Προς το περιεχόμενο

Σοβαρωτατο Προβλημα Σε Οικιακο Δικτυο Και Στην Προσβαση Σε Modem-router!!!!

msan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά Καλησπέρα από Σάμο!!!

Στο σπίτι μου έχω δημιουργήσει ένα οικιακό δίκτυο ( Υπόψη σας έχω κάποια μικρή εμπειρία ), με 3 υπολογιστές, οι 2 εξ αυτών desktop με winxp pro και ο φορητός μου με vista premium,ενσύρματα - ethernet.

Oλοι τους με ένα μικρο HUB καταλήγουν στο modem - router της zyxel prestige 650R-33 (ISDN modem ).

Οι τοπικές συνδέσεις όλων των pc, έχουν συνδεθεί κανονικά με IP static 192.168.1.2 - 3 και 4, δεδομένου ότι η IP του router είναι η γνωστή 192.168.1.1.

Επίσης και στους 3 υπολογστές εμφανίζεται κανονικά το όλο δίκτυο, έχοντας αντίστοιχες προσβάσεις σ' αυτό.

Τα παράξενα τώρα!!!! που με έχουν και '' κτυπιέμαι '' 15 μέρες τώρα.

1.- Η εντολή ping από τα P/C που τρέχουν τα ΧP προς τον router με I.P 192.168.1.1 τρέχει άψογα, όπως επίσης και με client telnet, έχοντας πρόσβαση σ' αυτόν.

2. Η ping σε αυτόν που έχει τα vista επιστρέφει όλα τα πακέτα χαμένα.

3. Είναι εντελώς αδύνατη η πρόσβαση στο zyxel μέσω IE και Firefox και ως εκ τούτου αδύνατο να τρέξω τον wizard για να μπορέσω να ανοίξω τις πόρτες εκεινες για να μπορέσουν να τρέξουν σωστά τα emoule, azureus κλπ P2P προγράμματά μου. ( και στους 3 υπολογιστές )

Παρακαλώ θερμά για την συνδρομή σας γιατί πραγματικά έχουν σπάσει τα νεύρα μου.

Φιλικά

Μανώλης Σ.

ΣΑΜΟΣ

Δημοσ.

Γεια χαρά. Μήπως στο μηχάνημα με τα Vista έχεις ενεργοποιημένο το Firewall και απορρίπτει τα εισερχόμενα echo requests; Από ένα site βρήκα τα εξής(είναι για XP αλλά και στα Vista τα ίδια πρέπει να ισχύουν):

"By default, Windows Firewall blocks incoming Pings (ICMP echo messages) and so the computer cannot send any Ping replies in response. To configure Windows Firewall to allow incoming Pings enable the Allow incoming echo request setting in the ICMP dialog box, available from the ICMP settings on the Advanced tab of the Windows Firewall control panel."

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ τους παραπάνω 4 φίλους που επεδίωξαν να προσεγγίσουν και να βοηθήσουν για την λύση του προβλήματός μου.

Αλλά νομίζω ότι κατά την περιγραφή του ήμουνα σαφής.

1.- To όλο δίκτυο ΄΄ φαίνεται ΄΄ από τον καθένα υπολογιστή ξεχωριστά, συμπεριλαμβανομένου και αυτού που τρέχει vista, άρα τρέχουν στον ιδιο workgroup και κατα συνέπεια ο router πρέπει να δουλεύει κανονικά. Ενισχυτικό της άποψής μου αυτής είναι και το γεγονός ότι η ping προς τον router από τους άλλους 2 που τρέχουν τα XP λειτουργεί σωστά ( Τα πακέτα αποστέλονται ικαι επιστρέφουν κανονικότατα ), ΕΚΤΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΜΕ ΤΑ VISTA.

Επισης διευκρίνησα ότι στον router έχω πρόσβαση μέσω telnet client, ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ WEB INTERFACE, που είναι και το ζητούμενο για μένα......

2. Θέλω επίσης να γνωρίσω στον φίλο μας τον ktulu_gr αλλά και σε όλους τους φίλους του forum ότι ήλεχξα το firewall των xp και το πρωτόκολλο ICMP είναι ενεργοποιημένο σε όλα τα επιμέρους του.

Δεν ξέρω άν παίζει κάτι ( καινούργιο δεδομένο για το πρόβλημα που πρέπει να σας γνωρίσω στην προσπάθειά μας για την επίλυσή του ) με το ότι :

α.- Στον ένα από τους XP έχει εγκαταασταθεί το '' Kaspersky Internet Security ver 6.00 '', που όπως θα σας είναι γνωστό έχει δικό του firewall.

Αν και προσπάθησα και έβγαλα εκτός λειτουργίας το ενσωματωμένο firewall του την μία φορά, την άλλη φορά με εκτός των Xp και εντός του Kaspersky και την τρίτη εκτός και τα 2 firewall, εξακολουθεί η web πρόσβαση στον router να είναι αδύνατη.

β.- Ο άλλος που τρέχει xp έχει απλώς το antivirus της NOD32, χωρίς firewall.

και

γ.- Ο φορητός με τα vista έχει τον Ιnternet security της Norton.

Ελπίζω μα μην σας κούρασα ιδιαίτερα και για άλλη μια φορά σας ευχαριστώ όλους!!!

Φιλικά

Μανώλης Σ.

ΣΑΜΟΣ

Δημοσ.

Όσο απίστευτο και αν φαίνεται, μάλλον φταίει ότι γράφεις στην διεύθυνση 192.168.1.1

Δοκίμασε να γράψεις στην γραμμή διεύθυνσης

http://192.168.1.1

Καλώς ήρθες στο φόρουμ (εγγραφή 2004 και 2 μηνύματα;;;;;; )

Δημοσ.

Καλησπερα,στα Vista ο router θελει αναβαθμισει firmware,προσπαθησε ναμπεις στο router με το Firefox.Αυτο το προβλημα ειχα εγω.Ο router και στη τουαλετα θα δουλεψει,δεν εχει drivers,γι'αυτο εχεις αυτες τις περιεργες ενδηξεις.

Δημοσ.

και εγώ αυτό σκεφτόμουν firmware update γιατί αναγκαστικά να κάνω και στο δικό μου speedtouch για να καταφέρω να τo διαχειριστώ από Svista

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...