Προς το περιεχόμενο

H εκκλησία εμποδίζει την κατασκευή σχολείου

k_antoni

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Ρασοφόροι κυφήνες! Δε περίμενα κάτι καλύτερο από αυτά τα κατακάθια. Πολύ θα ήθελα να ξέρω τι τα κάνουν τόσα λεφτά! Πιστεύω οτι αν υπάρχει θεός η κόλαση γι' αυτούς είναι εξασφαλισμένη.

+1

Σε καθε τετραγωνο βλεπεις μια τεραστια εκκλησια,στολισμενη με πολυελαιους και αγιογραφιες εκατομυριων.Η εκκλησια ειναι απαραδεκτη.Δεν προσφερει τπτ πλεον και δεν βρισκω λογω υπαρξης.

• Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Το σωστό είναι πριν αποφασίσουμε να ....σταυρώσουμε τους μεν ή τους δε , να ακούσουμε και την άλλη άποψη. Γιατί η εκκλησία δεν θέλει να χτιστεί εκεί το σχολείο?

ΜΗΔΕΝΙ ΔΙΚΗΝ ΔΙΚΑΣΗΣ ΠΡΙΝ ΑΝ ΑΜΦΙΝ ΜΥΘΟΝ ΑΚΟΥΣΗΣ

Από κει και πέρα αν πάμε στο γενικό θέμα τι ρόλο έχει η εκκλησία και αν πραγματικά κάνει αυτά που πρέπει, θα χρειαστούμε χιλιάδες σελίδες και στο τέλος θα αρκεστούμε στα μπινελίκια γιατί δεν είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε την άλλη άποψη.

Δημοσ.
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ

Απεργία πείνας ξεκινάει την Τετάρτη 16 Μαίου ώρα 12 μμ ο πρόεδρος της Γ΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αθήνας, φιλόλογος Θανάσης Τσιριγώτης στο χώρο του 4ου Γυμνασίου Πετρούπολης. Η κίνηση αυτή έχει ως στόχο να αναδείξει το απαράδεκτο φαινόμενο , επτά χρόνια μετά τον καταστροφικό σεισμό, το 4ο Γυμνάσιο Πετρούπολης να παραμένει σε λυόμενα κτίρια και ταυτόχρονα η εκκλησία και η μονή Λαμίας να απαγορεύει την αποπεράτωση του σχολείου στους πρόποδες του Ποικίλου όρους.

Η απεργία πείνας του Προέδρου της Γ΄ ΕΛΜΕ έχει στόχο να φωτιστεί περισσότερο το ζήτημα και να αποκαλυφθούν οι μεθοδεύσεις των κρατικών αρχών. Έχει την στήριξη της Γ΄ ΕΛΜΕ, του Συλλόγου διδασκόντων και των Γονέων του σχολέιου

Την Τετάρτη 16 Μαίου ώρα 12 μμ στο χώρο των λυομένων θα δοθεί συνέντευξη τύπου

Πηγή: www.alfavita.gr

εγώ ντρέπομαι να σχολιάσω... :oops: μα είναι δυνατόν να εμπιδίζουν ενα ΣΧΟΛΕΙΟ????

Για διαφωτισέ με λίγο σε παρακαλώ ,μιας και είμαι 44 χρόνια κάτοικος της Πετρούπολης ,σε ποιό σημείο είναι το περιβόητο σχολικό κτήριο που δεν το αφήνουν να χτιστεί οι παπάδες της Λαμίας ?

Δημοσ.

Πρώτα απ΄όλα οφείλω να σου αναγνωρίσω το αναφαίρετο δημοκρατικό σου δικαίωμα να εκφράζεις ελεύθερα τις απόψεις σου. Μιά όμως και μετέφερες την συγκεκριμένη είδηση ,με <ελαφρά τη καρδία> διάθεση και χωρίς κάν να μπεις στον κόπο να ψάξεις έστω και λίγο το΄θέμα θα σου πω τα παρακάτω κάνοντας και εγώ χρήση του δημοκρατικού μου δικαιώματος

Α) Η συγκεκριμένη έκταση των 83 περίπου στρεμμάτων αποτελεί μέρος του κτήματος Βέρδη (συνολικής τότε εκτάσεως 7.500 km2 )και δεν ανήκει στα περιουσιακά στοιχεία της Ιεράς μονής Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Λαμία αλλά σε ιδιώτες, με συμβόλαια αγοράς από το 1847 ( Το όνομα λατομεία Γάτου μήπως σου θυμίζει κάτι ? )

Β) Η συγκεκριμένη επίμαχη έκταση αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια προϊόν ψηφοθηρίας του εκάστοτε φιλελεύθερου , σοσιαλιστή ή αριστεριστή δημάρχου ( κανείς δεν κόπτεται για το σχολείο των παιδιών μας αλλά μόνο για ψήφους ) που ενώ κατά τις προεκλογικές περιόδους τάζουν λαγούς με πετραχήλια στους αδαείς και ευκολόπιστους ψηφοφόρους ,για πάρκα , σχολεία και

