Προς το περιεχόμενο

Thermokrasies

jim-kozani

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Kalispera. Thelo na moirasto mazi sas merika provlimata pou exo kai an thelei kai kaneis na apantisei xairomai. Exo Cpu amd dual core 3800 kai ton exo anevasei sta 2.62. I ram emeine statheri sta 667 afou tin katevasa prota sta 533. To Ht link omos einai pano apo 1000 gia tin akriveia einai 1041.6 MHz. Ama rikso kai allo ton pollapsasiasti paei 800 kai ligotero. Pos allios mporo na to rikso?Episis i cpu pianei 42 idle kai i motherboard leei 35 alla ena tsipaki pou exei pano mia psixtra sti motherboard(den exo idea ti einai ayto) kaei para poli , afou to epiasa kai kaika.isos na einai i onboard den ksero. A kai kati allo an kserei kaneis kamia oikiaki patenta gia psiksi as pei giati eimai kai matzirogyftos kai tora me to eyro de vgaino.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το ΗΤ του επεξεργαστη σου ειναι 1000 μου φαινετε οποτε στα 1040 δεν νομιζω οτι θα εχεις προβλημα.Κανε κανα τεστ σταθεροτητας για σιγουρια.

Οποτε γιατι να το ριξεις στα 800?

Εκτος αν σκοπευεις να ανεβασεις κιαλλο το cpu οποτε το ΗΤ θα ανεβει πολυ και ισως εκει αν εχεις προβλημα οποτε να το κατεβασεις να φτασει τα 1000 περιπου.

Αυτο συνηθως γινεται μεσα απο το BIOS οπου εχει εναν πολλαπλασιαστη του ΗΤ με τιμες x3 x4 x5 x6. To HT βγαινει απο το Bus Speed X τον πολλαπλασιαστη του ΗΤ.

Μην δυστασεις παντως να το ριξεις αρκετα ωστε να ανεβει ο cpu περισσοτερο αφου στους AMD μετραει περισσοτερο η ταχυτητα του επεξεργαστη κι ας εχει πεσει αρκετα το ΗΤ.

Οσο για τις θερμοκρασιες εισαι μια χαρα.

Το τσιπ που καιει λογικα ειναι το κυριο του συστηματος ολο και καποια πατεντα μπορεις να κανεις.το πιο απλο ειναι να βαλεις καπου ενα ανεμιστηρακι να το φυσαει. Αφου ευρω δεν παιζουν βρες ενα που σιγουρα θα εχεις παραπεταμενο ριχτου τα volt σε 5 ή 7 για αν γινει πιο ησυχο και βαλτο να φυσαει την ψυκτρα του τσιπ!

Eyxaristo file gia tin grigori apantisi sou

Vasika ton pollaplasiasti ton exo riksei sta 4 alla otan anevaso fsb konta sta 270 me 10 pollaplasiasti xtipao toixo.kai me pollaplasiasti 9-8 ktl pali to fsb kolaei sta 290 parapano den paei krasarei.Pia i gnomi sou na ton pao 2.7? Etsi xtipaei 55C se idle kai psilofovamai. Sta 2.7 to Htlink ftanei 1080.00 MHz.ama rikso ton pollaplasiasti sto 3 pao 810 pou mallon de simferei. Episis ti RAM na tin anevaso i na tin afiso na trexei sta 667?xoris na ti rikso eftana to cpu sta 2.55 kai i ram ektokseyotan sta 800.

Κοιτα πιστευω οτι και που πεφτει το ΗΤ στα 800 δεν θα επηρεαζει και πολυ.

Αυτο που μπορεις να κανεις για να δεις ποσο επηρεαζει το ΗΤ.Δοκιμασε σε μια μεση ταχυτητα πχ 2.5 τον επεξεργαστη και 1000 το ΗΤ και στην ιδια συχνοτητα με μικροτερο συντελεστη ωστε να ειναι πχ 800 και δεν διαφορες.

Πιστευω πως θα ειναι αμελητεες.

Ετσι θα μπορεσεις να ανεβασεις τον επεξεργαστη κιαλλο χωρις να φευγει πολυ ψιλα το ΗΤ.να το κρατας 1000 και αν ειναι προς τα κατω.

Οσο για τις μνημες και εκει πρεπει να τις δοκιμασεις.κανε τις ρυθμισεις σου στο BIOS και δοκιμασε τες με το MEMTEST να δεις αν βγαζουν κανενα ERROR.

Αν ειναι καλες μνημες θα πανε ανετα 800.

Μετα μπορεις να παιξεις με διαιρετες στις μνημες ωστε να ερθουν πιο κοντα στην συχνοτητα λειτουργιας τους.

Τελος για την θερμοκρασια για Idle ειναι λιγο ψηλη.Στο προηγουμενο που ειχες που ηταν 42 ηταν μια χαρα.

Γενικα ψαξε λιγο στο νετ πειραματισου και θα την βρεις την ακρη.

Και παντα μετα απο καινουργιες ρυθμισεις κανε κανα τεστ οπως ΜΕΜTEST(για τις μνημες) , κανα ORTHOS,SuperPi, (για το CPU) και τελος κανα 3DMARK200x για να ελεγχεις επιδωσεις και για τιποτα artifacts.

Παντα συγχρονος να παρακολουθεις τις θερμοκρασιες σου.

Και ενα παραδειγμα απο το δικο μου PC. AMD 3000+ s754 απο τα 2000Mhz τον εχω παει στα 2300 με Bus Speed 230, HT multiplier x3 Αρα HT link = 690 (αρχικη ρυθμιση ηταν Bus speed 200 HT x4 αρα HTlink 800 που ειναι default τιμη για τον δικο μου) Μετα εχω βαλει διαιρετη στις μνημες και απο 200Μhz τις εχω ριξει στα 166 και με το OC εχει παει στα 190(στις μνημες ολα τα νουμερα x2 γιατι DDR)

ola ok telika.Eimai statheros sta 2.6 me ti ram ligo pio psila apo ta kanonika tis 380*2 peripou alla me sxetika sfixta timings.To Ht-link to afisa 1040 kai meta apo pola testakia eida oti einai stathero to sistima me ikanopoiitikes thermokrasies.Eyxaristo me boithises para poli.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...