sotirisl Δημοσ. 14 Μαΐου 2007 Δημοσ. 14 Μαΐου 2007 Τα μηνύματα περί διαφορών αυτόματου και χειροκίνητου κιβωτίου μεταφέρθηκαν εδώ. Ο sotirisl φαίνεται ως πρώτος poster επειδή ήταν το πρώτο μήνυμα, το οποίο ήταν: αυτόματο σε αυτά τα κυβικά; απαπαπαπαπα Lucifer
DIMITRISG Δημοσ. 14 Μαΐου 2007 Δημοσ. 14 Μαΐου 2007 Αν ειναι ημιαυτοματο δηλαδη μηχανικο κιβωτιο αλλα χωρις πεταλ αμπραγιαζ ΞΕΧΝΑΤΟ μαπα το καρπουζι Χιλιοπροβληματικά αν σου τυχει βλαβη που θα σου τυχει θα το σκυλομετανιωσεις που το αγορασες.
Zderg Δημοσ. 14 Μαΐου 2007 Δημοσ. 14 Μαΐου 2007 αυτόματο σε αυτά τα κυβικά; απαπαπαπαπα Αυτόματο κιβώτιο (γενικώς..) απαπαπαπαπα Προσωπικά (αν και δεν εχω οδηγησει ποτε αυτοκινητο με αυτοματο) μ αρεσει πολυ το να αλλαζω εγω ταχυτητες οποτε θελω..
aGka8l Δημοσ. 14 Μαΐου 2007 Δημοσ. 14 Μαΐου 2007 αμα θες κατι σωστο δες honda jazz ισως το καλυτερο ημι-αυτοματο που υπαρχει με καλες κριτικές και βραβεία! γενικα ομως αμα μαθεις σε αυτοματο ξεχνατο μετα θα σου τυχει κατι επειγων και θα θες να οδηγησεις ενα αλλο αμαξιι & δεν θα ξέρεις! Μην σε φοβηζει για αρχη αμα σου σβήνει θα μαθεις!ολοι ετσι ξεκινάμε
KWSN_Men Δημοσ. 14 Μαΐου 2007 Δημοσ. 14 Μαΐου 2007 Αυτόματο κιβώτιο (γενικώς..) απαπαπαπαπα Προσωπικά (αν και δεν εχω οδηγησει ποτε αυτοκινητο με αυτοματο) μ αρεσει πολυ το να αλλαζω εγω ταχυτητες οποτε θελω.. Καλό είναι να μην εκφράζεσαι για κάτι που δεν ξέρεις λοιπόν... Αν ειναι ημιαυτοματο δηλαδη μηχανικο κιβωτιο αλλα χωρις πεταλ αμπραγιαζ ΞΕΧΝΑΤΟ μαπα το καρπουζιΧιλιοπροβληματικά αν σου τυχει βλαβη που θα σου τυχει θα το σκυλομετανιωσεις που το αγορασες. Ημιαυτόματα δεν είναι αυτά που απλά δεν έχουν αμπραγιαζ. Ημιαυτόματα είναι αυτά που μπορείς να αλλάζεις σχέσεις και εσύ. αμα θες κατι σωστο δες honda jazz ισως το καλυτερο ημι-αυτοματο που υπαρχει με καλες κριτικές και βραβεία! γενικα ομως αμα μαθεις σε αυτοματο ξεχνατο μετα θα σου τυχει κατι επειγων και θα θες να οδηγησεις ενα αλλο αμαξιι & δεν θα ξέρεις! Μην σε φοβηζει για αρχη αμα σου σβήνει θα μαθεις!ολοι ετσι ξεκινάμε Οδηγώ αυτόματο και ημιαυτόματο τα τελευταία 4 χρόνια, πριν λίγες μέρες οδήγησα χειροκίνητο και σε 20 λεπτά ήμουν ΟΚ.
pigos23 Δημοσ. 14 Μαΐου 2007 Δημοσ. 14 Μαΐου 2007 Παιδια ευχαριστω για τις απαντησεις σας καλο θα ηταν ομως να απαντουν αυτοι που εχουν μια ιδεα ή που εχουν οδηγησει εστω μια φορα στην ζωη τους αυτοματο. Απο κει κ περα επιχειρηματα (του στυλ μαπα το καρπουζι,χωρις πεταλ αμπραγιαζ ΞΕΧΝΑΤΟ κτλ ) τα οποια δεν ειναι τεκμηριωμενα δεν τα πολυλαμβανω υποψη μου. Συζηταμε για τις διαθεσιμες επιλογες κ οχι για τον αξιζει ή οχι το αυτοματο.Η αποφαση μου για αυτοματο/σειριακο ειναι τελεσιδικη κ αποφασισμενη εδω κ καιρο. απο κει κ περα @ aGka8l Οντως φιλε μου το cvt εχω ακουσει κ εγω οτι ειναι πολυ καλο αν κ δεν το εχω οδηγησει (Η λειτουργια του για να καταλαβετε ειναι ακριβως οπως των scooter) Το Jazz ομως ρε γμτ με χαλαει προσωπικα πολυ στην εμφανιση.Πολυ Vanοειδες.... Επισης προσθεσα κ τα Tigra TT Easytronic και Renault Megane cc
aGka8l Δημοσ. 14 Μαΐου 2007 Δημοσ. 14 Μαΐου 2007 ναι αρχηγε δεν εισουν νεος οδηγος ομως!παλια μαλλον ειχες ξανναοδηγησει λογικα με συμπλεκτη!το λεω γιατι καπιοι εχουν ενδιασμούς και θελουν αυτοματο επειδη φοβουνται πως θα τους σβηνει θα τρωνε κραξιμο etc!ειχα για παραδειγμα την αδερφη μου!τελικα την επισα και πηρε με κανονικο κιβωτιο και τις προαλες που το συζητουσαμε μου λεγε ποσο καλα εκανε που δεν πηρε aυτοματο!
