Προς το περιεχόμενο

StreetPanthers.Τελος στην καφρίλα των γαιδάρων των δρόμων!

geo909

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Αν για παραδειγμα εχω χτισει ενα σπιτι μεσα στη μεση της Συγκρου. Γιατι ετσι μου την βαρεσε, σηκωθηκα ενα πρωινο και εχτισα την πανεμορφη μου μεζονετα στο κεντρο της λεωφορου. Αν αυριο μου το γκρεμισει καποιος θα φταιει??

Και ειλεικρινα πιστεψε με, θες να περιοριστουνε στο αυτοκολητο. Θεωρειτικα και αν δεν κανω λαθος, δεν μπορεις να ζητησεις αποζημειωση οταν εισαι παρκαρισμενος παρανωμα. Αν κανω λαθος διωρθοσε με.

Απο ολα τα post που εχω κανει πραγματικα αυτο καταλαβες!!!:confused: . Μαλλον πρεπει να αρχισω να γραφω σε greeklish για να καταλαβαινουν και μερικοι εδω μεσα. PLS κοιτα τα προηγουμενα post μου.

PS.: Δλδ επειδι ειμαι παρκαρισμενος παρανομα αμα ερθει ενας κουκουλοφορος και μου το διαλυση δεν μπορω να κανω τπτ.?????:confused: :confused: :confused: Και οταν λεω παρανομα μιλαω για τις προαναφερθεντες περιπτωσεις.

• Απαντ. 138
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Απο ολα τα post που εχω κανει πραγματικα αυτο καταλαβες!!!:confused: . Μαλλον πρεπει να αρχισω να γραφω σε greeklish για να καταλαβαινουν και μερικοι εδω μεσα. PLS κοιτα τα προηγουμενα post μου.

PS.: Δλδ επειδι ειμαι παρκαρισμενος παρανομα αμα ερθει ενας κουκουλοφορος και μου το διαλυση δεν μπορω να κανω τπτ.?????:confused: :confused: :confused: Και οταν λεω παρανομα μιλαω για τις προαναφερθεντες περιπτωσεις.

Αν έχεις παρκάρει παράνομα και εμένα μου την βαρέσει και πάω και πέσω επάνω σου με το αμάξι μου , μπορώ να σου ζητήσω αποζημίωση. Ουσιαστικά εσύ φταίς αφού το αμάξι σου δεν θα έπρεπε να ήταν εκεί. ..

Δημοσ.
Αν έχεις παρκάρει παράνομα και εμένα μου την βαρέσει και πάω και πέσω επάνω σου με το αμάξι μου , μπορώ να σου ζητήσω αποζημίωση. Ουσιαστικά εσύ φταίς αφού το αμάξι σου δεν θα έπρεπε να ήταν εκεί. ..

Πες μου σε παρακαλώ πως είναι αλήθεια αυτο!!!!!

ειδικά για 2πλο παρκαρισμενα σε μεγαλους δρομους που τους κανουν μονόδρομους..

Δημοσ.

Και ειλεικρινα πιστεψε με, θες να περιοριστουνε στο αυτοκολητο. Θεωρειτικα και αν δεν κανω λαθος, δεν μπορεις να ζητησεις αποζημειωση οταν εισαι παρκαρισμενος παρανωμα. Αν κανω λαθος διωρθοσε με.

Με αφορμή αυτά...

Τι ισχύει σε περίπτωση ατυχήματος με παράνομα σταθμευμένο όχημα? Εχει πάντα ευθύνη ο παράνομα σταθμευμένος?

Πάντως δεν νομίζω να καλύπτεται και η περίπτωση βανδαλισμού του σταθμευμένου οχήματος :mrgreen:

Δημοσ.

Αυτό που λές δεν ισχύει. Αν έχω παρκάρει παράνομα-κλείνω το δρόμο και πέσεις πάνω μου με πληρώνεις κανονικά. Αν δε χωράς να περάσεις παίρνεις την αστυνομία και την πληρώνω εγώ. Αν με χτυπήσεις με πληρώνεις εσυ.

Αν ήταν έτσι όλοι θα πεφτανε πάνω στα παράνομα σταθμευμένα για να φτιάξουν σπασμένα φανάρια, προφυλακτήρες κλπ :-)

Δημοσ.
Αυτό που λές δεν ισχύει. Αν έχω παρκάρει παράνομα-κλείνω το δρόμο και πέσεις πάνω μου με πληρώνεις κανονικά. Αν δε χωράς να περάσεις παίρνεις την αστυνομία και την πληρώνω εγώ. Αν με χτυπήσεις με πληρώνεις εσυ.

