Shade Of Purple Δημοσ. 11 Μαΐου 2007 Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2007 Καλημέρα, από χτες είμαι ο ευτυχής(?) κάτοχος ενός Bigwater 735 της Tt. Μετά την εγκατάσταση οι θερμοκρασίες αλλάξαν σ' όλο το σύστημα. Λογικό; Ναι, αλλά πως; Λιγάκι ανάποδα. Να δηλώσω εξαρχής ΜΗ "ανεβασμένος" χρήστης οπότε μπορεί να έχει γίνει κάποιο λάθος οπουδήποτε. Θερμοκρασίες με το δωμάτιο στους 28c cpu: (πριν) 47c, (μετά)46c mb: (πριν) 34c, (μετά) 42c Και τα περίεργα: northbridge: (πριν) 55c, (μετά) 89c:confused: gpu: (πριν) 35c, (μετά) 43c ram: (πριν) 35c ,(μετά) 44c Οι τιμές επεξεργαστή και μητρικής μετρήθηκαν και τις δύο φορές με το Asus ProbeII. Ίσως μη αξιόπιστο αλλά αφού οι μετρήσεις έγιναν με το ίδιο... Οι λοιπές τιμές είναι από τα θερμόμετρα του KamaMeter (στις ίδιες θέσεις κλπ) Σχετικά με την θερμοκρασία του επεξεργαστή, το δικαιολογώ λίγο, λόγω της παραπανίσιας πάστας (είχα ένα φίλο από πάνω που μου έλεγε συνέχεια "βάλε κι άλλο"). Μάλλον θα ξαναβγάλω το waterblock να διορθώσω αυτό το θέμα. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι η διαφορά στα υπόλοιπα μέρη, ειδικά στην northbridge. Μια μικρή διαφορά θα μπορούσε να είναι λόγω χειρότερης ροή αέρα τώρα, μιά και η προτεινόμενη θέση για το radiator είναι ή θέση του ανεμιστήρα εξόδου και αμφιβάλλω αν κάνει το ίδιο καλή δουλειά μ' αυτόν στο να βγάζει αέρα έξω. Αλλά εδώ μιλάμε για μεγάλη διαφορά. Καμμιά ιδέα σχετικά με το τί έκανα λάθος; Τι μπορεί να διορθωθεί; Κάθε συμβουλή πολύτιμη. Ευχαριστώ. Ακολουθεί η σύνθεση του συστήματος και μια δυό φωτό μπάς και βοηθήσουν. CPU: Intel C2D [email protected] Mainboard: Asus P5N32 Sli SE Deluxe RAM: OCZ 1GB (2X512) @667MHz DDR2 VGA: HIS x1600Pro ICQII Case: Thermaltake Armor (silver with 25cm side fan) Fans: 25cm on side panel, 3x12cm, 1x9cm (εκτός ρεύματος) Fan controller: Scythe Kama Meter Σύστημα πρίν Σύστημα μετά (τα φώτα μας μαράνανε:evil:) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vatos_locos Δημοσ. 12 Μαΐου 2007 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2007 για τo northbridge μου είναι αρκετά λογικό να ανεβεί πολύ αν σκεφτείς ότι έφυγε ο ανεμιστήρας του επεξεργαστή που έριχνε και σε αυτό αέρα για την κάρτα γραφικών θα σου έλεγα να κανεις λίγο πιο πίσω την αντλία σου μήπως δεν τραβάει κρύο αέρα αρκετό και ανέβηκε λίγο γιατί πολύ κολλητά τα βλέπω οι μνήμες σου τo ίδιο με τo northbridge πάθανε σίγουρα λύση βάλε τω ψυγείο σου κάπου αλλου ίσως στην οροφή του κουτιού σου και φιαξε καλο airflow μπόρος/πλάι να βάζεις αέρα πίσω να βγάζεις για northbridge σκέψου κανένα μικρό block και κουβερτούλες για τις μνήμες σου κάπως καλύτερη θα είναι η κατάσταση μετά good luck Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JOHNX2 Δημοσ. 