waves Δημοσ. 13 Μαΐου 2007 Δημοσ. 13 Μαΐου 2007 Ελπίζω κάποιος εδώ μέσα να με βοηθήσει σε μια μεγάλη απορία που έχω... Διάφορα προγράμματα (ακόμα και ο internet explorer όπως αναφέρω σε άλλο topic) όταν τα τρέχω βγάζουν και κανένα προβληματάκι...Όταν, όμως, τους κάνω δεξί κλικ και ...εκτέλεση ως διαχειριστής τρέχουν άψογα! Γιατί συμβαίνει αυτό;;Τί διαφορά έχει το δεξί κλικ...Εξηγείστε μου!! Εγώ το μόνο που βλέπω κάθε φορά που κάνω δεξί κλικ και εκτέλεση ως διαχειριστής είναι να με πρήζει ο User Account Control!!!
Manos21 Δημοσ. 13 Μαΐου 2007 Δημοσ. 13 Μαΐου 2007 kalitera na apenergopoiiseis to User Account Control gia na min se prizei sinexeia.
waves Δημοσ. 13 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2007 Και μετά θα τα τρέχει όλα τα προγράμματα ως διαχειριστής;;;
Manos21 Δημοσ. 13 Μαΐου 2007 Δημοσ. 13 Μαΐου 2007 nai. xwris na sou petaei parathiro kathe fora pou trexeis ena programma.
waves Δημοσ. 13 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2007 Έχεις ιδέα όμως γιατί κάποια προγράμματα τρέχουν σωστά μόνο αν τα τρέξεις ως διαχεισριστής;;;;Δεν καταλαβαίνω.
Manos21 Δημοσ. 13 Μαΐου 2007 Δημοσ. 13 Μαΐου 2007 profanws ta vista den afinoun tous allous xristes na treksoun programmata pou isws vlapsoun ton ipologisti. pantws an xrhsimopoieis to pc mono esi kalitera na apenergopoiiseis to UAC.
waves Δημοσ. 13 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2007 Μα δεν καταλαβαίνω εγώ είμαι ο ένας και μοναδικός χρήστης του Η/Υ και έχω ένα λογαριασμό ως administrator!!Δηλαδή διαχειριστής ποιος είναι τελικά;;;
Manos21 Δημοσ. 13 Μαΐου 2007 Δημοσ. 13 Μαΐου 2007 auto den to katalava oute gw. kai gw monadikos xristis eimai kai mou ekane ta idia.
waves Δημοσ. 13 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2007 Παιδιά, όσοι χρησιμοποιείτε Vista πείτε κι εσείς την άποψή σας. 1)Ποιο είναι το νόημα του UAC αν ήδη είμαστε ο διαχειριστής του H/Y 2)Ποιο είναι το νόημα της επιλογής δεξί κλικ -> Εκτέλεση ως διαχειριστής;; Μια επιλογή που κάνει κάποια προγράμματα να τρέχουν σωστά!!
21century Δημοσ. 14 Μαΐου 2007 Δημοσ. 14 Μαΐου 2007 Λοιπον όταν ανοίγεις πρώτη φορά τα Βίστα σου ζητου΄ν το όνομα του διαχειριστή και ένα κωδικό ασφαλείας ο οποίος εχει πληρη δικαιώματα στο σύστημα. ΕΠομενως μπορεις να τρεξεις τα προγραμματα πατώντας ναι στο πλαισιο διαλογου που ανοιγεται μερικες φορες. Η επιλογη του δεξι κλικ αφορα ορισμενες κρισιμες ρυθμισεις του συστηματος ή ενιοτε καποια προγραμματα που θελουμε να εγκαταστησουμε και απαιτουν δικαιωματα διαχειρστη. Κωδικο ζηταει μονο σε ευαισθητα σημεια του λειτουργικου...
waves Δημοσ. 14 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2007 Λοιπον όταν ανοίγεις πρώτη φορά τα Βίστα σου ζητου΄ν το όνομα του διαχειριστή και ένα κωδικό ασφαλείας ο οποίος εχει πληρη δικαιώματα στο σύστημα. ΕΠομενως μπορεις να τρεξεις τα προγραμματα πατώντας ναι στο πλαισιο διαλογου που ανοιγεται μερικες φορες. Η επιλογη του δεξι κλικ αφορα ορισμενες κρισιμες ρυθμισεις του συστηματος ή ενιοτε καποια προγραμματα που θελουμε να εγκαταστησουμε και απαιτουν δικαιωματα διαχειρστη. Κωδικο ζηταει μονο σε ευαισθητα σημεια του λειτουργικου... Kατανοητό. Μια απορία όμως γιατί όταν τρέχω ένα πρόγραμμα (κάποια όχι όλα: Ιnternet Explorer 7, Freez 3gp video converter κ.α.) με δεξί κλικ κι εκτέλεση ως διαχειριστής δουλεύει τέλεια ενώ όταν το ανοίγω με διπλό κλικ κρασάρει ή δε δουλεύει σωστά.
dimitris__ Δημοσ. 14 Μαΐου 2007 Δημοσ. 14 Μαΐου 2007 Μερικά προγράμματα ή plugins θέλουν admin rights για να παίξουν (είναι κακοφτιαγμένα, ή τουλάχιστον δεν είναι προσεκτικά φτιαγμένα για το multiuser περιβάλλον των NT (XP/Vista). Αποτέλεσμα ένα plugin του ΙΕ7 να κολλάει τον browser επειδή μόλις χρησιμοποιήθηκε δεν βρήκε admin rights για να γράψει σε ευαίσθητες περιοχές του filesystem ή της registry. Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε για σταθερότερο σύστημα είναι να κάνουμε install όσο μπορούμε apps που είναι certified για Vista.
scorer Δημοσ. 14 Μαΐου 2007 Δημοσ. 14 Μαΐου 2007 pos tha to kano gia na apalago apo to ekneuristiko deksi klik run as administrator??
waves Δημοσ. 14 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2007 Μερικά προγράμματα ή plugins θέλουν admin rights για να παίξουν (είναι κακοφτιαγμένα, ή τουλάχιστον δεν είναι προσεκτικά φτιαγμένα για το multiuser περιβάλλον των NT (XP/Vista). Αποτέλεσμα ένα plugin του ΙΕ7 να κολλάει τον browser επειδή μόλις χρησιμοποιήθηκε δεν βρήκε admin rights για να γράψει σε ευαίσθητες περιοχές του filesystem ή της registry. Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε για σταθερότερο σύστημα είναι να κάνουμε install όσο μπορούμε apps που είναι certified για Vista. Δημήτρη, πολύ διαφωτιστικό το post σου. Από ότι είδα οι ιδιότητες κάθε προγράμματος(δεξί κλικ - ιδιότητες) συνήθως δίνουν το δικαιώμα να κάνεις να ανοίγει κατευθείαν το πρόγραμμα σα διαχειριστής.Αξίζει αυτό;;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.