Αν ήταν έτσι όλοι θα πεφτανε πάνω στα παράνομα σταθμευμένα για να φτιάξουν σπασμένα φανάρια, προφυλακτήρες κλπ :-)

Στην περιπτωση που λες, οτι αν εχεις κλεισει το δρομο, ειμαι αρκετα σιγουρος οτι και με μπουλντοζα να σε περασουν δεν σου πληρωνουν τιποτα.

Παρολα αυτα, αυτο που ηθελα να πω με το post μου, αλλα λογω ωρας δεν μου βγηκε ειναι οτι σε περιπτωση που σου κολησουν το εν λογω sticker στο αμαξι σου και εσυ πας δικαστικως για βανδαλισμο, κανιβαλισμο ή οτι αλλο -ισμο θες εσυ, ο δικαστης κατα πασα πιθανοτητα θα ειναι υπερ αυτου που κολησε το sticker. 1ων λογω του ευεσθητου του θεματος (ΑΜΕΑ) και 2ων λογω του οτι οντως θα εχεις παρκαρει παρανωμα. Αν τωρα εχεις προβει εσυ σε κανιβαλισμο, σοδομισμο και ουτω καθεξης δεν υπαρχει πιθανοτητα να βγει υπερ σου αποφαση ποτε...

Και μεταξυ μας το θεμα μπορει να ληθει πολυ απλα, ΜΗΝ ΠΑΡΚΑΡΕΤΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ.

Δημοσ.
κανε κανενα booking στο κατ για καλο και για κακο.

για γέλια και για κλάματα το παραπάνω.

εγώ θα φοβηθώ που τώρα έμαθα ότι θα φάω ξύλο.

ποιος θα φοβηθεί όμως όταν αντιληφθεί ότι είναι ανάπηρος και δε χωράνε πουθενά οι κωλορόδες του καροτσιού που έχει για πόδια. τότε θα καταλάβει πόσο κάφρος υπήρξε με την "ιδιοκτησία" του και την κακή της χρήση;

ρωτάω ενώ φοβάμαι μην τις αρπάξω κιόλας..

Είναι τραγικό να θεωρούν Έλληνες [ και καλά πολιτισμένοι σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο] νέοι [και καλά ανοιχτόμυαλοι] ότι είναι επανάσταση το να κολλάς ένα αυτοκόλλητο διαμαρτυρίας ... εκεί φτάσαμε λοιπόν; Να θεωρούμε επανάσταση το αυτονόητο; Δλδ είναι επανάσταση να προσπαθήσουμε να ανοίξουμε δρόμο σε αυτούς που δε μπορούν να περπατήσουν;

Έχει αντιληφθεί κανένας σας τι σημαίνει "δεν έχω πόδια για να πάω στην πλατεία" ; Ξέρετε πόση προσπάθεια χρειάζεται ένας τέτοιος άνθρωπος για να πάει στο φούρνο να πάρει ψωμί; Υπάρχει κανένας γεναίος ή κανένας τσαμπουκάς του γλυκού νερού που θέλει να μάθει πως είναι να μη μπορείς να στρίψεις το κορμί σου στο πλάι να περάσεις ανέμεσα σε δυο "ιδιοκτησίες των 110 αλόγων" γιατί το πλάτος των "νέων ποδιών" σου είναι 110 πόντους και δεν λυγίζει;

Αντί να πούμε όλοι με μία φωνή "Αφήστε τους να περπατήσουν δίπλα μας" λέμε "αν ακουμπήσει την ιδιοκτησία μου θα τον σπάσω στο ξύλο γιατί πάνω απ όλα είμαι άντρας".

Αυτό είναι πολιτισμός; Ήθος; Δημοκρατία; Χριστιανισμός; Ελλάδα; Πως το λέτε επιτέλους όταν κόβετε τα πόδια σε κάποιον;

Διάβασα και τις 7 σελίδες αναλυτικά και αηδίασα. Λυπάμαι για την κατάντια της κοινωνίας μας και εύχομαι να μη σας τύχει κανένα κακό [σε σας και τους δικούς σας] και περπατάτε καθισμένοι ανάμεσα σε παράνομα παρκαρισμένα άλογα..

