Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια!! Δίκτυο ανάμεσα σε 2 PC με UTP και Win2k

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εδώ και 5 μήνες έχω κάνει ένα δίκτυο ανάμεσα σε 2 PC με UTP + κάρτες δικτύου που τρέχουν win2k. Από τότε που εγκατέστησα το Norton Personal Firewall 2001 στο 'μεγάλο' PC ,δεν μπορω να κάνω Internet Connection Sharing, αν και μπορώ να κάνω sharing δίσκους-αρχεία, και να παίξω δικτυακά παιχνίδια. Επίσης δεν μπορώ να κάνω ping από τον ένα στον άλλο, ενώ τα IP που έχουν μου είναι γνωστα (ipconfig). Από ότι είδα by default, το PC που έχει το modem όταν γίνεται InternetConnectionSharing, παίρνει ip 192.168.0.1. Το άλλο PC παίρνει random ip. Tέλος μήπως υπάρχει κάπου καμία επιλογή στο Personal Firewall που να επιτρέπει σε PC του τοπικού δικτύου να συνδέονται 'άνετα' μεταξύ τους; Όπου και να κοίταξα δεν βρήκα τέτοια επιλογή..<BR>Α, και την σύνδεση την έχω κάνει Sharing από το ΄μεγάλο΄ PC...Καμία ιδέα;

Δημοσ.

Ακριβώς, ότι και να δοκίμασα τίποτα..Κάτι γίνετε με το firewall γίνετε, αλλά τι;

Δημοσ.

Παιδιά βρήκα τη λύση..<BR>ΠΛΗΡΗΣ απενεργοποίηση του Firewall...<BR>Μήπως υπάρχει ειδική έκδοση του NPF για δίκτυα?

Δημοσ.

Αν κοιτάξεις καλά στο manual του firewall (σε pdf μορφή), έχει οδηγίες για το πώς μπορείς να αφήσεις το τοπικό δίκτυο ανεπηρρέαστο από το firewall. Πρέπει να προσθέσεις έναν κανόνα (rule) που να αφήνει όλα τα ports ανοικτά στις διευθύνσεις ip 192.168.0.1-192.168.0.255.

Δημοσ.

Η έκδοση που έχω δεν είχε pdf αρχείο, αλλά τελικά χρειάζονται 3-5 λεπτά αφού απενεργοποιηθεί το firewall, για να γίνει το Internet Connection Sharing.... rolleyes.gif" border="0

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...