random Δημοσ. 11 Μαΐου 2007 Δημοσ. 11 Μαΐου 2007 Let the Games begin!!! Επιτέλους, η περιοχή μου, Ν.Σμύρνη, βλέπω οτι καλύπτεται απο τα εναλλακτικά ιδιόκτητα που με ενδιαφέρουν. Μπορει να καλυπτόταν ήδη απο καιρό απο άλλα, αλλα για διάφορους λόγους, δεν με ενδιαφέρει να γίνω πελάτης αυτών των άλλων εταιρειών. δηλ. Tellas Zisto, HOL, OTE με Otenet, Vivodi, ON Telecoms, είναι out of the question. Μπορούμε να συζητήσουμε τα δικά τους συν και πλην σε άλλα topics. Μπορει να συμφωνείτε, μπορεί και όχι. Μπορεί να ειμαι κολλημένος, και να πηγαίνω ενάντια στο (χρηματικό) συμφέρον μου, αλλα έτσι ειναι και γνώμη δεν αλλάζω!! Ο ΟΤΕ ανακοίνωσε και τιμες για τα 4 και 8mbit, μας ξενέρωσε εντελώς, και επισπεύδει τη Μεγάλη Έξοδο :twisted: παρακάτω κάνω μια σύγκριση μεταξύ των 2 υποψηφίων πακέτων. Ακόμα δεν κατέληξα, έχω και υπόλοιπο συνδρομής οποτε δεν βιαζόμαστε πολύ. περιμένω ενστάσεις, και διορθώσεις αν εχω κανει λάθη σε τιμές, χαρακτηριστικά. Σύγκριση υπηρεσιών "Forthnet 2play" vs. "Net One Για το Σπίτι" http://www.Forthnet.gr/templates/corporateProductsDetails2.aspx?c=10009513 http://www.NetOne.gr/home_product.html περιοχές κάλυψης http://adslwizard.Forthnet.gr/ http://titan.NetOne.gr/cgi-bin/check_avail.cgi με τα δεδομένα: 1. Οτι για διάφορους λόγους, επιλέγουμε μονο μεταξυ αυτών των δύο εταιρειών. Δεν μας ενδιαφέρουν τρίτοι. 2. Mόνο για σύνδεση Full LLU - Σύνδεση Πλήρους Βρόχου (πλήρης αποδέσμευση από τον ΟΤΕ). Αν αυτό δεν γίνεται καλύτερα να κρατήσω τη γραμουλα μου στον ΟΤΕ παρά "ιστορίες" με Shared LLU. Το πώς θα την αποκτήσουμε, διαδικασίες, αποδεσμοποίηση, αιτήσεις, μεσολάβηση ΟΤΕ, αν εχεις isdn ή pstn, αν έχεις ήδη δική σου ΑΡΥΣ ή πακέτο, δεν θα τα εξετάσω εδώ. Ειναι αρκετα συνθετα τα πράγματα αναλογα τι έχεις, τι θελεις και σε ποιά περιοχή. Μελετηστε τα FAQ καθε εταιρείας, και μιλήστε τηλεφωνικά με τα τμήματα πωλήσεων για υπεύθυνες απαντήσεις. 3. Οτι μας ενδιαφέρουν οι απεριόριστες αστικές (αλλιώς με χρονοχρέωση υπάρχει με 25 ευρώ το Forthnet 2play Soho, και δεν υπάρχει εναλλακτική NetOne). ------------------------------------------------------------------------ Αστικές κλήσεις και Υπεραστικές κλήσεις "Δωρεάν" (δηλαδη με πάγια χρέωση μεσα στο συνολικό μηνιαίο κόστος ..) Απεριόριστες και για τις δύο, 24/7. ------------------------------------------------------------------------ Δέσμευση: ελάχιστη 12 μήνες και για τις δύο. ------------------------------------------------------------------------ Μηνιαία χρέωση ( 11-5-2007 ) Τιμές με Φ.Π.