geo909 Δημοσ. 20 Μαΐου 2007 Δημοσ. 20 Μαΐου 2007 Ρε παιδιά απ το να δώσω 40 και 50 ευρώ σε ένα κωλομηχάνημα που συνδέει απλά πολλές συσκευές καλύτερα για μένα να πάρω άλλα ηχεία να τα συνδέσω στο dvd και να αφήσω τα άλλα στο pc...Πιο πολύ συμφερει.. Καλά, μη νευριάζεις! Κατ'αρχάς 30 Ευρώ κάνει, δεν το είδες? Είπα το πολύ 40 για να βάλω μεσα και τα καλώδια και να πέσω μέσα,αΛλα βρίσκεις και πιο φτηνα, με 3-4 ευρώ. Απο τα 30+ μεχρι τα 40 και τα 50, εχει μια διαφορά. Τελος πάντων, ο,τι νομίζεις. Κατα τ'αλλα, έχεις δίκιο...άν πρόκειται για φτηνά ηχειάκια. Αν τα ηχεία σου κάνουν 50+ Ευρώ, γιατί να μην συμφέρει; Επίσης, δεν ξέρω το χώρο σου, αλλα σε ένα γραφειο για παράδειγμα, δυο 5.1 συστήματα θα είναι λίγο άβολα! Προσωπικά δεν ξέρω τα δικά σου ηχεια πόσο κανουν, αλλα μην το γενικεύεις τόσο.Εγω εχω κατι ηχεια που κάνουν περίπου 300 Ευρώ και ο μείκτης μου είναι απαραίτητος.Μονο το ψυγείο δεν εχω συνδεσει ακόμη! Πάντως αν δε σε νοιάζει τόσο η φοβερή ποιότητα,ναι, μπορείς να πάρεις ένα αξιοπρεπές 2.1 συστημα για το PC σου με τα ίδια λεφτά και να είσαι ευχαριστημένος. Υ.Γ. Μπορεί να γίνομαι κουραστικός, αλλα για "διακλαδωτή" ρωτησες καθόλου;! ...απ το να δώσω 40 και 50 ευρώ σε ένα κωλομηχάνημα που συνδέει απλά πολλές συσκευές... Υ.Γ.2. Χμμ..πες το αυτο σε κανένα ηχολήπτη και δες μετα τη φάτσα του πως θα γίνει! Καταλαβαίνω οτι δεν χρησιμοποιείς συχνά τετοια πράγματα και μπορεί να σου φαίνεται ψηλή η τιμή, αλλα κοίτα -μείκτης είναι- όχι πολύπριζο!!
madsc Δημοσ. 20 Μαΐου 2007 Δημοσ. 20 Μαΐου 2007 Τεχνικά οι λύσεις είναι 2. Διακόπτης ή μίκτης. Τους διακλαδωτές για ήχο άστους, δεν δουλεύει ο ήχος με αυτή τη λογική. Αν δεν θες να πας στην κατηγορία τιμής του μίκτη πέρνα από ένα Ράδιο Κατουμά -ή παρόμοιο κατάστημα- κ πάρε ένα διακόπτη με 6-8Ε. /sc
agoraki_23 Δημοσ. 20 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2007 geo909 το λέω αυτό επειδή δεν είμαι ηχολήπτης,ηχεία για να ακούω αξιοπρεπή mp3 στο πισι μου έχω εξού και τα χ-530 logitech που έχω. Είδα κάτι sweex home theater ηχεία με 40 ευρώ στο e-shop με 110 watt συνολικά και ψήνομαι να σου πω την αλήθεια.Βέβαια μάρκα με καψες αλλά μου αρκούν για τη δουλειά μου. Για διακλαδωτή δε ρώτησα...Να φανταστείς ότι μέχρι να του περιγράψω τον μείκτη και τι ήθελα να κάνω στο πωλητή ίδρωσα,αν το ρωτούσα και για αυτό σαν...Κινέζο θα με κοιτούσε!!! madsc, Τι ακριβώς είναι ο διακόπτης και ποια η δουλειά του? Α!Και πως τον ζητάω από μαγαζί?Μήπως υπάρχει σε online κατάστημα εδώ? Ευχαριστώ που ασχολείστε πάντως!!!