12 Μαΐου 2007 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2007 Ta 4 vidakia pou pianoun to block pano ston epeksergasti prepi na vithothoun paralila kai oxi me tixea sira. Episis prepi na ta sfiksis mexri terma me pensa gia na patisi poli kala pano ston epeksergasti to block. Gia na to petixis auto tha bgalis telios ta sgougaria pou exi to metaliko petalo pou koumponi piso stin mitriki sou kai tha valis gia patoura 4 kaoutsoukenia lastixakia me tripa stin mesi kai paxos 0.3cm, ta opia tha ta paris apo magazi me idraulika. Auta me tin sira tous tha analavoun na aporofisoun oli tin piesi kai etsi i mitriki sou den tha exi kindino na spasi... (to idio exo kani kai ego stin diki mou, dioti me ta sgougaria pou eixe to petalo pou koumponi piso apo tin mitriki bgaxikiklose kai mou kaike i mitriki mou) Tora oson afora tin pasta tha valis peripou oso to megethos mias fakis kai tha tin aplosis pano ston epeksergasti. einai telios lathos auto pou ekanes kai gemises pantou me pastes... H auksisi ton thermokrasion se mnimes kai gpu theoro oti einai fisiologikes mias kai exis statiko aera pleon mesa sto kouti sou mias ksi efige to fan tou cpu. vale apo mprosta 12rides anemistires na fernoun mesa sto kouti krio aera. Episis vale tous diskous pano dipla apo to trofodotiko gia na min empodizoun tin isagogi tou aera. Telos vale ta fan pou exi i mitriki gia ta hit-pipes kai vale psiksi stis mnimes... tha dis dramatiki miosi thermokrasion sto NB 20-25 VATHOUS KATO, kai i mnimes sou tha douleuoune stous 25-26 vathmous Kane auta pou sou leo kai tha me thimithis... EGO EIMAI NB-->32 CPU-->21 RAM-->23 Exoume to idio kouti kai block ston epeksergasti ala telios diaforetikes thermokrasies, opote kati den kanis kala. Rikse mia matia ti exo kani ego file. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chkafe Δημοσ. 12 Μαΐου 2007 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2007 Συμπληρωματικά θα πρότεινα να βάλεις το ψυγείο (γυριζεις τον ανεμιστήρα να βγάζει αέρα)έξω απο το κουτι εγω ετσι το εχω.Βεβαια, τωρα,δεν ειναι οτι πιο ευκολο να αδειάσεις τα υγρα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Shade Of Purple Δημοσ. 12 Μαΐου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2007 Καταρχάς να σας ευχαριστήσω για τις απαντήσεις σας @Vatos_locos: σ' αυτό κατέληξα κι εγώ σχετικά με ram και northbridge και εκεί είναι που λέω μήπως έπρεπε να περιμένω να έρθει το Max Orb αντί για την υδρόψυξη αφού έτσι κι αλλιώς μάλλον δεν είμαι ικανός να την αξιοποιήσω σωστά:roll: Κουβέρτες οι μνήμες μου έχουν απ' τη στοργική μαμά τους. Μπρός και πλάι μπαίνει αέρας (μπρός οι 2 12άρηδες, στο πλάι ο 25άρης) μάλλον στην έξοδο είναι το πρόβλημα. Η ιδέα με το ψυγείο κάπου στην οροφή είναι εφαρμόσιμη αλλά θέλω να είναι τελείως σταθερό καθώς το κουτί πρόκειται να αλλάξει σπίτι δύο φορές μέσα στο καλοκαίρι. Εσύ JOHNX2 που έχεις βάλει το ψυγείο μέσα στο Armor; Εγώ απλά το έβαλα όπου προτείνει η ΤΤ. Όντως αν φύγει από κει, και τα ανεμιστηράκια της north/southbridge μπορώ να βάλω και το παλιό exhaust. Τα βιδάκια του επεξεργαστή btw τα έσφιξα παράλληλα σχεδόν όσο πάνε. Μετά θα αρχίσει το Η πάνω από το μπλόκ να