Προς το περιεχόμενο

StreetPanthers.Τελος στην καφρίλα των γαιδάρων των δρόμων!

geo909

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 138
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Δημοσ.
[....]

Ήλπιζα πως θα μας διαφώτιζες επίσης και ως προς το *πόσο* παράνομη είναι η κόλληση αυτοκόλλητου σε παράνομα σταθμευμένο αυτοκίνητο, αν γνωρίζεις να υπάρχουν δεδικασμένα προηγούμενα, αν είναι αυτόφωρο το έγκλημα (ή αν μπορεί κανείς να κολλάει άφοβα μπροστά σε αστυνομικούς) κλπ.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, είναι παράνομο: η επικόλληση αυτοκόλλητου εμπίπτει στη διάταξη του άρθρου 381 παρ. 2 του Ποινικού Κώδικα, δηλαδή της ελαφράς φθοράς ξένης ιδιοκτησίας - τιμωρείται με φυλάκιση 10 ημερών έως 6 μηνών ή με χρηματική ποινή. Προσοχή, χρειάζεται μήνυση του παθόντα/ιδιοκτήτη του οχήματος, δεν είναι αυτεπάγγελτα διωκόμενο αδίκημα!

Οι αστυνομικοί μπορούν να συλλάβουν έναν παραβάτη για αυτόφωρο αδίκημα μόνο εάν α) πρόκειται περί αυτεπαγγέλτως διωκόμενου αδικήματος ή β) έχει κατατεθεί μήνυση (γραπτή ή προφορική). Εάν λοιπόν ο ιδιοκτήτης του οχήματος δεν είναι παρών και δεν πει "του κάνω μήνυση του ^%$#*& που κολλάει αυτοκόλλητα στο αμάξι μου", ο αστυνομικός δεν θα σας συλλάβει.

Παρ'όλα αυτά, προσωπικά δεν θα το διακινδύνευα. :)

Επίσης, αναρωτιέμαι το εξής: τα αυτοκόλλητα ως γνωστόν δείχνουν έναν γάϊδαρο και λένε "Είμαι γάϊδαρος - παρκάρω όπου γουστάρω". Aν με τον Α' ή Β' τρόπο καταλήξουν οι "πάνθηρες" στα δικαστήρια, θα βοηθούσε μήπως αν έλειπαν τα περί γαϊδάρου έτσι ώστε να μην βαρύνονται επιπλέον με εξύβριση;

[...]

Σαφώς θα βοηθούσε. Οπωσδήποτε τα περι "γαϊδάρου" συνιστούν αδίκημα.

Δημοσ.

Κάθε οδηγός που συνετίζεται μετά από το αυτοκόλλητο απλά αφήνει ελεύθερο χωρο σταθμευσης για τον επόμενο.

Δυστιχώς έτσι είναι.

Και οι επαγγελματίες για να έρθουν να σου φτιάξουν η να επιδορθώσουν κάποια βλάβη έχουν αρχίσει να διαπραγματεύονται την τυχόν κλήση.

Οπότε?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...