Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αυτες τις μερες θα παρω ενα νεο 50cc scooter...

σχετικα με πινακιδες, ποιος αναλαμβανει την εκδοση? εμεις ή το καταστημα?

υπαρχει χρεωση? δικη μας ή οχι, και τι χρειαζεται απο χαρτια?

απο ασφαλεια?

και τελη?

ποσο το μαλι?

διπλωμα?

αν υπαρχει β κατηγοριας, αλλαζει τπτ?

πηγαινουμε στην αστυνομια και επι τοπου γινεται η μινι εξεταση?

ή αλλού?

μπορουμε να παμε με το δικο μας μηχανακι? (μηπως υπαρχει προβλημα που και καλα πως πηγες μεχρι εκει...)

και τα βηματα στρωσιματος, και πρωτων service, σηντηρησης, αλλαγης λαδιων κλπ...

και απο λαδια ποια ειναι τα καλα για να βαζω?

ερχομενος απο τον κοσμο των αυτοκινητων τα εξοδα του scooter φανταζουν μηδαμινα, γιαυτο και λεω να το προσεχω με σχετικα καλα αναλωσιμα...

thanks!!!

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Θα αναφερθώ σε αυτά που γνωρίζω στα σίγουρα.

Την πινακίδα στην βγάζει το κατάστημα, συνήθως σου δίνει και μια προσωρινή ασφάλεια (1 μήνα max) οπότε θα πρέπει σύντομα να κάνεις δικιά σου ασφάλεια.

Τώρα στην AIG Greece, μια απλή ασφάλεια έχει περίπου στα 50?/χρονο. Τόσο δίνω εγώ. Τέλη κυκλοφορίας δεν έχουν τα 50άρια. Έχουν όμως ανανέωση άδειας που γίνεται στην τροχαία και νομίζω είναι περίπου 15?/χρόνο.

Το δίπλωμα που χρειάζεσαι δεν είναι το κλασικό του Υπουργείου Μεταφορών, αλλά το πράσινο που σου εκδίδει η τροχαία. Εκεί αναλαμβάνεις να δώσεις εξετάσεις. Στις εξετάσεις πας μόνο με δικό σου μηχανάκι.

Καλά λάδια για δίχρονο μοτέρ, είναι τα Motul 100% συνθετικά. Γύρω στα 10?/λίτρο.

Όσο για το στρώσιμο δεν χρειάζεται να ανυσηχείς τόσο. Απλά για τα πρώτα 500χλμ δεν ανοίγεις τέρμα γκάζι και δεν κάνει απότομες επιταχύνσεις.

Πάντως, κάνεις την καλύτερη κίνηση φίλε μου που επιλέγεις 2τροχο για μετακίνηση στην πόλη. Εγώ θα σου πρότινα να πάρεις scooter με μεγάλους τροχούς (πολύ βασικό) και ακόμα καλύτερα 4χρονο >125cc.

Δημοσ.

2 λογια και απο εμενα που ειχα 50ρι στηνΣαλονικη για 2 χρονια.

Αμα βγαινεις οικονομικα παρε κατι καλύτερο, εστω και φθηνό 100-125.Η διαφορά στα χρήματα δεν είναι μεγάλη.Γιατί?

1) Εισαι 23 αρα μπορεις. Οταν πάρεις 50΄ και το μαθεις να το χειριζεσαι θα αρχισεις αμέσως να σκέφτεσαι για κάτι μεγαλύτερο.Οπότε καλύτερα πάρε απο τώρα πάρά σε 6-12 μήνες.

2)Η διχρονίλα είναι άτιμο πράμα. Άμα έχεις γκόμενα θα σε πρίζει οτι μυρίζουν τα ρούχα της και δεν θα θέλει να ανέβει.4χρονο 50' ουτε για σκέψη, είναι τόσο αργά που θα σε κοροιδέυει όλη η πόλη.

Τώρα για τα άλλα, η συντήριση θα σου την πούνε απο το μαγαζί που αγώρασες.

Λάδια βάζεις όταν ανάψει λαμπάκι.

Στις εξετάσεις πιθανόν να μην χρειάζεσαι ουτε δικό σου μηχανάκι, ουτε δικό σου κράνος. Αμα βρείς να δανειστείς είσαι οκ.Τουλάχιστον αυτό ισχυε όταν εδινα εγώ. Καλύτερα πάνε στο Α.Τ της περιοχής σου να ρωτήσεις.

Δημοσ.

Εν τέλη, καλύτερα να πας να δώσεις για το κανονικό δίπλωμα μοτοσυκλέτας που τα καλύπτει όλα. Έτσι κι αλλιώς το κόστος σε γιατρούς-χαρτιά είναι το ίδιο. Μόνο τα μαθήματα και η παράσταση είναι τα επιπλέον.

Και όπως είπαμε, αγορά 4χρονο και 125cc τουλάχιστον.

Δημοσ.

ναι μεν αλλα...

σαφως και θελω κατι πιο δυνατο για να μην ζοριζεται να πιασει τα...50...

αλλά το να δωσω 300 τωρα ειναι δυσκολο λογο εξοδων μετακομισης.

εκτος και αν τολμουσα να παρω τωρα με δοσεις το 125αρι, και για κανα 2μηνο να ειμαι χωρις διπλωμα....?

