Steven Δημοσ. 9 Μαΐου 2007 Δημοσ. 9 Μαΐου 2007 Έχω μερικές πολύ απλές ερωτήσεις... 1. Για σύνδεση router με pc τι καλώδιο χρειάζεται FTP ή UTP και γιατι? 2. Άμα έχω το άλλο από αυτό που χρειάζεται κανονικά τι επιπτώσεις έχει? 3. Ο ruter ειναι και wireless και συνδεομαι με το MacBook μου... Το πρόβλημα είναι ότι απλά σέρνεται! Μιλάμε για πολύ σουρσιμο... Για να μεταφέρει 350mb από το pc στο mac θέλει γύρω στα 7 λεπτά.Μήπως ξέρει κανένας γιατί?
naiv_dim Δημοσ. 10 Μαΐου 2007 Δημοσ. 10 Μαΐου 2007 1. φιλε δ ξερω αν υπαρχει ftpκαλωδιο, δ το εχω ακουσει ποτε αλλα για σύνδεση router με pc θελεις crossover καλωδιο. 2. τωρα αμα βαλεις αλλο, εγω το περνω σαν staight καλωδιο κ οχι σαν ftp που εννοεις, δ υπαρχει προβλημα διοτι το interface του router σου θα κανει την αλλαγη μονο του (εδω ομως δ ξερω αν το κανει το δικο σου) 3. τωρα αν ειναι αργο μαλλον παιζει κατι με το σημα σου, δ ξερω τι ακριβως αλλα πιθανοτατα αυτο ειναι, διοτι αμα επικοινωνει το wirless με το μηχανημα παει να πει οτι η συνδεση ειναι σωστη αρα κατι με το σημα λογικα..
manitaroulis Δημοσ. 10 Μαΐου 2007 Δημοσ. 10 Μαΐου 2007 1. φιλε δ ξερω αν υπαρχει ftpκαλωδιο, δ το εχω ακουσει ποτε αλλα για σύνδεση router με pc θελεις crossover καλωδιο.2. τωρα αμα βαλεις αλλο, εγω το περνω σαν staight καλωδιο κ οχι σαν ftp που εννοεις, δ υπαρχει προβλημα διοτι το interface του router σου θα κανει την αλλαγη μονο του (εδω ομως δ ξερω αν το κανει το δικο σου) 3. τωρα αν ειναι αργο μαλλον παιζει κατι με το σημα σου, δ ξερω τι ακριβως αλλα πιθανοτατα αυτο ειναι, διοτι αμα επικοινωνει το wirless με το μηχανημα παει να πει οτι η συνδεση ειναι σωστη αρα κατι με το σημα λογικα.. 1) Safws kai yparxei kai oxi DEN thes cross kalwdio alla isio 2) Yparxei provlima to pithanotero na mi paiksei kan (to giati einai vasikes arxes diktuwn, google it) 3)Check oti kaneis connect kai sta duo tears, me taxutita > 10mbs. To pithanotero einai oti kapoia apo tis wireless einai palia kai kanei connect ekei. Enallaktika des oti den exeis energopoihmeno sto router kanena QoS
naiv_dim Δημοσ. 10 Μαΐου 2007 Δημοσ. 10 Μαΐου 2007 1) Safws kai yparxei kai oxi DEN thes cross kalwdio alla isio2) Yparxei provlima to pithanotero na mi paiksei kan (to giati einai vasikes arxes diktuwn, google it) 3)Check oti kaneis connect kai sta duo tears, me taxutita > 10mbs. To pithanotero einai oti kapoia apo tis wireless einai palia kai kanei connect ekei. Enallaktika des oti den exeis energopoihmeno sto router kanena QoS 1. φιλε μη το ξαναπεις, CROSSOVER θελει, αυτο ειναι βασικη αρχη ενος δικτυου κ καλωδιωση αλλα μαλλον δ googlαρες καλα μου φαινετε, http://www.ciscopress.com/articles/article.asp?p=169686&seqNum=3&rl=1, http://en.wikipedia.org/wiki/Ethernet_crossover_cable, αλλα 2. κ staight να του βαλει λογικα θα παιξει(λογικα παντα) παρε να μαθεις τις βασικες καλωδιωσεις κ μετα πες κατι κ διορθωσε.. Use straight-through cables for the following connections: Switch to router Switch to PC or server Hub to PC or server Use crossover cables for the following connections: Switch to switch Switch to hub Hub to hub Router to router PC to PC Router to PC
naiv_dim Δημοσ. 10 Μαΐου 2007 Δημοσ. 10 Μαΐου 2007 τωρα θυμηθηκα τα ftp, ειναι καλωδια με καλυτερη προστασια των ζευγαριων του καλωδιου απο εξωτερικους θορυβους κλπ.. απλα κολλησα με τα STP.
