Προς το περιεχόμενο

StreetPanthers.Τελος στην καφρίλα των γαιδάρων των δρόμων!

geo909

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 138
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Μα κανείς δεν είπε να ξεφουσκώνουν τα λάστιχα ή να κάνουν ζημιές. Αυτό θα ήταν αυτοδικία, που είναι λάθος! Μιλάμε για ένα αυτοκόλλητο, που βγαίνει εύκολα. Δηλαδή 2 δευτερόλεπτα κόπος για τον παραβάτη. Ένα ελάχιστο ποσοστό των παραβατών θα επηρεαστεί από το αυτοκόλλητο. Το θέμα είναι γενικότερο. Είναι ένας τρόπος, μια αφορμή να συζητηθεί το ζήτημα. Επιτέλους, οι από πάνω δεν αλλάζουν από μόνοι τους, πρέπει να τους "αναγκάσουμε" εμείς.

Κάθε εναλλακτική πρόταση δεκτή, αλλά με τις θεωρίες περί ευθύνης του κράτους ή λέγοντας ότι δε θα αλλάξει τίποτα, πραγματικά δεν υπάρχει ούτε μία πιθανότητα αλλαγής. Κι εγώ λέω ότι ευθύνη του δήμου είναι να καθαρίζει το πεζοδρόμιο. Αν μαζεύω τα διαφημιστικά και τα ρίχνω στην ανακύκλωση κάθε πρωί όμως, καλό κάνω, όχι κακό. Ή αντίστοιχα, αν το θυμίζω στον γείτονά μου που πετάει χαρτιά κάτω, κάτι μπορεί να καταφέρω.

Η λογική "παρανομούν εις βάρος μου, θα κάνω κι εγώ το ίδιο" ή "κλέβουν, θα κλέψω κι εγώ" είναι που μας έχει καταντήσει έτσι. Μια ανώδυνη, συμβολική κίνηση με μερικά αυτοκόλλητα είναι, τουλάχιστον μια πρόοδος.

Δημοσ.
Για τα περί ρουφιανιάς. Έλεος ρε παιδιά. Δηλαδή ο άλλος κάνει την παρανομία εις βάρος σου και εσύ θα τον καλύψεις; Έτσι διασφαλίζεις ότι θα συνεχίσει να το κάνει. Ρουφιανιά δεν είναι να καταδίδεις κάποιον παράνομο. Δηλαδή, αν μπει κλέφτης στο σπίτι σου, δε θα πάρεις την αστυνομία για να μη γίνεις ρουφιάνος; Απλώς πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι ο δημόσιος χώρος μας αφορά όσο και το σπίτι μας.

+1000

Έλεος πια με τη ρουφιανιά στην Ελλάδα. Αν καταγγείλεις τον παράνομο και αυτόν που σε γράφει στα @@ του, αυτόματα φοράς μαύρη κουκούλα. Μεγάλος κομπλεξισμός μιλάμε.

Δημοσ.

Συμφωνώ πάντως με τον 1980, δεν μπορεί ο καθένας να έρχεται και να σου βάζει αυτοκόλλητο στο αμάξι σου. Απ οτι λένε κολλάνε αυτοκόλλητα οχι μονο αν παρκάρεις σε ράμπα, αλλα σε πεζοδρόμια,διάβαση, δυπλοπαρκαρισμένος κτλ. Αν και συνφωνω οτι κάτι πρέπει να γίνει υπάρχουν κάποια θέματα που θέλουν συζήτηση. Καταρχην ποιος είσαι εσυ που θα κολλήσεις αυτοκόλλητο στο αμαξι μου και τι σε έχουμε ορίσει ? Ποιος σου έδωσε το δικαίωμα.

Δημοσ.
Με την ίδια λογική θα πρέπει και οι ανάπηροι να σπάνε στο ξύλο αυτούς που κλείνουνε τις διαβάσεις. Πως σου φαίνεται?