λυγίζει. Σχετικά με την "πάστα"... οκ, χτυπάω το κεφάλι μου που τον άκουσα. Χτές αφαίρεσα την μισή απ' ότι έβαλα αρχικά και είδα μια μικρή διαφορά. Θα ξαναβγάλω το μπλόκ... έχω κι άλλη επιλογή; Αυτή τη στιγμή με το πλαϊνό πάνελ λίγο ανοιχτό πίσω, έχω πολύ καλύτερες θερμοκρασίες αλλά δεν ξέρω αν είναι απλά αυτό. Θερμοκρασίες με το δωμάτιο στους 30c cpu: 46c mb: 36c northbridge: 70c gpu: 42c ram: 39c ΑΝ τελικά δεν αλλάξει τίποτα, μάλλον θα βάλω πάνω στην northbridge (όχι στο απομακρυσμένο heatsink της) κάποιο από τα παλία ανεμιστηράκια που έχω βρεί από αρχαίους επεξεργαστές. Είναι και αθόρυβα. Edit: @chkafe: το σκέφτηκα αυτό αλλά θέλω να είναι όσο πιο συμμαζεμένο γίνεται μια και όπως είπα το κουτί μετακινείται και όχι κάτω από τέλειες συνθήκες. Άσε και το άδειασμα που είπες... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vatos_locos Δημοσ. 12 Μαΐου 2007 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2007 στην οροφή μπορείς άνετα να το στηρίξεις σωστά το ψυγείο και να μην έχεις πρόβλημα όσο για την πάστα καλύτερα βγάλε όση έβαλες και βάλε από την αρχή λίγη και σωστά σφίξιμο το block δεν χρειάζεται μέχρι αηδίας μην παραμυθιάζεστε φτάνει μέχρι ένα σημείο που να εφαρμόζει σωστά και καλά με τον επεξεργαστή ούτε τόσες λεπτομέρειες με λαστιχάκια και τέτοια που λες JOHNX2 μάλλον για αυτό σου βραχυκύκλωσε και η παλιά μητρική λόγο ότι θα το είχες ταράξει στο σφίξιμο και το σφουγγάρι από το backplate τρύπησε Shade Of Purple δοκίμασε να βγάλεις πρόχειρα το ψυγείο από εκεί που το έχεις και να βάλεις έναν ανεμιστήρα μόνο του να βγάζει και δες πως πάει τότε πιστεύω ότι θα είναι αρκετά καλύτερα και αν ναι κρίνεις εσύ που μπορείς να το τοποθέτησης το ψυγείο στον πάτο η στην οροφή κατά τα αλλά κάτι που δεν κατάλαβα ο ανεμιστήρας του ψυγείου βάζει αέρα στο κουτί στην τωρινή του κατάσταση ? και αν ναι γιατί χρειάζεται να αδειάζεις όλο το σύστημα για να τον γυρίσεις ? απλά βάλτων από την έξω μεριά του κουτιού αν συνεχίσουν τα ίδια για της μνήμες τότε μπορείς να κάνεις αυτό που έχει ο JOHNX2 αλλά δεν ξέρω πόσο sound friendly είναι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Shade Of Purple Δημοσ. 12 Μαΐου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2007 Διάβασα την απάντηση μετά την γενική αλλαγή. κατά τα αλλά κάτι που δεν κατάλαβα ο ανεμιστήρας του ψυγείου βάζει αέρα στο κουτί στην τωρινή του κατάσταση ? Όχι, βγάζει φυσικά. Αλλά άν βάλεις το ψυγείο απ' έξω θα πρέπει να γυρίσεις τον ανεμιστήρα όπως λέει ο chkafe αλλιώς θα φέρνει ζεστό αέρα μέσα. Βασικά μετά τα πρωινά σας post και ένα γερό ξεφύσημα άδειασα το νεράκι, έλυσα τα πάντα κρέμασα το ψυγείο πλαγιαστά στο πάνω μέρος με το ζεστό αέρα να πηγαίνει προς το πίσω πάνελ το οποίο και έβγαλα μέχρι να αποδειχτεί οκ το σύστημα, οπότε και θα το κόψω σ' αυτό το σημείο. Ξαναέβαλα το exhaust fan καθώς και τα ανεμιστηράκια των northbridge και southbridge. Επίσης έβγαλα μερικά πραγματάκια που έτρωγαν χώρο και χάλαγαν την