ntg1980 Δημοσ. 14 Μαΐου 2007 Δημοσ. 14 Μαΐου 2007 Καλησπέρα παιδιά! Καινούριος στο forum και γενικά... αρχάριος στους υπολογιστές! Έχω εγκαταστήσει σε ένα Acer Notebook τα Windows Vista σε μορφή αναβάθμισης μαζί με τα προεγκατεστημένα Windows XP στους δίσκους D (Vista) & C (XP). Εδώ και καιρό δεν είχα κανένα πρόβλημα, μέχρι σήμερα που έκανα format το Laptop και αποφάσισα να εγκαταστήσω και τα 2 windows στον ίδιο σκληρό (στον C), χωρίς όμως να κάνω απεγκατάσταση των Vista πιο πριν από τον D!! Αρχικά όλα πήγαιναν καλά, ώσπου προσπάθησα να εγκαταστήσω κάποια Drivers της Acer &... τα Vista κατα την επανεκίνηση όχι απλά δεν ανοίγουν πλέον, αλλά αντι να μου εμφανίζεται η επιλογή πρόσβασης ανάμεσα σε XP & Vista, μου εμφανίζεται η επιλογή πρόσβασης ανάμεσα στην παλιά εγκατάσταση των Vista από τον D (εμφανίζονται ως Windows Vista TM, όπου λειτουργούν όλα εντάξει) και στα νέα εγκατεστημένα Windows Vista από τον C που δεν ανοίγουν!! Θέλω να ξαναμπώ στα XP, ώστε να τρέξω το πρόγραμμα απεγκατάστασης των Vista και να σβήσω τόσο την παλιά, όσο και την νέα εγκατάσταση των Windows... How?:?
gallos3 Δημοσ. 14 Μαΐου 2007 Δημοσ. 14 Μαΐου 2007 Δεν έχω δουλέψει τα vista.Δοκίμασε αν δουλέψει αυτό.Πάνε έναρξη-εκτέλεση-γράψε msconfig πάνε στην καρτέλα boot.ini.πάτα πρώτα έλεγχο διαδρομών εκκίνησης και μετά πάτα πάνω στη διαδρομή με τα xp:ορισμός ως προεπιλογής.Ελπίζω να δουλεύουν έτσι και τα vista.Στα xp πάντως δουλεύει.
ntg1980 Δημοσ. 14 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2007 Δυστυχώς δεν...!:-? Ωραία τα κατάφερα! Θα το δώσω να το κάνουν format και τελείωσε. Με Windows Vista και Windows XP στο ίδιο σύστημα, είναι καλό να έχω και τα 2 Windows σε έναν σκληρό ή να τα βάλω σε διαφορετικά διαμερίσματα? Γιατί σκεφτόμουν να ενώσω τους σκληρούς ή έστω να τους μορφοποιήσω ώστε αυτός που θα έχει τα Vista πάνω να έχει μεγαλύτερο χώρο από τον άλλον με τα XP. O σκληρός μου είναι 93gb και στην παρούσα φάση σπασμένος ακριβώς στη μέση.
washcloud Δημοσ. 14 Μαΐου 2007 Δημοσ. 14 Μαΐου 2007 *(emena proswpika me mperdepses me to poio akrivws partition ekanes format .....alla ok) ..H idia h microsoft protrepei kata mia egkatastash(ef' oson vre8ei yparxon leitourgiko)thn mh synyparksh 2 leitourgikwn se 1 partition...(edw exoume provlhmata ekei pou den mas ypodykneiei...fantasou ekei pou to kanei...) An den kaigesai gia ry8miseis klp,proteinw format ek neou tou sklhrou,kai dhmiourgia toulaxiston 2 partitions pou to ka8' ena 8a periexei diaforetiko leitourgiko(ef' oson auto 8eleis...) ..Emeina epishs me thn aporia,poia akrivws diskakia windows katexeis...Kai xp KAI vista?(estw upgrade edition)?Mono vista?...Giati an ta exeis kai ta 2,den vlepw pou8ena provlhma...Pernas px ta xp(pou an katalava ta 8es perissotero) ston C: ,an exeis arxeia pou 8es ston D: ta metafereis(estw proswrina) ston C: ,kaneis format KAI ston D: ,,,,kai meta o,to goustareis kaneis...: Anava8mish se vista ston C: kai xp ston D: ,ta vista ston D: ....O,ti agapas genikws (arkei na exeis cd KAI gia ta 2 leitourgika)