Kαλά ρε είσαστε σοβαροί.Πια τροχαία να φωνάξεις?Aμα φωνάξεις την τροχαία η τροχαία τότε δεν θα πρέπει να γράψει έναν αλλα όλους...Και σιγά μην έρθει , και σιγά μην τους γράψει.Eμ είναι παράνομος ο άλλος ,και του δίνετε και δίκιο? Όχι αυτοκόλλητα, "στενστιλ" έπρεπε να μοιράζουνε και να του ρίχνεις με spray στάμπα και να πρέπει να πάει να το ξαναβάψει.

Και για όσους λένε ότι δεν πρέπει να εξαλείψεις την καφρίλα με καφρίλα. Δηλαδή τι πρέπει να κάνει ένας ανάπηρος η κάποιος που ενοχλείται από αυτή την κατάσταση? Να αφήσει σημείωμα με ευγενική παράκληση να μην ξαναπαρκαρει ο άλλος εκεί? Και αν γίνει αυτό πιστεύει κανεις ότι θα έχει αποτέλεσμα?

Η να του στήσει καραούλι και να του σπάσει το κεφάλι επειδή είναι "γάιδαρος και παρκάρει όπου γουστάρει?" Μου φαίνεται ότι από την πολυ την διαφθορά και τον "σταρχιδισμο" σας έχει πιάσει άνοια και τα θεωρείτε όλα δεδομένα.

Δεν διάβασα όλες τις απαντήσεις από το δικό μου post οπότε απαντώ σε αυτά που μιλούν για μένα.

Το σωστό είναι να πας νόμιμα έτσι δεν είναι. Είτε αυτό είναι να πάρεις την αστυνομία είτε να πας σε κανά σύλλογο, σωματείο ή ξερώ γω τι για τα παράπονα οδικής συμπεριφοράς και συμφερόντων του πολίτη και αν αυτό που λέω είναι λάθος για σένα, τότε σε λάθος κοινωνία ζεις(συνταγματικά τουλάχιστον ).

Αν σε νοιάζει τόσο ο ανάπηρος όσο λες τότε πήγαινε γράψου σε παραπάνω ομάδας γιατί με το να κόλας αυτοκόλλητα μονό πίστεψε με δεν βοηθάς και πολύ. Να είσαι πιο ενεργός αν θες να υπερασπίσεις αυτήν την ομάδα που πασχίζει δεκαετίες να βρει ένα δίκιο. Τα λεωφορεία για αυτούς πως τα βλέπεις, που πήραν για τους ολυμπιακούς υποτίθεται κανά δυο και μετά εξαφανιστήκανε ως δια μαγείας από τα δρομολόγια του καλού μας Ο.Α.Σ.Α.. Το μονό που θέλω να πω είναι πρέπει να γίνουμε πιο ενεργεί πολίτες ένα περιστατικό και μια εξάψει της επιθυμίας μας να κάνουμε το σωστό για λίγο δεν βοηθοί την όλη κατάσταση πρέπει συνεχεία να τσιγκλάς(μου έχει μείνει από παιδικά χρονιά στο χωριό) το σύστημα για να δουλεύει συνεχεία. Αν νομίζεις ότι αυτός είναι ένας τρόπος που θα ακουστή από τους κόπανους που βάζουμε να μας κλέβουν τα λεφτά(και για τα δύο «ΜΕΓΑΛΑ» κόμματα μιλάω) και θα γίνει κάτι τότε κάνε το.

Δημοσ.

είδαμε και την αστυνομία που μας έκραξαν τα ξένα δημοσιογραφικά πρακτορεία για τα παράνομα παρκαρισμένα περιπολικά και τους αστυνομικούς να πίνουν καφεδάκι στην καφετέρια πιο πέρα. αυτοί δεν κουνιούνται ρε θέλετε να αστυνομέυοσουν νομοθεσία περί παρκαρίσματος;

πριν λίγα χρόνια είδα προσωπικά περιπολικό να σταματάει έξω από στριπτιτζάδικο και να βγαίνει ένας και να δίνει στο περιπολικό ένα μπουκάλι ουίσκι, πάγο και ποτηρια. είμουν ακριβώς πίσω του με ένα φίλο μου συνοδηγό.

