Προς το περιεχόμενο

σύνδεση ηχείων σε pc και dvd player ταυτόχρονα

agoraki_23

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το σχήμα μου είναι λάθος γιατι το συστημα ειναι 5.1 αρα θέλει ακόμη ενα μοχλάκι για το center ηχειο.

HcR21, αυτό που λλες με τα καλώδια, ειναι ουσιαστικα ενας διακλαδωτής, και λεμε οτι μάλλον αυτό δεν ειναι ποιοτικη λυση..Δε ξερω.Ριξε καιμια ματια στα προηγούμενα δυό λεπτα να ξερεις τι εχει ειπωθει..

Οπότε για μια κατασκευούλα πρέπει να ξερουμε κατ'αρχας αν η καρτα του PC εχει stereo ή 5.1 εξοδους..

dpolal,

τσεκάρε αυτό:

http://whirlpool.net.au/forum-replies-archive.cfm/476101.html

Δεν εχουν οπτική είσοδο...

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Η αλήθεια είναι ότι με συγκινεί η συμμετοχή σας στο πρόβλημα μου και σας ευχαριστώ μέσα απ τη καρδιά μου!!!!

Η κάρτα του pc είναι creative soundblaster 5,1 live οπότε είναι 5,1 κανονικά και 5,1 ακούω και στο dvd μου...

Τελικά το προτιμότερο για μένα είναι να πάρω τα 5,1 home cinema ηχειάκια με 40 ευρώ και να ακούω από κει τις ταινίες!

Αν βγαίινει ίδια τιμή με το μηχάνημα αυτό πυο περιγράφετε,αυτό με συμφέρει...

Δημοσ.
Εγω πάντως αυτό θα έκανα γρήγορη εύκολη και ποιοτική λύση...

Καλά και γω δεν ξερω απο αυτά, μη νομιζεις, αλλα ενα άλλο παιδί είπε οτι ο διακλαδωτής δεν ειναι ποιοτική λύση.

Συγκεκριμενα ο madsc είπε οτι:

Τεχνικά οι λύσεις είναι 2.

Διακόπτης ή μίκτης.

Τους διακλαδωτές για ήχο άστους, δεν δουλεύει ο ήχος με αυτή τη λογική.

Και μενα κατι τετοιο που λες, μια χαρα μου φαινεται

Αν είσαι σίγουρος οτι είναι ποιοτική λύση, τότε τελειωσαμε.Θα ειναι και παμφθηνο.

Τελικά το προτιμότερο για μένα είναι να πάρω τα 5,1 home cinema ηχειάκια με 40 ευρώ και να ακούω από κει τις ταινίες!

Αν βγαίινει ίδια τιμή με το μηχάνημα αυτό πυο περιγράφετε,αυτό με συμφέρει...

agoraki_23 περίμενε πρίν αγορασεις κατι. Αν είναι μόνο αυτό που λέει ο HcR21 τότε θα κοστίζει ελάχιστα, μερικά ευρώ και θα 'χεις και τα καλά σου ηχεία για όλα..

Αν ειναι μόνο αυτό, πας σε ενα μαγαζί με ηχητικά και ζητας να σου φτιάξουν

4 καλώδια όπως θα σου πούμε.Δες τι σε βολεύει, μπορει να προτιμάς να πάρεις τα άλλα αμα σου 'ρχονται φτηνα.

Δημοσ.

...και ενταξει, αν σ'αυτο που πήγες δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι είναι ο μίκτης και σε κοιταζανε σα Κινεζο,ε, τοτε πηγαινε σε ένα άλλο μαγαζι με ηχητικα!!

Φυσιολογικά θα μπορούσαν να σου πούν αυτοί τη λύση αντι να κάθεσαι να ρωτας σε forums, αλλα φαινεται έπεσες σε παράξενους!

Δημοσ.

agoraki_23 Το καλύτερο είναι να πάρεις έναν ενισχυτή tuner, αν δεν σ ενδιαφέρει η ποιότητα μπορείς να βρεις και με 100 ευρώ, εγώ έχω έναν sony που τον είχα πάρει πριν 5 χρονιά γύρω στα 300 ευρω και έχω συνδέσει, pc-digital, dvd-digital, dvd video-αναλογικά, MD αναλογικά, ps2-αναλογικά και όλα αυτά επικοινωνούν μεταξύ τους για αντιγραφές. Δώσε κάτι παραπάνω να ξεμπερδεύεις αξίζει.

edit: δες αυτό http://www.pixmania.com/gr/gr/416215/art/sony/tuner-fm-st-se370sj.html?srcid=1383&aftrack=TWpJMk1EczFNakE1OzExNzk3NTU3MTY7

Δημοσ.

