Επισκέπτης Δημοσ. 16 Μαΐου 2007 Δημοσ. 16 Μαΐου 2007 Μάθατε τις δίαιτες και τις διατροφές και το personal training και τις σάουνες, οπότε είναι μάλλον να απορώ πως παχαίνετε αντί να αδυνατίζετε. Διαβάζοντας 1980, με τα μάτια, κάνεις ότι γυμναστική και ότι διατροφή, και ότι δίαιτα θέλεις. Το δύσκολο είναι η πράξη. Και η πράξη δεν θέλει και πολλές θεωρίες, λειτουργεί με τους κλασικούς, παραδοσιακούς, ρωμαϊκούς, νόμους. Απλώς κάνεις γυμναστική και δεν τρως σαν ζώον. Η τέλεια μέθοδος.
panther_512 Δημοσ. 16 Μαΐου 2007 Δημοσ. 16 Μαΐου 2007 Τι γνώμη έχετε για το personal training?Πιστεύετε ότι είναι ο καλύτερος τρόπος γυμναστικής στην εποχή μας?έχει κάποιος προσωπική εμπειρία? Άκου φίλε μου τί θα κάνεις: Θα αγοράσεις ένα μονόζυγο, από αυτά που μπαίνουν στη κάσα της πόρτας, ένα φθηνό ποδήλατο γυμναστικής και τέλειωσες. Θα κάνεις κάθε μέρα στο σπιτάκι σου μπόλικο ποδήλατο, να δυναμώσεις τη καρδιά σου και τα πόδια σου, έλξεις, κάμψεις, κοιλιακούς, ραχιαίους, καθίσματα χωρίς βάρος, μπόλικα ανοίγματα και τέλειωσες. Μέχρι το καλοκαίρι θα έχεις σωματάκι λουκούμι. Πιό personal training από αυτή δεν γίνεται.
1980 Δημοσ. 16 Μαΐου 2007 Δημοσ. 16 Μαΐου 2007 Μάθατε τις δίαιτες και τις διατροφές και το personal training και τις σάουνες, οπότε είναι μάλλον να απορώ πως παχαίνετε αντί να αδυνατίζετε.Διαβάζοντας 1980, με τα μάτια, κάνεις ότι γυμναστική και ότι διατροφή, και ότι δίαιτα θέλεις. Το δύσκολο είναι η πράξη. Και η πράξη δεν θέλει και πολλές θεωρίες, λειτουργεί με τους κλασικούς, παραδοσιακούς, ρωμαϊκούς, νόμους. Απλώς κάνεις γυμναστική και δεν τρως σαν ζώον. Η τέλεια μέθοδος. μα για πραξη σου μιλαω. βαση αποτελεσματων. ε δεν σου ειπα οτι θελει πολλες θεωριες. περνεις διατροφη την ακολουθεις κατα γραμμα λυωνεις στο γυμναστηριο και παιρνεις το αποτελεσμα που θελεις. απλα πραγματα. για ποια ματια μου μιλας?
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Μαΐου 2007 Δημοσ. 16 Μαΐου 2007 Εννοώ 1980 πως όλη αυτή η παραβιομηχανία γυμναστών-διατροφολόγων δεν θα υπήρχε να εκμεταλλεύεται τον κόσμο, αν πράγματι υπήρχε όρεξη από τους ενδιαφερόμενους να κάνουν απλά αυτονόητα πράγματα. Περίπου σαν αυτά που περιέγραψε ο panther. Κατά ένα παράδοξο τρόπο όσο αυτή η βιομηχανία ανθεί, πολλαπλασιάζονται και οι χοντροί μαζί με αυτούς που χρωστάνε στις τράπεζες.
