Προς το περιεχόμενο

Κατάλευκο Ehternet καλώδιο

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

κανονικότατα εγώ έτσι δικτύωσα το κάτω διαμέρισμα με το δικό μου απο τις πρίζες του τηλεφώνου ;)

απλά θα χρησιμοποιήσεις μονο 4 καλώδια όσα δηλαδή θέλει το 100αρη lan

transmit x 2

receive x 2

δεν τα θυμάμαι πολύ καλά πως είναι αλλά αν θές θα τα βρώ πάλη πάντως θυμάμαι σίγουρα την σειρά πως πάνε τα καλώδια πάνω στο rj45 1/2/3/6 τα

υπόλοιπα κενά και πας στο Rj11 βάζεις και τα 4 και στο άλλο κομμάτι πάλι τo ίδιο από τo Rj11 και τα 4 και στο Rj45 1/2/3/6 και έτοιμο τo lan σου αυτό για straight καλώδιο γίνετε και cross αν θες :D

απλά στέλνεις τα

transmit στα receive και τo αντίθετο :D

Δημοσ.

ναι όντως όλα υπάρχουν για κάποιο λόγο αλλα αν θες να παίξεις για 20 m δεν πρόκειται να καταλάβεις διαφορα ούτε σε ταχύτητα γιατί πάλι στα 100 θα είσαι ούτε σε τίποτα αν δεν μπορείς να το πιστέψεις έλα από το σπίτι μου να το δεις ζωντανό να δεις ότι πάλι 100ζαρια δουλεύει το κάτω διαμέρισμα και εγώ δεν μιλάω για 20 μετρα αλλα πολύ παραπάνω και δεν φαίνεται κιόλας κανε μια δόκιμα αλλα αν δεν ξέρεις να φτάξεις καλώδιο μονος σου τότε αστο γιατί εγώ θα ντρεπόμουν να πω να μου φτάξουν καλώδιο δικτύου με καλώδιο τηλεφώνου :D

Δημοσ.

γίνεται και με καλώδιο τηλεφώνου, τα CAT5e καλώδια έχουν πιο μικρή αντίσταση στις συχνότητες που απαιτεί το Ethernet και έτσι ικανοποιούν τα 100 μέτρα απόσταση που απαιτεί το πρότυπο. Για 20 μέτρα θα κάνεις την δουλειά σου.. δοκιμασε το και θα σε ικανοποιήσει.

Δημοσ.

κάλεσε την tan electronics, 210-9579711

σύμφωνα με κατάλογό τους που έχω (της ASSMANN) έχουν λευκό utp μέχρι 30m... τώρα αν είναι και σε στοκ...

Δημοσ.
δεν τα θυμάμαι πολύ καλά πως είναι αλλά αν θές θα τα βρώ πάλη πάντως θυμάμαι σίγουρα την σειρά πως πάνε τα καλώδια πάνω στο rj45 1/2/3/6 τα

υπόλοιπα κενά και πας στο Rj11 βάζεις και τα 4 και στο άλλο κομμάτι πάλι τo ίδιο από τo Rj11 και τα 4 και στο Rj45 1/2/3/6 και έτοιμο τo lan σου αυτό για straight καλώδιο γίνετε και cross αν θες :D

An mporouses ligo na to psakseis (afthn thn sindesmologia) kai na to deis me sigouria, etsi gia na kseroume an einai na glitonoume kana kopo i estw gia na piramatistw kai egw ligaki :mrgreen:.

Δημοσ.

σε ενα καλώδιο ethernet τα 4 απο τα 8 καλώδια χρησιμοποιούνται στο 100αρη τα υπόλοιπα 4 υπάρχουν για 1000αρη και πάνω μόνο και το κάνανε έτσι το 100αρη για να μην παλεύεις να βάλεις τα καλώδια στο RJ45 αλλά αν θες πχ να το κάνεις με καλώδιο τηλεφώνου θέλει λίγο παίδεμα για να το "φιαξεις" ;)

