Προς το περιεχόμενο

Συνδεση 2 σκληρων και 2 ATAPI....

Xorxhs!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω εναν ΡΙΙΙ-800 με την αναλογη mobo(via chipset) και προσπαθω να συνδεσω 2 σκληρους δισκους και 2 cd-rom drives.Μπορειτε να μου πειτε πως πρεπει να γινει η συνδεση,διοτι αντιμετωπιζω προβλημα με την αναγνωριση τους.Πιο συγκεκριμενα στο primary channel βαζω τον 1 σκληρο master και τον αλλον slave.Eνω στο secondary channel βάζω το 1 cd-rom master και το αλλο slave.Tι μπορει να φταιει,οι ρυθμισεις στο bios?

Δημοσ.

Τα jumpers τα εχεις βαλει σωστα?

Στις συσκευες που θες να ειναι master στη θεση master και αντιστοιχα για τις slave?

Δημοσ.

Πρεπει να ειναι στο master HD "master with slave" στο slave HD "slave".

To master CD-ROM "master" και τελος στο slave "slave".

Στο ΒΙΟS στεκαρεις οτι οι επιλογες primary/secondary IDE master/slave ειναι στο auto και οχι none.

Δημοσ.

dokimase kai to cs(cable select) se ka8e drive

epishs:

*otan les ta vazeis master 'h slave,ennoeis MHPWS mono ta tzamperakia??..dioti ektos apo ta jumpers,se ka8e kalwdio h diataksh prepei na phgainei etsi:sth mesh o slave diskos - sthn akrh o master

**ta jumpers eniote "xalarwnoun"(mou exei tyxei,fainetai na "foriountai" sto drive,alla sthn ousia den gefyrwnoun tipota,kai alla esy nomizeis,kai alla yfistantai,kai travas ta mallia sou....)...Pare 4 kainouria,kai dokimase ki ayto

Δημοσ.

κατι παρομοιο παιδια,

εχω 2 drdrw atapi που συνδεω σαν maste/slave στο 1 IDE καναλι

Εχω ομως και 2 δισκους. 1 ata 100 και εναν sata 2.

τον καλο τον sata 2 τον συνδεω φυσικα στο 1 απο τα 4 sata.

τον αλλο (ατα 100) τον βαζω στο 2 IDE καναλι σαν slave ;

ο sata δεν εχει ρυθμιση master/slave.

θα τον δει σαν master ?

Δημοσ.

*otan les ta vazeis master 'h slave,ennoeis MHPWS mono ta tzamperakia??..dioti ektos apo ta jumpers,se ka8e kalwdio h diataksh prepei na phgainei etsi:sth mesh o slave diskos - sthn akrh o master

Όταν ορίζεις με jumperάκια το master-slave δε παίζει ρόλο η θέση που τον συνδέεις στην καλωδιοταινία. Παίζει μόνο στο cable select

Δημοσ.
κατι παρομοιο παιδια,

εχω 2 drdrw atapi που συνδεω σαν maste/slave στο 1 IDE καναλι

Εχω ομως και 2 δισκους. 1 ata 100 και εναν sata 2.

τον καλο τον sata 2 τον συνδεω φυσικα στο 1 απο τα 4 sata.

τον αλλο (ατα 100) τον βαζω στο 2 IDE καναλι σαν slave ;

ο sata δεν εχει ρυθμιση master/slave.

θα τον δει σαν master ?

Eγω στο παλιο PC που ειχα το ιδιο hardware με εσανα ειχα βαλει στο primary ide master τον ide HD.

Στο secondary τα 2 DVD.

Oi sata controllers δεν εχουν master/slave διαταξη. Για αυτο λεγεται Serial ATA (σε αντιθεση με το IDE που ειναι Parallel ATA (ΡΑΤΑ) και μπορει να δεχτει 2 συσκευες παραλληλα.

Αν η ανησυχια σου αφορα το αν θα τον δει ως δισκο που θα εγκαταστησεις το λειτουργικο, αυτο θα το ορισεις απο το bios στο boot device priority.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...