ntg1980 Δημοσ. 16 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2007 Έχω το δισκάκι Windows XP από την Acer μαζί με τα Drivers της Acer που γίνονται αυτόματη εγκατάσταση (στα XP) & την αναβάθμιση των Vista. Έκανα τελικά format στον c και έβαλα τα XP μαζί με την αναβάθμιση των Vista. Aπό τον D κατάφερα να βγάλω τα XP, αλλά τα Vista από την παλιά εγκατάσταση δεν μπορώ να τα σβήσω ούτε με διαγραφή φακέλου, καθότι μου βγαίνει ένα παράθυρο κατα την διάρκεια της διαγραφής πως δεν έχω εξουσιοδότηση για να τα αφαιρέσω !!! Αλλά πιάνουν ελάχιστο χώρο επειδή είναι η αναβάθμιση μόνη της στον σκληρό και δεν λειτουργεί πλέον επειδή δεν υπάρχουν τα XP. Θα κοιτάξω αργότερα πως θα τα σβήσω. Anyway... αυτή τη στιγμή αυτό που με ενδιαφέρει είναι να περάσω τα drivers της Acer στα Vista (μιλάμε πλέον μόνο για τον c), πράγμα που δεν ξέρω πως να κάνω, καθότι όπως δήλωσα... αρχάριος!!!:oops: Δεν μπορώ να τα περάσω μέσα από το δισκάκι των XP, γιατί τα συγκεκριμένα drivers μπαίνουν αυτόματα στο laptop μαζί με την εγκατάσταση των XP πάω στα windows. Κι εδώ συναντάω δυσκολίες... How? http://support.acer-euro.com/drivers/notebook/as_5100.html Η σελίδα της Acer για το Aspire 5102wlmi Notebook που έχω δεν ανοίγει κανένα link προς download!:evil:
washcloud Δημοσ. 16 Μαΐου 2007 Δημοσ. 16 Μαΐου 2007 ...kalws wrises sta Svista! ..anyway...ti drivers dld 8es na peraseis?gia poio(a) pramgma(ta) ? *..pantws to.."periergo" KAI me thn Acer,einai oti den vlepw pou8ena to montelo tou laptop sou......an kai se 'MENA pou phga sto link pou edwses (gia to aspire 5100 ??? )ANOIGOUN ta downloads..........: ) ?!? (..se POP-UP omws.....;)mhpws den to prosekses?
ntg1980 Δημοσ. 19 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2007 ...kalws wrises sta Svista! ..anyway...ti drivers dld 8es na peraseis?gia poio(a) pramgma(ta) ? *..pantws to.."periergo" KAI me thn Acer,einai oti den vlepw pou8ena to montelo tou laptop sou......an kai se 'MENA pou phga sto link pou edwses (gia to aspire 5100 ??? )ANOIGOUN ta downloads..........: ) ?!? (..se POP-UP omws.....;)mhpws den to prosekses? Οk με τα Drivers! Τα βρήκα σε άλλον τομέα της ίδιας σελίδας. Δυστυχώς ο μόνος Driver που κάθεται, αλλά με προβλήματα, είναι αυτός της OrbitCamera του συστήματος, που έχουν δώσει drivers x64 & x86, αλλά όχι x32 που είναι το δικό μου σύστημα! Λειτουγεί μεν, αλλά μόνο πάνω σε εφαρμογές όπως ο Messenger, αλλά όχι μόνος του. Κατά την εγκατάσταση μου δημιούργησε πολλά προβλήματα πάντως! Τα editions των Laptops τα έχουν ανα σειρά. Πχ Aspire 5100 είναι (και καλά) και για 5101 και για 5102 κλπ! Όταν τους πήρα (3 φορές) τηλ στην Acer να τους αναφέρω πως έχουν βάλει εσφαλμένο driver, η απάντηση τους με ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΕΥΓΕΝΙΚΟ ΤΡΟΠΟ (μόνο που δεν με βρίσανε) ήταν "ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΠΑΛΙ XP AN EINAI, TI NA ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-? Ελεούρα-ole!!!!!!!
Dark_son20 Δημοσ. 19 Μαΐου 2007 Δημοσ. 19 Μαΐου 2007 exmmm ta x86 pou sou leei einai afto pou onomases esi x32
ntg1980 Δημοσ. 19 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2007 Ευτυχώς έχω την δικαιολογία του πρωτάρη!!! :mrgreen: Πάντως δοκίμασα γενικά όλα τα Set up των Drivers της κάμερας και κανένας δεν κάθησε σωστά, πέρα από αυτόν που σου είπα & πάλι με περιορισμούς. Anyway. Ίσως ανανεωθούνε εν καιρώ (το 2017 ίσως που θα έχουν βγεί τα μεθεπόμενα windows)!!! lol
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.