1 Transmit+

2 Transmit-

3 Receive+

4 άχρηστο

5 άχρηστο

6 Receive-

7 άχρηστο

8 άχρηστο

αυτά είναι τα σήματα που βγάζει μια κάρτα δικτύου στον κονέκτορά της

αν εσυ θές ενα straight καλώδιο απλά ενώνεις τα 1/2/3/6 με τα 1/2/3/6 αντίστοιχα αν θες cross τότε ενώνεις

το 1 με το 3

το 2 με το 6

και έτσι έχεις ένα cross καλώδιο όπως βλέπεις στην ουσία χρειαζόμαστε 4 καλώδια μόνο για δίκτυο

μετά στην υλοποίηση του καλωδίου παίρνεις κενά βύσματα RJ45

και όπως κοιτάς το Rj45 με τα χάλκινα λαμάκια στο μπροστά σου και την τρυπα για το καλώδιο προς το σώμα σου μετράς από αριστερά είναι το 1 και περνάς τα καλώδια σου στο 1/2/3/6 και κλειδώνεις το καλώδιο σου και μετά πάς και στην άλλη μεριά του καλωδίου και κανεις το ίδιο

στην εικόνα θα δεις πως μετρα από το 1 έως το 8 στο RJ45 αυτά οποιαδήποτε απορία πες μου να σου απαντήσω αν ξέρω :D

post-42566-129062946558_thumb.gif

Δημοσ.

Vatos_locos,

φίλε μιλάμε για τρομερή εξυπηρέτηση αυτό που πόσταρες τώρα αλλά και η ιδέα για χρήση της γραμμής τηλεφώνου! Πω πω μας έστειλες τώρα! To έχεις καρατσεκάρει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το καλώδιο τηλεφώνου όμως? Θέλω να πώ sideffects υπάρχουν άραγε?

Δημοσ.

sideffects όπως γράφει και ο Hellhound_LoveSick μπορεί να έχεις στην ποιότητα της σύνδεσης (δλδ να παίζει 10αρι και όχι 100αρι).

Υπάρχουν και λευκά καλώδια (μοιάζουν με τηλεφωνικά) που χρησιμοποιούνται στην εγκατάσταση συναγερμών. Με 2-3-4-6 ζεύγη καλωδίων.

Δημοσ.
sideffects όπως γράφει και ο Hellhound_LoveSick

Πού το γράφει αυτό και δεν το είδα?

μπορεί να έχεις στην ποιότητα της σύνδεσης (δλδ να παίζει 10αρι και όχι 100αρι).

Υπό ποιές προυποθέσεις?

Υπάρχουν και λευκά καλώδια (μοιάζουν με τηλεφωνικά) που χρησιμοποιούνται στην εγκατάσταση συναγερμών. Με 2-3-4-6 ζεύγη καλωδίων.

Αυτά είναι καλύτερα από τα τηλεφωνικά? Sideeffects? Έχουμε βάλει πολλά καλώδια στο θέμα τώρα πλεόν έχω χάσει τη μπάλα!

Δημοσ.

εμένα η καλωδίωση που έκανα με του τηλεφώνου δούλεψες κανονικά πάντως και μετρημένο με το netmeter έπιασε 90+Μβ μεταφορά και δεν κάνω λόγο για 20 μ αλλά αν πούμε οτι είμαστε 2 διαμερίσματα εγς στο δεύτερο όροφο απο εμένα πήγα στο γαραζ και απο το γαραζ ξανά πάνω στον πρώτο

Δημοσ.

Ο Vatos_Locos είναι απόλυτα σωστός, 1,2,3 και 6 χρησιμοποιούμε. Τα υπόλοιπα καλώδια μάλιστα χρησιμοποιούν και οι PoE adapters για τη μεταφορά του ρεύματος

Καλώδια πρακτικά κάνουν όλα, απλά έχεις επίπτωση στις επιδόσεις οι οποίες γίνονται ορατές σε μεγάλες αποστάσεις και όχι σε μικρές.

Δημοσ.

αυτα είναι 1Mb Και 4Mb αντίστοιχα :D λες να μην καταφέρουν να περάσουν απο 100Μb :mrgreen: ? και 10αρη να σου δουλέψει που για 20 μέτρα σου λέω δεν θα χάσεις τίποτα σε ταχύτητα πάλη δεν θα έχει πρόβλημα ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...