Εν συμφωνία με τον φίλο madsc, θα δηλώσω και εγώ ότι δεν ενδείκνυται η χρήση διακλαδωτών για κάποιον που θέλει να κάνει σωστή δουλειά.

Θα δουλέψει μεν, αλλά μπορεί να παρουσιάσει προβλήματα με την τροφοδότηση της εισόδου των ηχείων από δύο διαφορετικές πηγές συγχρόνως.

Για αυτό τον λόγο, όλοι οι μεταγωγείς σημάτων, έχουν κάποια μορφή αποκοπής του σήματος, από την πηγή που δεν χρησιμοποιείται.

Περισσότερες πληροφορίες για το τεχνικο-ηλεκτρονικό μέρος δεν έχω (ηχολήπτης είμαι και όχι ηλεκτρονικός) αλλά έχω 1 καλό φίλο με άριστες γνώσεις στον τομέα. Αν μπορέσω να τον βρω, θα του ζητήσω να μας φτιάξει 1 σχεδιάκι για αυτήν την κατασκευούλα.

Αν έχεις λίγη υπομονή φίλε agoraki_23, ίσως αξίζει να προχωρήσεις σε κάτι τέτοιο αντί της αγοράς άλλων ηχείων, χάριν ευχρηστίας και μόνο!

Δημοσ.

Scullman, επειδη χρειαζονται κατι τετοια, πες του αν γινεται να φτιαξει κανενα Layout να το 'χουμε και μεις πρόχειρο (αν γινεται να φαινονται και οι επαφές που πάνε κλπ...δεν ξερω και γω απο αυτά).

Δημοσ.
Ενταξει την ανεβασα την εικονα τελικα..

Το σχέδιο είναι μια χαρά εκτός από το mono βίσμα για το sub.

Γύρνα το σε stereo για να περάσεις + το center κανάλι από εκεί κ θα σου δουλέψει μια χαρά.

/sc

Δημοσ.
Το σχέδιο είναι μια χαρά εκτός από το mono βίσμα για το sub.

Γύρνα το σε stereo για να περάσεις + το center κανάλι από εκεί κ θα σου δουλέψει μια χαρά./sc

Ναι, πράγματι!

Δε μου λες, το βυσμα του 5.1 που αντιστοιχει στο woofer ειναι stereo και παει μαζι με το κεντρικό ηχείο? Γιατι αλλιως υπάρχουν και κατι άλλες λεπτομερειες μετα αλλα μικρες...

Επισης, μπορεις να μου πεις πόσες επαφές πρέπει να χουν τα διακοπτάκια και πως ακριβως θα γινει η συνδεσμολογια; Θελει τα απλά των 6 επαφών?

Μια που το χουμε αρχισει το θεμα, μπορει να φτιαξω και γω κατι παρόμοιο για μένα!

Δημοσ.

Θα περιμένω εξάλλου δε καίγομαι τόσο τώρα!

Ταινίες dvd βλέπω όχι και κάθε μέρα,έχω και το στερεοφωνικό συνδεδεμένο στο πισι οπότε ακούω από κει τραγούδια τωρα!

Δημοσ.

Επικοινώνησα με τον φίλο μου και από οτι μου είπε, δεν χρειάζεται κάτι διαφορετικό από διακόπτη (κάποιο κύκλωμα ή κάτι άλλο). Οπότε κάνεις μια χαρά την δουλειά σου με το σχέδιο του geo909. Λογικά πρέπει να υπάρχει και διακόπτης πλακέτας που να συγκεντρώσει όλες τις μεταγωγές. Ένας ηλεκτρονικός θα μπορέσει να σε διαφωτίσει καλύτερα, αλλιώς βάζεις 3 διακοπτάκια δικάναλα και τα ανοίγεις ένα-ένα!

Ελπίζω να σε βοήθησα!

Δημοσ.

Θα παω να ρωτησω και γω κανενα ηλεκτρονικό οταν βρω χρόνο . Αρα τι, μετα θα δωσουμε το σχεδιο στο παιδι να παει σε κανενα ηλεκτρονικό να του το φτιάξει?

Δημοσ.

Κάπως έτσι. 1 κουτάκι με 9 βύσματα (6 εισόδοι για τις 2 πηγές και 3 εξόδοι για τον ενισχυτή) με 1 διακοπτή αν γίνεται, αλλιώς με 3 διπλούς (για τα 2 κανάλια ήχου ανά βύσμα).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...