Προς το περιεχόμενο

Γαλλία: SNCF-TGV

kostasSTi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η Γαλλία έχει το πιο γρήγορο τραίνο του κόσμου πια, με το νέο TGV να ταξιδεύει με 574,8 χιλιόμετρα την ώρα...! Είχα την τύχη το καλοκαίρι να ταξιδέψω με το παλιό (παλιό???) που ταξιδεύει με 380 χιλιόμετρα. Στο παρακάτω link θα δείτε από τον οργανισμό σιδηροδρόμων Γαλλίας (SNCF) ένα βίντεο με το TGV να πιάνει κάτι λιγότερο από 600 ξεκινώντας από στάση. Ιδού:

http://www.sncf.com/actu/v150/

Πατήστε κάτω δεξιά στο "Voir la video"

Δημοσ.

Μια μικρή διόρθωση, το ταχύτερο τρένο πάνω σε ράγες. Το ταχύτερο τρένο (σε απόλυτη ταχύτητα τουλάχιστον) το έχει η Ιαπωνία.

Δημοσ.

"In the early 70s, the French built the TGV (Train à Grande Vitesse). The TGV is the French version of high speed trains. There are many others: more than 350, in fact. The German ICE3, built by Siemens, reaches 330 km/h (206 mph). The Eurostar comfortably hurls 700 passengers along at 300 km/h (188 mph), with its two motors pushing out 12,200 kW. Siemens and French Alstrom teamed up for the Spanish Talgo, which will shrink distances at 350 km/h (218 mph). In Australia, the Speedrail TGV will run the Sydney-Canberra line at up to 360 km/h (225mph) in 2004. In the US, the Acela will fly down the tracks at 320 km/h (200 mph). Even China is planning a new high speed rail to quickly cover the 1,280 km (800 miles) between Beijing and Shanghai. High speed trains also run in Britain, Italy, Belgium, the Netherlands, Switzerland, Taiwan and South Korea. But perhaps Japan is best known for its superfast trains, holding the speed at 552 km/h (345 mph)."

Από το didyouknow.org

Δημοσ.

Είχα ταξιδέψει κι εγώ με το κανονικό TGV. Πάντα στην ώρα του στον προοροσμό και πολύ γρήγορο. Φαντάζομαι το καινούριο δηλαδή...

Αυτό που εύχομαι για την Ελλάδα είναι να έχει ένα ολοκληρωμένο σιδηροδρομομικό δίκτυο και ας μην έχουμε αυτές τις ταχύτητες. Δεν βλέπω όμως να υπάρχει η πολιτική βούληση κι ούτε ο προγραμματισμός (ολόκληρη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου και δεν "μπορούσαν" να βάλουν άλλα 10 μέτρα πλάτος για μελλοντικό πέρασμα τρένων). Κι έτσι μείναμε με τους ΚΤΕΛατζήδες να μας τα παίρνουν κανονικά...

Δημοσ.

cool_alex δεν παίζει κάτι τέτοιο, το έχω πάρει απόφαση. Και μόνο αν δεις πως είναι το δίκτυό τους, σε πιάνει πονοκέφαλος. Στροφές ελάχιστες και πολύ ανοιχτές, διασταύρωση με αυτοκίνητα, ποτέ...

Δημοσ.

το βήμα το ίδιο.....καλύτερα καρβουνιάρης λέμε !

το TGV έχει κλινάμαξα ? δεν έχει...τι να το κάνεις αν μπορείς να είσαι θεσσαλονίκη σε μια ώρα αν δεν μπορείς να την πέσεις για ύπνο ?

Δημοσ.

Μια ενισχυμένη έκδοση του διάσημου γαλλικού τρένου TGV έθεσε την Τρίτη νέο ρεκόρ ταχύτητας για τροχοφόρα τρένα αγγίζοντας τα 574,8 χιλιόμετρα ανά ώρα καθώς διερχόταν από την περιοχή της Καμπανίας γεμάτο δημοσιογράφους.

Το τρένο V150, μια τροποποιημένη έκδοση του συρμού που θα κινείται στη νέα γραμμή Παρίσι-Στρασβούργο από τον Ιούνιο, είχε ισχύ που υπερβαίνει τους 25.000 ίππους, αναφέρει το Reuters. Αποτελείτο από δύο διώροφα βαγόνια ανάμεσα σε δύο μηχανές και είχε εξοπλιστεί με μεγαλύτερους τροχούς για να καλύπτει περισσότερη απόσταση με κάθε στροφή.

Το προηγούμενο ρεκόρ ταχύτητας, που ανήκε επίσης σε γαλλικό TGV (Train a Grande Vitesse), ήταν 525,3 χλμ/ώρα και είχε τεθεί το 1990. Το απόλυτο ρεκόρ ταχύτητας ανήκει στο ιαπωνικό τρένο μαγνητικής αιώρησης (maglev), το οποίο το 2003 είχε αναπτύξει ταχύτητα 581 χλμ/ώρα. Τα τρένα αυτά δεν ακουμπούν ποτέ στις ράγες, αλλά αιωρούνται σε ένα ισχυρό μαγνητικό πεδίο...

Από το in.gr

Δημοσ.
Τα maglev δεν ταξιδεύουν ποτέ όμως με αυτή την ταχύτητα... Ενώ το TGV αυτό κάνει!

Μην προσπαθείς να με πείσεις για την ανώτερη γαλλική τεχνολογία φίλε μου, είμαι ήδη φαν αυτής. :)

Δεν αντιλέγω σε αυτό που λες, γι'αυτό στο προηγούμενο ποστ μου έβαλα σε παρένθεση αυτό για την απόλυτη ταχύτητα.

Δημοσ.

Ααααα, ΟΚ, το ίδιο λέμε τότε! :)

Το καλό είναι οτι εγώ είμαι φαν της Ιαπωνικής τεχνολογίας...! :) :) :)

Το καλό όμως, να λέγεται! Μπράβο λοιπόν στους Γάλλους, ξεστραβωθείτε λαλάκες έλληνες...

Δημοσ.

Αλλα και ολο το δικτυο να μην μπορουσαμε να κάνουμε... στο... Ελλαδισταν...

Τουλαχιστον την γραμμη Αθηνα-Θεσσαλονικη... λιγο πιο γρηγορη ρε παιδια...!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...