Προς το περιεχόμενο

Another ECDL topic! Ποιός "κρύβεται" πίσω από...

felikas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προφανέστατα!

Παίρνεις ένα βιβλίο, κάθεσαι λίγο μόνος σου απέναντι από το pc, διαβάζεις, εξασκείσαι και έχεις, με την άνεσή σου, αποκτήσει όση εμπειρία γουστάρεις! Πιστεύω πως μόνο για άτομα που δεν γνωρίζουν καθόλου από υπολογιστές (ΦΠΨ κλπ.) έχει κάποια αξία. Αλλά όχι αποκλειστικά κ μόνο το ecdl (που στο πλασάρουν σαν μονόδρομο...), αλλά οποιαδήποτε ανάλογη φροντιστηριακή εξάσκηση!

Υ.Γ.: Προσωπικά, πήρα την διαβεβαίωση από την γραμματεία της σχολής μου, πως όποτε ζητηθεί, μας δίδεται μία βεβαίωση παρακολούθησης 4 (που είναι τα απαραίτητα για ΑΣΕΠ) μαθημάτων προγραμματισμού κ.α. (τα οποία φυσικά έχουμε κάνει κ αυτό μας έλειπε, να μην τα αναγνωρίσουν...).

Να ευχαριστήσω, τέλος τον Nexus για την βοήθειά του!

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
εχω ασχοληθει αρκετα με το ecdl,εχω διδαξει κιολας.συμπερασμα:ΜΙΑ Μ@Λ@ΚΙ@ ΚΑΙ ΜΙΣΗ

καλα 18 χρονων πως διδάσκεις; εισαι παιδί θαυμα; Εχεις επαγγελματική ιδιότητα καθηγητή δηλαδή;

Δημοσ.
καλα 18 χρονων πως διδάσκεις; εισαι παιδί θαυμα; Εχεις επαγγελματική ιδιότητα καθηγητή δηλαδή;

Δεν ξερω τι ακριβως εκανε ο poscaman viewpost.gif

εγω ειχα φιλο , πιτσιρικος, ειχε μαγαζι με pc ετσι απλα, και εκανε σεμιναρια word σε δημοσιους υπαλληλους

νομιζω ειναι πιο απλο απ οτι φανταζεσαι και γινεται.

Δημοσ.

πλάκα κανεις τωρα! 8)

Κατσε να το πω σ'ενα φιλαράκι γιατι παιδεύεται απο δω κι απο κει.. κι ειναι καλος δεν τιθεται θέμα... thanx !! ;)

Δημοσ.
πλάκα κανεις τωρα! 8)

Κατσε να το πω σ'ενα φιλαράκι γιατι παιδεύεται απο δω κι απο κει.. κι ειναι καλος δεν τιθεται θέμα... thanx !! ;)

Μπορει να εχεις και δικιο , δεν ειμαι του σιναφιού :)

Δημοσ.

δεν ειναι δα και τιποτα δυσκολο...δεν το κανω επαγγελματικα:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

σε κανα δυο γνωστους,τρεις....

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Γειά σας παιδιά, είμαι νέο μέλος και γνωρίζω σχετικά με ECDL.

Όσον αφορά τις προκηρύξεις να μην ξεχνάτε να επιτηρείτε το ECDL γιατί αλλιώς θα λήξει σε 3 χρόνια η ισχύς του για το Δημόσιο.

Δημοσ.

Ποιος είναι ο εκπρόσωπος της ECDL HELLAS που κατάφερε ΑΣΕΠ και ΥΠΕΣΔΔΑ να "αγοράσουν" τη δική του πιστοποίηση?

Δεν ισχύει αυτό...

Υπάρχουν κι άλλα αντίτοιχα πιστοποιητικά που αναγνωρίζονται από τον ΑΣΕΠ (πχ Cambridge).

Απλώς το ecdl είναι το πιο γνωστό.

Δημοσ.

Τι εννοείς "δεν ισχύει";

Ζητά ο ΑΣΕΠ και ΥΠΕΣΔΔΑ αυτό το χαρτί; Ναι!

Ισως δέχεται κ κάποια άλλα, αλλά αυτό είναι ΤΟ χαρτί που διαφημίζουν!

• Super Moderators
Δημοσ.
Τι εννοείς "δεν ισχύει";

Ζητά ο ΑΣΕΠ και ΥΠΕΣΔΔΑ αυτό το χαρτί; Ναι!

Ισως δέχεται κ κάποια άλλα, αλλά αυτό είναι ΤΟ χαρτί που διαφημίζουν!

