Προς το περιεχόμενο

Κάποιο site γι αυτούς που θέλουν να αρχίσουν να μπαίνουν στο νόημα?

bibibo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

@bibibo 1-2 πραγματάκια:

1) Από καθαρά προσωπική εμπειρία, αυτό που έχω να σου πω είναι ότι το σημαντικό πράγμα όταν ασχολείσαι με το PC είναι να ξέρεις πώς να διορθώνεις τις "μ@λ@κίες" που κάνεις πειραματιζόμενη με το PC. Π.χ. το κάνεις ήδη στο λειτουργικό και τις επαναφορές από System Restore. Καιρός είναι να πάρεις το κατσαβίδι σου και να ανοίξεις το case - εννοείται ότι θα έχεις βγάλει τα πάντα από την πρίζα. Σαν πρώτο βήμα, μην πειράξεις τίποτα, απλά παρατήρησε και δεν πώς είναι οι μνήμες, που βρίσκονται, πώς είναι η κάρτα γραφικών/ήχου, ο σκληρός κτλ κτλ. ΝΑ ξέρεις δηλαδή ένα περίπου πώς διαμορφώνεται το PC εσωτερικά. Σε επόμενο στάδιο, μπορείς να προχωρήσεις π.χ. με το να ξηλώσεις ένα drive DVD ROM και να το επανατοποθετήσεις στη θέση του. Ε, σιγά σιγά, εκτός του ότι θα αποκτήσεις οικειότητα με τον υπολογιστή και τα μέρη του, θα αποκτήσεις και μια αυτοπεποίθηση σε στυλ "γαμ0το, χάλασε η μνήμη, αλλά θα την αλλάξω μόνη μου" ή "θέλω να προσθέσω έναν σκληρό, θα τον αγοράσω και θα τον τοποθετήσω μόνη μου". Μπορεί να ακούγονται απλοϊκά όλα αυτά σε πιο έμπειρους κομπιουτεράδες, αλλά μην ξεχνάς ότι κανείς δεν γεννήθηκε και να ξέρει από PC. Όπως λέει και ο σοφός λαός: "εκεί που είσαι ήμουνα κι εδώ που είμαι θα 'ρθεις". Οπότε, ψάχνεις στο forum για τυχόν υπάρχοντα θέματα σχετικά με τις απορίες σου και - εννοείται - εδώ είμαστε για οποιαδήποτε απορία παραμένει.

2) Όσον αφορά στο router, θα σου πω ένα ρητό που έμαθα κι εγώ όταν έκανα τέτοιες ερωτήσεις: RTFM = Read The Fucking Manual !! :) Αντιλαμβάνεσαι ότι διαβάζοντας το manual του router σου, θα έρθεις σε μια πρώτη επαφή με τις ορολογίες που δεν γνωρίζεις, θα ψάξεις και στο internet και με τον συνδυασμό γνώσεων θα ξεκινήσεις να καταλάβαίνεις τι είναι π.χ. το MAC filtering. Πολύ σημαντική είναι η πρακτική εμπειρία που θα αποκτήσεις "παίζοντας" με το router σου - για τους λόγους που ανέφερα πιο πάνω.

Τελειώνοντας, θέλω να σου τονίσω ότι θα νιώσεις πολύ καλύτερα αν "τριφτείς" λίγο με ένα αντικείμενο για να το μάθεις. Σϊγουρα, οι περισσότεροι εδώ μέσα θα βοηθήσουμε εσένα και όποιον άλλο θέλει βοήθεια, αλλά - και νομίζω ότι στο σημείο αυτό μιλάω εκ μέρους ενός μεγάλου ποσοστού insomniacs - "μασημένη τροφή" δεν θα σου δώσουμε. Εξάλλου, το να βρίσκεις τα πάντα έτοιμα, κατά κανόνα οδηγεί σε σταδιακή μείωση του ενδιαφέροντος για το όποιο αντικείμενο και κατόπιν σε πλήρη αδιαφορία.

Καλώς ήρθες στο forum!!

Δημοσ.

Ανοίγεις explorer και εκεί που γράφεις http://www.insomnia.gr, βάλε τα νούμερα που σου είπα. Τότε κάποιο από τα δύο θα σου πετάξει ένα παραθυράκι που θα ζητάει username & password (κοίτα στο εγχειρίδιο του ρουτερ και γράφει ποια είναι). Αφού τα βάλεις, μπαίνεις μέσα...

Δημοσ.

