De@th L0rd Δημοσ. 10 Μαΐου 2007 Δημοσ. 10 Μαΐου 2007 Έχω το εξής σύστημα. Athlon venice 3200+,MSI-neo4 Fi (nf4ultra),1 GB ram(2x512 Kingston DDR 400 Mhz C.L.3), MSI 6600 GT 128 MB,120 GB hd +80 GB Sata 2 Hd. LG DVD-RW. Σκεφτόμουν να πάρω ένα κιτ 2 GB DDR της ΟCZ με 2χ1GB dimmakia για να το ανεβάσω στα 3 GB σύνολο(δεν με ενδιαφέρει το Dchannel).Αλλά ένας φίλος, μου είπε ότι δεν γίνεται τα ΧP 32-bit να αναγνωρίσουν παραπάνω από 2 GB μνήμης λόγω adressing.Iσχύει?Γιατί αν είναι έτσι θα την βολέψω με 1 GB κιτ.
Legionnaire Δημοσ. 10 Μαΐου 2007 Δημοσ. 10 Μαΐου 2007 Οι υπολογιστές με 32-bit αρχιτεκτονική (32-bit Datapath) υποστηρίζουν μέχρι 4GB μνήμης RAM. Τα Windows XP υποστηρίζουν μέχρι 4GB συνολικής μνήμης, αυτό σημαίνει ότι συμπεριλαμβάνουν και το pagefile. Έτσι 3GB + 1GB Pagefile = MAX System Memory, 2GB + 2GB Pagefile = MAX System Memory κλπ. Ελπίζω να κατάλαβες. Αν πραγματικά θες 3GB μπορείς να απενεργοποιήσεις ή να μειώσεις το pagefile. Το θέμα είναι γιατί θες τόση μνήμη; Μην μου πεις για παιχνίδια...
De@th L0rd Δημοσ. 10 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2007 Koίτα θέλω τόση μνήμη γιατί γίνεται πολύ πιο γρήγορα rendering σε μεγάλες εικόνες και σχέδια από photoshop Κ Corel.2on Kάποια παιχνίδια πχ.World of warcraft έχουν απαίτηση πιο πολύ από RAM παρά από κάρτα γραφικών.Ακόμα κ με 1 GB μέσα στις μεγάλες πόλεις που υπάρχει συνωστισμός δημιουργεί πρόβλημα.Αν π.χ. πάρω τα 2 GB και πάω στα 3 GB που θα μου δημιουργήσει πρόβλημα να μείωσω ή να απενεργοποιήσω το pagefile?
ThanosTheGreat Δημοσ. 10 Μαΐου 2007 Δημοσ. 10 Μαΐου 2007 kati asxeto alla to pagefile ti akrivws einai?
pcos Δημοσ. 10 Μαΐου 2007 Δημοσ. 10 Μαΐου 2007 to pagefile ego to exo apenergopoiimeno ALLA... kapoia software to xreiazontai oposdipote. An exeis 3GB + 1GB pagefile 8a eisai ok. Pagefile einai enas xoros sto disko pou xrisimopoieitai apo to leitourgiko os mnimi RAM otan den tou ftanei i RAM tou sistimatos, e3igisa oso pio apla mporousa...
pmandd Δημοσ. 11 Μαΐου 2007 Δημοσ. 11 Μαΐου 2007 http://www.microsoft.com/whdc/system/platform/server/PAE/PAEmem.mspx The /3GB switch allocates 3 GB of virtual address space to an application that uses IMAGE_FILE_LARGE_ADDRESS_AWARE in the process header. This switch allows applications to address 1 GB of additional virtual address space above 2 GB. Νομίζω έτσι θα χρησιμοποιήσεις >2 GB μνήμης στα xp.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.