τα περί ρουφιανιάς είναι μαλακίες. όλοι το παίζουμε κουλ και απο πίσω ο θεός φυλάξει. γιαυτό είμαστε σε τέτοιο χάλι.

ποιός τους έβαλε να κρίνουν τους άλλους; κανείς. εκτός απτην αγανάκτηση, την γνώση της νομοθεσίας, την γνώση ότι οι πάντες αδιαφορούν και την κοινή λογική.

πρώτη φορά ακούω για αυτό το γκρούπ αλλά συμφωνώ απόλυτα μαζί τους.

η μαλακία περί κράτους πρέπει να σταματήσει. εμείς είμαστε το κράτος.

Δημοσ.

Συμφωνώ πως αν κολλάς αυτοκόλλητα δεν βοηθάς και τόσο. Αφού ο ανάπηρος πάλι δε μπορεί να περάσει (το αποτέλεσμα μετράει). Βέβαια συμφωνώ 100% με την κίνηση των παιδιών αυτών, είναι ένας τρόπος αντίδρασης και καλά κάνουν και κολλάνε αυτοκόλλητα στους στόκους (που δυστυχώς είναι πάρα πολλοί) που δε δίνουν σημασία και ούτε σέβονται τίποτα και κανέναν.

Το σωστό είναι να κάνεις αυτό που δεν αρέσει σε κανέναν Έλληνα, τηλεφωνείς στην αστυνομία και λες "Γειά σας, είμαι στην οδό τάδε, το αυτοκίνητο με αριθμό τάδε εμποδίζει και είναι ένας ανάπηρος σε ένα καροτσάκι και δεν μπορεί να ανέβει, σας παρακαλώ ελάτε". Μερικοί το λένε ρουφιανιά, άλλοι χάσιμο χρόνου, αν βέβαια ήταν συγγενής στο καροτσάκι αλλάζει το θέμα, από ρουφιανιά λέγεται "η σωστή κίνηση" κτλ.

Επίσης, αν δεν έρθουνε υπάρχουν πάντα και τα κανάλια που καίγονται για τέτοια πράγματα. Αλλά ο Έλληνας, ως γνωστόν, θα πει "σιγά τώρα μην ασχοληθώ" και "ε εντάξει εγώ θα το αλλάξω τον κόσμο;" κοκ. Βέβαια είναι ο ίδιος που θα τα καταδικάσει πρώτος και θα πεί "αν ήμουν εγώ κράτος θα σου έλεγα τι θα έκανα".

Εγώ προσωπικά, έχω πάρει τηλέφωνο (και θα συνεχίσω να το κάνω) για να πω, πως κάποιος οδηγεί επικίνδυνα και ξέρω και άλλους που το κάνουν. Επίσης είμαι από αυτούς, που κοιτάω τον λογαριασμό σε μία ταβέρνα, κρατάω το σκουπιδάκι στην τσέπη για να το πετάξω στον κάδο, είμαι από αυτούς που δεν ντρέπονται να δηλώσουν την δυσαρέσκεια τους όταν κάτι δεν τους αρέσει και δε λέω το κλασικό "τι να πω μωρέ τώρα, άστους να πάνε στο ******" ίσα ίσα, που θα κάνω το παράπονο μου και θα κάνω και σκηνή.

Έτσι ακριβώς είναι και για τους ανάπηρους, για τα πεζοδρόμια και για οτιδήποτε άλλο. Θα συνεχίσω να κάνω αυτό που κάνω. Όσοι πιο πολλοί το κάνουν τόσο πιο γρήγορα θα φτιάξει η κατάσταση. Ζούμε σε ένα μπάχαλο, από όλες τι απόψεις.

Δημοσ.