Α Forthnet : 39,90? NetOne : 37,90 ? NetOne wins ------------------------------------------------------------------------ Download (μέγιστο θεωρητικό. αυτό ισχύει για οποιαδήποτε dsl/isp/γραμμή) Forthnet : 10 Mbps NetOne : 10 Mbps ------------------------------------------------------------------------ Upload Forthnet : 512 Kbps (και θέλει ψάξιμο για να βρείς οτι τόσο είναι. έλεος! αυτό δεν ειναι στα "Χαρακτηριστικά" της υπηρεσίας; ...) NetOne : 1 Mbps NetOne Fatality! ------------------------------------------------------------------------ * κάτι που ξέχασα: η Net One δίνει προαιρετικά static IP χωρίς επιπλέον κόστος. Ενδιαφέρει χρήστες με ειδικές απαιτήσεις. Σημ. οτι και τα δύο πακέτα απευθύνονται σε οικιακούς χρήστες. Αν παίζεις πολύ με rapidshare, kai p2p, ειμαι σίγουρος οτι θα προτιμήσεις dynamic IP. ------------------------------------------------------------------------ Τέλος Ενεργοποίησης Forthnet : Δωρεάν, σημερα. Η προσφορά του δωρεάν εξοπλισμού (ADSL modem) & του τέλους ενεργοποίησης της υπηρεσίας (34,90?) ισχύει έως 31/05/2007. (σ.σ. οι "κυλιόμενες" ημερομηνίες, ειναι παράδοση πλέον για τη Forthnet. ειτε αφορά προσφορές, είτε κάλυψη περιοχών απο το ιδιόκτυτο δίκτυο της) NetOne : 50 ? Forthnet wins [Λαδέμπορας mode on] αν υπολογίσω το εφάπαξ +50 netone, με το -2/μήνα, και το κόστος λιανικής του 780WL ποιός κερδίζει; [/Λαδέμπορας mode off] ------------------------------------------------------------------------ Τέλος Απενεργοποίησης (για να διακόψεις την υπηρεσία πριν λήξει το πρώτο 12μηνο) Forthnet : 70 ? NetOne : 70 ? ------------------------------------------------------------------------ Φορητότητα Αριθμού Forthnet : ναι, δωρεαν NetOne : ναι, δωρεαν ------------------------------------------------------------------------ Εξοπλισμός, ΤΙ? Forthnet : πολλοί χρήστες πήραν το Crypto F200 , και τελευταία έχουμε αναφορές οτι στέλνουν και USR 9112 . Απ'οσο ξέρω δεν αναφέρονται τα ακριβή μοντέλα στο site, και δεν υπάρχει δυνατότητα επιλογής. Οτι λάχει θα σου στείλουν. Aλλα μπορείς να χρησιμοποιήσεις δικό σου router, αν ειναι συμβατό (isdn router/modems μαλλον δεν θα παιξουν πανω στο δικτυο Forthnet). NetOne : Speedtouch 780(i). Αναφέρεται σαφώς στα FAQ. με +10 ευρώ, παίρνεις το WiFi/Ασύρματο Speedtouch 780(i)WL (αντιγράφω απο ποστ μέλους adslgr.com που έκανε την αίτηση "Έχω και μία καινούργια πληροφορία το wifi στους καινούργιους χρήστες είναι δωρεάν και δέν χρειάζεται να πληρώσεις τα δέκα ευρώ") πληροφορίες για το 780WL υπάρχουν παντού. Λογικά το (i) ειναι το ίδιο χωρίς wireless. http://www.NetOne.gr/Support_Guides.html Aλλα ΔΕΝ μπορείς να χρησιμοποιήσεις δικό σου router. NetOne , IMHO, WINS bigtime, για όσους δεν θελουν να πληρώσουν έξτρα για δικό τους ρουτερ, δίνει φοβερό μηχανάκι. Forthnet, αν θελεις πλήρη ελευθερία+ποιότητα, θα την πληρώσεις απο την τσέπη σου. ------------------------------------------------------------------------ Εξοπλισμός, Πόσο ? Forthnet : δωρεαν NetOne : δωρεαν ------------------------------------------------------------------------ Εξοπλισμός, κλειδωμένος? πορτες κλειστές? Forthnet : εφ' όσον η εταιρεία σου επιτρέπει να χρησιμοποιήσεις το δικό σου router, δεν ειναι δυνατό να έχει περιορισμούς. NetOne : το παρεχόμενο Speedtouch, ειναι μερικώς κλειδωμένο για κάποιες προχωρημένες ρυθμίσεις. Οι ξεκλείδωτές ρυθμίσεις παρέχουν αρκετή ελευθερία στους περισσότερους οικιακούς χρήστες: ΝΑΤ - "άνοιγμα πορτών" (π.