Προς το περιεχόμενο

"Delayed write failed" σε internal sata HD

lefterhs

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν μια βδομαδα πηρα νεο PC. Η ΜΒ ειναι η ASUS P5N-E SLI.

Η ιστορια εχει ως εξης:

Ο HD που παρουσιαζει το προβλημα ειναι ενας WD 2500YD, οποιος ηταν ο primary σκληρος στο παλιο μου μηχανημα και δεν ειχε παρουσιασει κανενα απολυτως προβλημα σε αυτο.

Πριν δωσω το παλιο PC αντεγραψα οτι ειχα κατεβασει απο τον δευτερο 120αρη IDE σε αυτον και τον εβαλα στο νεο PC.

Οταν πηγα να ξανακανω copy τα αρχεια στον νεο HD που εχει το PC (320GB WD) για να μπορεσω μετα να τον κανω format αρχισε να πεταει μηνυματα "delayed write failed" οταν αντεγραφε πολυ μεγαλα αρχεια και κολλαγε εντελως.

Υπεθεσα οτι ισως εφταιγε το καλωδιο sata, το αλλαξα και τον εβαλα σε αλλη sata θεση.

Μετα απο αυτες τις αλλαγες εκανε το copy μια χαρα, τον εκανα format και υπεθεσα οτι ληθηκε το προβλημα.

Αλλα χθες και προχθες οταν προσπαθουσα να φτιαξω ενα ISO DVD μου εσκαγαν τα windows (γιατι ειχα βαλει και το pagefile σε αυτον) και τελικα σε μια φαση μου ξαναπεταξε "delayed write failed".

Τωρα ξαναλλαξα καλωδιο, εβαλα το pagefile ξανα πισω στον C, εγκατεστησα νεους drivers για το nvidia chipset και εκανα disable απο το bios εναn jmicron sata controller που εχει για external sata devices και απεγκατασταση απο τα windows.

Κατεβασα και ενα diagnostic tool απο την WD και περασε το τεστ συν οτι και το SMART δεν δειχνει προβληματα για τον σκληρο.

Οι ερωτησεις ειναι οι εξης:

α) Εχει συναντησει κανεις παρομοιο προβλημα?

β) Μου φαινεται λιγο δυσκολο, αλλα υπαρχει πιθανοτητα το προβλημα να οφειλεται στον Jmicron controller? Αυτος ο controller ειναι αποκλειστικα για μια

external sata υποδοχη που εχει. Kαι τα 4 internal sata slots ανηκουν στο 430 chipset.

γ) Εχετε να μου προτεινετε κανενα αλλο diagnostic tool?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...