Χμμμ... πηγε μακρια η βαλίτσα,ε;

Λοιπον, μιας και γω ανοιξα το θέμα,θα πω και γω τη γνωμη μου για ενα-δυο πραγματα και μετα...αποσυρομαι, με εκνευριζουν τα καυγαδακια στα forums.Δεν βγαζουν πουθενα.Λοιπον:

1) Το να παιρνεις την αστυνομια οταν γινεται κατι τετοιο (και οτιδηποτε αλλο ειναι παρανομο και ενοχλει τον κοσμο) ΔΕΝ ειναι ρουφιανια.Αυτες οι σαχλαμαρες μας εχουν φαει σ'αυτη τη χωρα.Καθομαστε και κομπλεξαριζομαστε και λεμε τι ωραια ειναι στο "εξωτερικο" που ολα γινονται τελεια και στην εντελεια, αλλα σας πληροφορώ οτι το να καλεσεις το 100 και να θεωρειται "ρουφιανια",ε, αυτο ειναι παγκόσμια πρωτοτυπία.

2)Ενταξει, συμφωνω οτι κατι τετοιο ειναι αυτοδικια.Και, οντως, δε μπορουμε να παίρνουμε το νομο στα χερια μας. Ομως νομιζω οτι και η αυτοδικια εχει και τις διαβαθμισεις της και δεν μπορω να παραδεχτώ οτι το να κολλάει καποιος ενα αυτοκολλητακι (που βγαινει ευκολα ) σε ενα αμαξι σε ακραιες περιπτώσεις παραβιασης των δικαιωματων των πεζών, τον καθιστα ικανο να παρει μεθαυριο ενα ροπαλο και να υπερασπίζεται το νομο.Οταν ακουω σχολια του τυπου "καλα, αμα ηταν να πάρουμε το νομο στα χερια μας, θα πρεπε να γινουμε ζουγκλα, να τα κάνουμε λίμπα κλπκλπ" με πιανουν τα νευρα μου.

Μη λεμε οτι "παιρνουν το νομο στα χερια τους" λες και πάνε και λιθοβολούν κανενα κλεφτη. Κανεις δεν το 'παιξε τιμωρος.Αλλους λόγους εχουν.

3)Ξαναειπα (και τα ιδια τα παιδιά το λενε) οτι σκοπός τους ΔΕΝ ειναι η ευαισθητοποιηση του παρανομουντος (που μαλλον θα πρόκειται για το γνωστο παχυδερμο Ellinaras-Ellinaras). Ουτε η τιμωρια του. Σκοπος ειναι να δει ο μέσος πεζος οτι δεν ειναι ο μονος που γκρινιαζει γι αυτη την ιστορια.Και να προσθεσω και κατι δικό μου; Η δημοτική αρχη, πολλά πράγματα δεν κάνει, οχι γιατι βαριεται που ζει -οπως μας αρεσει να πιπιλάμε.Φοβαται το πολιτικό κόστος.Οταν όμως αρχισει να δημιουργείται ενα κλίμα αντιστροφο απο αυτό που ήδη υπάρχει, τοτε η δημοτική αρχη θα "νομιμοποιηθει" (μιλόντας με πολιτικούς όρους) να αρχισει να κάνει κατι γι αυτό.Μπορει να της επιβληθεί κιόλας.

4)Φυσικά, προτιμώ να καλώ την τροχαία.Τροχαία όμως δεν ερχεται, εκτος αν ειναι κατάκεντρο.

Το θεμα οπως είπα, δεν ειναι να αντικαταστήσει κανεις τη τροχαία αλλα να επιβληθεί σιγα-σιγα στην τροχαια να κάνει κάτι.Να της επιβληθει, μεσα απο αυτό το κλίμα που ελπίζω να επικρατήσει καποτε.

5)Για ολους αυτούς που το βρίσκουν αφελές και ηλίθιο: Εχουμε διαφορετική αισθηση του εξυπνου και του ηλίθιου.Εγω βρίσκω οτι εχει χιουμορ και δεν ειναι και τοσο τρομερο για τον υφιστάμενο. Ενταξει, αμα το δεις σαν κανενα κίνημα και εχεις στο μυαλό σου να αλλάξεις το κόσμο, ναι, ειναι αφελές. Οπως γενικά αυτου του ειδους ο "ακτιβισμός". Εγω περισσότερο το βλέπω σαν μια κίνηση με χιούμορ (εστω και αν αυτο δεν απευθυνεται στον οδηγο που θα καθεται να ξεκολλάει αλλα στον ταλαιπωρημένο πεζό που θα γελάσει λιγο το χειλάκι του) που αν πάρει καποιες διαστάσεις θα αποφέρει και οφέλη στον εκαστοτε τόπο.

