Προς το περιεχόμενο

MFC: sorting class fields

Sadako

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υποθέτω ότι ο λόγος που κλειδώθηκε το προηγούμενο τόπικ που άνοιξα ήταν επειδή ζητούσα γενική καθοδήγηση και αυτό θεωρήθηκε ότι ζητάω να μου κάνουν την εργασία. Δεκτόν, αν και η αλήθεια είναι ότι δεν ήξερα καν από που να ξεκινήσω, οπότε έψαχνα να πιαστώ απο κάπου για να ψάχνω πιο συγκεκριμένα. Τελικά κατάφερα να βγάλω μια άκρη για να αρχίσω, οπότε θα επικεντρωθώ σε συγκεκριμένες απορίες μου.

Έχω δημιουργήσει μια MFC class, στην οποία έχω βάλει τα fields που με ενδιαφέρουν, και παίζει το ρόλο της database. Την έχω κάνει derive από την CObject, έτσι ώστε να μπορώ να αποθηκεύω όλα τα instances σε ένα CObArray, που από όσο διάβασα είναι βολικό, γιατί είναι μεταβλητού μεγέθους, όπως οι vectors στην java. Το πρόβλημα μου είναι το εξής. Μου ζητείται να μπορώ να εμφανίζω τα περιεχόμενα αυτού του array, δλδ μια σύντομη λίστα με όλα τα στοιχεία, και αυτό να μπορεί να γίνεται sorted σύμφωνα με όλα τα fields. Έχω χρησιμοποιήσει types CString και int (μήπως υπάρχει ειδικός type για date; Γιατί εγώ το αναπαριστώ με 3 int για μέρες/μήνες/χρόνια που μου φαίνεται λογικό για την προβολή των στοιχείων, αλλά μου φαίνεται αρκετά πολύπλοκο μετά αν προσπαθήσω να κάνω sorting). Υπάρχει κάποια ειδική μέθοδος για sorting στην MFC; Ή πρέπει να γράψω κάποια δική μου μέθοδο χρησιμοποιώντας κάποιο γνωστό αλγόριθμο (bubblesort ή quicksort); Γιατί στην δεύτερη περίπτωση, δεν ξέρω αν γίνεται και με CStrings, το έχω κάνει μόνο σε "standard C++" (όχι σε MFC) δηλαδή για int.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...