χ. P2P, port forwarding, gaming), Διαχείριση router μέσω WEB, Αλλαγή password χρήστη, Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, δικτύου LAN, DHCP, Ασύρματου Δικτύου WLAN, Firewall, DynDNS, Parental Control κλειδωμένες ρυθμίσεις, δεν μπορείς να αλλάξεις: backup settings, Προσθήκη χρήστη στο router, Αλλαγή ρυθμίσεων σύνδεσης internet, Αλλαγή ρυθμίσεων τηλεφωνίας, Αλλαγή ρυθμίσεων QoS, Απομακρυσμένη διαχείριση router, Διαχείριση router μέσω telnet Forthnet wins ------------------------------------------------------------------------ Εξοπλισμός, άλλα, ψιλά γράμματα? Forthnet : Αν αποφασίσετε να διακόψετε για οποιοδήποτε λόγο, ο εξοπλισμός θα είναι δικός σας. Βεβαίως και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον εξοπλισμό ADSL που ήδη έχετε. NetOne : Το modem ανήκει στη Νet One και σας παρέχεται δωρεάν για όσο διάστημα είστε πελάτης μας. Αυτό σημαίνει ότι αν χαλάσει ή αν χρειάζεται αναβάθμιση αναλαμβάνουμε εμείς την αντικατάστασή του, χωρίς δικά σας έξοδα. Αν διακόψετε, πρέπει να μας επιστρέψετε το modem σε κατάσταση λειτουργίας. Αν θέλετε να το κρατήσετε μπορείτε να το αγοράσετε. Η τιμή πώλησης είναι 100 Ευρώ ( Forthnet wins ------------------------------------------------------------------------ Τηλέφωνο, είδος γραμμής, πόσες? Forthnet : PSTN. όχι VOIP NetOne : δεν παρέχει pstn. ειναι VOIP, 2 γραμμές. αποτέλεσμα, υποκειμενικό. αναλογα τι θεωρείς καλύτερο. VOIP δεν παίζει αν υπάρχει διακοπή ρεύματος. PSTN της Forthnet παίζει; ------------------------------------------------------------------------ Τηλεφωνικές ευκολίες (αναγνώριση, φραγή, προώθηση κλήσεων, προσωπικός τηλεφωνητής, τριμερής επικοινωνία) Forthnet : δωρεαν τα βασικά, άλλα δωρεάν ως 30/8/2007 NetOne : δωρεαν ------------------------------------------------------------------------ Κλήσεις προς Κινητά (χρέωση ανά δευτερόλεπτο, ελάχιστη χρέωση 30 δευτ.) Cosmote, Vodafone Forthnet 0,1650 ? / λεπτό NetOne 0,1680 ? / λεπτό TIM, Q-telecom Forthnet 0,1751? / λεπτό NetOne 0,1750? / λεπτό Forthnet wins ------------------------------------------------------------------------ ενδιαφερει μόνο αν έχετε συχνή επικοινωνία με ανθρωπό σας στο εξωτερικό, και δεν μπορεί να παίξει λύση τύπου Skype. Διεθνείς Κλήσεις (χρέωση ανά δευτερόλεπτο) NetOne Ζώνη Συχνών Προορισμών (Ευρωπαϊκές χώρες, ΗΠΑ, Καναδάς, Αυστραλία, Ιαπωνία, κ.α.) Σταθερό: 0,1750? / λεπτό - Κινητό: 0,2400? / λεπτό NetOne Ζώνη 1 - Σταθερό: 0,1964? / λεπτό - Κινητό: 0,2600? / λεπτό Forthnet Ζώνη 1 - Σταθερό: 0,2094 ? / λεπτό - Κινητό: 0,2844 ? / λεπτό οι αναγραφόμενες τιμές συμπεριλαμβάνουν Φ.