Προς το περιεχόμενο

Προσφυγικά αθλητικά σωματεία

small change

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ψάχνω να βρω ομάδες που ιδρύθηκαν από πρόσφυγες. Αυτή τη στιγμή μου΄ρχονται ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Πανιώνιος, Ιωνικός, Απόλλων, Καλαμαριά. Ξέρετε άλλες;

Δημοσ.
ΒΑΟ κ Πόντιοι Βέροιας

Μα βέβαια, οι Πόντιοι! Πώς μου διεφυγε; Για τον ΒΑΟ δεν το'ξερα, ευχαριστώ.

Άλλες κανεις;

Επισκέπτης
Δημοσ.

H Xαλκηδόνα, πριν την συγχώνευση με τον Ατρόμητο. Επίσης ο Νέος Αστέρας που κάποτε συγχωνεύθηκε πάλι με τον Ατρόμητο (από όπου προέκυψε το αστέρι στην φανέλα). Άρα μπορείς να θεωρείς και τον Ατρόμητο μία τέτοια ομάδα μαζί με τις -πρώην- δύο.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Επίσης ο Ολυμπιακός Πατρών, ενώ αν υπολογίσεις ότι η Νέα Ιωνία Βόλου ήταν στην ουσία προσφυγικός καταυλισμός, τότε όλες οι ομάδες της είναι τέτοιες:

"ΝΙΚΗ" (ποδόσφαιρο)

Α.Ο. ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

Α.Ο. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ (στίβος)

"ΑΡΗΣ" (ποδόσφαιρο)

"ΑΤΛΑΣ" (ποδόσφαιρο)

"ΗΡΑΚΛΗΣ" (ποδόσφαιρο)

ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ "ΝΙΚΗΣ"

"ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ" (ποδόσφαιρο)

"ΠΗΛΕΑΣ" (ποδόσφαιρο)

Καλό πάντως είναι να βγάλεις τον Απόλλων από την λίστα:

Πλήν ότι είναι η πρώτη ελληνική ομάδα που ιδρύθηκε ποτέ (1891), δεν ιδρύθηκε από πρόσφυγες. Ιδρύθηκε στην Σμύρνη.

Δημοσ.

Η ερασιτεχνική της Ν. Φιλαδελφείας, Ν. Φιλαδέλφεια ονομάζεται. Δίνει φιλικά με τους παλαίμαχους της ΑΕΚ.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Και μάλλον δεν θες μόνο ποδοσφαιρικές ομάδες. Άρα στην λίστα μπορείς να προσθέσεις πάρα πολλές ομάδες. Όπως ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ & ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ν. ΙΩΝΙΑΣ "Α Ν Α Τ Ο Λ Η ", και ο ΑΡΗΣ Νικαίας που είναι από τους μεγαλύτερους αθλητικόυς σύλλογους της χώρας (πάνω από 3.000 αθλητές)

Δημοσ.

Καλό πάντως είναι να βγάλεις τον Απόλλων από την λίστα:

Πλήν ότι είναι η πρώτη ελληνική ομάδα που ιδρύθηκε ποτέ (1891), δεν ιδρύθηκε από πρόσφυγες. Ιδρύθηκε στην Σμύρνη.

Καλά, κι ο Πανιώνιος παρομοίως. Δεν με απασχολεί αυτό, μου αρκεί που τη "φέρανε" οι πρόσφυγες μαζί τους.

Σας ευχαριστώ πολύ παιδια για τη βοήθεια. Μάλλον θα επικεντροθώ σε 3-4 από τις γνωστότερες- σκοπεύω να κάνω εργασία επί του θέματος.

Δημοσ.
Η ερασιτεχνική της Ν. Φιλαδελφείας, Ν. Φιλαδέλφεια ονομάζεται. Δίνει φιλικά με τους παλαίμαχους της ΑΕΚ.

Ποια δηλαδή;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...