Προς το περιεχόμενο

φόροι απο τελωνείο

jamie155

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ψάχνω να παραγγείλω μια SLR απο το ebay.

γνωρίζει κάποιος τι συμβαίνει με τους φόρους στο τελωνείο?

Την έχω βρει απο γερμανία.

Ευχαριστω

Δημοσ.

πρίν 3 χρόνια αγόρασα μια fuji s5000 από Γερμανία ήρθε με ταχυδρομείο

δεν πλήρωσα τελωνείο

ψωνίζω ρούχα από Γερμανία έρχονται με ταχυμεταφορέα δεν πληρώνω τελωνείο

επίσης συμπληρώματα διατροφής από Αυστρία με ταχυδρομείο χωρίς τελωνείο επίσης,

αγορές από κίνα με ταχυμεταφορέα χωρίς τελωνείο.

από ότι γνωρίζω σε αγορές από Η.Π.Α υπάρχει περίπτωση να πληρώσεις τελωνείο.

Δημοσ.

κι εγώ αγοράζω και από HΠΑ και απο Ευρώπη , απλά ολα μέχρι τώρα ήταν χαμηλού κόστους και γι αυτό είπα να ρωτήσω.

Αυτήν που θέλω την έχω βρει και ΗΠΑ και Γερμανία , γενικά στα ίδια λεφτά.

Άρα δεν βλέπω λόγο να μην προτιμήσω την Γερμανια :)

Δημοσ.

Αναμεσα στις χωρες της ΕΕ η διακινηση εμπορευματων ανεξαρτητως κοστους δεν υποκειται σε δασμους (τελωνειο) παρα μονο σε ΦΠΑ που αποδιδεται στο κρατος στο οποιο γινεται η πωληση. Εξαιρουνται αυτοκινητα, τσιγαρα και οινοπνευματωδη.

Για συνναλαγες εκτος ΕΕ ο κανονας ειναι οτι απο καποια μικρη αξια (νομιζω 25 ευρω) και πανω πρεπει να πληρωθει δασμος αναλογως της αξιας του προϊοντος. Μερικες φορες ακριβα ειδη που στελνονται ταχυδρομικα δεν περνανε απο το τελωνείο για διαφορους λογους, αλλα αυτο ειναι η εξαιρεση.

Δημοσ.

Θυμαμαι μια φορα που διαβαζα το νομο για τα τελωνεια οτι ειχα δει οτι μεχρι το ποσο των 1000 ευρω δεν υπαρχουν επιπροσθετοι φοροι για οτιδηποτε αγορα κανεις. Εψαχνα τοτε μηπως εφερνα απεξω εναν Plotter HP αλλα επειδη δεν ασχολιουμουν σοβαρα με το θεμα δεν εχω εγκυρη γνωση επι του θεματος. Ενας πιο ειδικος ας ενημερωσει τι γινεται για μεγαλες και σοβαρες αγορες.

Δημοσ.

μια ακομα ερωτηση..Απο Γερμανια δηλαδη δεν θα χρειαστεί ούτε να πω του άλλου να μου το στείλει σαν δώρο?Το στέλνει κανονικα?Και αναγράφει και την τιμή αν είναι ασφαλισμένο?

Δημοσ.

Τρελάθηκα. Νόμιζα ότι εννοεί Mercedes...

Δεν θα πληρώσεις ΑΠΟΛΥΤΩΣ κανέναν φόρο από Γερμανία. Αυτό είναι 100% σίγουρο.

Έχω πάρει από ebay πάνω από 60+ προιόντα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...