exile Δημοσ. 10 Μαΐου 2007 Δημοσ. 10 Μαΐου 2007 1. Η γενική αρχή είναι ότι για σύνδεση router με PC απαιτείται crossover καλώδιο (straight χρειάζεται για σύνδεση router με switch ή PC με switch). Αυτό όμως ισχύει για routers που έχουν ένα ή περισσότερα Ethernet interfaces και προορίζονται κυρίως για business ή enterprise περιβάλλοντα (πχ Cisco routers των σειρών 2800, 3800 κοκ). Ο Steven δεν διευκρινίζει στην ερώτηση αν αναφέρεται σε τέτοιο router ή σε κάποιο από τους πολλούς ADSL routers (πχ USR, Zyxel κλπ) που κυκλοφορούν κυρίως για home networks και που οι περισσότεροι ενσωματώνουν 4 ethernet ports. Στη δεύτερη περίπτωση χρειάζεται straight καλώδιο, αφού αυτές οι πόρτες αποτελούν στην ουσία ένα 4-port switch ενσωματωμένο στο router και ουσιαστικά πρόκειται για σύνδεση PC με switch. Αν ο Steven διευκρινίσει σε ποιό router αναφέρεται θα πάρει και μια πιό σίγουρη απάντηση. 2. Πολλές σύγχρονες συσκευές δικτύου είναι autosense ως προς τον τύπο της σύνδεσης και μπορούν να λειτουργήσουν και με τους δύο τύπους καλωδίων. Αν αυτό ισχύει στο router σου πρέπει να το δεις από το manual. 3. Η διαφορά FTP και UTP καλωδίου έγκειται στο ότι το πρώτο είναι θωρακισμένο και το δεύτερο αθωράκιστο και δεν έχει να κάνει σε τίποτα με τη συνδεσμολογία. Για την περίπτωση που συζητάμε θα χρησιμοποιήσεις απλό UTP. Δεν έχεις κανένα λόγο να καταφύγεις στο πολύ ακριβότερο και δύσχρηστο θωρακισμένο.
Steven Δημοσ. 10 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2007 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας... Το router είναι για home χρήση... Μοντέλο ακριβώς δεν ξέρω γιατί δεν είμαι σπίτι τώρα, αλλά είναι FritzBox... Δεν ξέρω αν υπάρχουν στην Ελλάδα, εγω είμαι Γερμανία... Τo συγκεκριμένο έχει 2 θύρες ethernet. Όσο για το wireless και το MacBook (προφανώς) και το router είναι σχετικά καινούρια...οπότε δεν νομίζω να υπάρχει κάποιο πρόβλημα συνδεσης. Το QoS θα το κοιτάξω, αν και νομίζω πως δεν έχει καν... Το μόνο άλλο ασύρματο που έχω μέσα στο σπίτι είναι bluetooth ποντίκι και πληκτολόγιο... Και από εκεί και πέρα πολλά ακόμα μηχανήματα, ηχεία, scanner κλπ... Υπάρχει περίπτωση να επηρεάζουν αυτά? ξέχασα να πω ότι το τρέχω με WPA encryption...
exile Δημοσ. 10 Μαΐου 2007 Δημοσ. 10 Μαΐου 2007 Η σύνδεση router με PC θα γίνει με straight καλώδιο. Όσον αφορά το θέμα της ταχύτητας του wireless τα 7 λεπτά για 350 Mb ακούγονται όντως υπερβολικά (μήπως εννοείς 350 MB - Bytes και όχι bits;). Πάντως έχε υπόψη σου ότι ο χρόνος που θα χρειαστεί εξαρτάται όχι μόνο από το μέγεθος αλλά και από το είδος των δεδομένων: υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στη μεταφορά ενός αρχείου 350 Mb και στη μεταφορά μερικών εκατοντάδων ή χιλιάδων αρχείων, μεγέθους μερικών Kb το καθένα και αθροιστικά 350 Mb.