6)Όταν ειπα οτι παράγγειλα αυτοκόλλητα και ανυπομονώ ειπωθηκε οτι "κάποιος θα φάει πολύ ξυλο". Λοιπον, το αυτοκόλλητο το κολλάς διακριτικά οταν περνάς και δεν χρειαζεται να εισαι σπίρτο για να μη τραβηξεις τη προσοχη.Λες και θα φοράω καμια φόρμα με το λογότυπο των streetpanthers...

Απο την άλλη, αφου απευθύνεστε σε μενα, ειμαι 1,90 και 93 κιλά :mrgreen:

...και εχω πολλά νεύρα όταν βλέπω τέτοιες καφριλες!!.. (Ενταξει μη πέσετε ολοι πανω μου να σχολιαζετε, για πλάκα το λέω!).

Αυτα.

Τωρα δε νομιζω οτι εχει νοημα να καθόμαστε να το μπιρμπιλίζουμε.Δεν πιστευω οτι κάποιος μπορεί να ειναι αναποφάσιστος πανω στο θέμα, ο καθενας εχει τη γνωμη του και αν κοιταξουμε λίγο τα ήδη λεχθέντα,διαπιστωνουμε οτι δεν πρόκειται να αλλάξει.Εγω αρχισα το topic πιο πολύ για να δωσω το link, για να παει όποιος θελει να δει και να αποφασίσει αν του αρεσει αυτό ή οχι.

Χαιρετω!

Δημοσ.

δεν ξερω αν μου ξεφυγε και δε το είδα,

αλλα δεν παρατήρησα καποιον απο αυτούς που τους ενοχλεί

το συγκεκριμένο χαρτάκι, να αναφέρουν πως τους ενοχλεί εξίσου

το κάθε διαφημιστικό χαρτί που αφήνουν στο παρμπρίζ

Δημοσ.

εγώ προσωπικά πιστεύω ότι οι περισσότεροι με την πλάκα θα το πάρουν... Είναι δυνατόν να γυρίσεις να δείρεις κάποιον γ αυτό το λόγο??? Αν έχουν έστω και ένα ίχνος ντροπής αυτοί οι κάφροι που παρκάρουν έτσι, με το που θα δούν το αυτοκολητο θα πρέπει να σκύψουν το κεφάλι να μπούν στο αυτοκίνητάκι τους και να την κάνουν... Το να γυρίσουν να τους δείρουν είναι μέγιστο θράσος...

Δημοσ.
εγώ προσωπικά πιστεύω ότι οι περισσότεροι με την πλάκα θα το πάρουν... Είναι δυνατόν να γυρίσεις να δείρεις κάποιον γ αυτό το λόγο??? Αν έχουν έστω και ένα ίχνος ντροπής αυτοί οι κάφροι που παρκάρουν έτσι, με το που θα δούν το αυτοκολητο θα πρέπει να σκύψουν το κεφάλι να μπούν στο αυτοκίνητάκι τους και να την κάνουν... Το να γυρίσουν να τους δείρουν είναι μέγιστο θράσος...

με το ιδιο θρασος που καβαλαει την ραμπα , θα σου ανοιξει και το κεφαλι. ετερον εκατερον. θρασος ειναι να κολλας και εσυ αυτοκολητα στο αμαξι του με την ιδια λογικη.

Δημοσ.
+1000

Έλεος πια με τη ρουφιανιά στην Ελλάδα. Αν καταγγείλεις τον παράνομο και αυτόν που σε γράφει στα @@ του, αυτόματα φοράς μαύρη κουκούλα. Μεγάλος κομπλεξισμός μιλάμε.

Ρε Ţepes δε ειναι εκει το θεμα, θα κανεις τιλεφονο στους μπατσους καθε φορα που βλεπεις αμαξι πανο σε ραμπα; Αμα γινει αυτο -το γαιδουριασμα- σε αρκετα αμαξια, θα γινει μπλαμπλα, θα βγει στα καναλια, και τοτε κατι θα γινει.