είμαι σίγουρος ότι στο manual του router σου θα λέει ακριβώς τη διεύθυνση που αντιστοιχεί στο router σου - οι δικές μας ήταν υποθετικές.

Δημοσ.

Υπάρχουν πολλοί συνδιασμοί που μπορεί να είναι. Αν δεις στο manual που σου λέω 1000% το γράφει ποιος είναι. Δες το και δοκίμασε...

Δημοσ.

Μπορείς πάντα να παρακολουθείς εκτός από το forum και τις ιστοσελίδες από τα περιοδικά του χώρου, έχουν και αυτά πολλά θέματα..

Επίσης στο google που είπαν και τα παιδιά και φυσικά εδώ θα βρεις τα πάντα, μην ανησυχείς σε ένα χρόνο από τώρα θα είσαι εξπέρ!

Δημοσ.

μια συμβουλη εχω να σου δωσω, μη βιαζεσαι να τα μαθεις ολα, σιγα σιγα θα γινουν, βασικοτερος παραγοντας ειναι η εμπειρια, θα σε βοηθησει και το pc απο μονο βγαζοντας σου προβληματα(πρεπει να εχουν ψυχη τα γ... αλλα ειναι νευρικα και αλλα καλοβολα). Επισης αν δεν καψεις δε θα μαθεις...Και κατι αλλο, ολοι εδω μεσα ειναι προθυμοι να βοηθησουν οποτε μη φοβασαι να ρωτησεις οτιδηποτε, ολοι καποτε ασχετοι ημασταν

Δημοσ.

Πάω στοίχημα το λουκάνικό μου ότι οι μισοί από όσους έσπευσαν να βοηθήσουν την poor misguided bibibo, σίγουρα την φαντάστηκαν και γυμνή στο κρεβάτι τους. Τέσπα...

Επειδή και εγώ κάπως έτσι την φαντάζομαι, της προτείνω να αρπάξει έναν φίλο της ή κάποιον γνωστό της τέλος πάντων ο οποίος να το κατέχει το άθλημα των υπολογιστών (και δεν εννοώ να παίζει DotA, WoW ή Lineage, εννοώ να είναι σε κάποια σχολή ο άνθρωπος ή να ασχολείται αρκετά χρόνια με τα PCια), να τον καλέσει σπίτι της, να του φτιάξει και ένα φραπεδάκι και να ξεκινήσουνε μαζί τις ερωτοαπαντήσεις.

Ξεκινώντας από το τι είναι το PC, τι μπορεί να κάνει, προχωρώντας σε βασικά θέματα hardware (βγάλτε έναν σκληρό, μια RAM, χαιδέψτε την, δείτε τι γίνεται με τα ρεύματα, δείτε τις θύρες της μητρικής, κτλ), να συνεχίσετε σε θέματα λειτουργικού (προσθαφαίρεση προγραμμάτων, windows, office), δοκιμάστε να παίξετε λίγο με απλά προγράμματα επεξεργασίας εικόνας και ήχου και στη συνέχεια να μπείτε (παρέα πάντα) στον μαγικό κόσμο του internet.

Σερβίρετε ρε βαθύ πιάτο λίγες μηχανές αναζήτησης, πασπαλίζετε με λίγες IP και server-client stuff, συνοδεύετε με φρέσκα torrent clients και Indexing sites και στο τέλος βάζετε και λίγα p2p, μια γουλιά HTML,CMS , σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου και είστε τζιτζί !

Πάντα όμως με κάποιον δίπλα έτσι ώστε η ερώτηση και η απάντηση να είναι άμεσες. Αν είσαι Γιάννενα Bibibo, στείλε ένα pm να το κανονίσουμε (και ότι ήθελε προκύψει :) )

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

0xa0xa0 μου θυμίζει εμενα όταν ήμουν 12 και έπιασα το πρώτο pc και δεν ήξερα καν τι κάνει το ποντίκι από εμενα κοπελια ένα θα σου πω οποιος βιάζεται σκοντάφτει λένε οι παππούδες οποτε σιγά σιγά θα τα μάθεις όλα κανένας δεν βγήκε από την μάνα του και να τα έχει φυτεμένα πείραξε λίγο το pc σου παίξε με κανένα προγραμματάκι σιγά σιγά θα πάρεις το κολλάει κάτι θα χαλάσεις θα το φτιάξεις έτσι πάει από τις μαλακίες μας μαθαίνουμε ;)

πως και δεν πήγε στο μπλα μπλά αυτό ?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...