Είσαι λίγο άδικος. Όσες προκηρύξεις του Δημοσίου έχω δει, λένε τα εξής:

Η γνώση χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα: α) επεξεργασίας κειμένων, β) υπολογιστικών φύλλων και γ) υπηρεσιών διαδικτύου αποδεικνύεται ως εξής:

1) Με πιστοποιητικά Πληροφορικής ή γνώσης χειρισμού Η/Υ που εκδίδονται από φορείς οι οποίοι πιστοποιούνται από τον Οργανισμό Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ο.Ε.Ε.Κ.).

Μέχρι σήμερα έχουν πιστοποιηθεί από τον Ο.Ε.Ε.Κ., με σχετικές πράξεις του, οι παρακάτω φορείς, με την αναγραφόμενη για κάθε φορέα ημερομηνία πιστοποίησης:

α) ECDL Eλλάς Α.Ε. (1.2.2006),

β) Vellum Global Educational Services (22.2.2006),

γ) Infotest (22.2.2006) και

δ) ΙCT Hellas Α.Ε. (22.2.2006)

ε) ΚΕΥ−CERT (5.4.2006)

στ) ACTA Α.Ε. (17.5.2006)

Δεν αναφέρεται ούτε "διαφημίζεται" μόνο το ECDL, όπως λες.

Δημοσ.

Ισως είμαι άδικος, αλλά ξέρεις ποιό είναι το πρόβλημά μου;

Οτι εσύ, εγώ ή ο οποιοσδήποτε έχει μία χ γνώση γύρω από την αγορά Η/Υ κ πιστοποιητικών, σίγουρα θα το ψάξει λίγο παραπάνω κ θα καταλάβει ή ότι δεν χρειάζεται κάποιο 3ο χαρτί, γιατί με κάποια βεβαίωση θα καλύπτεται ή θα κοιτάξει να πάρει από κάποιον άλλον ιδιωτικό φορέα (βλ. β εώς στ της λίστας που αναφέρεις)!

Αλλά μία κυρία που δεν είχε ποτέ της σχέση με Η/Υ κ θέλει να διοριστεί σε μία θέση Δημοσίου, το πρώτο που θα κοιτάξει (γιατί αυτό θα της πλασάρουν) θα είναι το ecdl! Αν έχω άδικο, να με διορθώσεις...

Υ.Γ.: Και γιατί παρακαλώ το ECDL 1ο στη λίστα κ δεν πάει αλφαβητικά;

Καχύποπτος, υπερβολικός; Μπορεί...

• Super Moderators
Δημοσ.
Ισως είμαι άδικος, αλλά ξέρεις ποιό είναι το πρόβλημά μου;

Οτι εσύ, εγώ ή ο οποιοσδήποτε έχει μία χ γνώση γύρω από την αγορά Η/Υ κ πιστοποιητικών, σίγουρα θα το ψάξει λίγο παραπάνω κ θα καταλάβει ή ότι δεν χρειάζεται κάποιο 3ο χαρτί, γιατί με κάποια βεβαίωση θα καλύπτεται ή θα κοιτάξει να πάρει από κάποιον άλλον ιδιωτικό φορέα (βλ. β εώς στ της λίστας που αναφέρεις)!

Αλλά μία κυρία που δεν είχε ποτέ της σχέση με Η/Υ κ θέλει να διοριστεί σε μία θέση Δημοσίου, το πρώτο που θα κοιτάξει (γιατί αυτό θα της πλασάρουν) θα είναι το ecdl! Αν έχω άδικο, να με διορθώσεις...

Υ.Γ.: Και γιατί παρακαλώ το ECDL 1ο στη λίστα κ δεν πάει αλφαβητικά;

Καχύποπτος, υπερβολικός; Μπορεί...

Δεν ξέρω πού σου "πλασάρουν" το ECDL - δεν το'χω ψάξει. Αν όμως εννοείς ότι το ECDL είναι το πιο "φημισμένο", απέδωσέ το στο καλό marketing του σχετικού οργανισμού. Μαγκιά τους. Δεν βλέπω τίποτα το κατακριτέο.

Εντάξει, αν θεωρείς ότι επειδή το'χουν πρώτο στη λίστα, υφίσταται συνωμοσία, τι να πω...

Νομίζω ότι είσαι υπερβολικός. :)

Δημοσ.
H σειρά στη λίστα είναι με βάση την ημερομηνία πιστοποίησης από τον ΟΕΕΚ

Λογικό!

Πάω πάσο...

Δημοσ.

Συγγνώμη αλλά το προηγούμενο σύστημα δεν ήταν και τόσο καλό - έδινες στους διαγωνισμούς μία υπεύθυνη δήλωση ότι ξέρεις pc και σε παίρνανε! Έχω μια γνωστή που την πήρανε στη Νομαρχία Πειραιά και από υπολογιστές είναι στουρνάρι!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...