madsc Δημοσ. 21 Μαΐου 2007 Δημοσ. 21 Μαΐου 2007 Ότι κ ο διακλαδωτής απλά το κάνει με διακόπτη. Η βασική του διαφορά με τον διακλαδωτή είναι πως απομονώνει την μια πηγή για να περάσει στην άλλη οπότε ακούς τον ήχο στη σωστή ένταση/ποιότητα χωρίς να ζορίζεται ο εξοπλισμός σου. Τον ζητάς όπως τον ζήτησες κ εδώ. Για online δεν έχω κοιτάξει αν υπάρχει κάπου. /sc
geo909 Δημοσ. 21 Μαΐου 2007 Δημοσ. 21 Μαΐου 2007 Πραγματι, δικιο εχει ο madsc! ΑΥτό ειναι μια φτηνή και μια χαρα λύση.Κατι τέτοια -αν δε βρείς ετοιμο- θα μπορούσε να σου φτιάξει άνετα και ο ηλεκτρολόγος της γειτονιάς σου.
skullman Δημοσ. 21 Μαΐου 2007 Δημοσ. 21 Μαΐου 2007 Αν μου επιτρέπετε μια μικρή παρέμβαση, βλέπω οτι τα χ-530 είναι 5.1 ηχεία. Δεν γνωρίζω πως τα έχει συνδέσει ο φίλος, αλλά αν τα εκμεταλλεύεται σε πολυκαναλική διάταξη και τα δύο (pc και dvd), σίγουρα ο διακόπτης (μεταγωγέας) θα πρέπει να καλύπτει και τα 6 κανάλια (δεν είμαι σίγουρος αν υπάρχει, λογικά όμως ναι). Για απλή στερεοφωνία, υπάρχουν σίγουρα απλοί μεταγωγείς, με 2 κανάλια ανά είσοδο, όπου επιλέγεις ποιό ζευγάρι θα δρομολογήσεις στην έξοδο.
geo909 Δημοσ. 21 Μαΐου 2007 Δημοσ. 21 Μαΐου 2007 Αν μου επιτρέπετε μια μικρή παρέμβαση, βλέπω οτι τα χ-530 είναι 5.1 ηχεία.Δεν γνωρίζω πως τα έχει συνδέσει ο φίλος, αλλά αν τα εκμεταλλεύεται σε πολυκαναλική διάταξη και τα δύο (pc και dvd), σίγουρα ο διακόπτης (μεταγωγέας) θα πρέπει να καλύπτει και τα 6 κανάλια (δεν είμαι σίγουρος αν υπάρχει, λογικά όμως ναι). Για απλή στερεοφωνία, υπάρχουν σίγουρα απλοί μεταγωγείς, με 2 κανάλια ανά είσοδο, όπου επιλέγεις ποιό ζευγάρι θα δρομολογήσεις στην έξοδο. Σωστα! Δεν το πρόσεξα οτι ήταν 5.1... Οπότε το πράγμα μάλλον γίνεται πιο πολύπλοκο. Θα μπορεί ίσως να γίνει μια πατέντα με ενα διακοπτάκι που να κάνει μια τέτοια δουλειά, αλλα ήδη πάει μακρυα η βαλίτσα. (Κανένας που να ξερει απο ηλεκτρολογικά εδω πέρα?). Ισως τελικά να εχει δίκιο το παιδί και να συμφέρει περισσότερο να παει να πάρει ενα φτηνο σετ ηχεία για το PC και να 'χει κατι καλύτερο για το DVD του.. Πάντως έτσι απο περιέργεια, θα ρωτήσω σε κανενα forum με ηλεκτρολογικά μπάς και υπάρχει καποιος απλός τρόπος να γίνει ενα τετοιο μηχανηματάκι, αν και το βλέπω δυσκολο.
skullman Δημοσ. 21 Μαΐου 2007 Δημοσ. 21 Μαΐου 2007 Να σου πω, 1 καλός ηλεκτρονικός με όρεξη, δεν νομίζω να πάρει πάνω από 30-40? για να φτιάξει 1 τέτοιο κουτάκι. Δεν είναι κάτι δύσκολο στην φιλοσοφία του, απλά θέλει λίγο χρόνο και το κόστος υλικών.
