,τι κ αν πείτε. Αυτόματο. Αυτόματο. Αυτόματο. Και εγώ γουστάρω να παίζω με το στροφόμετρο, αλλά το παλικάρι θέλει... ...τι θέλει? Όλοι μαζί: ΑΥΤΟΜΑΤΟ. Από αυτά που είπε λοιπόν, τα αυτόματα, πείτε τι ξέρετε αν ξέρετε και έχετε όρεξη. ΕΥΓΕ. Ανοιξα καινουριο θεμα για να βγαλετε τα απωθημενα σας
palawiaris Δημοσ. 14 Μαΐου 2007 Δημοσ. 14 Μαΐου 2007 Κακα τα ψέματα για μέσα στην πολή το αυτοματο είναι ιδανικό. Τωρα όσα αφορα την καθυστέρηση και τις προσπεράσεις δεν συγκρίνεται με τα απλά. Στο αυτοματο δεν μπορεισ να κατεβάσεις 4η απο 5η για την προσπεραση σου και γενικά δεν σε αφήνει να παίζεις με τις στροφες. Που το είδες αυτό φιλαράκι; Μπορείς και παραμπορείς
pigos23 Δημοσ. 14 Μαΐου 2007 Δημοσ. 14 Μαΐου 2007 Ποιο προτιματε?? Εγω διαλεγω αυτοματο για την ευκολια κ επειδη απαιτει λιγοτερο χρονο εξοικειωσης απο ενα σχετικα μη εμπειρο οδηγο.Επισης δεν με ενδιαφερουν οι απολυτα sport επιδοσεις κ κινουμε περισσοτερο σε αστικες περιοχες...(αναφερομαι σε αυτοκινητα μικρα/μικρομεσαια. Απο κει κ περα υπαρχουν υλοποιησεις αυτοματων/σειριακων σε μεγαλυτερα ή supercars που ουτε στα ονειρα τους δεν μπορουν να δουν τα χειροκινητα)
pigos23 Δημοσ. 14 Μαΐου 2007 Δημοσ. 14 Μαΐου 2007 Παρακαλω αν ειναι εφικτο καποιον moderator να μετακινησει τα ασχετα (μεταφορικα αλλα κ κυριολεκτικα) post (μερικοι δεν εχουν οδηγησει καν αυτοματο/σειριακο κ λενε μπαρουφες) σε συγκεκριμενο θεμα που ανοιξα
Γιάννης Platano Δημοσ. 14 Μαΐου 2007 Δημοσ. 14 Μαΐου 2007 Συμφωνω απολυτα !!!!! :-D Αν και δεν ειμαι νεος οδηγος και εχω αλλαξει 4 αυτοκινητα με μηχανικο τωρα για μενα το αυτοματο ειναι μονοδρομος.
Physics_Rulez Δημοσ. 14 Μαΐου 2007 Δημοσ. 14 Μαΐου 2007 Οδηγάω και τα 2. Οι πιο μικροί θέλουν σειριακό σίγουρα Από κει και πέρα αν μάθει κανείς το αυτόματο θα ανακαλύψει οτι είναι αρκετά πιο ευέλικτο απ όσο νομίζουν οι περισσότεροι και υπακούει σε πολλές επιθυμίες του οδηγού. Tο σειριακό μου ταιριάζει περισσότερο προσωπικά.
joef_gr Δημοσ. 14 Μαΐου 2007 Δημοσ. 14 Μαΐου 2007 λοιπον εγω εχω οδηγήσει ημι-αυτοματο την m6 και ειναι αρκετα καλο και οχι τοσο κουραστικο. επισης ειμαι κατοχος ενως murano αυτοματου. και φυσικα εγω οδηγήσει με συμπλέκτη. η διαφορά του αυτοματου με του χειροκίνητου ειναι τεραστια! το χειροκίνητο ειναι πολυ καλυτερο! πρωτον εχεις ελενχο της μηχανης δηλαδη σε τι στροφες θα τρεχει και ποσο θα ανοιξει, και γενικα εχεις ελενχο. το αυτοματο χανει επιταχύνσεις αλλα και τρεχει σε πολυ υψηλες στροφες οταν πας σιγα με αποτελεσμα να καιει πολυ!! βενζινη. edit:βασικα αν το θες για χαλαρές αποστασεις οπως την πολη και γενικα αν δεν εισαι εξοικειωμένος η δεν σου αρεσει το χειροκινητο φυσικα παρε αυτοματο. απλα σου λεω την γνωμη μου και εγω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.