πλατείες στον συγκεκριμένο χώρο , όταν φτάνει η ώρα της υλοποίησης και των προεκλογικών δεσμεύσεων κάνουν πίσω χρησιμοποιώντας πάντα την καραμέλα < τσιφλικάδες - καταπατητές κλπ>

Και ερωτώ σαν δημότης και Έλλην πολίτης , αφου θέλουν να κτίσουν σχολεία , πάρκα και πλατείες γιατί δεν απαλλοτριώνουν την συγκεκριμένη έκταση ? Και να δώσω την απάντηση...γιατί θέλουν να την <φάνε> χωρίς να πληρώσουν μία δραχμή!!!

Γ) Οσο για τον ΟΣΚ καταπάτησε με το έτσι θέλω ξένη περιουσία και άρχισε πρίν επτά χρόνια να κτίζει σχολείο .Που στην περιουσία του ? Και όταν του έκαναν ασφαλιστικά μέτρα οι ιδιοκτήτες και τον σταμάτησαν , δεν ήξερε πως να δικαιολογηθεί!!! Και οι πανέξυπνοι δικηγόροι του ,την μία έλεγαν οτι την έκταση ,τους την παραχώρησε ο Δήμος Πετρούπολης , την άλλη ότι αποτελεί περιουσία του δημοσίου !!! Σε ποιόν τελικά ανήκει αυτή η έκταση ? Σε αυτούς που έχουν τίτλους ιδιοκτησίας ή στο εκάστοτε ελέω θεού δήμαρχο , ΟΣΚ , ΥΠΕΧΩΔΕ ?

Με το ίδιο σκεπτικό να έρχεται ο κάθε δήμαρχος στα σπίτια του καθενός και να παίρνει ένα τμήμα τους για να το κάνει παιδικό σταθμό και οτιδήποτε τον βολεύει στην πολιτική του σταδιοδρομία

Δ) τώρα οσον αφορά τον κο Τσιριγώτη ( ποιός είναι πάλι αυτός , μέλλων υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος?) μπορεί να κάνει όσες απεργίες πείνας θέλει !!! Μάλιστα με το ίδιο σκεπτικό ,σκέφτομαι και εγώ να κάνω απεργία πείνας γιατί το κράτος δεν μου παραχωρεί ένα μέρος της Ακρόπολης , να το κάνω γραφείο μου !!

Αυτά τα ολίγα για την ιστορία και την αλήθεια .

Δημοσ.

τίποτα από τα παραπάνω δεν αναιρεί το γεγονός ότι δεν χτίζεται το σχολείο είτε είναι ευθύνη το ΟΣΚ, της εκκλησίας, του πάππα ή της παλαιστηνιακής αρχής...

Δημοσ.

Συμφωνώ μαζί σου για το τελικό αποτέλεσμα ,αλλά επειδή διάβασα στο thread ,πολλά χυδαιολογήματα , για τους δήθεν φταίχτες παπάδες , θεώρησα καθήκον μου να μεταφέρω την αλήθεια και να καταδείξω τον υπαίτιο Και τελικά το μόνο πράγμα που αυτοαναιρείται είναι ο ρόλος του κοινωνικού κράτους μέριμνας και πρόνοιας !! ΝΤΡΟΠΗ

Δημοσ.

Γιατί πάλι κρίνεται η θρησκεία μέσω της εκκλησίας;!

Γιατί πάλι κρίνετε την θρησκεία μέσω της εκκλησίας;!

Δημοσ.
Γιατί πάλι κρίνεται η θρησκεία μέσω της εκκλησίας;!

Γιατί πάλι κρίνετε την θρησκεία μέσω της εκκλησίας;!

γιατι η εκκλησια ειναι η εικονα των εβραιων προς τον λαο που τους πιστευει γιαυτο.

Δημοσ.

Το συμπέρασμα είναι ένα: να ευχόμαστε να μην ξανακάνει σεισμούς για να σταθούν όρθια τα εναπομείναντα σχολικά κτίρια!