Π.Α. 19% NetOne wins ------------------------------------------------------------------------ Μετακόμιση απο άλλου τύπου συνδρομή ή πάροχο, σε full llu: Forthnet : Αν έχεις ήδη συνδρομή forthnet υπόσχονται οτι θα σου πιστώσουν το υπόλοιπο της στον πρωτο λογαριασμό 2play. NetOne : αποκλείεται να έχεις ήδη συνδρομή της ------------------------------------------------------------------------ γενικά, υποκειμενικά σχόλια, εκτιμήσεις: Forthnet : "Μεγάλη και σίγουρη". παραδοσιακή δύναμη στο χώρο των ISP, αυτο εχει δυό όψεις: πολλους ευχαριστημένους, αλλα εύκολα θα βρω και μερικά ποστ σε οποιοδήποτε φόρουμ που την κράζουν. Οι μεγάλοι ελέφαντες ειναι δυνατοί, αλλα συνήθως και αργοί. Γραφειοκρατες, δυσκίνητοι, πχ. οταν εχει ενα ειδικό πρόβλημα ένας συγκεκριμένος πελάτης, κλπ. μεγάλες αναμονές στα τηλέφονα υποστήριξης/πωλήσεων. Αλλα, απο άλλους "ελέφαντες" του χώρου, προσωπικά βρίσκω την Forthnet, την λιγότερο αρτηριοσκληρωτική. προσωπικά δεν εχω κανενα παράπονο οσα χρόνια ειμαι πελάτης απλών συνδέσεων. Για το ιδιόκτητο δεν εχω εμπειρία. εστι κι αλλιώς, τηλέφωνο για βοήθεια σε ρυθμίσεις, δεν πήρα και δεν πρόκειται να πάρω. Θα τηλεφωνήσω μονο για να αναφέρω βλάβη ή για ανανέωση/διακοπή. Πιο εύκολα βρίσκεις άλλους πελάτες ενεργοποιημένους στο ιδιόκτητό της, να γράψουν εμπειρίες. Net One : Η νεώτερη εμφάνιση στο χώρο. Φυσιολογικό το αίσθημα ανασφάλειας, ειδικά με τα όσα έχουν ακουστεί για το μπάχαλο των άλλων καινούριων. κλασική ατάκα: "δεν κάνω τίποτα αν δεν διαβάσω εντυπώσεις απο τους πρώτους ενεργοποιημένους (beta victims ..)" Η εταιρεία δεν ειναι νέα, αλλα τώρα αποφάσισε να πουλήσει υπηρεσίες σε οικιακούς χρήστες. Το πληρέστατο faq στο site της κερδίζει τις εντυπώσεις. Η κινησή της να συνεργαστεί με το adslgr.com, με δημιουργία υποφόρουμ Net One Support http://www.adslgr.com/forum/forumdisplay.php?f=163 οπου θα απαντάνε μέλη του support, υπάλληλοί της, επίσημα για λογαριασμό της εταιρείας, ειναι πρωτοφανής. Νωρίς ακόμα για να κρίνουμε τις απαντήσεις καθώς ξεκίνησε χτες (10-5-2007). Ακόμα, λιγοι οι ενεργοποιημένοι στο ιδιόκτητό της, να γράψουν εμπειρίες. Συμπέρασμα: όλοι μας θέλουν για το κορμί μας. ποιός θα είναι πιό τρυφερός "επι τω έργω" ;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 11 Μαΐου 2007 Super Moderators Δημοσ. 11 Μαΐου 2007 les oti to Speedtouch ths NetOne einai merikws kleidwmeno...an omws exeis to diko sou router 8a eisai se ola 3ekleidwtos etsi? pantws den einai eukolh apofash... isws to kalytero pou exeis na kaneis einai na psa3eis gia empeiries allwn genikotera me thn NetOne (akoma kalytera gia thn perioxh sou) kai gia empeiries sthn perioxh sou me Forthnet wste na apofasiseis vash taxythtwn...
coby Δημοσ. 11 Μαΐου 2007 Δημοσ. 11 Μαΐου 2007 Random έγραψες! Τρομερό αρθράκι. Thanks για την ενημέρωση.