δεν βλεπω και ελεγχους να γινονται (αλλα ποτε δε ξερεις)...

και να το παω ετσι μεχρι να βρω τα εχτρα χρηματα για διπλωμα.

τι λετε?

γιατι οντως ξερω οτι το 50αρι εχει πολυ ζορι, αλλα δεν παιζει μια για το διπλωμα τωρα...

εσεις τι θα κανατε στη θεση μου?

Δημοσ.

Καταλαβαίνω την θέση σου.

Θα σου πρότινα να κάνεις λίγο υπομονή μέχρι να μαζέψεις τα λεφτά για να βγάλεις το δίπλωμα. Σε καμμία περίπτωση μην οδηγήσεις χωρίς αυτό. Δεν είναι το θέμα μην σε σταματήσει κανένα μπλόκο, αλλά μην εμπλακείς σε κανένα ατύχημα και βρεις ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ μπελά.

Απο την στιγμή που μπορείς να βγάλεις κανονικό δίπλωμα, είναι κρίμα να βγάλεις για το 50άρι. Είναι σίγουρο, οτι το 50αράκι θα σου φανεί (και είναι) πολύ "λίγο". Φαντάσου οτι αν θελήσεις να έχεις συνεπιβάτη, θα σου βγάλει την ψυχή.

Δημοσ.

thanks για το αμεσο reply.

ωστοσο ειμαι πολυ προβληματισμενος...

διοτι ναι μεν δουλευω... και παιρνω καποια ψιλα το μηνα, ωστοσο τα εξοδα τις μετακομισης που εχω τωρα... ειναι πολλα, και θα αναπνευσω τουλαχιστον σε 2 μηνες. ναι αλλα μεχρι τοτε, τουλαχιστον 1,5 με 2,5 μηνες θα χρειαστει να κανω το πανε ελα απο τη μια πλευρα της θεσσαλονικης στην αλλη... δλδ 3 ωρες πανε ελα τη μερα με λεωφορεια... (2+2)

ισως παρω το 125αρι, και να το χρησιμοποιω οσο πιο αραια γινεται, μεχρι να πηξω απο το πανε ελα...

(ταυτοχρονα εχω και 2 πανε ελα τη βδομαδα στην κοζανη λογο τελευταιων μαθηματων στη σχολη...)

παιδι του δρομου πια....

για 125αρι, τα τελη ποσα ειναι?

Δημοσ.

Απο φράγκα πόσα διαθέτεις? Γιατι μπορείς είτε να πάρεις κάτι φθηνό ή να τσιμπήσεις ενα μεταχειρισμένο σαν προσωρινή λύση.

Δώσε ότι έχεις για το δίπλωμα ώστε να το πάρεις άμμεσα και μετα με ότι περισέψει πάρε αναλόγος με τις ανάγκες σου.

Δημοσ.

τα 2χρονα οντως μυριζουν ασχημα,οσο για συνεπιβατη που ειπατε οτι δν τραβαει παιζει ρολο και τι μηχανακι ειναι,εγω προσωπικα δν εχω προβλημα,παρε καλυτερα ενα 125-200 4χρονο να εισαι κυριος ασε που τα 2χρονα τωρα το καλοκαιρι εχουν προβλημα με θερμοκρασιες αυτα απο μενα

Δημοσ.

τελικα το αποφασισα...

ξεκινησα για κατι φτηνο με κατω απο χιλιαρικο λυση...

και βρηκα με 880 ενα καινουργιο 50αρακι,

το V-Clic της Peugeot...

και εχτρα το κρανος αλυσιδα πινακιδες ασφαλεια κλπ...

φτασαμε το χιλιαρικο..

και με τους πειρασμους σκεφτομουνα για 125, αν θα ταν καινουργιο και ψιλοεπωνυμο ξεκινουσαμε απο τα 1200+ και το διπλωμα 300, και ολα τα εχτρα αλλα 100+ φτασαμε τα 1600+...

και ειναι πολλα...

για την τωρινη λυση μου...

οποτε επιστρεφουμε στο λογικο ποσο τον 1000ευρω.

και αργοτερα βλεπουμε...

Δημοσ.

Το κράνος παιδες το κράνος το φοράμε πάντα και το δένουμε. Αν δεν είναι δεμενο είναι σαν να μην το φοράμε...

Δημοσ.

εγω παντως εχω honda 72cc στρογγυλοφαναρο το κοκκινο και δεν μυριζει και τραβαει.το εχω 4 χρονια και μονο 1 φορα του αλλαξα λαδια.300 ευρω το ειχα παρει.τα εβγαλε τα λεφτα

Δημοσ.

Αμα δεν θές να πας σε κάτι μεταχειρισμένο(που δεν ειναι ασχημη λύση) και δεν μπορεις να δώσεις κάτι παραπάνω τότε αυτό που βρήκες ειναι μονόδρομος.

Αλλα να ξέρεις πως σκουτερ με μικρά ροδάκια είναι ασχημη επιλογή, ιδιαίτερα για την πόλη μας. Αν κάνεις πολλα χλμ μεσα στην πόλη θα σε κουράζει απίστευτα.

Άλλα η τελίκή επιλογή είναι δική σου, το σίγουρο είναι πως ότι και να πάρεις, με το κυκλοφωριακό που έχει η σαλονίκη, θα το χαρείς απίστευτα.

• 2 μήνες μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...