Προς το περιεχόμενο

Router US-Robotics 9106

kosmasgr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα διαθέτω το εν λόγω router το οποίο έχει 4 θύρες για ethernet :) Αγοράζοντας λοιπόν και laptop θέλω να έχω και στο σταθερό και στο laptop Internet ταυτόχρονα :) Στο σταθερό τα Ips τα έχω βάλει στην ρύθμιση "αυτόματη απόδοση Ip" Αν συνδέσω και το laptop στην 2η θύρα Ethernet και βάλω και σε αυτό στις ρυθμίσεις δικτύου αυτόματη απόδοση ip θα έχω internet και στα 2 ? Η να βάλω χειροκίνητα τα ip με ips 192.168.1.2 και 192.168.1.3 αντίστοιχα , για παράδειγμα :)

Δημοσ.

Πρέπει να δώσεις κανονικά ip στο καθένα όπως είπες. Επίσης θα δώσεις subnet mask 255.255.255.0 και gateway 192.168.1.1. Βρες από το ρούτερ και τους dns servers γιατί είναι απαραίτητοι και βάλε και αυτούς και είσαι μάγκας :)

Δημοσ.

θα έχεις Internet και στα δύο, εφόσον ο router σου αναθέτει αυτόματα διαφορετικές διευθύνσεις στους υπολογιστές που συνδέονται πάνω του. Προτάσεις:

1) Περιόρισε το εύρος των διεθύνσεων σε 4-5, για ασφάλεια.

2) Ανέθεσε σταθερές διευθύνσεις στους υπολογιστές σου, αν και μόνο αν χρησιμοποιείς εφαρμογές Ρ2Ρ (utorrent, DC++ κτλ) για να εξαλείψεις προβλήματα σχετικά με "προώθηση θυρών" (port forwarding)

3) Τους DNS servers συνήθως τους βρίσκεις στο site του παροχέα της σύνδεσής σου (τουλάχιστον στην TELLAS τα έχουνε στο site)

Δημοσ.

o router sou mporei na mirasei automata oses ip exeis pei esi ston dhcp.den ise ipoxreomenos na tis valeis karfota ektos an thes na kaneis port forward.

auto einai copy paste apo ena linksys(to diko mou)

DHCP Server: Enable Disable DHCP Relay

DHCP Server: . . .

Starting IP Address: 192.168.1.100

Maximum Number of

DHCP Users: 10

Client Lease Time: minutes (0 means one day)

Static DNS 1: 194. 219 .227 .1

Static DNS 2: 194. 219 .227 .2

Static DNS 3: . . .

WINS: . . .

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...