ροή. Αφαίρεσα όλη την πάστα και καθάρισα τις επιφάνειες και έβαλα μια "φακή" όπως είπατε. (οκ... ίσως έβαλα πάλι ΛΙΓΟ παραπάνω:oops: ) Φωτό αύριο αλλά δεν είμαι ικανοποιημένος με την στήριξη του ψυγείου. Τεσπα, βλέπουμε. Temps atm με το δωμάτιο στους 31 (ναί, λιώνω): cpu: 43c mb: 36c northbridge: 50c gpu: 39c ram: 38c Και πάλι οι θερμοκρασία του επεξεργαστή είναι πολύ υψηλή. Πάλι κάτι δεν κάνω καλά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Shade Of Purple Δημοσ. 15 Μαΐου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 15 Μαΐου 2007 Οκ, φάνηκα ασυνεπής στο θέμα της φωτό που υποσχέθηκα αλλά θα έρθει κι αυτή. 2 έξτρα ερωτήσεις προς τους σχετικούς: 1. Ακουμπώντας συχνά τα αλουμινένια "φύλλα" του ψυγείου, τα έβλεπα σχετικά ψυχρά, υπάρχει περίπτωση λόγω ταχύτητας της αντλίας (400L/h) να μην προλαβαίνει το υγρό να απορροφήσει την θερμότητα από τον επεξεργαστή ή να μην προλαβαίνει να ψυχθεί στο ψυγείο επαρκώς; Η αντλία μπορεί να στηρίξει άνετα (κατά την Tt πάντα) και ένα gpu block, συνεπώς μάλλον είναι ήδη πιο δυνατή απ' ότι χρειάζεται. Επιπλέον διαθέτει και ένα έξτρα καλώδιο μαζί με το μόλεξ του ρεύματος αλλά άν θυμάμαι καλά ήταν μόνο για αναφορά στροφών και όχι για ρύθμιση. 2. Όπως είπα αρχικά, η μητρική μου είναι η Asus P5N32. Οι θερμοκρασίες που έβλεπα (μόνο για cpu & mb) ήταν από το Asus Probe II οι οποίες ήταν οι ίδιες με το bios (λογικό). Πρίν ένα μήνα άλλαξα bios με την τελευταία έκδοση και οι θερμοκρασίες που εμφανίζονταν μετά ήταν από 7 μέχρι 10 βαθμούς πάνω, πράγμα που με κάνει να αναρωτιέμαι για την αξιοπιστία των sensors της μητρικής. Δοκίμασα επίσης το Everest για θερμοκρασίες αλλά φαντάζομαι κι αυτό την μητρική "ρωτάει" οπότε ήταν ίδιες. Υπάρχει περίπτωση να μου δίνει άσχετες θερμοκρασίες και να ανησυχώ τσάμπα τόσες μέρες; Ποιός ο πιο αξιόπιστος τρόπος να μάθω αληθινές θερμοκρασίες; Άν χρησιμοποιήσω τα probes του KamaMeter πού ακριβώς θα πρέπει να τα ακουμπήσω για να μάθω την θερμ. του επεξεργαστή την στιγμή που είναι to block επάνω; Αυτά, κι ευχαριστώ με την υπομονή σας στην ασχετοσύνη μου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vatos_locos Δημοσ. 15 Μαΐου 2007 Share Δημοσ. 15 Μαΐου 2007 1 οχι βασικά εγώ ξέρω οτι όσο πιό μεγάλη είναι η αντλία σου τόσο καλύτερα 2 ναι υπάρχει περίπτωση να σου λένε ο,τι να 'ναι τα prob θα τα βάλεις πάνω στο Heatspreader του επεξεργαστή σου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Shade Of Purple Δημοσ. 15 Μαΐου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 15 Μαΐου 2007 Οκ, θα τα δοκιμάσω εκεί (δεν υπάρχει heatspreader τώρα, στο waterblock ελπίζω να εννοείς) το βράδυ και βλέπουμε (γράφω από χώρο εργασίας οπότε δεν μπορώ να τσεκάρω επί τόπου). Ευχαριστώ για την απάντηση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vatos_locos Δημοσ. 15 Μαΐου 2007 Share Δημοσ. 15 Μαΐου 2007 πρέπει να βγάλεις πάλι το block και στο πλάι να βάλεις το prob Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.