Περαστικά μας.

Δημοσ.
Στην περιπτωση που λες, οτι αν εχεις κλεισει το δρομο, ειμαι αρκετα σιγουρος οτι και με μπουλντοζα να σε περασουν δεν σου πληρωνουν τιποτα.

Κι εγώ είμαι σίγουρος οτι θα μου πληρώσουν μέχρι το τελευταίο euro :-D

Αν βρώ και το νομο θα στον παραθέσω.

Δημοσ.

Aμα είσαι παρκαρισμένος παράνομα και πέσει κάποιος πάνω σου φταίει ο άλλος και όχι εσύ που είσαι παράνομα παρκαρισμένος.

Πολυ απλά γιατί μπορείς να δικαιολογηθείς ότι το αυτοκίνητο χάλασε και έμεινε σε εκείνη την θέση.Και ότι αδυνατούσες να το μετακίνησης. Είναι μαλακία ο νόμος αλλά ευτυχώς η δυστυχώς έτσι είναι.

Και για αυτό τον λόγο όλοι σαν βόδια διπλοπαρκερνουν, αφήνουν τηλέφωνο και την κάνουνε σαν κύριοι. Πολυ απλά γιατί κανείς δεν θα τους πειράξει.

Το ίδιο ισχύει και με σταματημένα οχήματα πάνω στο δρόμο.Δηλαδή αν εσύ εκεί που πηγαίνεις δεν προλάβεις να φρενάρεις και πέσεις πάνω σε έναν ο οποίος παράτησε το αμάξι του στη μέση του δρόμου τότε πάλι φταις εσύ και όχι αυτός!

Δημοσ.

Αρχικό μήνυμα απο geo909 Εμφάνιση μηνυμάτων

Όμως νομίζω ότι και η αυτοδικία έχει και τις διαβαθμίσεις της και δεν μπορώ να παραδεχτώ ότι το να κολλάει κάποιος ένα αυτοκολλητάκι (που βγαινει εύκολα) σε ένα αμάξι σε ακραίες περιπτώσεις παραβίασης των δικαιωμάτων των πεζών, τον καθιστά ικανό να πάρει μεθαύριο ενα ρόπαλο...

Το έχεις χάσει λίγο το νόημα. (Λίγο, ευτυχώς.) Θα προσπαθήσω να βάλω τα πράγματα στη θέση τους

Χμμ..

Δεν ξερω αν φαινονται μπερδεμενα αυτα που λεω (να 'μαι που ξαναμπαινω στο θεμα, γιατι με καιει!).

Λοιπον, ο κοσμος εδω λεει οτι "αν ειναι να παρουμε το νομο στα χερια μας, θα γινουμε ζουγκλα" και γω λεω οτι η αυτοδικια, αυτοδικια αλλα σιγα "που πηρανε το νομο στα χερια τους" που το λενε λες και πηρανε καμια μπαζουκα και σκοτωνουνε κοσμο.Δε ξερω πως να πω πιο λιανα αυτο που λέω στο post μου..Που εχω χασει το νοημα;

Από εκεί και πέρα, δεν ξέρω ποιός μίλησε για αυτοκολλητάκι που βγαίνει εύκολα, εγώ δεν είμαι υπέρ τέτοιων αυτοκόλλητων, και αν πράγματι τα αυτοκολλητάκια βγαίνουν εύκολα, αυτό είναι κάτι που πρέπει να διορθωθεί

ΧΑΧΑΧΑ, εκει συμφωνουμε απολυτα! Τα παραπονα σας στην ιστοσελιδα τους!

(Εγω παντως πρότεινα να τους κανουμε καλυτερα ενα τατουαζ στη μαπα, δυστυχως όμως δεν καθονται ακινητοι!)

"Έπειτα, δεν ξέρω από που εμπνεύστηκες τα περί ακραίων περιπτώσεων παραβίασης των δικαιωμάτων των πεζών, εγώ δεν διαχωρίζω τις παραβιάσεις σε ακραίες και μη-ακραίες για να απονέμω το παράσημο του αυτοκόλλητου στις μεν, αλλά όχι στις δε. Ας μην κάνουμε διακρίσεις, όλοι οι ανεγκέφαλοι έχουν δικαίωμα στο αυτοκόλλητο."