IMMORTALFRANK Δημοσ. 11 Μαΐου 2007 Δημοσ. 11 Μαΐου 2007 Εκπληκτική κάλυψη του θέματος. Βέβαια η netone είναι αρκετά "νεαρή" στο χώρο και θέλει λίγο χρόνο να δούμε .... τι καπνό φουμάρει!!!
cordobros Δημοσ. 11 Μαΐου 2007 Δημοσ. 11 Μαΐου 2007 αποτι ειδα εισαι Αθηνα. οποτε λογικα θα εχειs και μια καλη ταχυτητα . εγω εχω 2play,αλλα και πριν ημουνα εδω και 2 χρονια στην φορθνετ. μονο για το 2 play μπορω να σου πω την γνωμη μου. καμμια σχεση με οτι ξεραμε μεχρι τωρα απο πακετα,αοριστου κ.λ.π. ταχυτητεs σταθερεs και πολυ κοντα στο οριο των 10MB/s. σερβιs πολυ καλο και υπομονετικο να σου λυσει καθε προβλημα και απορια. τηλεφωνο εξαιρετικο οπωs του ΟΤΕ. ρουτερ USR9112 για ολουs πλεον. αναμονη για ενεργοποιηση γραμμηs απο την ημερα τηs καταχωρησηs τηs αιτησηs 15 ημερεs. ενδιαμεσα χωριs ιντερνετ τωρα πια 1-2 ημερεs[εμενα 1 εβδομαδα] κανενα προβλημα κλεισιματοs του ρουτερ,ολα ελευθερα. εκανα σημερα ενα τεστ ταχυτητοs κατεβαζονταs 5-6 αρχεια συγχρονωs απο azureus χρονομετρωνταs 1 ωρα,ειχα μονιμη ταχυτητα 1000-1100ΚΒ/s,[kαλα ακουσατε]. αποτελεσμα; 3,5 giga σε 1 ωρα. αυτα ειναι τα συμπερασματα μου για εδω και μια εβδομαδα που εχω 2play. τελευταιο!εαν ειναι αληθεια αυτο που μου ειπαν απο την φορθνετ,μεχρι το τελοs του χρονου θα διπλασιαστουν οι ταχυτητεs στοδικτυο τηs. το μονο κακο που πλεον θα μπουμε σε μεγαλα εξοδα για αγορα CD,DVD.γιατι ολα πια κατεβαινουν γρηγορα.
georgeadams Δημοσ. 11 Μαΐου 2007 Δημοσ. 11 Μαΐου 2007 ------------------------------------------------------------------------ Τηλέφωνο, είδος γραμμής, πόσες? Forthnet : PSTN. όχι VOIP NetOne : δεν παρέχει pstn. ειναι VOIP, 2 γραμμές. αποτέλεσμα, υποκειμενικό. αναλογα τι θεωρείς καλύτερο. VOIP δεν παίζει αν υπάρχει διακοπή ρεύματος. PSTN της Forthnet παίζει; ------------------------------------------------------------------------ Στη NetOne (και στη Vivodi), οι τηλεφωνικές σου συσκευές συνδέονται πάνω στις ειδικές πόρτες του router. Αν πάθει κάτι ο router (κόλλημα, βλάβη κλπ) ή αν γίνει διακοπή ρεύματος, εκτός από adsl δεν θα έχεις ούτε τηλέφωνο. Στη forthnet (όπως και στους υπόλοιπους εναλλακτικούς) δεν έχεις τέτοιο πρόβλημα. Το τηλέφωνο δουλεύει ακριβώς όπως και στον ΟΤΕ. Για εμένα προσωπικά, μιας και έχω αντίστοιχη τραυματική εμπειρία με τη Vivodi, αυτός ήταν καταλυτικός παράγοντας. Ναι μεν το Speedtouch υποτίθεται πως είναι σοβαρός router