Μιας κι ο Αιγαίας αναφέρθηκε στους σεισμούς του '81... τότε πήγαινα γυμνάσιο. Η μια πτέρυγα του γυμνασίου-λυκείου (τότε) είχε ανοίξει λόγω των σεισμών κι έτσι την κατάργησαν. Η μόνη αίθουσα που ήταν σε χρήση ήταν η ισόγεια αίθουσα έκδηλώσεων. Κι αυτή όχι πάντα παρά μόνο όταν επρόκειτο να πάρουμε βιβλία την νέα χρονιά. Τότε λοιπόν τα γυμνασιόπαιδα γίναμε πρόσφυγγες. Τρέχαμε σε άλλα κτίρια, απογευματινές ώρες και πολύ μακριά απ'την περιοχή που μέναμε όλα τα παιδιά. Το τροπάρι με το απογευματινό συνεχίστηκε μέχρι τέλους της σχολικής χρονιάς. Τότε το λύκειο μετακόμισε σε άλλο σχολικό κτίριο (που κάποτε ήταν ιδιωτικό) και μάλιστα εκτός πόλεως. Κανένας καθηγητής δεν ενδιαφερόταν και τόσο για την ταλαιπωρία που τραβούσαμε. Κανένας δεν έκανε απεργεία πείνας. Η κλειστή πτέρυγα παρέμεινε κλειστή: τελείωσα γυμνάσιο, λύκειο ακολούθως κι ο αδερφός μου (που είναι 4 χρόνια μικρότερος μου) και τελικά η κλειστή πτέρυγα αναστηλώθηκε μετά από 15 χρόνια. Το λύκειο δεν ξανάρθε στην βάση του και παραμένει ακόμη και σήμερα εκτός πόλεως και το κτίριο πια φιλοξενεί 2 γυμνάσια!!!

Το μόνο λοιπόν που μου έμεινε τότε σαν παιδάκι (12-13 χρονών ήμουν) ήταν η ταλαιπωρία του πέρα-δώθε απ'το ένα γυμνάσιο στο άλλο για να καλύψουμε τα μαθήματα (μόνο μια βδομάδα καθίσαμε σπίτια μας μέχρι να περάσουν οι εμπειρογνώμονες να ελέγξουν το κτίριο) και φυσικά ο πανικός από εκείνους τους σεισμούς (που με στενοχωρεί όταν το θυμάμαι το γεγονός).

Αν η εκκλησία έβαζε το χεράκι της στην τσέπη θα βοηθούσε πολύ στο να αναστηλωθούν τα σχολικά κτίρια. Όσο για το θέμα 'Ελπίδα' που αναφέρθηκε παραπάνω... τόσοι τηλεμαραθώνιοι πια, τόσα αργκουντάκια γεμίσαμε τα ράφια μας, τόσα δέντρα και χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά και το νοσοκομείο ακόμη να στηθεί! Οι μεγάλοι και φραγκάτοι λοιπόν δεν τολμάνε να βάλουν το χέρι στην τσέπη γιατί έχει σκορπιούς! :evil:

Επισκέπτης
Δημοσ.

Έτσι έχουμε maria ts μια εκκλησία που όλοι θέλουν να διαχωριστεί από το κράτος, αλλά παράλληλα, πέρα από τα καταπατημένα, πέρα από τις δωρεές, πέρα από τα σχολεία, τα γηροκομεία, τα νοσοκομεία, θέλουμε να δώσει επιπλέον, θέλουμε να τα δώσει όλα, αλλά και όσα δώσει ποτέ δεν θα είναι αρκετά.

Θέλουμε να είναι Υπουργείο Παιδείας, Υπουργείο Υγείας & Πρόνοιας, Τράπεζα, το φτωχοκομείο, πράγμα που είναι εν μέρη και χωρίς να έχει υποχρέωση, αλλά ταυτόχρονα ζητάμε και πλήρη διαχωρισμό και επίσης λέμε και κανένα μπινελίκι. Είναι αυτό που έγραψε ένας φίλος σε κάποιο άλλο νήμα "πιο μπασταρδολαός" δεν γίνεται, πράγμα φυσικά που γνωρίζουν όλοι οι ξένοι με πρώτο-πρώτο τον.... Ρεχάγκελ. Δεν μας θέλουνε σε σημείο που να μας συγκρίνουν με τους εβραίους. Αλλά το χειρότερο είναι ότι δεν έχουν άδικο. Είμαστε ανεπιθύμητη φυλή γι' αυτούς τους λόγους σε όλα τα μέρη του κόσμου. Ρωτήστε κανέναν ομογενή να σας πει. Οι ίδιοι οι στρατηγοί που πολεμήσανε τους Πέρσες, οι ίδιοι κάποτε αυτομολήσανε στην Περσία. Δε βγάζεις άκρη με τίποτα.

Δημοσ.
Θέλουμε να είναι Υπουργείο Παιδείας, Υπουργείο Υγείας & Πρόνοιας, Τράπεζα, το φτωχοκομείο

όχι, αλλά τουλάχιστον να μην εμποδίζει διαδικασίες ή να διεκδικεί πράγματα που δεν είναι δικά της... κ σε αυτή την περίπτωση μπορεί να χει δίκιο, πολύς κόσμος να μην το ξέρει, αλλά στο νομό μου 2 μοναστήρια-επιχειρήσεις έχουν καταπατήσει τίτλους γης κ ιδιοκτησίας απλών πολιτών κ του δήμου...