Αμα δεν βγουνε 6 @@κες στα "παραθυρα" δεν γινετε προκοπη εδω...

Δημοσ.
Εγώ προσωπικά, έχω πάρει τηλέφωνο (και θα συνεχίσω να το κάνω) για να πω, πως κάποιος οδηγεί επικίνδυνα και ξέρω και άλλους που το κάνουν. Επίσης είμαι από αυτούς, που κοιτάω τον λογαριασμό σε μία ταβέρνα, κρατάω το σκουπιδάκι στην τσέπη για να το πετάξω στον κάδο, είμαι από αυτούς που δεν ντρέπονται να δηλώσουν την δυσαρέσκεια τους όταν κάτι δεν τους αρέσει και δε λέω το κλασικό "τι να πω μωρέ τώρα, άστους να πάνε στο ******" ίσα ίσα, που θα κάνω το παράπονο μου και θα κάνω και σκηνή.

Έτσι ακριβώς είναι και για τους ανάπηρους, για τα πεζοδρόμια και για οτιδήποτε άλλο. Θα συνεχίσω να κάνω αυτό που κάνω. Όσοι πιο πολλοί το κάνουν τόσο πιο γρήγορα θα φτιάξει η κατάσταση. Ζούμε σε ένα μπάχαλο, από όλες τι απόψεις.

Αν ολοι ειμασταν σα εσενα θα ηταν πραγματι μια πολυ καλητερη κοινωνια. Προσωπικα και εγω εκανα οσα λες εκτος απο αυτο με την οδηγηση, εγω απλα ανοιγω παραθυρο και τον βριζω επιτοπου και ανα απαντηση χωνω και αλλο, αλλα οταν πχ σε ενα μαγαζι πιγαινα να πω μια κουβεντα η παρεα με εκραζε γιατι εκανα σκηνη για αυτο και σταματισα να πηγαινο στα μαγαζια αυτα οταν πανε οι αλλοι.

δεν ξερω αν μου ξεφυγε και δε το είδα,

αλλα δεν παρατήρησα καποιον απο αυτούς που τους ενοχλεί

το συγκεκριμένο χαρτάκι, να αναφέρουν πως τους ενοχλεί εξίσου

το κάθε διαφημιστικό χαρτί που αφήνουν στο παρμπρίζ

ΕΛΕΟΣ τα διαφυμιστικα σε φαγανε εσενα. Απλα τα περνεις και αν δεν σε ενδιαφερουν τα πετας στο κοντινοτερο καδο. Τοσο δυσκολο ειναι. Και αλλωστε ειναι ενας ασφαλος τροπος διαφιμισεις δεν κανεις τπτ στο αμαξι. Αλλο το αυτοκολιτο και αλλο ενα χαρτι στο παμπριζ. Μια φορα μαλιστα ηταν ενα διαφιμιστικο που ειχε το ιδιο χρωμα με το χρωμα που εχουν για τις κλησεις και παρολιγο να παθω εγκεφαλικο. Αλλα οκ μετα το ξανα κοιταξα και ηταν κατι για τεντες θυμαμαι.

Δημοσ.

Πάντως είχαν βγει και άλλη φορά παρόμοια αυτοκόλλητα. Είχα δει έναν σε αναπηρικό καροτσάκι να κολλάει σε αυτοκίνητο που είχε παρκάρει σε πάρκινγκ αναπήρου. Εγραφε κάτι του στυλ "Ευχαριστώ που με βοηθας..." σε ειρωνικό στυλ.

Ο 1980 έχει ένα ποιντ στο οτι στη ζούγκλα που ζούμε δεν είναι λύση να παίρνει ο καθένας το νόμο στα χέρια του. Οχι οτι το αυτοκόλλητο είναι κάτι σημαντικό.Ούτε ζημια κάνει ούτε τίποτα. Μπορεί να ευαισθητοποιήσει έστω και έναν και να μη ξαναπαρκάρει.

Όπως και να χει η πιο σωστή λύση είναι: τηλέφωνο στην τροχαία και σήκωμα με γερανό.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...