Leros Δημοσ. 9 Μαΐου 2007 Δημοσ. 9 Μαΐου 2007 Hello! πριν απο κανα μηνα πηρα ενα σκληρο 2,5αρη 160GB απο e-shop ( http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.301620 ) και ενα κουτακι, με σκοπο τον 2,5αρη σκληρο (80GB Hitachi) που ειχα μεσα στο laptop να τον κανω εξωτερικο και τον καινουριο να τον κανω εσωτερικο. πρωτο προβλημα: βγαζω τον παλιο απο την θέση του και βαζω τον καινουριο. αφου φτανουμε στο σημειο που μου λεει σε ποιο σκληρο να εγκαταστησω τα windows, δεν μου αναγνωριζει (ουτε που φαινεται)τον σκληρο! παταω enter και μου βγαζει μια οθονη που λεει οτι για ασφαλεια πρεπει να κανεις restart και να κοιταξω αν ο σκληρος εχει ελευθερο χωρο και να επικοινωνησω με τον προμηθευτη μου και απο κατω μου εχει εναν κωδικο σφαλματος. δευτερο προβλημα: ο παλιος μεσα και ο καινουριος στο κουτι του (ως εξωτερικος). Ετσι και τον εχω συνδεδεμενο οταν ανοιγω τιν υπολογιστη δειχνει μονο μια μαυρη οθονη και δεν προχωραει! Οταν τον συνδεω αφου μπει στο μενου για εγκατασταση των windows μου τον εμφανιζει κανονικα αλλα οταν παω να κανω partition ή install μου γραφει το εξης μακρυναρι: Your computer's startup program cannot gain access to the disk containing the partition on free space you chose. Setup cannot install windowsXP on this hard disk. This lack of access does not necessarilly indicate an error condition. For example, disks attached to a SCSI adapter that wasn't installed by your computer manufacturer or to a secondary hard disk controller, are typically not visible to the startup program unless special software( ) is used. Conttact your computer.... On x86-based computers, this message may indicate a problem with the CMOS drive type settings. See your disk controller documentation for more infromation. Μεσα στα windows μου εμφανιζει κανονικα τον σκληρο και μπορω να τον χρησιμοποιω κανονικα (εκτος απο ελαχιστες φορες που δηλωνει σφαλμα στην συνδεση). Τους παραπανω τροπους τους εχω προσπαθησει πααααρα πολλες φορες (με τον καινουριο σκληρο να μην ειναι διαμορφωμενος ορισμενες φορες ενω αλλες σε NTFS). Eπισης τον εξωτερικο τον εχω συνηθως slave (αλλα εχω δοκιμασει και την επιλογη CABLE SEL(δεν ξερω την διαφορα!)) Τα windows που εχω και παω να εγκαταστησω ειναι XP me SP2. BIOS: PhoenixBios 4.0 Release 6.0. Εχω κοιταξει στο manual του laptop και ο τυπος του καινουριου δισκου υποστηριζεται απο την μητρικη (η οποια ειναι η SiS 648FX + 963) Καμια ιδεα πως να καταφερω να βαλω λειτουργικο στον 160αρη και να bootαρει απο απο αυτον????
kpartsi Δημοσ. 9 Μαΐου 2007 Δημοσ. 9 Μαΐου 2007 Τα πράγματα είναι απλά. Όταν αγόρασες τον 160άρη έπρεπε να τον βάλεις στο κουτί και να τον κάνεις format, μετά τον βάζεις εσωτερικό και κάνεις boot με το cd του XP, πριν την εγκατάσταση βάζεις τη δισκέτα με τους drivers SATA και μετά κάνεις εγκατάσταση το λειτουργικό.... Αυτή είναι η σωστή διαδικασία. Εσύ προσπαθούσες να κάνεις εγκατάσταση, δεν ξέρω αν με boot cd ή χωρίς, σε αφορμάριστο δίσκο και απ' ότι κατάλαβα χωρίς να έχεις περάσει τους οδηγούς SATA. Χωρίς τους οδηγούς SATA δεν μπορείς να εγκαταστήσεις το λειτουργικό αλλά και παρόλο που η ίδια η εγκατάσταση φορματάρει τον δίσκο, πολύ συχνά δημιουργεί λάθη αν ο δίσκος που της δώσαμε είναι αφορμάριστος. Edit. Σε περίπτωση που το laptop σου δεν έχει floppy (το πιο πιθανό) θα πρέπει να φτιάξεις εσύ ένα bootable cd με τους οδηγούς μέσα ώστε να τους περάσεις πριν την εγκατάσταση του λειτουργικού.
Leros Δημοσ. 9 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2007 οταν τον αγορασα πρωτα τον εκανα format και μετα τον προσπαθησα να του εγκαταστησω τα windows. Δεν εχω floppy disk. Οποτε το θεμα ειναι οτι πρεπει να εγαταστησω τους οδηγους τους οποιους δεν βρισκω. (ο σκληρος ειναι ultra ATA με κωδικο ST9160821A) Αν καποιος ξερει για τους οδηγους... thanks anyway φιλε kpartsi!
kpartsi Δημοσ. 10 Μαΐου 2007 Δημοσ. 10 Μαΐου 2007 Κοίτα και σε αυτό το θέμα που κάποιος φίλος δίνει τους SATA drivers.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.