η ηγουμένη στο ένα χρωστάει σε όλο τον κόσμο κ στις τράπεζες κ όταν της ζητάνε τα λεφτά τους απειλή με αφορισμούς κ κατάρρες!! πολύ χριστιανικό, δε νομίζεις...

Δημοσ.
Έτσι έχουμε maria ts μια εκκλησία που όλοι θέλουν να διαχωριστεί από το κράτος, αλλά παράλληλα, πέρα από τα καταπατημένα, πέρα από τις δωρεές, πέρα από τα σχολεία, τα γηροκομεία, τα νοσοκομεία, θέλουμε να δώσει επιπλέον, θέλουμε να τα δώσει όλα, αλλά και όσα δώσει ποτέ δεν θα είναι αρκετά.

Θέλουμε να είναι Υπουργείο Παιδείας, Υπουργείο Υγείας & Πρόνοιας, Τράπεζα, το φτωχοκομείο, πράγμα που είναι εν μέρη και χωρίς να έχει υποχρέωση, αλλά ταυτόχρονα ζητάμε και πλήρη διαχωρισμό και επίσης λέμε και κανένα μπινελίκι. Είναι αυτό που έγραψε ένας φίλος σε κάποιο άλλο νήμα "πιο μπασταρδολαός" δεν γίνεται, πράγμα φυσικά που γνωρίζουν όλοι οι ξένοι με πρώτο-πρώτο τον.... Ρεχάγκελ. Δεν μας θέλουνε σε σημείο που να μας συγκρίνουν με τους εβραίους. Αλλά το χειρότερο είναι ότι δεν έχουν άδικο. Είμαστε ανεπιθύμητη φυλή γι' αυτούς τους λόγους σε όλα τα μέρη του κόσμου. Ρωτήστε κανέναν ομογενή να σας πει. Οι ίδιοι οι στρατηγοί που πολεμήσανε τους Πέρσες, οι ίδιοι κάποτε αυτομολήσανε στην Περσία. Δε βγάζεις άκρη με τίποτα.

Θα έχουν περάσει χρόνια φαντάζομαι, αλλά ρε αρχηγέ, πόσο είχες στην έκθεση?

Επισκέπτης
Δημοσ.

Έτσι είναι παιδιά η έκλεισα μια ζωή πίσω από τον κόσμο δύστυχος και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Εδώ στο χωριό μου έμενε ένα ζευγάρι σε ένα σπίτι που ήταν της εκκλησίας τους πέταξε έξω γιατί σπείρανε στον κήπο τους ντομάτες!!!

Επισκέπτης
Δημοσ.

Ήταν το μοναδικό μάθημα που είχα κάποιο ενδιαφέρον διάολε, μέχρι κάποια χρονιά που έγινε ένας πανελλήνιος διαγωνισμός για την "Μάχη της Κρήτης". Και έχουν περάσει αιώνες, όχι χρόνια.

Έτσι αποφάσισα να δημιουργήσω ένα ντοκουμέντο το οποίο να μοιάζει περισσότερο με πραγματική αμερόληπτη ιστορία και λιγότερο με κείμενο σμίλευσης εθνικής ταυτότητας. Γι' αυτό έγραψα κείμενα που να παρουσιάζουν τις θέσεις και των 2 πλευρών (Γερμανούς & Έλληνες) και που είχαν σχέση με την μάχη της Κρήτης. Περίπου τόλμησα να γράψω πως είναι εξίσου έγκλημα πολέμου η εκτέλεση αλεξιπτωτιστή στον αέρα, μαζί με άλλα ενδιαφέροντα αλλά αληθινά στοιχεία.

Μου είπαν οι καθηγητές πως μπορεί να ήταν και άριστη, αλλά δεν θα την έστελναν καθόλου στο διαγωνισμό. Έτσι μετά σιχάθηκα την έκθεση μαζί με τα σχολεία και τους καθηγητές που κάνουν *απεργίες πείνας* (μη χέσω). Όταν έπεφταν οι σοβάδες στα κεφάλια μας κανένας και ποτέ δεν έκανε απεργία πείνας, μάλλον το πιθανότερο είναι πως περίμεναν να πέσει εντελώς για να "στάζει" ο μισθός και χωρίς να δουλεύουν καθόλου. Αυτές οι υποκρισίες με αηδιάζουν εντελώς, ασχέτως αν ο Μασκαριότατος έχει 5 Μερσεντές και ασχέτως αν τέτοιες εικόνες με ενοχλούν και εμένα τον ίδιο. Αν πούμε ότι ο Μασκαριότατος θέλει κρέμασμα, τότε ο Γ' πρόεδρος ΕΛΜΕ θέλει κρέμασμα μετά τον βασανισμό.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...