Fidelio Δημοσ. 18 Μαΐου 2007 Δημοσ. 18 Μαΐου 2007 Παντως fidelio αυτό που λες ότι η γυμναστικη δεν είναι δα και πυρινική φυσική, δεν είναι επιχείρημα.Αν το ψάξεις λίγο θα καταλάβεις ότι η γυμναστική είναι από τις πιό πολύπλοκες επιστήμες. Δε σε αδικώ γιατί όπως οι περισσότεροι την βλέπεις απλά επιφανειακά και δεν έχεις επιστημονική γνώση και άποψη. Δυστυχώς η χώρα μας είναι πολύ πίσω σε κάποια πράγματα.... vforvivaki έχω τελειώσει το τεφαα (όπως έχω πει και στο παρελθόν κανείς δεν είναι τέλειος ), δεν ήθελα να στην πω ή να στην πέσω , πιθανόν να είσαι και συνάδελφος Η χώρα μας σε σχέση με θέματα φυσικής αγωγής δεν είναι πίσω επειδή δεν ευδοκιμεί το personal trainning, είναι πίσω γιατί η φυσική αγωγή έχει τα ΧΑΛΙΑ της σαν οργάνωση στα σχολικά χρόνια καθώς και η αθλητική νοοτροπία . . .η "δια βιου άσκηση" είναι ονειρο καλοκαιρινής νυχτός για τον έλληνα γιατί έτσι έχει μάθει από μικρός (αν και αλλάζει αυτό σιγά σιγά όχι όμως απο την δευτεροβαθμια αλλα απο τα αθλητικά σωματία , γιατί τα γυμναστήρια είναι μπουρδ..) , βάλε τώρα και τα προβλήματα του μέσου πολίτη και εντάξει. . . ακούγεται πολύ τραγικό. Personal Training ! Aκριβώς έτσι είναι, συμπληρώνοντας βέβαια ότι όλες αυτές οι μέθοδοι γυμναστικής-δίαιτας υπάρχουν για τον μόνο λόγο ότι οι άνθρωποι βαριούνται να κάνουν γυμναστική και επίσης θέλουν να κάνουν δίαιτα με τηλεπάθεια και όχι με βοσκή, που είναι επώδυνη. Με λίγα λόγια δίαιτα χωρίς να πεινάς δεν υπάρχει. Εντάξει δεν είναι ακριβώς έτσι όσον αφορά τις μεθόδους τόσο της άθλησης όσο και της διατροφής. Ξέρω βέβαια τι εννοείς ... Όντως υπάρχει τεράστιο επιστημονικό υπόβαθρο όσον αφορά τον αθλητισμό και την διατροφή, τα πράγματα γίνονται ΠΟΛΥ απλά σε οτι αφορά τον μέσο πολίτη, αλλά δεν παύουν να υπάρχουν ιδιαιτερότητες, για παράδειγμα δεν μπορούν όλοι να κάνουν μονόζυγο ή να εκτιμήσουν την καρδιοαναπνευστική τους λειτουργεία, επίσης υπάρχουν άτομα πχ ευαισθητα στην γλουτένη ή τους λείπουν κάποια ένζυμα ή έχουν κάποια ελαφριάς μορφής διατροφική διαταραχή , κάποιος πρέπει να του συνταγογραφήσει ένα διαιτολόγιο ,τις περισσότερες φορές μόνο ένας ειδικός ξέρει να κάνει σωστή εκτίμηση και να χρησιμοποιήσει μεθόδους αλλά επειδή αυτά ειναι παραϊατρικής φύσεως πράγματα με λίγο διάβασμα ΟΛΟΙ μπορούν να τα μάθουν και να τα εφαρμόζουν στον εαυτό τους. Ok μπορει να φανεί λίγο γραφικό αυτό που θα πω , αλλα προσωπικα θεωρώ πολύ βλακώδες να μην ξέρουμε πως δουλεύει ο οργανισμός μας και τι χρειάζεται για να αποδίδει, την στιγμή που μας ενδιαφέρει περισσότερο τι λάδι καίει το μηχανάκι μας , το αυτοκίνητο και γενικά να ξέρουμε πολλά περισσότερα για τις μηχανές και την τεχνολογία , από ότι το σώμα μας.
