Προς το περιεχόμενο

modem και com2

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω συνδεδεμένα στον υπολογιστή μου δύο modem : Το netmode για την ISDN σύνδεση και ένα αναλογικό εξωτερικό modem u s robotics για αποστολή και λήψη fax. Ξαφνικά δεν μπορώ να στείλω fax γιατί μου βγάζει μήνυμα no carrier .Επίσης όταν πάω στον πίνακα ελέγχου για να τεστάρω την επικοινωνία του modem μου βγάζει μήνυμα ότι ή com2 (αυτή που έχω εγκαταστήσει το αναλογικό modem ) είναι ήδη ανοιχτή και δεν γίνεται επικοινωνία με το modem.Τι μπορεί να συμβαίνει? confused.gif" border="0

Δημοσ.

Το πιό πιθανό είναι να χρησιμοποιεί κάποιο πρόγραμμα την θύρα.<BR>Μπορείς να κάνεις το εξής απλό.<BR>Σβήσε την από το Device Manager (Διαχείριση Συσκευών) και κάνε επανεκίνηση.<P>Λογικά όλα θα δουλέψουν ΟΚ. Η μόνη διαφορά που μπορεί να δεις είναι να έχει ονομάσει την COM2 ως COM3 αλλά μην σε προβληματίζει.<P>Highlander

Δημοσ.

Φίλε μου σε ευχαριστώ αλλά τίποτα...Κατήργησα το modem την θυρα έκανα επανεκίνηση αλλά πάλι τα ίδια αν και την βλέπει πάλι σαν com2.Ούτε αλλο πρόγραμμα εχω στην θύρα αυτή confused.gif" border="0 confused.gif" border="0 confused.gif" border="0

Δημοσ.

Δοκίμασα και σύνδεσε το netmode στην com2 και το robotics στην com1.Πήγα στον πίνακα ελέγχου και ζήτησα επικοινωνία με τα modem.Αντίθετα από την πρώτη περίπτωση το modem στην com1 (robotics) επικοινωνούσε ενώ το modem στην com2 (netmode) δεν επικοινωνούσε και μου έλεγε ότι η θύρα είναι ήδη ανοιχτήΣυμπέρασμα : ότι modem συνδέω στην com2 δεν ανταποκρίνεται!!! Φταίει η com2 ?Aν ναι πως αντιμετωπίζεται αυτό? confused.gif" border="0

Δημοσ.

Είναι λίγο παράξενο, αλλα μήπως πείραξες στο BIOS τίποτα σχετικό με υπέρυθρες?<BR>οι θύρες υπερύθρωνπου συνδέονται πάνω στη μητρική χρησιμοποιούν τα resources της COM2 και την απενεργοποιούν, μόνο με μια ρύθμιση απο το BIOS...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...