xrest Δημοσ. 11 Μαΐου 2007 Δημοσ. 11 Μαΐου 2007 Λοιπον αντιμετωπιζω ενα προβλημα στο pc μου,χωρις να το εχω εντοπισει 100%,γιαυτο θα ηθελα τις γνωμες σας,παρακαλω. Η συνθεση του pc μου ειναι αυτη που βλεπεται στην υπογραφη μου με μια αλλαγη οτι αλλαξα τροφοδοτικο λογω οτι το tagan ψοφισε.τι θεση του πηρε ενα thermaltake toughpower 700ari.απο σημερα λοιπον που το εβαλα και ενεργοποιησα στο sli υπαρχει προβλημα bootarismatos.ειτε κολλαει στην αρχη οταν απλα τσεκαρει ide,sata,hdd ειτε οταν μπει στα winblows,πολυ απλα δεν δειχνει τπτ παραμονο το wallpaper. O δισκος ηταν το προφανες για αρχη,αλλα εγιναν ολες οι απαραιτητες διεργασιες που μου δειχνουν οτι τελικα δεν πρεπει να φταιει ο σκληρος. το ερωτημα μου λοιπον ειναι.παιζει να φταιει η τροφοδοσια?να μην ειναι αρκετο το thermaltake και να κλ@νει το συστημα?να πω οτι οταν κολλαει εκει που κανει check τα ιde,sata kai loipa,για να ξεκολλησει πρεπει να βγαλω την πριζα απο το τροφοδοτικο για κανα λεπτο ωστε να bootarei τουλαχιστον.ποια η γνωμη σας?
kostasSTi Δημοσ. 11 Μαΐου 2007 Δημοσ. 11 Μαΐου 2007 Επειδή είναι συνιθισμένη λαλακία, δεν δοκιμάζεις ένα clear cmos? Μπορεί να είναι φλασάρα άσχετη της μητρικής...
wizzy Δημοσ. 11 Μαΐου 2007 Δημοσ. 11 Μαΐου 2007 πιθανολογώ πρόβλημα τροφοδοσίας..... για να θέλει προσπάθεια να bootαρει εκεί πάει το μυαλό μου..... Μήπως τα Amperes που δίνει στις γραμμές που πάνε στις κάρτες γραφικών σου δεν είναι αρκετά;
xrest Δημοσ. 11 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2007 οκ δοκιμασα το clear cmos,και ισιωσε βασικα.το προβλημα πλεον ειναι η μειωμενες επιδοσεις του sli.δεν αποδιδει καθολου σε 3dmark τουλαχιστον.τι διαολο ενα τροφοδοτικο αλλαξα και ολα γιναν σκατα. οσο για τα amps στις καρτες παει combined 56a.που ειναι αρκετο νομιζω.τεσπα δε ξερω τι ακριβως φταει
Candyman® Δημοσ. 11 Μαΐου 2007 Δημοσ. 11 Μαΐου 2007 Κάνε διαφορετική κατανομή στις 12βολτες. Προσπάθησε η 12βολτη που πάει στις κάρτες γραφικών να είναι "καθαρή" από άλλες συσκευες. Πάντως η 8800gts τραβάει ΠΟΛΥ ρεύμα, πόσο μάλλον δύο. Πιθανόν το τροφοδοτικό να μην είναι αρκετό (το ίδιο φοράω κι εγώ σε SLI αλλά με 7600gs). Αναμένουμε νέα σου...
wizzy Δημοσ. 11 Μαΐου 2007 Δημοσ. 11 Μαΐου 2007 αν έβαζες τις γραμμές σε split mode αντί σε combined (αν γίνεται στο τροφοδοτικό σου); Το σκεπτικό είναι ότι αφιερώνεις μια "καθαρή" γραμμή σε κάθε κάρτα, μήπως φτιάξει έτσι. (δεν είμαι expert στο θέμα, οπότε αν είπα μαλακία μη με κράξετε.............πολύ )
xrest Δημοσ. 11 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2007 γιατι ειμαι γω στα τροφοδοτικα...εχει μια απευθειας pcix γραμμη,και απλα προσθεσα αλλη μια για sli.eχει στρωσει,αλλα παιρνω χαλια επιδοσεις..3dmark05=15550,3dmark06=10770 αυτο ειναι το τροφ 1 x 20/24-pin Main Connector, 1 x 4+4-pin +12V Power Connector,7 x 4-pin Peripheral Power Connector, 1 x 4-pin Floppy Drive Connector, 2 x 6-pin PCI Express Connector, 6 x 5-pin S-ATA Connector. στα κοκκινα inputs βαζεις απλα αλλο ενα καλωδιακι pcix.να πω πανω στο pc εχω ενα drive,ενα σκληρο και 2 ανεμηστηρες συστηματος.