Johnaras22 Δημοσ. 24 Μαΐου 2007 Δημοσ. 24 Μαΐου 2007 ρε παιδιά θελω να κανω μια ερώτηση. κανω βαράκια γυρω στα 15 κιλά εδω και κανα 2 μήνες. προχθές ενας φίλος μου είπε οτι για να κάνω γράμωση χρειάζονται λίγα κιλα πχ 3-4. υσχηεί κατι τέτοιο;;; γράμωση στα χερια ενωείται
gagarin Δημοσ. 24 Μαΐου 2007 Δημοσ. 24 Μαΐου 2007 Παντως fidelio αυτό που λες ότι η γυμναστικη δεν είναι δα και πυρινική φυσική, δεν είναι επιχείρημα. Αν το ψάξεις λίγο θα καταλάβεις ότι η γυμναστική είναι από τις πιό πολύπλοκες επιστήμες. Εχεις απολυτο δικιο!!! Απο ιατρικης αποψης μια ασκηση μπορει να σου κανει το ιδιο κ περισσοτερο ΚΑΚΟ εαν δεν γινει σωστα ή παλι να την κανεις κ να μην αποδιδει τα μεγιστα... Η λεξη personal training για μενα ειναι απλα κ μονο 2-3 πραγματα κ εχουν να κανουν ως προς την φυσικη κατασταση(τρεξιμο-ποδηλατο-κολυμπι-κλπ) ή κατι σαν την συμβουλη του φιλου panther_512... ΦΥΣΙΚΑ καποιος που ειναι στον χωρο χρονια κ γνωριζει μπορει να κανει μονος του personal training... Τελος να πω οτι δεν θελει μονο τρεξιμο - βαρη - κ.α αλλα θελει κ διατροφη,φυσικα μονο ενα απο τα δυο δεν αποδιδει ειδικα το κανω διαιτα για να χασω κιλα μιας κ δεν ειναι οτι καλυτερο αφου απο καποιο σημειο κ μετα δεν χανεις λιπος αλλα μυικο ιστο. @Johnaras22 Για γραμμωση φιλε μου απο οσο ξερω ισχυει το λιγα κιλα κ πολλες επαναληψεις.
poscaman Δημοσ. 24 Μαΐου 2007 Δημοσ. 24 Μαΐου 2007 τι ασκησεις κανεις με 15 κιλα?? ισχυει αυτο που λες για λιγα κιλα και πολλες επαναληψεις.3-4 κιλα βεβαια μου φαινονται λιγα,αλλα εξαρταται απ'την ασκηση παντα
{TDi}Dj2k..infc Δημοσ. 24 Μαΐου 2007 Δημοσ. 24 Μαΐου 2007 ρε παιδιά θελω να κανω μια ερώτηση. κανω βαράκια γυρω στα 15 κιλά εδω και κανα 2 μήνες. προχθές ενας φίλος μου είπε οτι για να κάνω γράμωση χρειάζονται λίγα κιλα πχ 3-4. υσχηεί κατι τέτοιο;;; γράμωση στα χερια ενωείται Μπα...Ο μυς μέχρι ένα σημείο μεγαλώνει...από κει και πέρα με περισσότερα κιλά μεγαλώνει η δύναμη σου...Η γράμμωση τι σχέση έχει με τα κιλά?Η γράμμωση έρχεται με το χάσιμο λίπους...και καθόλου γυμναστική να μην κανεις και έχεις 0 λίπος πάλι γραμμές δεν θα κανεις?Όσα πιο πολλά κιλά μπορείς να σηκώσεις με σωστό χρόνο...στο κάτω κάτω στην τελευταία επανάληψη του τελευταίου set πρέπει με δυσκολία να τα σηκώνεις...πάντα όμως να μπορείς να καταφέρεις σωστή και αργεί επαναφορά...το 1/3 του χρόνου που τα σηκώνεις να τα κατεβάζεις