Ενταξει ρε παιδι μου, δεν ειναι το ιδιο να βγαλει κανεις φλας και να διπλοπαρκαρει 1' στο περιπτερο με τη καφριλα που εκανε αυτος που εκλεισε το σπιτι του αναπηρου και τον αφησε στο δρομο...Τελος παντων, λεπτομερειες..Ο,τι νομιζεις..

"Τέλος, τα περί του αν και κατά πόσο η κόλληση αυτοκόλλητου καθιστά τον "κολλητή" ικανό να πάρει μεθαύριο ένα ρόπαλο κλπ. είναι αφελή και καλύτερα να έλλειπαν. Μάλλον κάτι άλλο πήγαινες να πεις, αλλά μπέρδεψες τα λόγια σου και βγήκε αυτό."

Μα αυτο μωρε δε λεω και γω?!?! Οτι επειδη καποιοι αυτο πιστευουν, παρατηρω οτι αυτο ειναι αφελες! Οτι, ΟΧΙ, δεν ειναι ετσι...

Ουφ!Μα καλα, εχω τοσο προβλημα στο γραψιμο?!?!

Παράθεση:

"Αρχικό μήνυμα απο geo909 Εμφάνιση μηνυμάτων

Ενταξει, αμα το δεις σαν κανενα κίνημα και εχεις στο μυαλό σου να αλλάξεις το κόσμο, ναι, ειναι αφελές. Οπως γενικά αυτου του ειδους ο "ακτιβισμός".

Κι εδώ, δυστυχώς, θα διαφωνήσουμε. Αν το βλέπεις έτσι, καλύτερα κάτσε σπίτι σου και δώσε τα αυτοκόλλητα σε κάποιον που το έχει πάρει πιό θερμά το ζήτημα."

Ο "ακτιβισμος" σαν εννοια με απωθει λιγάκι.Η συγκεκριμενη κινηση με εκφραζει.Τωρα αν εσυ θες να λεγεσαι ακτιβιστης, ας λεγεσαι.Εγω προτιμω να αυτοαποκαλουμαι "αγανακτισμενος πεζος".

Οκ, αν θες, διαφωνουμε! Κανενα πρόβλημα, ομως τα αυτοκόλλητα να μου επιτρεψεις να τα κρατήσω!

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο geo909 Εμφάνιση μηνυμάτων

που αν πάρει καποιες διαστάσεις θα αποφέρει και οφέλη στον εκαστοτε τόπο.

"Απ'την άλλη μεριά, με κάτι τέτοια που λες με μπερδεύεις, γιατί δείχνουν πως το'χεις πιάσει το νόημα."

Αααα.. Μα ξαναδιάβασε λιγο αυτα που γράφω!

Τοσο μπερδεμενα ειναι?

Τελος πάντων, τωρα θα κατσω να δω το βιντεακι με τον Γερμανο..

Ειμαι σιγουρος οτι αν εχει παράπονο ενω βρίσκεται στη Γερμανία, τοτε αν ερθει στην Ελλάδα θα πάει απο ανακοπή!

Δημοσ.
[...]

Το ίδιο ισχύει και με σταματημένα οχήματα πάνω στο δρόμο.Δηλαδή αν εσύ εκεί που πηγαίνεις δεν προλάβεις να φρενάρεις και πέσεις πάνω σε έναν ο οποίος παράτησε το αμάξι του στη μέση του δρόμου τότε πάλι φταις εσύ και όχι αυτός!

Αν και συμφωνώ στα περισσότερα απ' όσα έχεις γράψει μέχρι τώρα στο θέμα, σ' αυτό θα διαφωνήσω. Πρέπει να κινείσαι με τέτοια ταχύτητα που να μπορείς να σταματήσεις εγκαίρως σε τέτοιες περιπτώσεις. Γι΄ αυτό και ο νόμος είναι εις βάρος σου.

Δημοσ.
για γέλια και για κλάματα το παραπάνω.

εγώ θα φοβηθώ που τώρα έμαθα ότι θα φάω ξύλο.

ποιος θα φοβηθεί όμως όταν αντιληφθεί ότι είναι ανάπηρος και δε χωράνε πουθενά οι κωλορόδες του καροτσιού που έχει για πόδια. τότε θα καταλάβει πόσο κάφρος υπήρξε με την "ιδιοκτησία" του και την κακή της χρήση;

ρωτάω ενώ φοβάμαι μην τις αρπάξω κιόλας..

