sakis st Δημοσ. 21 Μαΐου 2007 Δημοσ. 21 Μαΐου 2007 LOGITECH X-530 kai oxi ta LOGITECH X-540 thn diafora tha thn katalabeis an ta deis
george_o/c Δημοσ. 21 Μαΐου 2007 Δημοσ. 21 Μαΐου 2007 LOGITECH X-530 kai oxi ta LOGITECH X-540thn diafora tha thn katalabeis an ta deis Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το λες αυτό. Διαφέρουν μόνο στο σχεδιασμό. Και τα δύο έχουν αρμονική παραμόρφωση > 96db και τα δύο exoun Frequency Response 40Hz - 20kHz... Απλώς τα 530 τα βρίσκεις το πολύ 9 ευρώ φθηνότερα, ενώ τα 540 έχουν και καλύτερο σχεδιασμό. Α και τα δύο βγάζουν 70Watts RMS. Οπότε ποια η διαφορά??? :-D Πάντα φιλικά
nik00ss Δημοσ. 21 Μαΐου 2007 Δημοσ. 21 Μαΐου 2007 + για LOGITECH και απο μενα.σε αυτη την κατηγορια ηχειων παιζει πολυ μεγαλη σημασια η ποιοτητα και οχι τα watts (που δεν ξερεις αν ειναι rms η peaks)
snik Δημοσ. 21 Μαΐου 2007 Δημοσ. 21 Μαΐου 2007 logitech kai apo edo exo ixeia logitech kai eimai ipereuxaristimenos
rufous Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 παντως πριν τρια χρονια παρολο που η creative ειναι κορυφαια εταιρια οσον αφορα τον ηχο ειχε βγαλει πολλα ελαττωματικα ηχεια που μετα απο λιγο καιρο ειχαν προβλημα στη συνδεση με την αυξομειωση ηχου και οταν το πειραζες, ή δεν ειχες ηχο ή χανόταν το ballance, γενικοτερα καταστροφη. Ασε που καμια φορα αυξομειωνονταν μονη της η ενταση. Πιστευω πολλοι απο εσας ξερετε για τι πραγμα μιλαω Κριμα για μια τοσο μεγαλη εταιρια, ελπιζω να ηταν απλα ελαττωματικες παρτιδες Κι εγώ το ίδιο πρόβλημα είχα με τον αυξομειωτή! Αλλά λεω να ξαναπροσπαθήσω...
simply_the_best Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 Aν και έχω χρόνια creative, προτείνω τα logitech σε αυτή την κατηγορία τιμής.. Kαλά μπάσα και καθαρός ήχος σε ηψηλές εντάσεις.. Μή κάνεις το λάθος και πάρεις τα Τ6100.. Έχουν κακό σχεδιασμό, κακή ποιότητα κατασκευής (φτηνιάρικο πλαστικό και κακής ποιότητας ξύλου στο sub για μείωση κόστους) και δεν ανταποκρίνονται καθόλου καλά σε τραγούδια - ταινίες με υψηλά μπάσα. Δεν είναι τυχαίο και ότι σε καταστήματα όπως πλαίσιο, cosmodata, media markt κλπ έχουν βάλει να ακούγεται μουσική απο τα x-530 ή 540 που είναι μια προσιτή οικονομικά και καλή ποιοτικά λύση. Τέλος δεν γνωρίζω ποια η ακριβής διαφορά των 530 και 540 αλλά έχω ακούσει ότι εκτός από τον σχεδιασμό διαφέρουν στο ότι τα Χ-540 εμφανίζουν λιγότερο το φαινόμενο του ''τριξίματος'' στον ήχο όταν λειτουργούν άλλες ηλεκτρικές συσκευές.. Καλή αγορά!
george_o/c Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 Τέλος δεν γνωρίζω ποια η ακριβής διαφορά των 530 και 540 αλλά έχω ακούσει ότι εκτός από τον σχεδιασμό διαφέρουν στο ότι τα Χ-540 εμφανίζουν λιγότερο το φαινόμενο του ''τριξίματος'' στον ήχο όταν λειτουργούν άλλες ηλεκτρικές συσκευές.. Καλή αγορά! Κοίταξε αν συγκρίνεις και τα specifications από το site της Logitech δεν υπάρχει διαφορά εκτός από το σχεδιασμό. Αυτό για το "τρίξιμο" πρώτη φορά το ακούω πάντως...:???: Πάντως παλαιότερα είχα κάποια Ιnspire 5.1 της creative εντάξει ικανοποιητικά θα μπορούσα να πω αλλά μου τα χαλούσαν στα μπάσα... Μετά είχα πάει στου ξαδέρφου μου που είχε τα 2.1 Gigaworks 300Watt αν δε κάνω λάθος (μιλάμε για προ διετίας για τα Gigaworks και τα Inspire τα είχα πριν από 2.5 χρόνια και λίγο παραπάνω) που είχα εντυπωσιαστεί από την ποιότητα ήχου. Αλλά μόνο με τα Gigaworks... πριν από λίγο καιρό πήρα αυτά για το δωμάτιο να τα συνδέω με το CD Player μιας και στον υπολογιστή έχω τα ηχεία ενός πιο παλιού Stereo πλέον και όλα οκ :-D (βγήκα και off-topic αναπολώ παλιές στιγμές... ααααχ )
Dimitris® Δημοσ. 29 Μαΐου 2007 Δημοσ. 29 Μαΐου 2007 Και εγώ δε θα έλεγα τα CREATIVE SBS 580. Τα έχει ένα ξάδερφός μου και δεν μπορώ να πω πως εντυποσιάστηκα! Το αρνητικό το εστιάζω στο ότι όταν έπαιζαν σε υψηλές εντάσεις δν ακουγόταν καθαρά ο ήχος (κάτι για το οποίο δεν έφταιγαν τα μπάσα). Τώρα, εγώ δεν ξέρω καθόλου από Logitech, αλλά για να στο λένε τόσοι πολλοί μάλλον θα το αξίζουν σαν ηχεία. Καλή αγορά!
