Προς το περιεχόμενο

Full-LLU Deathmatch: Forthnet vs Net One

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είμαι ακριβώς σε αυτό το δίλημμα....δεν ξέρω τι να κάνω και πώς να αποφασίσω...αύριο θα κάνω την αίτηση πάντως σε μια απο τις 2....και μάλλον στην NetOne...

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

έχω 4net από εποχές 384 μέσω ΑΡΥΣ. Τώρα είμαι στα 2048 πάλι με 4νετ πάνω στον πΟΤΕ και δυστυχώς το VoiP έχει καθυστερήσεις λόγω πακέτων.

Το ερώτημα μου είναι το εξής:

Εάν παίζει καλά το VoIP με full LLU στα 10Μbps γιατί να μην πάρεις ένα SOHO στα 25 ευρώ και να συνδέσεις πάνω ένα PAP για να κάνεις τα κανονικά τηλέφωνα να δουλεύουν απευθείας με το VoiP και αντί αυτού να προτιμηθεί το 2play με σχεδόν διπλάσιο κόστος?

Δημοσ.

Εάν παίζει καλά το VoIP με full LLU στα 10Μbps γιατί να μην πάρεις ένα SOHO στα 25 ευρώ και να συνδέσεις πάνω ένα PAP για να κάνεις τα κανονικά τηλέφωνα να δουλεύουν απευθείας με το VoiP και αντί αυτού να προτιμηθεί το 2play με σχεδόν διπλάσιο κόστος?

Το εξηγείς λίγο αναλυτικότερα αυτό σε παρακαλώ? Τί είναι το PAP? Μήπως δε γίνεται αυτό για λειτουργικούς λόγους? Δηλαδή για να παίρνεις τηλ. μέσω VoiP (σταθερά και κινητά(?)) δε θα πρέπει να έχεις ανοιχτό το computer?

Δημοσ.

Υπάρχουν συσκευές οι οποίες αφού κουμπώσεις πάνω κανονικές συσκευές τηλεφώνου και τις ρυθμίσεις μέσω του PC (αφού τις έχεις συνδέσει μέσω ethernet στο PC) έχεις την επιλογή να κάνεις voip calls από κανονικό τηλέφωνο.

Η ρύθμιση γίνεται μέσω ενός interface περίπου στο στυλ του ρουτερ και δεν είσαι αναγκασμένος να έχεις το PC ανοικτό.

Μία τέτοια συσκευή είναι και το PAP2T της Linksys

Δημοσ.
Υπάρχουν συσκευές οι οποίες αφού κουμπώσεις πάνω κανονικές συσκευές τηλεφώνου και τις ρυθμίσεις μέσω του PC (αφού τις έχεις συνδέσει μέσω ethernet στο PC) έχεις την επιλογή να κάνεις voip calls από κανονικό τηλέφωνο.

Η ρύθμιση γίνεται μέσω ενός interface περίπου στο στυλ του ρουτερ και δεν είσαι αναγκασμένος να έχεις το PC ανοικτό.

Μία τέτοια συσκευή είναι και το PAP2T της Linksys

Όμως με αυτόν τον τρόπο θα έχω π.χ. αναγνώριση κλήσεων, φραγή εξ. κλήσεων...θέλω να πω, θα λειτουργεί όπως και ένα κανονικό τηλέφωνο?

Δημοσ.

Andree το voip θα το χρησιμοποιείς για τις εξερχόμενες κλήσεις σου για περιορισμό του κόστους. Μπορείς να δηλώσεις το νούμερο σου, οπότε στην αναγνώριση του καλούντος να φαίνεται κανονικά το νούμερο που θέλεις.

Τα υπόλοιπα (αναγνώριση, κλπ) είναι θέμα γραμμής που θα έχεις από provider (π.χ. η 4νετ σου δίνει μία PSTN με ότι συνεπάγεται αυτό)

Δημοσ.
Andree το voip θα το χρησιμοποιείς για τις εξερχόμενες κλήσεις σου για περιορισμό του κόστους. Μπορείς να δηλώσεις το νούμερο σου, οπότε στην αναγνώριση του καλούντος να φαίνεται κανονικά το νούμερο που θέλεις.

Τα υπόλοιπα (αναγνώριση, κλπ) είναι θέμα γραμμής που θα έχεις από provider (π.χ. η 4νετ σου δίνει μία PSTN με ότι συνεπάγεται αυτό)

Επειδή δεν τα ξέρω καλά αυτά τα πραγματα(voip κτλ), ας το δοκιμάσει καποιος που έχει ήδη soho και να μας πει τις εντυπώσεις του.

Πάντως, δεν μπορεί, θα έχει κάποια μειονεκτήματα, αλλιώς γιατί να μην προτιμήσουν όλοι το 2-play soho αντί το σκέτο 2-play(όπως είπες και συ),δεν το σκέφτηκαν αυτό στη forthnet?

Το 'ψαξα λίγο στο internet και απ' οτι κατάλαβα, για να κάνεις αυτό το πράγμα, απαραίτητη προυπόθεση είναι, να έχει και ο καλούμενος voip, άρα δεν πολυσυμφέρει(τουλάχιστον εμένα), έτσι δεν είναι?

Δημοσ.

Δεν υπάρχει δίλημμα στην περίπτωσή μου...η Netone δεν παρέχει τις υπηρεσίες της στην περιοχή του διαμένω. Όταν με το καλό έλθει από Πειραιά μεριά, το συζητάμε.

Δημοσ.

εγω εχω 2play,εδω και 10 μερεs και ειμαι πολυ ευχαριστημενοs για ολεs τισ

υπηρεσιεs τουs

τα 10mb,τα πιανω ανετα και σταθερα σε αρχεια του azureus και 7-8 οταν κατεβαζω torrents.