WizeMan Δημοσ. 25 Μαΐου 2007 Δημοσ. 25 Μαΐου 2007 τι ασκησεις κανεις με 15 κιλα?? ισχυει αυτο που λες για λιγα κιλα και πολλες επαναληψεις.3-4 κιλα βεβαια μου φαινονται λιγα,αλλα εξαρταται απ'την ασκηση παντα Το λίγα κιλά - πολλές επαναλλήψεις είναι ένας μύθος, και βγήκε επειδή όταν οι bodybuilders έκαναν δίαιτα, δηλ. έτρωγαν λιγότερο φαγητό, σήκωναν λιγότερα κιλά, και αφού το σώμα τους είχε μάθει να σηκώνει πιο πολλά, έκαναν περισσότερες επαναλλήψεις με αυτά τα λιγότερα. Άποψή μου είναι πως σε περίοδο γράμμωσης (χάσιμο λίπους) η μεθοδολογία προπόνησης με βάρη πρέπει να είναι 99% η ίδια (πολλά κιλά - λίγες επαναλήψεις - με υψηλή ένταση ώστε να σοκάρονται οι μύες και να μην χάνεται δύναμη/ανάπτυξη). Απεναντίας πρέπει να αλλάζει η διατροφή (διαφορετική αναλογία Πρωτεϊνών - Υδατανθράκων - Λιπαρών, άλλες επιλογές τροφών). Και πάντα, ότι διατροφή και να κάνουμε, πάντα πολλά γεύματα, δηλαδή ανά 3-4 ώρες γεύμα, οι επιλογές των τροφών προσεκτικά διαχωρισμένες στο timeline της μέρας.
{TDi}Dj2k..infc Δημοσ. 25 Μαΐου 2007 Δημοσ. 25 Μαΐου 2007 Απλά να ξέρετε ότι άμα δεν ήσασταν αθλητές από μικροί με ένα μηνα δεν φτιάχνεται σώμα για τις παραλιες, ότι και να κάνετε...και επίσης πρώτα φτιάχνεται μυς και μετά χάνεται κιλά...και τα δυο μαζί δεν γίνετε... p.s. οποιος θέλει mini προγραμματάκι για όσο το δυνατόν γρηγορότερη αύξηση ας μου πει...
theok2005 Δημοσ. 25 Μαΐου 2007 Δημοσ. 25 Μαΐου 2007 Απλά να ξέρετε ότι άμα δεν ήσασταν αθλητές από μικροί με ένα μηνα δεν φτιάχνεται σώμα για τις παραλιες, ότι και να κάνετε...και επίσης πρώτα φτιάχνεται μυς και μετά χάνεται κιλά...και τα δυο μαζί δεν γίνετε... p.s. οποιος θέλει mini προγραμματάκι για όσο το δυνατόν γρηγορότερη αύξηση ας μου πει... Για λέγε να μάθουμε και τίποτα παραπάνω...
1980 Δημοσ. 25 Μαΐου 2007 Δημοσ. 25 Μαΐου 2007 το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να κανεις σετακια σερι 5 , 12 και 20 επαναληψεων χ 4 στην καθε μυικη ομαδα κατεβαζοντας σταδιακα κιλα για να εισαι σε συνεχη ενταση. ενοειτε οτι πρωτα κανεις πολυ αεροβια. και αυτο που λεει το παιδι απο πανω μην περιμενετε αποτελεσματα πολυ γρηγορα.
WizeMan Δημοσ. 25 Μαΐου 2007 Δημοσ. 25 Μαΐου 2007 Μην το θεωρήσετε spamming, αλλά στο http://www.bodybuilders.gr θα βρείτε ό,τι πληροφορία θέλετε για το body building με την γενικότερη έννοια (κτίσιμο σώμματος)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.