και όχι της πλάκας σαν αυτό που δίνει η Vivodi (και κολλάει κάθε τρεις και λίγο) αλλά εγώ δεν το διακινδυνεύω ξανά. Δεν αντέχω άλλη κρεβατομουρμούρα. Γι' αυτό και προτίμησα τη forthnet (η σύνδεση μου ενεργοποιήθηκε πριν από μια εβδομάδα). les oti to Speedtouch ths NetOne einai merikws kleidwmeno...an omws exeis to diko sou router 8a eisai se ola 3ekleidwtos etsi? Δεν μπορείς να αλλάξεις router γιατί οι τηλεφωνικές γραμμές στη NetOne δουλεύουν ΜΟΝΟ με το router που σου δίνουν αυτοί.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 11 Μαΐου 2007 Super Moderators Δημοσ. 11 Μαΐου 2007 Δεν μπορείς να αλλάξεις router γιατί οι τηλεφωνικές γραμμές στη NetOne δουλεύουν ΜΟΝΟ με το router που σου δίνουν αυτοί. iou...mlkia...krima
nikoskon Δημοσ. 11 Μαΐου 2007 Δημοσ. 11 Μαΐου 2007 TCP/Web100 Network Diagnostic Tool v5.2.1eclick START to begin 11/05/2007 16:31:47 Checking for Middleboxes . . . . . . . . . . . . . . . . . . Done running 10s outbound test (client to server) . . . . . 432.98Kb/s running 10s inbound test (server to client) . . . . . . 8.46Mb/s Your PC is connected to a Cable/DSL modem click START to re-test Όντως το Internet είναι πολύ κοντά στα υποσχόμενα... Από ftp.ntua.gr είμαι συνεχώς με 850kB/s+
kx5 Δημοσ. 11 Μαΐου 2007 Δημοσ. 11 Μαΐου 2007 Μόνο και μόνο για το κλειδωμένο router δε θα επέλεγα Netone. Υπέρ της forthnet είναι και η POTS τηλεφωνία. Βέβαια η netone δίνει 1mbps upload αλλά τι να το κάνεις με κλειδωμένο router...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 11 Μαΐου 2007 Super Moderators Δημοσ. 11 Μαΐου 2007 Μόνο και μόνο για το κλειδωμένο router δε θα επέλεγα Netone. Υπέρ της forthnet είναι και η POTS τηλεφωνία. Βέβαια η netone δίνει 1mbps upload αλλά τι να το κάνεις με κλειδωμένο router... diavases se poia pragmata einai kleidwmeno kai se poia oxi? siga to "kleidwma" pou exoun...den einai kai sta xalia ths On Telecoms...
kx5 Δημοσ. 11 Μαΐου 2007 Δημοσ. 11 Μαΐου 2007 Πάνω που ετοιμαζόμουν να κάνω edit στο μήνυμά μου. Ναι δεν είναι τόσο χάλια το κλείδωμα (μου ήρθε στο μυαλό η ON). Τώρα για PSTN vs VoIP τηλεφωνία είναι άλλο ζήτημα. Εγώ για την ώρα θα προτιμούσα PSTN.
Eusebius Δημοσ. 11 Μαΐου 2007 Δημοσ. 11 Μαΐου 2007 Ψηφίζω Forthnet. Παρά τα 512 του up (που έψαχνα κι εγώ δύο αιώνες στο σάιτ μέχρι να καταλάβω πόσο είναι). Πολύ ωραίο συγκριτικό, random. Thanks!