Είναι τραγικό να θεωρούν Έλληνες [ και καλά πολιτισμένοι σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο] νέοι [και καλά ανοιχτόμυαλοι] ότι είναι επανάσταση το να κολλάς ένα αυτοκόλλητο διαμαρτυρίας ... εκεί φτάσαμε λοιπόν; Να θεωρούμε επανάσταση το αυτονόητο; Δλδ είναι επανάσταση να προσπαθήσουμε να ανοίξουμε δρόμο σε αυτούς που δε μπορούν να περπατήσουν;

Έχει αντιληφθεί κανένας σας τι σημαίνει "δεν έχω πόδια για να πάω στην πλατεία" ; Ξέρετε πόση προσπάθεια χρειάζεται ένας τέτοιος άνθρωπος για να πάει στο φούρνο να πάρει ψωμί; Υπάρχει κανένας γεναίος ή κανένας τσαμπουκάς του γλυκού νερού που θέλει να μάθει πως είναι να μη μπορείς να στρίψεις το κορμί σου στο πλάι να περάσεις ανέμεσα σε δυο "ιδιοκτησίες των 110 αλόγων" γιατί το πλάτος των "νέων ποδιών" σου είναι 110 πόντους και δεν λυγίζει;

Αντί να πούμε όλοι με μία φωνή "Αφήστε τους να περπατήσουν δίπλα μας" λέμε "αν ακουμπήσει την ιδιοκτησία μου θα τον σπάσω στο ξύλο γιατί πάνω απ όλα είμαι άντρας".

Αυτό είναι πολιτισμός; Ήθος; Δημοκρατία; Χριστιανισμός; Ελλάδα; Πως το λέτε επιτέλους όταν κόβετε τα πόδια σε κάποιον;

Διάβασα και τις 7 σελίδες αναλυτικά και αηδίασα. Λυπάμαι για την κατάντια της κοινωνίας μας και εύχομαι να μη σας τύχει κανένα κακό [σε σας και τους δικούς σας] και περπατάτε καθισμένοι ανάμεσα σε παράνομα παρκαρισμένα άλογα..

Περαστικά μας.

Νομιζω οτι αυτο τα λεει όλα...

Πολλά λέμε και γράφουμε αλλα μονο αν ζησουμε μερικά πράγματα θα κατεβει η θεια φωτιση στο κουρκουτι μας να καταλάβουμε τι τρεχει.

Εγω ειδα τον ανάπηρο να μη μπορει να μπει σπίτι του.ΕΙμαι σιγουρος οτι οι υπόλοιποι ανάπηροι δεν μπορουν καν να βγουν απ'το σπίτι τους.

Και οσο γι αυτο που αναφερθηκε για τις "παρανομες αναπηρικές ράμπες",

μηπως και οι ραμπες των πεζοδρομίων που γεμιζουν καθε βραδυ με τζιπαρόνες και λοιπές αμαξαρες, ειναι κι αυτες παράνομες?

Δημοσ.

Οκ μπορει να ειναι ηληθιο αυτο που θα πω.... αλλα μου εχει δημιουργηθει η εξης απορια: αν εχεις σταματησει μεσ΄τη μεση του δρομου ανεξαρτητα απο τον λογο εισαι παρανομως ( παρακοληση συγκινωνιων ή καπως ετσι) αν εγω που ειμαι στην κανονικη μου πορεια νομιμος και ολα πεσω επανω σου, γιατι σε πληρωνω?????

Δημοσ.
Οκ μπορει να ειναι ηληθιο αυτο που θα πω.... αλλα μου εχει δημιουργηθει η εξης απορια: αν εχεις σταματησει μεσ΄τη μεση του δρομου ανεξαρτητα απο τον λογο εισαι παρανομως ( παρακοληση συγκινωνιων ή καπως ετσι) αν εγω που ειμαι στην κανονικη μου πορεια νομιμος και ολα πεσω επανω σου, γιατι σε πληρωνω?????

Γιατι δε ρωτατε κανενα παιδι που σπουδαζει νομικη?

Μη νομιζετε, τετοιου ειδους νομικα θεματα ειναι αρκετα μπιζηλα και πολλά "αυτονοητα" δεν ειναι καθολου αυτονόητα! Καλως ή κακως...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...