Steven Δημοσ. 10 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2007 Οκ οταν πάω σπίτι θα κοιτάξω τι καλώδιο έχω τώρα... Ναι φυσικά και εννοώ ΜΒ...Αυτό μας έλειπε... Αλλά και πάλι είναι απελπιστικά αργό! Η θεωρητική ταχύτητα σύνδεσης είναι 64Mbps. Ας πούμε ότι θα έπρεπε να πιάνει 50, σημαίνει πως 50/8=6.25MB/s. Δηλαδή τα 350ΜΒ θα έπρεπε να έρχονται σε 56 δευτερόλεπτα... Σε 1 λεπτό δηλαδή αντί για 7 που κάνει σε μένα...Και φυσικά μιλάω για ένα αρχείο... Ένα επεισόδειο σειράς στη συγκεκριμένη περίπτωση...
exile Δημοσ. 10 Μαΐου 2007 Δημοσ. 10 Μαΐου 2007 Δεν έχω εμπειρία σε MAC, πάντως κάνοντας πρόχειρα ένα search στο Google (με λέξεις-κλειδιά Macbook Slow Wireless) βρίσκω μερικές χιλιάδες αποτελέσματα, με διάφορες προτάσεις - απαντήσεις (ασυμβατότητα wireless κάρτας του Mac με το wireless του router, firmware upgrade, DNS settings κά). Ρίξε αν θέλεις πρώτα μια ματιά εδώ: http://www.macfixit.com/article.php?story=2005093011343164 και ψάξε το λίγο ακόμα αν δεν βγάλεις άκρη. Θα σου πρότεινα επίσης να δοκιμάσεις το Mac σε κάποιο άλλο access point (αν έχεις κάποιο γνωστό που έχει επίσης wireless) και να δεις αν υπάρχει διαφορά.
manitaroulis Δημοσ. 11 Μαΐου 2007 Δημοσ. 11 Μαΐου 2007 1. Η γενική αρχή είναι ότι για σύνδεση router με PC απαιτείται crossover καλώδιο (straight χρειάζεται για σύνδεση router με switch ή PC με switch). Αυτό όμως ισχύει για routers που έχουν ένα ή περισσότερα Ethernet interfaces και προορίζονται κυρίως για business ή enterprise περιβάλλοντα (πχ Cisco routers των σειρών 2800, 3800 κοκ). Ο Steven δεν διευκρινίζει στην ερώτηση αν αναφέρεται σε τέτοιο router ή σε κάποιο από τους πολλούς ADSL routers (πχ USR, Zyxel κλπ) που κυκλοφορούν κυρίως για home networks και που οι περισσότεροι ενσωματώνουν 4 ethernet ports. Στη δεύτερη περίπτωση χρειάζεται straight καλώδιο, αφού αυτές οι πόρτες αποτελούν στην ουσία ένα 4-port switch ενσωματωμένο στο router και ουσιαστικά πρόκειται για σύνδεση PC με switch. Αν ο Steven διευκρινίσει σε ποιό router αναφέρεται θα πάρει και μια πιό σίγουρη απάντηση. 2. Πολλές σύγχρονες συσκευές δικτύου είναι autosense ως προς τον τύπο της σύνδεσης και μπορούν να λειτουργήσουν και με τους δύο τύπους καλωδίων. Αν αυτό ισχύει στο router σου πρέπει να το δεις από το manual. 3. Η διαφορά FTP και UTP καλωδίου έγκειται στο ότι το πρώτο είναι θωρακισμένο και το δεύτερο αθωράκιστο και δεν έχει να κάνει σε τίποτα με τη συνδεσμολογία. Για την περίπτωση που συζητάμε θα χρησιμοποιήσεις απλό UTP. Δεν έχεις κανένα λόγο να καταφύγεις στο πολύ ακριβότερο και δύσχρηστο θωρακισμένο. 1) Htan profanes oti to palikari DEN itan enterprise user alla ithele na sundesei to pc tou me to routeraki tou to opoio ousiastika einai switch opote thes straight (kai autes einai oi vasikes arxes palikari mou), polla routers tis agoras (kai de milaw gia cisco) oxi apla den einai autosense alla de paizoun diaforetika, epeidi exw macbook enan g4 to provlima einai me ti wireless, oti kai na kaneis panw apo 20mbps de tha deis
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.