geo909 Δημοσ. 21 Μαΐου 2007 Δημοσ. 21 Μαΐου 2007 Κοίτα, γίνεται δουλειά αν βρείς διακοπτάκια 2 θέσεων με ενωμενους μοχλούς, όπως αυτά που βρίσκεις σε πίνακες. Μπορείς πολύ απλά να φτιάξεις ενα κουτί με 6 θηλυκες εισόδους (4 stereo & 2 mono) για να συνδεεις το PC και το DVD και 3 θηλυκες εξοδους (2 στερεο & 1 μονο) που να πηγαίνουν στα 5.1 ηχεία και να βάλεις 3 διακοπτάκια 2 θεσεων, καθενα για να κανει switch μεταξύ των 2 ζευγαριων stereo και του ενος ζευγαριου mono.(ΑΠλώς παει πιο ωραία να ειναι ενας μοχλος για όλα! Για αυτο λεω με ενωμενο μοχλακι). Οπότε εχουμε: 3 διακοπτακια πες 4 Ευρω 9 θηλυκα καρφακια, πες 7-8 Ευρώ. Ενα κουτί...εε...δεν εχω ιδεα πόσο μπορει να κάνει αυτο.Φτηνο θα'ναι. Οποτε θα ερχεται αρκετα φτηνότερα απο 30-40 Ευρώ! Καπως ετσι θα γινεται: Ισως μπορει να το φτιαξει κανενας απο μας να το στειλει του παιδιού να μη χρεωνεται αδικα!
HcR21 Δημοσ. 21 Μαΐου 2007 Δημοσ. 21 Μαΐου 2007 Δεν είμαι ειδικός απλά θέλω να καταλάβω... Θέλετε να συνδέσετε τα ηχεία απο τον Η/Υ ταυτόχρονα με το DVD?
geo909 Δημοσ. 21 Μαΐου 2007 Δημοσ. 21 Μαΐου 2007 Αμα ενώνονται και τα μοχλάκια, θα'ναι πιο..επίσημο! Αλλα και ετσι, χύμα, πρέπει να κατεβάζει 3 μοχλάκια κάθε φορά που θέλει να αλλάξει απο PC σε DVD και αντιστρόφως.Δεν ειναι και τόσο τραγικό, ε; Νομίζω και γω μπορώ να φτιάξω κατι τετοιο αμα ειναι μόνο αυτό. Χμμ..κάτι ξεχάσαμε όμως, ισως να είναι ακόμη πιο απλό! agoraki_23, το PC σου έχει κάρτα 5.1 ή απλώς stereo? Αν είναι stereo, τότε χρειάζεται μονάχα ενα κουτί όπως το παραπάνω με μόνο ένα μοχλό για να κανει switch μεταξυ ενος stereo καναλιου, ενω τα υπολοιπα καλωδια του DVD θα πηγαινουν κατευθείαν στα ηχεία. 'Η και 5.1 να είναι, αμα στο PC δεν βλέπει ταινίες και θέλει να ακούει απλώς ήχους, μπορεί να γίνει το τελευταίο ως συμβιβασμός! Δε θα κάνει ούτε 5 ευρώ. Δε ξερω..Τι λετε scullman & madsc? Επίσης, εστειλα ενα pm και σε ενα παιδι απο δω πέρα που μου φαινεται οτι ξερει απο αυτά, να μας πει κι αυτος τη γνωμη του.. Δεν είμαι ειδικός απλά θέλω να καταλάβω...Θέλετε να συνδέσετε τα ηχεία απο τον Η/Υ ταυτόχρονα με το DVD? Ναι.. PC+DVD----> 5.1 Ηχεία Το παιδι ψαχνει ενα τρόπο να κάνει switch απ'το ενα στο άλλο χωρις να βαζει και βγαζει καλώδια... Ριξε μια ματια στα προηγούμενα posts να δεις ακριβως τι τρεχει. Δε ξερω αν εισαι ειδικός, αλλα ειδα εκεινη τη πατεντα με το ανεμιστηράκι και λέω οτι ισως σ'αρεσουν αυτα (κατασκευές κλπ)..
dpolal Δημοσ. 21 Μαΐου 2007 Δημοσ. 21 Μαΐου 2007 να σε ρωτήσω βρε φιλαράκο. Τα ηχεία έχουν είσοδο ΟΜΟΑΞΟΝΙΚΗ ή ΟΠΤΙΚΗ ;;;;; Γιατί αν έχουν τότε σύνδεσε το dvd player από αυτήν την είσοδο και άσε τα υπόλοιπα καλώδια κατευθείαν πάνω στο πισί. Τα ποιό πολλά dvd έχουν έστω και μία τέτοια έξοδο οπότε αν έχουν και τα ηχεία αντίστοιχη είσοδο με ένα καλώδιο καθάρισες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.