random Δημοσ. 11 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2007 αποτι ειδα εισαι Αθηνα.οποτε λογικα θα εχειs και μια καλη ταχυτητα . ...καμμια σχεση με οτι ξεραμε μεχρι τωρα απο πακετα,αοριστου κ.λ.π. ταχυτητεs σταθερεs και πολυ κοντα στο οριο των 10MB/s. ρουτερ USR9112 για ολουs πλεον. Για ταχύτητες, δεν ανησυχώ. ειμαι σε γραμμή ΟΤΕ + συνδρομή Forthnet, και πιάνω το max εκεί που το απαιτώ: 768/192 Kbps -> http/ftp 80 Kb/s για το USR, μακάρι, αλλα... http://www.insomnia.gr/vb3/showpost.php?p=1598684&postcount=808 09-05-2007, 12:58 menw sti Voula....mou steilane simera ws eksoplismo to Crypto F200.
random Δημοσ. 11 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2007 Απο τις κλειδωμένες ρυθμίσεις του 780 της Net One, η μόνη που ίσως θα ήθελα να βάλω χέρι ειναι το QOS. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για port forwarding, p2p, torrents, emule, και τα συναφή αγαπημένα μας σπορ. Αυτά επιτρέπονται. και με το QOS απ'οτι διαβάζω στα φορουμ, ελάχιστοι χρήστες ξέρουν ή ψάχνονται να το αλλάξουν ανεξαρτήτως ρουτερ. Η εταιρεία δεν στο επιτρέπει γιατι μπορεί να χαλάσεις την προτεραιότητα της τηλεφωνίας, και να τους πρίζεις μετά. η αδυναμία για backup settings, ειναι μια μικρή ενόχληση, και η μη πρόσβαση με telnet, μαλλον φυσιολογική. Αν μπεις με telnet, ισως ξεκλειδώνουν όλα, οποτε δεν εχει νόημα να στο δώσουν. η "Απομακρυσμένη διαχείριση router" στο Off, θα ειναι μια καλή προστασία για αρχάριους χρήστες. Θυμηθείτε άλλους που την ειχαν by default On, και με default password! Ισως δημιουργώ την εντύπωση φανατισμένου με το speedtouch, αλλα ο καθένας με τις εμπειρίες του κρίνει. Και με το 510 που έχω ειμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Σκυλί στα 2,5 χρόνια 24/7. αν ειχε και ρυθμίσεις qos στο gui, αντι να ψαχνεις το cli, θα ήταν τέλειο. Στη NetOne (και στη Vivodi), οι τηλεφωνικές σου συσκευές συνδέονται πάνω στις ειδικές πόρτες του router. Αν πάθει κάτι ο router (κόλλημα, βλάβη κλπ) ή αν γίνει διακοπή ρεύματος, εκτός από adsl δεν θα έχεις ούτε τηλέφωνο.Στη forthnet (όπως και στους υπόλοιπους εναλλακτικούς) δεν έχεις τέτοιο πρόβλημα. Το τηλέφωνο δουλεύει ακριβώς όπως και στον ΟΤΕ. Αυτό ειναι σοβαρό. Κάποιοι χρήστες να το βάλουν για κριτήριο ειδικού βάρους. βέβαια, στην Αθήνα είμαστε, πόσο να μείνεις χωρίς ρεύμα; θα παρω με το κινητό. η περίπτωση βλάβης του ρουτερ θα τσούξει πιό πολύ. Και δεν μπορεις να πας σε μαγαζι να παρεις ότι να'ναι. περιμένεις αντικατάσταση απο τη Net One για να επανέλθεις. η άποψη της Net One για το pstn/voip http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=97212 *πρόσθεσα πάνω και το θέμα static IP for free που είχα ξεχάσει.
cordobros Δημοσ. 11 Μαΐου 2007 Δημοσ. 11 Μαΐου 2007 καθοσον αφορα το ρουτερ,οπωs ειπα και πριν μου εστειλαν το USR9112. οταν πλησιαζει η μερα ενεργοποιησηs καλο θα ηταν να περνατε την φορθνετ και να απαιτουσατε το USR,διοτι οπωs παραδεονται και οι ιδιοι στα 8mb το crypto f200 κλειδωνει,οποτε τι να το κανειs,ποσο μαλιστα οταν αναβαθμιστουν οι ταχυτητεs. δεν μπορει να δινουν στοus μισουs το ενα και στουs αλλουs μισουs το αλλο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.