wizzy Δημοσ. 11 Μαΐου 2007 Δημοσ. 11 Μαΐου 2007 φίλε, για αυτά που έχεις στο PC σου δεν δικαιολογείται αυτή η απόδοση. 1) Νομίζω ότι κατά 90% φταίει το τροφοδοτικό, μπορεί να είναι ελαττωματικό. Αν μπορείς να το αλλάξεις, δεν χάνεις τίποτα! 2) Αν έχεις/μπορείς να δανειστείς ένα άλλο στα ίδια ή παραπάνω Watt, ποιοτικό όμως, απλά για να το δοκιμάσεις και να σιγουρευτείς ότι όντως φταίει το τροφοδοτικό. 3) Γιατί πήρες Thermaltake τροφοδοτικό ;
Candyman® Δημοσ. 11 Μαΐου 2007 Δημοσ. 11 Μαΐου 2007 3) Γιατί πήρες Thermaltake τροφοδοτικό ; Το τροφοδοτικό είναι μια χαρά. Της С.W.T. είναι που φτιάχνει πολύ ποιοτικά PSU's. Ορίστε: http://www.cwt.com.tw/ Το θέμα είναι αλλού... Ξέρεις πόση κατανάλωση έχει μία 8800gts? Και ο άνθρωπος έχει δύο... Για δες εδώ: http://www.neoseeker.com/Articles/Hardware/Reviews/xfx_8800_gts_320/9.html xrest: Έκανες καλύτερη κατανομή του φορτίου στα καλώδια;
xrest Δημοσ. 11 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2007 Γιατί πήρες Thermaltake τροφοδοτικό ; γιατι ειχα το πανεμορφο tagan μου αλλα ψοφισε,και εχω δωσει αυτες τις μερες πολλα λεφτα συνολικα για pc και δε μου βγαιναν λεφτα για κατι παραπανω..και υστερα ειχα μπει στο sli zone τις nvidia και καποιοι ειχαν κατι enermax 550aria που ετρεχαν κανονικα τις 8αρες.βεβαια θα μου πεις αλλο enermax αλλο τhermaltake.αλλα τι να κανουμε..βλεπως κατι μεσα απο το pc να παιρνει ποδι αλλα ακομα να αποφασιω ποιο θα ειναι αυτο.. mm ι c candyman@..
wizzy Δημοσ. 11 Μαΐου 2007 Δημοσ. 11 Μαΐου 2007 Το τροφοδοτικό είναι μια χαρά. Της С.W.T. είναι που φτιάχνει πολύ ποιοτικά PSU's. OK, πάσο, απλά όταν μου μιλάνε για τροφοδοτικά, καταλαβαίνω Tagan, Enermax, Heroichi, που είναι εταιρείες με παράδοση στο χώρο. Τι να πω, ίσως ο xrest να έπεσε σε faulty τροφοδοτικό [...] βλεπω κατι μεσα απο το pc να παιρνει ποδι αλλα ακομα να αποφασιω ποιο θα ειναι αυτο.. Ελπίζω να μην είναι οι κάρτες !!!! :mrgreen:
Candyman® Δημοσ. 11 Μαΐου 2007 Δημοσ. 11 Μαΐου 2007 Μια διόρθωση: H Tagan δεν είναι κατασκευαστής, τα κάνει rebranded από την Top power http://www.topower.com.tw/ Εγώ νομίζω ότι απλά δεν επαρκεί το τροφοδοτικό για 2x8800gts (συν το υπόλοιπο hardware προφανως). Τώρα αν έχουνε 2x8800gts στο SLI zone με 500άρια Enermax, τι να πω... Στα reviews πάντως σε 8800gts SLI οι reviewers βάζανε μεγαλύτερα. Αυτά...
xrest Δημοσ. 11 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2007 παιζει candyman@ να μην επαρκει.τωρα δοκιμαζω με μια καρτα να δω πως παει το συστημα,αλλα τα ιδια.τεσπα να μην σας κουραζω θα βρω την λυση που θα παει
Candyman® Δημοσ. 11 Μαΐου 2007 Δημοσ. 11 Μαΐου 2007 αν και θεωρώ πως είναι περιττή η ερώτηση αλλά.. ποιούς drivers έχεις; Επίσης το AMD dual core optimizer το έχεις κάνει install ? Πάντως αν σου κολλάει και στο POST τότε κάτι όντως δεν πάει καλά με το PSU...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.