Houston Δημοσ. 9 Μαΐου 2007 Δημοσ. 9 Μαΐου 2007 Παράθεση: Αρχικό μήνυμα απο Houston Έχεις τπτ με την πρόοδο? Λοιπόν παιδιά η καραμέλα με τα account έλειωσε πια. ΥΓ1. Κανείς δεν είπε να καταργηθεί ο στρατός, αλλά να μειωθεί η θητεία. ΥΓ2. Τελικά εσείς οι δήθεν υπερασπιστές των Ε.Δ. δεν έχετε ούτε ένα επιχείρημα (εκτός από κάποια ξεπερασμένα κλισέ). Διαβάζοντας τις 2 τελευταίες σελ. μόνο ειρωνείες και βρισιές είδα στα μηνύματα σας. Beholder Συνεχιζεις να λες οτι θες.Λοιπον ή δεν θελεις να καταλαβεις ή δεν μπορεις. Ακομα και εγω θα ηθελα να μην υπηρχε η αναγκη για στρατους και θητειες αλλα αυτο δεν ειναι ρεαλιστικο.Ειναι απλα ουτοπικο.Και δεν μπορω να δεχθω ετσι ευκολα ουτοπικες αποψεις οταν μαλιστα εκφραζονται με πολυ λαθος τροπο και λαθος συμπεριφορα. Επισης οποιος υπηρετησε δεν ειναι κοροιδο και πολεμοχαρης ή πολεμοκαπηλος ή δεν ξερω γω τι αλλο. Δεν θεωρησα τον εαυτο μου υπερασπιστη των Ε.Δ.!Αλλα καπου καπου πρεπει να υπερασπιζομαστε την...λογικη! Απλα εσυ συνεχιζεις το ιδιο βιολι και λες οτι σου κατεβει (π.χ. φανταστηκες οτι υπηρετησα στην αεροπορια και τοσα αλλα αυθαιρετα πραγματα),επαναλαμβανωντας τα ιδια και τα ιδια. Και οταν δεν εχεις επιχειρηματα κατηγορεις τους αλλους! Μπηκες σε ενα φορουμ και εισουν εσυ πρωτος εριστικος,ειρωνικός και προσβλητικος.Και οταν 'πληρωθηκες' με το ιδιο νομισμα σε πειραξε! Εδω που τα λεμε πρεπει να εισαι ευγνωμων που δεν εφαγες και κανενα ban. Και τελος,δεν εχω προβλημα τοσο με τις οποιες αποψεις (ολοι εχουμε δικαιωμα στην αποψη),αλλα απο ενα σημειο και μετα αποκτω προβλημα με το πως εκφραζονται και με τετοιου ειδους συμπεριφορες. Μηπως πρεπει να γινεις λιγο πιο προσεκτικος οταν διαβαζεις αυτα που λενε οι αλλοι,και να βουτας λιγο την γλωσσα στο μυαλο πριν μιλησεις? Ξερεις τι λενε,ε? 'To talk without thinking is like to shoot without aiming'! Ε,εσενα σε πηρανε τα δικα σου...σκαγια! Λοιπόν παιδιά οφείλω να πω κάποια πράγματα, μιας και κλειδώθηκε το τόπικ (ίσως έτσι είναι καλύτερα). Όσο και αν σας φαίνεται ουτοπικό δεν θέλω να φύγω αφήνοντας άσκημες εντυπώσεις. Από την πρώτη στιγμή που μπήκα στο φόρουμ και έγραψα το 1ο μου μήνυμα δεν είχα στόχο, να μαλώσω, να ειρωνευτώ, να βρίσω (δεν είναι αυτός ο χαρακτήρας μου). Νομίζω ότι το πέτυχα αλλά κάποιοι διαπίστωσα ότι έχουν διαφορετική άποψη. Αν το πιστεύουν αυτό (και για να το λεν έτσι θα είναι) ζητώ ένα μεγάλο συγνώμη από όλους όσους συμμετείχαν στο τόπικ. Η πλάκα ξέρετε πια είναι? Ότι αυτά που πιστεύεται εσείς για τον τρόπο που γράφω, πιστεύω και γω για εσάς. Από την πρώτη στιγμή ένοιωσα και εγώ θιγμένος. Βέβαια χωρίς να το καταλάβω ίσως έθιξα και γω με τον τρόπο μου κάποιους άλλους. Ίσως αυτός είναι και ο λόγος που δημιουργούνται παρεξηγήσεις στις ανθρώπινες σχέσεις. Ίσως να φταίει και ο γραπτός λόγος αλλά νομίζω σε μικρότερο βαθμό. Στο πρώτο μήνυμα έγραψα : (σελ24) <<Το κακό είναι ότι πιστεύετε τα ίδια πράγματα αλλά εκφράζετε διαφορετικές απόψεις μόνο και μόνο να διαφωνήσετε. Ο λόγος ίσως επειδή είχατε διαφορετικές εμπειρίες και προσπαθείτε να τις επιβάλετε στον άλλον.>> Δεν ξέρω αν θα σας φανεί παράξενο αλλά το πιστεύω ακόμη. Πιστεύω ότι υπό άλλες προϋποθέσεις, για τα ίδια θέματα θα μπορούσα να συμφωνήσω πχ. με τον 1980 ή τον Beholder. Πιστεύω ότι η άρνηση αποδοχής μιας άποψης δεν είναι προϊόν απόλυτου συλλογισμού αλλά άμυνας του ατόμου σε κάτι ξένο, σε κάτι διαφορετικό. Πιστεύω ότι αυτό δημιουργεί τις περισσότερες φορές (όταν δεν υπάρχει συμφέρον) την διαφωνία, την μισαλλοδοξία. Από την πρώτη στιγμή με θεωρήσατε κάποιοι σαν κάτι το ξένο στην μικρή σας κοινότητα. Με θεωρήσατε αστράτευτο, ψευτοπροοδευτικό κουλτουριάρη και ίσως δεν αφήσατε κάποιοι τον εαυτό σας να παραδεχτεί κάποια πράγματα , να αφεθείτε σε έναν ελεύθερο διάλογο. Γιατί όμως ο διάλογος να αποτελεί πεδίο ανταγωνισμού? Ίσως να έχω άδικο αλλά θα ήθελα να πω για τελευταία φορά, και όσοι με πιστέψουν, ότι δεν είμαι αριστερός, δεν είμαι κουλτουριάρης, δεν διαθέτω άλλο nickname, και έχω υπηρετήσει κανονικά την πατρίδα μου. Σας ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία και το ενδιαφέρον. Θα παρακαλούσα από τους διαχειριστές να μη κλειδώσουν αυτό το τόπικ. Προς θεού δεν θέλω να συνεχίσω την προηγούμενη συζήτηση…….δεν έχει νόημα άλλωστε. Το μνμ του Beholder και το κλείδωμα του τόπικ μου έδωσαν την αφορμή και την ευκαιρία αντίστοιχα, να ζητήσω ένα συγνώμη από όλους, και να έχω την συνείδησή μου όσο πιο καθαρή μπορώ. Πιστεύω επίσης ότι κάποια παιδιά στενοχωρήθηκαν με αυτά που είχα γράψει στο τόπικ αλλά δεν είχα πρόθεση. Ξέρω τι είναι να πιστεύεις σε πρότυπα και αξίες. γεια σας
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.