KWSN_Men Δημοσ. 14 Μαΐου 2007 Δημοσ. 14 Μαΐου 2007 Ειλικρινά, δεν βρίσκω λόγω για κάποιον που μένει στην Αθήνα να πάρει χειροκίνητο κιβώτιο. Ειδικά αφότου τα καινούργια αυτόματα είναι πολύ εξελιγμένα και γρήγορα, ενώ σου δίνουν έλεγχο όποτε εσύ τον θες. pigos23, δυστυχώς δε μπορώ να σε βοηθήσω για τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα που ρωτάς, αν θες κάτι πιο γενικό όμως εδώ είμαστε.
aGka8l Δημοσ. 14 Μαΐου 2007 Δημοσ. 14 Μαΐου 2007 το jazz απλα τα σπάει μεγαλε!πηγαινε και παρτο ενα test drive , εχουμε το κανονικο και οταν το πηγα για σερβις ζητησα και πηρα test drive το αυτοματο αρκετα καλο! τωρα εχω οδηγησει και ενα κολτ αυτοματο ενως φιλου ηταν πολυ μαπα εκανα προσπερασει και αλαζε ταχυτητες εκανε ντακ ντουκ κουνιωταν παραξενα ;p γενικα παραξενη οδικη συμπεριφορα!
lary7 Δημοσ. 14 Μαΐου 2007 Δημοσ. 14 Μαΐου 2007 αμα θες κατι σωστο δες honda jazz ισως το καλυτερο ημι-αυτοματο που υπαρχει με καλες κριτικές και βραβεία! γενικα ομως αμα μαθεις σε αυτοματο ξεχνατο μετα θα σου τυχει κατι επειγων και θα θες να οδηγησεις ενα αλλο αμαξιι & δεν θα ξέρεις! Μην σε φοβηζει για αρχη αμα σου σβήνει θα μαθεις!ολοι ετσι ξεκινάμε Χ2 Αμα μάθεις απο την αρχή τοδε θα σε δυκολέψει ενα χειροκίνητο (που σίγουρ κάποια στιγμή θα χρειαστεί να οδηγήσεις). Αφου είσαι νέος, τότε το πολύ πολύ να κάψεις ενα συμπλεκτη μέχρι να μάθεις (και αυτό πολύ αμφιβολο) οπότε καλύτερα δές το σε συμβατικό για αρχή και αν στο μέλλον πηγαίνεις πολύ μέσα στην πόλη το σκεφτεσαι για αυτόματο. Στην πόλη μου παρεπιπτόντος σκοτώθηκε ατομο απο το 'φαινόμενο' μη προσαρμογής απο αυτόματο σε συμβατικό.
pigos23 Δημοσ. 14 Μαΐου 2007 Δημοσ. 14 Μαΐου 2007 Δεν αλλαζω αποψη Απο κει κ περα κ για να μην βγουμε off-topic θα ανοιξω συντομα ενα topic με θεμα "αυτοματο ή χειροκινητο" ξεχωριστα για να αναλυσουμε εκει τις αποψεις μας. Μεχρι τοτε περιμενω τις γνωμες σας για τα παραπανω cars....
pigos23 Δημοσ. 14 Μαΐου 2007 Δημοσ. 14 Μαΐου 2007 αν μαθεις σε αυτοματο,μονο αυτοματο θα οδηγεις για παντα κ θα δυσκολευτεις πολυ στο μηχανικο γιατι τα αυτοματα σ δημιουργουν μια συνηθεια αραγματος. Δεν εχω κανενα προβλημα με αυτο
SpY Δημοσ. 14 Μαΐου 2007 Δημοσ. 14 Μαΐου 2007 Φιλε Πάνο όπως λες είσαι καινούργιος οδηγός και θέλεις να πάρεις αυτόματο αμάξι είτε επείδη φοβάσαι οτι θα σου σβήνει είτε για ευκολία. Με μπέρδεψες λίγο, το ποστ σου λες νεος οδηγος και μετα γράφεις : Η επιλογη μου γενικα απο τα χειροκινητα κιβωτια σε αυτοματα εγινε για την ευκολια γενικοτερα τι τελικα ισχύει? Αν και έχω οδηγησει και αυτοματο και ημιαυτόματο προσωπικά μου αρέσει με ταχύτητες. Φαντάζομαι οτι αυτο θα είναι το πρώτο σου αυτοκίνητο, εγω προσωπικά δεν θα έδινα 20χιλιάρικα για το πρώτο μου αμάξι.
pigos23 Δημοσ. 14 Μαΐου 2007 Δημοσ. 14 Μαΐου 2007 Σορρυ μπορει να μην το διευκρινησα σωστα αλλα οταν λεω νεος οδηγος εννοω σχετικα απειρος. για μενα εμπειρος οδηγος ειναι αυτος που οδηγαει για +2 χρονια κ περισσοτερο. Εχω οδηγησει χειροκινητα(του πατερα μου κ αλλα) αλλα θα προτιμησω το αυτοματο για την ευκολια. Κ εδω θα ερθω να σε ρωτησω.Γιατι δεν θα εδινες 20χιλιαρικα για το πρωτο αμαξι σου?? (Εγω παντως ειπα οτι δινω μεχρι 15) Καταλαβα παντως με ποιο σκεπτικο ρωτας. Εγω λοιπον το σκεφτηκα ως εξης: Καλυτερα λοιπον πρωτο κ σχετικα ακριβο αμαξι με αυτοματο (για ευκολια κ οτι αλλο) παρα φτηνο,χρεπι, χειροκινητο κ καλα για να μαθεις να οδηγεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.