StavrosD Δημοσ. 29 Μαΐου 2007 Δημοσ. 29 Μαΐου 2007 Tα Watt αγνοήστε τα. Είναι απλά κράχτες. Σημασία έχει και το πόση ευαισθησία έχουν. Στα ηχεία Hi-Fi αναφέρεται και η ευαισθησία, η οποία δίνεται σε db στο 1 watt. Υπάρχουν ηχεία που με 1 watt δίνουν κάτω από 90db ένταση, και άλλα που δίνουν πάνω από 96db. Συνήθως κάτω από το 90 τα ονομάζουν "δύσκολα" ηχεία,ενώ πάνω από 92 "εύκολα", ακριβώς επειδή είναι δύσκολο ή εύκολο για τον ενισχυτή να τα οδηγήσει σωστά. Από εκεί και πέρα χρειάζεται διπλάσια ισχύς για 3db επιπλέον. Παράδειγμα: Έστω ότι έχουμε 2 ηχεία, ένα με 90db και ένα με 96db ευαισθησία, και θέλουμε ένταση 111db. Για το πρώτο χρειαζόμαστε 2^((111-90)/3)=2^7=128watt Για το δεύτερο για την ίδια ένταση χρειαζόμαστε 2^((111-96)/3)=2^5=32watt
narbi Δημοσ. 29 Μαΐου 2007 Δημοσ. 29 Μαΐου 2007 Tα Watt αγνοήστε τα. Είναι απλά κράχτες.Σημασία έχει και το πόση ευαισθησία έχουν. Στα ηχεία Hi-Fi αναφέρεται και η ευαισθησία, η οποία δίνεται σε db στο 1 watt. Υπάρχουν ηχεία που με 1 watt δίνουν κάτω από 90db ένταση, και άλλα που δίνουν πάνω από 96db. Από εκεί και πέρα χρειάζεται διπλάσια ισχύς για 3db επιπλέον. Παράδειγμα: Έστω ότι έχουμε 2 ηχεία, ένα με 90db και ένα με 96db ευαισθησία, και θέλουμε ένταση 111db. Για το πρώτο χρειαζόμαστε 2^((111-90)/3)=2^7=128watt Για το δεύτερο για την ίδια ένταση χρειαζόμαστε 2^((111-96)/3)=2^5=32watt Όσο ζείς μαθαίνεις.......
rufous Δημοσ. 29 Μαΐου 2007 Δημοσ. 29 Μαΐου 2007 Tα Watt αγνοήστε τα. Είναι απλά κράχτες.Σημασία έχει και το πόση ευαισθησία έχουν. Στα ηχεία Hi-Fi αναφέρεται και η ευαισθησία, η οποία δίνεται σε db στο 1 watt. Υπάρχουν ηχεία που με 1 watt δίνουν κάτω από 90db ένταση, και άλλα που δίνουν πάνω από 96db. Συνήθως κάτω από το 90 τα ονομάζουν "δύσκολα" ηχεία,ενώ πάνω από 92 "εύκολα", ακριβώς επειδή είναι δύσκολο ή εύκολο για τον ενισχυτή να τα οδηγήσει σωστά. Από εκεί και πέρα χρειάζεται διπλάσια ισχύς για 3db επιπλέον. Παράδειγμα: Έστω ότι έχουμε 2 ηχεία, ένα με 90db και ένα με 96db ευαισθησία, και θέλουμε ένταση 111db. Για το πρώτο χρειαζόμαστε 2^((111-90)/3)=2^7=128watt Για το δεύτερο για την ίδια ένταση χρειαζόμαστε 2^((111-96)/3)=2^5=32watt Για τα Logitech Χ-540 τι γνώμη έχεις;
StavrosD Δημοσ. 29 Μαΐου 2007 Δημοσ. 29 Μαΐου 2007 Για τα Logitech Χ-540 τι γνώμη έχεις; Ότι πληρώνεις παίρνεις! Έχω τα X-530, τα αγόρασα επειδή δεν είχα 5.1. Για για τα λεφτά τους είναι αρκετά καλά, αλλά η ποιότητα του ήχου σε σχέση με τα monitor ηχεία που έχω (Tannoy Reveal) δεν λέει και πολλά. Στην περιοχή τιμής μέχρι τα 300€ μην περιμένεις να δεις κάτι σημαντικά καλύτερο, δεν θα σε απογοητεύσουν, τουλάχιστον από ένταση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.