το δικτυο τηs φορθνετ δεν εχει καμμια σχεση με τα προβληματα που ειχα

οπωs και ολοι μαs με τον ΟΤΕ και τιs αυξομειωσειs τηs ταχυτηταs.

μπορειs να κατεβαζεισ 1 αρχειο μεγαλο και η ταχυτητα σου να μενει κολημμενη στο 10mb/s για ολη την διαρκεια του κατεβασματοs.

το upload να εχει ρυθμιστει γυρω στο 28-30 και αυτο ισχυει και για utorrent,azureus,p2p κ.λ.π.

δεν καταλαβαινω το διλημμα forthnet η netone.

η μια ειναι η πρωτη εταιρια στην Ελλαδα και η αλλη ειναι καινουργια και δεν ξερουμε τι μπορει να μασ προσφερει.

ηδη 2play εχουν πολλοι χρηστεs και μπορουν να επιβεβαιωσουν οτι λεω.

Δημοσ.

Το 'ψαξα λίγο στο internet και απ' οτι κατάλαβα, για να κάνεις αυτό το πράγμα, απαραίτητη προυπόθεση είναι, να έχει και ο καλούμενος voip, άρα δεν πολυσυμφέρει(τουλάχιστον εμένα), έτσι δεν είναι?

Μέσω voip φυσικά κάνεις κλήσεις κ σε κανονικό τηλέφωνο (σταθερά κ κινητά).

Ο κόσμος πιθανόν κατευθύνεται στο 2play διότι δεν διαθέτει τις ελάχιστες τεχνικές γνώσεις για να χρησιμοποιεί voip.

Το ερώτημα είναι υπάρχει QoS από 4net στα πακέτα (όπως έχουμε με πΟΤΕ) ή το voip λειτουργεί άψογα?

Εάν όχι πιστεύω ότι η λύση soho είναι βέλτιστη καθώς έχεις κ μία PSTN σε περίπτωση που έχει πρόβλημα το voip (με χρονοχρέωση)

Δημοσ.

Το ερώτημα είναι υπάρχει QoS από 4net στα πακέτα (όπως έχουμε με πΟΤΕ) ή το voip λειτουργεί άψογα?

Εάν όχι πιστεύω ότι η λύση soho είναι βέλτιστη καθώς έχεις κ μία PSTN σε περίπτωση που έχει πρόβλημα το voip (με χρονοχρέωση)

Τί εννοείς μ' αυτό, οτι δηλ, μπορεί π.χ. ,να μην έχει ταχύτατη απόκριση όσον αφορά την αναγνώριση κλήσης, να μην είναι καλή η ποιότητα της γραμμής ή κάτι άλλο?

Αυτό, φαντάζομαι, θα το μάθουμε από τους χρήστες του soho.

Θα πρέπει να έχω δύο συσκευές? Μία για voip και μία για τις εισερχόμενες κλήσεις(και για όλες τις υπηρεσίες που προσφέρονται για το κανονικό τηλ.)?

Δημοσ.
Τί εννοείς μ' αυτό, οτι δηλ, μπορεί π.χ. ,να μην έχει ταχύτατη απόκριση όσον αφορά την αναγνώριση κλήσης, να μην είναι καλή η ποιότητα της γραμμής ή κάτι άλλο?

Αυτό, φαντάζομαι, θα το μάθουμε από τους χρήστες του soho.

Θα πρέπει να έχω δύο συσκευές? Μία για voip και μία για τις εισερχόμενες κλήσεις(και για όλες τις υπηρεσίες που προσφέρονται για το κανονικό τηλ.)?

1. Αν έχει QoS μέσω πακέτων (π.χ. σου κόβουν τα πακέτα στα 50p/sec όπως κάνει τώρα ο πΟΤΕ) θα έχεις καθυστερήσεις στη φωνή

2. Όχι αν τα συνδέσεις μέσω PAP χρησιμοποιείς τα κανονικά σου τηλέφωνα κ έχεις το PC κλειστό. Αν τα συνδέσεις απευθείας σε PC (χωρίς PAP δηλαδή) θα πρέπει το PC να είναι ανοικτό, να έχεις ειδική συσκευή voip

Δημοσ.

άσχετο αλλά επειδή δεν το είδα να αναφέρεται πουθενά στις σελίδες

μπορώ εκ νέου να κάνω σύνδεση 2play ή 2play soho και να μου δώσει η forthnet αριθμό;

είχα παλιά στο σπίτι δύο γραμμές και την έκοψα τελείωσ τη μια πριν 2 χρόνια. πως μπορώ να πω στην forthnet να μου ενεργοποιήσει εκείνη τη γραμμή;

Δημοσ.
άσχετο αλλά επειδή δεν το είδα να αναφέρεται πουθενά στις σελίδες

μπορώ εκ νέου να κάνω σύνδεση 2play ή 2play soho και να μου δώσει η forthnet αριθμό;

είχα παλιά στο σπίτι δύο γραμμές και την έκοψα τελείωσ τη μια πριν 2 χρόνια. πως μπορώ να πω στην forthnet να μου ενεργοποιήσει εκείνη τη γραμμή;

για παρε την φορθνετ κανα τηλεφωνο μπορει να γινεται εαν καλυπτεται η περιοχη σου.

• 8 μήνες μετά...
Δημοσ.

καλησπέρα

μήπως ξερει κανείς κανένα email ή τηλέφωνο απο βλάβες FULL LLU ΟΤΕ?

είμαι vivodi και έχει κοπεί η γραμμή μου απο το καφαο και τον εχουν δηλώση βλάβη στον οτε και θέλω αν υπάρχει κάποιος τρόπος επικοινωνίας να τους πάρω να τους πιέσω

Ευχαριστώ

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...